Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Χρήστο να είσαστε καλά και να τη χαίρεσαι την κούκλα σου (βάλτης κανα ματόχαντρο;)!
Στα μέρη σου είχα πρωτοδεί πριν πάρα πολλά χρόνια κοπέλλα κυνηγό, πέρναγε κάθε πρωί με το παπί και το ντουφέκι χιαστί για το καρτέρι στον ελαιώνα στον Παντελεήμονα...

Επίσης δεν θα ξεχάσω έναν καπετάνιο που έμενε στο ξενοδοχείο μας και πήγαιναν με τη γυναίκα του στα μπασίματα στον Κούκο. Αυτή Φιλιπινέζα με μονόκαννο, αυτός με καραμπίνα πεντάσφαιρη τότε. Δύο κρεμασμένα αυτή, κανένα αυτός!!!.sarcastic.
Στο Κούκο αν ενοείς στη Πρέβεζα, μπορείς σε παρακάλω να με κατατοπίσης πρός τα που πέφτει, γιατί πέρασε ο γιος στα ΤΕΙ και θα ανέβω πρός τα εκεί τέλος του μήνα και επ΄ ευκαιρία να κάνω κανένα καρτέρι :)

Χρήστο να είσαστε καλά και να τη χαίρεσαι την κούκλα σου (βάλτης κανα ματόχαντρο;)!
Στα μέρη σου είχα πρωτοδεί πριν πάρα πολλά χρόνια κοπέλλα κυνηγό, πέρναγε κάθε πρωί με το παπί και το ντουφέκι χιαστί για το καρτέρι στον ελαιώνα στον Παντελεήμονα...

Επίσης δεν θα ξεχάσω έναν καπετάνιο που έμενε στο ξενοδοχείο μας και πήγαιναν με τη γυναίκα του στα μπασίματα στον Κούκο. Αυτή Φιλιπινέζα με μονόκαννο, αυτός με καραμπίνα πεντάσφαιρη τότε. Δύο κρεμασμένα αυτή, κανένα αυτός!!!.sarcastic.
Σε ευχαριστώ κ. Παντελή!
Η κοπέλα αυτή που λες τώρα έχει αμάξι και έρχεται στη Νικόπολη....
Από αύριο ξεκινάω και για 15 μέρες περίπου θα είμαι κάθε μέρα στο καρτερακι μου και θα έχετε ενημερώση τι μπαίνει από Πρέβεζα......
Πιστεύω έτσι όπως είδα και τον καιρό μάλλον θα δούμε πολλά τρυγόνια.....

Στο Κούκο αν ενοείς στη Πρέβεζα, μπορείς σε παρακάλω να με κατατοπίσης πρός τα που πέφτει, γιατί πέρασε ο γιος στα ΤΕΙ και θα ανέβω πρός τα εκεί τέλος του μήνα και επ΄ ευκαιρία να κάνω κανένα καρτέρι :)
Είναι εύκολο σχετικά να το βρεις, αλλά αυτές τις μέρες που θα έρθετε έχουν σταματήσει τα περάσματα τον τρυγονιων, αλλά από τις 10 Οκτωβρίου και μετά ο κούκος έχει τα καλύτερα μπασιματα σε τσίχλες και σε φασσες....
Όταν Με το καλό θα έρθετε ενημερώστε με.......

Σε ευχαριστώ κ. Παντελή!
Η κοπέλα αυτή που λες τώρα έχει αμάξι και έρχεται στη Νικόπολη....
Από αύριο ξεκινάω και για 15 μέρες περίπου θα είμαι κάθε μέρα στο καρτερακι μου και θα έχετε ενημερώση τι μπαίνει από Πρέβεζα......
Πιστεύω έτσι όπως είδα και τον καιρό μάλλον θα δούμε πολλά τρυγόνια.....
Εντομεταξύ εσύ όπως κ πέρισυ,τα τρυγόνια που περνούν από τν άξονά σου,σκάνε στην Ηλεία...το νου σου πόσα θα μας αφίνεις ατουφέκιστα εεε.... .cofee. έχουμε κ 2-3 setup να δοκιμάσουμε..big smile.

Εντομεταξύ εσύ όπως κ πέρισυ,τα τρυγόνια που περνούν από τν άξονά σου,σκάνε στην Ηλεία...το νου σου πόσα θα μας αφίνεις ατουφέκιστα εεε.... .cofee. έχουμε κ 2-3 setup να δοκιμάσουμε..big smile.
Θα βγαλεις αδεια να πας για κανα ορτυκακι;
Για κανα μπεκατσονι;
Βιασου γιατι σε λιγο θα ρθουν σε μενα και θα τα ψαχνεις .big smile.

Ρεεεεεεε κουμπάροι.....θα βαρέσετε κανένα τρυγόνι να πάρουμε μάτι ή τα φιλάτε για να τα έχετε την επόμενη έναρξη;;; .yel. .cofee.

Ρεεεεεεε κουμπάροι.....θα βαρέσετε κανένα τρυγόνι να πάρουμε μάτι ή τα φιλάτε για να τα έχετε την επόμενη έναρξη;;; .yel. .cofee.
Ετοιμάσου για οφθαλμολουτρο αρχίζουν τα περάσματα στην Μάνη, μόνο που ο ελπιζων χαίροντας αποθνησκει χεζωντας.Τα τελευταία χρόνια την εβδομάδα που είναι αφιερωμένη στο τρυγονι φεύγω όλο ελπίδα και προσμονή αλλά η καρπωση είναι μετρημένη στα δάχτυλα του ενός χεριού,δεν απελπίζομαι όμως γιατί έχω τόσες αναμνήσεις και έχω αποτυπώσει τόσες εικόνες που εάν έπρεπε να πάω μόνο μία βδομάδα για κυνήγι το χρόνο θα διάλεγα αυτή.

Αυτο που ξερω εγω ειναι οτι εναs φιλοs μου εκανε βολτα για κανα ορτυκι ,αν και δεν βρηκε και τιποτα αλλα ειδε δυο τετραπαχεs τρυγονεs στα καλωδια κοντα στο χωριο του Πλουταρχου .Βοιωτοι μπαs και φανηκε κανα πτηνο η ηταν τυχαιο ?

Αυτο που ξερω εγω ειναι οτι εναs φιλοs μου εκανε βολτα για κανα ορτυκι ,αν και δεν βρηκε και τιποτα αλλα ειδε δυο τετραπαχεs τρυγονεs στα καλωδια κοντα στο χωριο του Πλουταρχου .Βοιωτοι μπαs και φανηκε κανα πτηνο η ηταν τυχαιο ?
Είδα κ εγώ 2 πιασμένα σήμερα σε σύρματα κ άλλο ένα φιλαράκι επίσης.
Κάτι έγινε τη νύχτα που μας πέρασε.

Σε άλλο σημειο αποψε μπορεί να μην τουφεκισα αλλά είδα 5 πουλιά. Την τελευταία φορά που πήγα εκεί δεν είχα δει κανενα. Είδα και περισσοτερα συκοφαγια αποψε αρα..... Έρχονται ύποπτες μέρες αν λάβουμε υπόψιν τις καιρικές προβλεψεις. Εγώ θα πω ότι όταν πιάνει τέτοιες μέρες βροχή ειδικά την νύχτα την επόμενη βρίσκω πουλια. Και έχει 3 χρόνια να κάνει βροχή εδώ τέτοιες μερες!

Είναι εύκολο σχετικά να το βρεις, αλλά αυτές τις μέρες που θα έρθετε έχουν σταματήσει τα περάσματα τον τρυγονιων, αλλά από τις 10 Οκτωβρίου και μετά ο κούκος έχει τα καλύτερα μπασιματα σε τσίχλες και σε φασσες....
Όταν Με το καλό θα έρθετε ενημερώστε με.......
Σ΄ ευχαριστώ πολύ

Καλησπέρα σε ολους ,

Απο την έναρξη πουλια δεν ειχα βρει με αποτελεσμα να παιρνουμε 1-2 ή και κανενα σε 12 μερες συνεχους αναζητησης .

Προχθες το απογευμα ηταν η μερα μου , καμια 30 πουλιά παίζανε συνεχεια με αποτελεσμα να μου χαρίσουν ωραιες τουφεκιες και συνάμα αδρεναλίνη . Καποια ηθελαν βολη χειρουργείο , ευτυχώς για αυτά εγώ χειρουργος δεν ειμαι οποτε και γλίτωσαν . ειχαμε και λιγα χαμενα που με στεναχώρησαν αρκετα καθως επεσαν σε βατσινιές και το δερμα μου αφησα αλλα δεν τα βρηκα .

Προχθες στο ιδιο σημείο τα πουλια έφυγαν , τα βρήκα πιο κατω μαζεμενα εχθες το απογευμα .Σημερα το πρωι εκει δυστυχως μονο 5 πουλια έμειναν και ενα καταφέραμε !

Καλη συνεχεια μαγκες και υπομονη σε ολα !

Fabarm Team ;) <3

Attachments

• 241019072_2884908995106171_4715929660146593899_n.jpg
    241019072_2884908995106171_4715929660146593899_n.jpg
    173,7 KB · Προβολές: 116
Καλησπέρα σε ολους ,

Απο την έναρξη πουλια δεν ειχα βρει με αποτελεσμα να παιρνουμε 1-2 ή και κανενα σε 12 μερες συνεχους αναζητησης .

Προχθες το απογευμα ηταν η μερα μου , καμια 30 πουλιά παίζανε συνεχεια με αποτελεσμα να μου χαρίσουν ωραιες τουφεκιες και συνάμα αδρεναλίνη . Καποια ηθελαν βολη χειρουργείο , ευτυχώς για αυτά εγώ χειρουργος δεν ειμαι οποτε και γλίτωσαν . ειχαμε και λιγα χαμενα που με στεναχώρησαν αρκετα καθως επεσαν σε βατσινιές και το δερμα μου αφησα αλλα δεν τα βρηκα .

Προχθες στο ιδιο σημείο τα πουλια έφυγαν , τα βρήκα πιο κατω μαζεμενα εχθες το απογευμα .Σημερα το πρωι εκει δυστυχως μονο 5 πουλια έμειναν και ενα καταφέραμε !

Καλη συνεχεια μαγκες και υπομονη σε ολα !

Fabarm Team ;) <3
Για πες μας για τα οπλα Αλεξ!
Τσοκ φυσιγγια μοντελα κλπ!

Έκανα κι εγώ - επιτέλους - ακόμη ένα, απόψε στο απογιοματινό μου! Φετινάρι ήτανε και εντελώς άπαχο, μάλλον είχε σκοπό να κάτσει αρκετές ημέρες ακόμη στην περιοχή και να παχύνει αργότερα για το μεγάλο ταξίδι... Μου ήρθε "συστημένο" μπροστά μου απ' τ' αριστερά, αλλά ήτανε σβέλτο και χαμηλωμένο τόσο, που εάν αστοχούσα στην 1η, με τη 2η τουφεκιά πολύ δύσκολα θα το προλάβαινα... Ευτυχώς το ένστικτο και τα αντανακλαστικά μου δούλεψαν άψογα, κι έτσι το πήρα το τρυγονάκι. Βλέπετε, δεν είναι να σπαταλάμε τις ιδιαίτερα λιγοστές τρυγονο-ευκαιρίες μας...
Εκτός από δαύτο, είδα κι άλλα 3, εκ των οποίων το ένα πέρασε ελάχιστα λεπτά πριν τις 20:00! Μού 'χουν ξανατύχει τέτοιες "αργοπορημένες" τρυγονο-διελεύσεις το απόγιομα, γι' αυτό παιδιά, να μην βιάζεστε να φύγετε από το καρτέρι σας... Ποτέ δεν ξέρετε...
Αύριο απόγεμα, πάλι εκεί φυσικά...

Last edited:
Για πες μας για τα οπλα Αλεξ!
Τσοκ φυσιγγια μοντελα κλπ!
Η βαμμένη είναι η Η4 και η μαύρη XLR
Η βαμμένη ρίχνει με 4* Muller ( πως λέγεται αυτός από Αμερικα) και Νο7 champion

Εγώ μόνιμα 3* μαμά με No7 champion και τα Oscar gold 33 γρ( αν θυμάμαι σωστά) πάλι σε νούμερο 7

Ο φίλος με το Η4 είδα ωραίες μακρυνες τουφεκιές , εγω μέσα στα όρια 20 με 30.

Άποψη για τα φυσίγγια δεν μπορώ να έχω μιας και δεν έχω κυνηγήσει ολόκληρη σεζόν με κάποιο!

Με Ρουμελιώτης 32γρ Νο7 για τρυγόνια τσίχλες ορτύκι τα πήγε άψογα και στα παπιά που κυνηγάω εντατικά με 35γρ Νο5 έκανα παππαδες! Για αυτό μπορώ να πω ότι μου άρεσε γιατί έριξα όλη την σεζόν δύο τύπους φυσιγγίων!

Αν με ρωτήσεις έτσι από μια άποψη πρώτη θαρρώ πως τα 32γρ Ρουμελιώτης είχαν πιο "σφηχτη" τουφέκια ! Κάτι που μάλλον με βόλεψε εμένα! Αλλά φέτος με champion θα την βγάλω . 38γρ (M92s) Νο5 και 34γρ(g3000) νούμερο 7 με τα περσινά δεδομένα γεμισμένα ήταν έτσι

Δύο φυσίγγια ρίχνω με 3* μόνιμα ! Για κάποιους υπερβολή ή λάθος αλλά το βασικό κυνήγι είναι η πάπια οπότε δεν ψάχνω νούμερα ! Δύο νούμερα και βολτουλες στην φύση

Πρωινό με ενδιαφέρον σήμερα, είδα να μπαίνουν αρκετά τρυγονακια και σε κοπαδακια,τώρα το αποτέλεσμα 4 μου ήρθαν εντός βολής από τα οποία πήρα τα 3 και το 4 το λαβωσα και το αποτελείωσε ένας άλλος συνάδερφος.
.

Ο καιρος σε εμας ειναι ιδανικος καλο περασμα
Αργοτερα μαλιστα αρχιζει να κλεινει
Γιαυτο στα νησια και τα ακρωτηρια εχετε το νου σας
Κρητικοι;;;
Πριν αρκετα χρονια 4 σεπτεμβρη ειχα πεσει και σε περασμα ορτυκιου
Αλλα ειχε πολυ καλυτερο φεγγαρι σε συνδιασμο με αυτο το καιρο
Θα δειξει η κυριακη :)

Ο καιρος σε εμας ειναι ιδανικος καλο περασμα
Αργοτερα μαλιστα αρχιζει να κλεινει
Γιαυτο στα νησια και τα ακρωτηρια εχετε το νου σας
Κρητικοι;;;
Πριν αρκετα χρονια 4 σεπτεμβρη ειχα πεσει και σε περασμα ορτυκιου
Αλλα ειχε πολυ καλυτερο φεγγαρι σε συνδιασμο με αυτο το καιρο
Θα δειξει η κυριακη :)
Είναι νωρίς για ορτύκια.
Μετά τις 15/9 θεωρώ σύμφωνα με αυτά που έχω δει.

Είναι νωρίς για ορτύκια.
Μετά τις 15/9 θεωρώ σύμφωνα με αυτά που έχω δει.
Για τρυγονια το ειπα Κωστα

Αλλα πιστεψε με νωρις δεν ειναι ποτε και για τιποτα σαν ο καιρος τα πει ξεκινηστε ;)
Ολα απο εκει εξαρτονται

Μην φανταστεις εδω τα πουλια που βλεπετε εκει
Αλλα να σηκωσω 6-7 -10 πουλια για εμενα ειναι ονειρο( χωρις μηχανακια και μαλακιες)
Ειδικα τοσο νωρις
Και αυτο ειχε γινει 4 του σεπτεμβρη πριν καμια 15 ετια ενω ολοι ηταν στα τρυγονια και γω για ορτυκια μοναχος μου

Status
Not open for further replies.
Back