Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα! Και από Ηλεια τίποτα σήμερα. Από μία βόλτα σε καλαμπόκια ξεκλαρησαν τρία πουλάκια αφού με αντιλήφθηκαν από μακριά!
Και νομιζα πως Ηλεια σημερα εκανε ψευτοπερασμα,Θείος μου στο Βαρθολομιο πήρε 3 μάλλον ηταν πολύ τυχερός!!!!

Και νομιζα πως Ηλεια σημερα εκανε ψευτοπερασμα,Θείος μου στο Βαρθολομιο πήρε 3 μάλλον ηταν πολύ τυχερός!!!!
Στο ύψος των Σαβαλιων τίποτα. Εκεί που πάει ο θείος είναι καλύτερο σημείο. Την προηγούμενη Παρασκευή κάηκε ο τόπος εκεί από πληροφορίες!

Η σημερινή κατάσταση, σύμφωνα με κάποιους που ήταν και χθες εκεί, θύμιζε την χθεσινή. Λίγα πουλιά πιασμένα που αν είσαι τυχερός και σου ξεσηκώσουν οι περαστικοί κανένα, μπορεί να τουφεκισεις.
Αν και η μέρα ξεκίνησε με καλούς οιωνούς αφού ξεκλαρωσαν δύο πουλιά δίπλα μου στην διαδρομή για το καρτέρι, νύχτα όμως ακόμα, μετά εξελίχθηκε σε φόλα, μένοντας να ακούμε για κάνα τέταρτο μερικές ομοβροντιες από τα Λεγραινα και αυτό ήταν.
Είδα δύο πουλιά εκτός βεληνεκούς.
Αργύρη δεν αξίζει τον κόπο για αύριο, αν θες να σου πω πως να πας σε κάνα δύο μέρη, πάρε με τηλέφωνο το απογευμα να σου πω, εμένα δεν με βλέπω.
Σημερα πηγε ο πατερας μου Χαρακα και επιβεβαιωσε αυτα που εγραψα χθες. Σημερα τα πουλια ηταν ελαχιστα. Και οι τουφεκιες που επεσαν καμια σχεση με χθες. Παρολα αυτα ο πατερας μου πηρε ενα πουλι σημερα που περνουσε ψηλωμενο με κατευθυνση θαλασσα. Στο Χαρακα τουλαχιστον χθες ειχε πολυ περισσοτερα πουλια.

Σημερα δοκίμασα για κανα 2 ωρες το πρωι την τυχη μου προς Λαύριο μεριά , ενα ξεκλάρωσε το πρωι με το κατεβασμα απο το αμαξι και 2 ειδα στο περασμα αλλα δεν βολεψε να ρίξω σε καποιο ,πολλοι συνάδερφοι στην ευρύτερη περιοχη για ορτυκια κυριως , αλλα καποιες ντουφεκιες μαζεμενες επεσαν προς Λεγγραινα πιστευω κυριως σε πουλια που ειχαν πιασει απο το βράδυ γιατι επεσαν πολυ πρωι, μετα τίποτα το ιδιαίτερο ελαχιστες ντουφεκιες.

Σημερα δοκίμασα για κανα 2 ωρες το πρωι την τυχη μου προς Λαύριο μεριά , ενα ξεκλάρωσε το πρωι με το κατεβασμα απο το αμαξι και 2 ειδα στο περασμα αλλα δεν βολεψε να ρίξω σε καποιο ,πολλοι συνάδερφοι στην ευρύτερη περιοχη για ορτυκια κυριως , αλλα καποιες ντουφεκιες μαζεμενες επεσαν προς Λεγγραινα πιστευω κυριως σε πουλια που ειχαν πιασει απο το βράδυ γιατι επεσαν πολυ πρωι, μετα τίποτα το ιδιαίτερο ελαχιστες ντουφεκιες.

Επειδή είχα πάει και εγώ σήμερα στην Τριανταφυλλιά (πάνω από τον Χάρακα)...αν κρίνω την συχνότητα που έπεφταν οι ντουφεκίες....το ίδιο πουλί(α) μπορεί να το τουφεκούσαν αρκετά καρτέρια! Από εμένα περάσαν 3... όπου πρίν από μερικά δευτερόλεπτα είχα ακούσει ένα ντουμπλέ και μια μονοτουφεκιά.

Μία ακόμη ημέρα, που δούλεψαν αρκετά καρτέρια. Σε πείσμα των καιρών ( πιστεύω λόγω του καιρού που ευνοεί τα περάσματα τοπικά) είδα αρκετά κοπάδια να μπαίνουν από τη θάλασσα μετά τις οκτώ, προσωπικά κράτησα δύο πουλιά.

Απο Τουρκια,Χρυσανθε!
Ομολογω οτι δεν το γνωριζα αυτό Γιαννη.
Επειδη με τα ορτυκια ασχολουμε μονο εντατικα το καλοκαιρι.
Ειχα την εντυπωση οτι εχουν παρομοιους διαδρόμους.
Ορτυκια σε εμας μπαινουν απο πλευρας τουρκιας ειναι η ακρη του τριτου αξονα αποδημιας.
Αναφερα για τα πουλια μπας κ βοηθησω τα παιδια ειδικα της Κρητης που θεωρησα οτι η βορεια πλευρα τουλαχιστον ειναι στην γραμμη τους στον μεσαιο αξονα.

Ναι Χρυσανθε.Ακολουθουν τους πιο συντομους και βολικους δρομους με τις καλυτερες,γι αυτα,συνθηκες.Τα καλυτερα καρτερια στα αποδημητικα ειναι τα διασελλα,οι λαιμοι.Παιζουν την επιβιωση τους που εξαρταται απο την αποσταση που εχουν να καλυψουν και το καυσιμο (λιπος)που εχουν αποθηκευσει.

Status
Not open for further replies.
Back