Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα.Σημερα πήγαμε μια βόλτα στην Κωπαιδα.Ειδαμε κάποια λίγα εκτός βολής και ένα που με ειδοποίησε άλλος κυνηγός ότι ερχόταν στο δέντρο μου είχα αλλάξει θέση και του έριξε ο αδελφός μου από μακριά χωρίς αποτέλεσμα.Φανηκαν μπολικοι μελισσουργοί ,δύο τρία συκοφαγια και είδα μετά από χρόνια χαλκοκουρουνες η χρυσοκαρακαξες που τις λένε καταπληκτικές στα χρώματα.
Κάποιες τουφεκιές ακούγονταν που και που.

Είμαι στον Βοριά, χαμηλά βλέπω το γεφύρι Γαλησσά......
Θυμάμαι ήμουν παιδάκι και ανεβαίναμε στον Βόλακα και βλέπαμε από κάτω στη σειρά Δανακό, Βοριά, Αργευτό, Γαλανή κλπ. Ωραία χρόνια και όμορφες αναμνήσεις! Τότε θυμάμαι έκανε κάθε χρόνο 1-3 μέρες πολλά πουλιά. Τα τελευταία χρόνια απ'ότι μου λένε οι φίλοι μου όμως δεν πέφτουν πουλιά στο νησί.

IMG_20210904_170012.jpg
Καλησπέρα σε όλους, δύο μεγάλα πουλιά είδα σε μακρινή απόσταση στο πρωινό καρτέρι, στη προσπάθεια μου να τα πλησιάσω εκεί που ειχαν κάτσει δεν ήταν εντός βολής έφυγαν πάρα πολύ ανυσηχα.Πολυ λίγα πράγματα στην ευρύτερη περιοχή.Αυριο νέα μέρα!

Αττική σήμερα ένα ζευγάρι φάνηκε που κάθισε σε ένα οργωμένο καμιά 60 μέτρα στα δεξιά μου. Πλησίασα όσο μπορούσα,αλλά σηκώθηκαν μακριά. Πρόλαβα μια τουφεκιά στο δεύτερο.Ειδα και μια τετράδα αγριοπερίστερα σε μεγάλο ύψος που δεν μας έκαναν το χατίρι.
Ωραίο το ξημέρωμα στο βουνό!

Α ρε Γιαννη, και μονο που φετος ακομα οι Αθηναίοι μπορουμε να λεμε οτι βγηκαμε περιξ Αττικης ειναι πανω απο αρκετο! Οι κουφαλες καινε καινε μονο τσιμεντο θα βλεπουμε....

Θυμάμαι ήμουν παιδάκι και ανεβαίναμε στον Βόλακα και βλέπαμε από κάτω στη σειρά Δανακό, Βοριά, Αργευτό, Γαλανή κλπ. Ωραία χρόνια και όμορφες αναμνήσεις! Τότε θυμάμαι έκανε κάθε χρόνο 1-3 μέρες πολλά πουλιά. Τα τελευταία χρόνια απ'ότι μου λένε οι φίλοι μου όμως δεν πέφτουν πουλιά στο νησί.
Έτσι ακριβώς θυμάμαι και εγώ τους Μπαρμπαριδες στον Βώλακα.. Δυστυχώς το κυνήγι στο νησί εξαιτίας και της οικιστικής ανάπτυξης πληρώνει το τίμημα, αν φανταστείς καθημερινό καρτέρι από τις 5 το πρωί και να βλέπεις τρυγόνια μετριμένα στα δάχτυλα.Φετος 5 εξόδους δεν το έχω δει.,

Α ρε Γιαννη, και μονο που φετος ακομα οι Αθηναίοι μπορουμε να λεμε οτι βγηκαμε περιξ Αττικης ειναι πανω απο αρκετο! Οι κουφαλες καινε καινε μονο τσιμεντο θα βλεπουμε....
Όντως φίλε,στη διαδρομή σήμερα έβλεπα τα καμμένα. Τεράστιες εκτάσεις και σε πιάνει η ψυχή σου.

Σήμερα το πρωί, στο σύνηθές μου πόστο των τελευταίων ημερών, είδα μία τριάδα ψηλωμένη, με ρότα μάλλον μεταναστευτική και ταξιδιάρικη, παρά να δείχνει ότι πρόκειται για τοπική μετακίνηση ρουτίνας ατόμων εντόπιου πληθυσμού...
Επίσης, σήμερα το απόγευμα, πάλι στο ίδιο σημείο, το μόνο τρυγονάκι που είδα, ήτανε ένα μακρινό που πετούσε "σφαίρα" ακριβώς απάνω απ' τα λιόδεντρα...
Αυτά τα... "σπουδαία" από εμένανε λοιπόν...
Αύριο δεν έχει πρωινό το πρόγραμμα, παρά μόνον απογεματινό καρτεράκι στο παλιό μου, γνώριμο πόστο, που έχω να επισκεφθώ πάνω από δέκα ημέρες... Όλ' αυτά, εάν βέβαια τα επιτρέψει κι ο καιρός, ο οποίος αναμένεται αρκετά βροχερός αύριο... Τέλος πάντων, βλέποντας και κάμνοντας...
Καληνύκτα!

Status
Not open for further replies.
Back