Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ότι γίνεται στην έναρξη εδώ σε εμάς.
Κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο μέσα στα ηλιόσπορα και ουσιαστικά δεν κυνηγάνε.Απλά χαλάει ο ένας τις ευκαιρίες του άλλου.
Ποτέ δεν μπήκα στην διαδικασία να κυνηγήσω έτσι.Κάθομαι απόμακρα από αυτούς σε πονηρά σημεία και φυσικά εγώ κάνω πιο πολλά πουλιά από αυτούς που έχουν και καλά τα καλά πόστα.Αλλά πάνω από όλα είναι θέμα ασφάλειας.Δεν ξέρεις ο δίπλα σου τι θα του κ......σει να κάνει.

Μια φορα τολμησα να κατεβω για κυνηγι στα Λεγραινα τετοια εποχη πρεπει να ηταν απο οτι θυμαμαι
Μολις κατεβηκα απο το αυτοκινητο να ετοιμαστω δεν ειχε ξημερωσει ακομα αρχισαν οι μπαταριες για κανενα μισαωρο και τα σκαγια περναγαν πανω απο το κεφαλι μου
Μπαινω στο αμαξι και καθομαι λιγο μην φαω καμια αδεσποτη μεχρι να ξημερωσει
Κατεβαινω και ετοιμαζομαι
Ξαφνικα ερχεται ενα τζιπ με δυο τυπους και σταματανε διπλα μου
Μεγαλε μου λενε τι κυνηγας ? .buy buy.
Αρουραιους τους απαντω
Τετοια εποχη χωρις σκυλι τι αλλο θα μπορουσα να κυνηγησω ?.smashfrak.
Τα μαζεψα και εφυγα
Απο τοτε εχει απαγορευτικο οπως και στην Κωπαιδα

Να μου επιτρέψετε να βαλω ενα αποσπασμα απο τον συγγραφέα Στ.Γρανιτσα(1880-1915),Λέει λοιπόν για την Τρυγονα....
Το κυνήγι όμως της τρυγόνας είναι η ανωτέρα κυνηγετική τέχνη. Το να την πάρης «μάτι» στο πέταγμά της, απαιτεί εντελώς ιδιαιτέραν άσκησιν. Ενώ η Πέρδικα και η Μπεκάτσα νομίζετε ότι κανονίζουν το πέταγμά των, ως να προσπαθούν να σου κάμουν τον καλύτερον στόχον, το τρυγόνι και τ’ αγριοπερίστερο είναι βάσανο του ματιού, του υπολογισμού, της σβελτωσύνης, της ψυχραιμίας. Γι’ αυτό όπως στ’ αγριοπερίστερα, λογαριάζουν τρεις τουφεκιές για κάθε κομμάτι.
Λέγουν ωσαύτως κυνηγοί εξ επαγγέλματος, ότι αν πηγαίνετε στο δρόμο σας άοπλοι και συναντήσετε τρυγόνια, είναι πιθανόν να περάσετε δίπλα τους χωρίς να σαλέψουν. Αν όμως έχετε όπλον και ετοιμασθήτε να τουφεκίσετε θα φύγουν μόλις κινηθήτε ύποπτα. Λέγουν ακόμη ότι έχει φοβερά αντοχή στην πληγή. Φεύγει με το κορμί του σπαρμένο σκάγια. Οι χωρικοί ως τόσον, άγνωστον αν από ποιητικήν διάθεσιν ή από μεγάλην γνώσιν της γυναικός, μεταχειρίζονται συχνά το όνομα του πουλιού αυτού ως βαπτιστικόν...

Λεγραινα τα έκοψα πριν περίπου 10 χρόνια όταν έσκασε ένας τύπος με βέρμούδα καπέλο καουμποικο , ένα πλαγιόκανο που δεν ξέρω αν ειχε χρησιμοποιηθεί τα τελευταια 100 χρόνια, και ένα χάσκι για να ψάξει για ορτύκια. Ξεσήκωσε ολο τον κυνηγότοπο από τις βομολοχιες που έλεγε στον σκύλο του επειδή δεν τον υπάκουε. Δεν ξέρω αν έπρεπε να γελάω με την γραφικότητα του τύπου , εκεινο που έκανα άμεσα ηταν να εξαφανιστω από αυτό το μερος .....
Το περιστατικό δεν είναι φανταστικό έγινε ακριβώς όπως το περιγράφω χωρις καμια δόση υπερβολής.
Και για να είμαι συνεπής με αυτά που γράφω φέτος μετα από 10 χρόνια με επεισε φίλος και πήγαμε στο Λαύριο βεβαια δεν είχε σχέση με τα λεγραινά εκει που με πήγε αλλά την φοβία την έχω ακόμα με τα Μεσόγεια..sarcastic.

Πάνω που ψηνομουν κάποια μέρα να κατέβω για πρώτη φορά προς λεγραινα, καθώς δεν κυνηγάω συνήθως εντός Αττικής, μου κόπηκε η φορα με όσα διαβάζω...

Εμένα μου εχει κοπεί απο χρόνια.
Καπανδρίτι και Λεγραινά κόκκινες ζώνες.Νομίζω ότι δεν θα ξαναπατήσω στη ζωή μου.

Επισης σε αυτο το θηραμα το "ριχνω3οπουναναι" ειναι κατι σαν δογμα... .sarcastic. κ εχει επαναλαμβανομενες εφαρμογες στη διαρκεια του πρωινου... Ο τροπος που "αδειαζουν" τα καρτερια ειναι αξιοθαυμαστος... Κ για να μην βγαζω την ουρα μου απεξω εχω κ εγω ενα βινετακι που με ξεφτυλιζει ενα ζευγαρι τον Αυγουστο... .buy buy. Οταν βρω λιγο χρονο θα το ανεβασω... .goodboy.

Μάγκες τα Λεγραινά είναι αυτά που είναι και η επιλογή δική μας...
Προσέχουμε πάντα και φοράμε γυαλιά και πορτοκαλί γιλέκο...

Αφοι Μπαρ Μπαρ είστε μορφες

Τα τελευταία χρόνια είναι παρατηρημένο οτι 9 Σεπτεβρίου κάνει δυνάτα περάσματα!
Φέτος πιστεύω οτι θα γίνει το ίδιο...ο καίρος για αύριο είναι μανούλα!
Ποντάρω ΜΑΝΗ

Ποντάρω ΜΑΝΗ

Μη μου λες τετοια τωρα, δεν με βγαζει ο χρονος... .hit. Ας περασουν οποτε θελουν, θα με βρουν μπροστα τους... Αν δεν αλλαξει ο καιρος κ το ΣΚ ειναι καλο... Ξαστερια κ βοριαδακι μετα απο βροχες...;)
Αυριο θα παρω τη Μ2 μαζι, τα σαγαπω τελειωσαν... .goodboy.

Last edited:
Μη μου λες τετοια τωρα, δεν με βγαζει ο χρονος... .hit. Ας περασουν οποτε θελουν, θα με βρουν μπροστα τους... Αν δεν αλλαξει ο καιρος κ το ΣΚ ειναι καλο... Ξαστερια κ βοριαδακι μετα απο βροχες...;)
Αυριο θα παρω τη Μ2 μαζι, τα σαγαπω τελειωσαν... .goodboy.

λες να φερω το πορσικο να πεταχτουμε γρηγορα-γρηγορα....???.xm..xm.

το μον οπου με προβληματιζει ειναι ο αερας?? θα σφυρανε αυριο??.goodboy..goodboy.

Τα τελευταία χρόνια είναι παρατηρημένο οτι 9 Σεπτεβρίου κάνει δυνάτα περάσματα!
Φέτος πιστεύω οτι θα γίνει το ίδιο...ο καίρος για αύριο είναι μανούλα!
Ποντάρω ΜΑΝΗ

εμας συνηθως στις 8 εκανε αλλα φετο στις 8 μονο οι ΟΥΝΟΙ κατεβαιναν....εκει να δεις κατι θρεφταρια...με ροζ παραλαγη κ καπελο κανονικο παραλλαγη,..αφου κ ενα τρυγονι σταματησε κ τραβαγε τα @@ του .ha ha..ha ha....

hlife.jpg

τωρα ετοιμαζω τα φυσιγγια μου για αυριο στο τρυγονι...μαζοχισμος λεγετε αφου η Κυπρος πνηγικε στην σκονη...δεν βλεπεις στα 100 μετρα...οι θερμοκρασια κοντα στους 40 με βοειοανατολικους...αλλα αμα δεν παω...δεν θα ξερω σιγουρα πως δε θα τα ξεβρασει!!.sarcastic.

μεχρι στιγμης σε 3 εξορμησεις που τα κυνηγισα...καρπωθηκα 3 τρυγονακια αλλα τα πουλια ελαχιστα ακομα...

Kλασσικα τιποτα και απο δω. Υπηρχαν καποια πουλια αλλα τιποτα σημαντικο, περναγαν απο καρτερια και εφαγαν τις σχετικες τους. Εχει παει 9 ο μηνας, και δεν εχω δει παρα ενα μακρια. Καλα παμε.

Ψηλα στα Λεγραινα το πρωι νεκρα.Ουτε ειδα ουτε σηκωσα τιποτα.
Παρολα αυτα καιρος ιδανικος.Φαινεται τα πουλια δεν ξεκiνησαν απο τα βορεια λογω συννεφιας.
Πολλοι συναδελφοι και σημερα .Οι μισοι γκαριζαν μηπως και φιλοτιμηθει
κανενας σκυλος τους και ψαξει για ορτυκια, αλλα αυτοι εψαχναν περα για περδικες και μπεκατσες.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back