Παιδάκια αυριο θα χει πουλια..βγείτε όσοι μπορείτε..
Μιλησες με Διονυση;

Κάτι τέτοια λέτε και μαζεύονται όλοι στα Λεγραινά. Σήμερα ήταν ο ένας σε απόσταση 10 μέτρων από τον άλλο. Έλεος, είχαν γυρίσει πλάτη για να μην τουφεκιστούν. Ήθελα να ήξερα αν περνούσε ένα πουλί ανάμεσα τους τι θα γινόταν...Θα τους κόψουμε το σπόρο αύριο, θα τους γαμησουμε το κοκουλ...χαχαχα
Επειδή χτες δεν πρόλαβα να μπω να πω δυο κουβέντες γιατί συνδύασα κυνήγι, μπάνιο στη θάλασσα με την οικογένεια, επίσκεψη σε συγγενής και πανηγύρι στο χωριό όποτε επακολούθησε καιόπως καταλαβαίνετε, να πω πως χτες, εκτός από 2 τριάδες τρυγόνια ψηλά και μακριά τίποτα αξιόλογο δεν είχε.
Σήμερα το πρωί η μέρα ξεκίνησε με πουνέντε, που αργότερα το γύρισε σε γαρμπή με βροχή από το μεσημεράκι και μετά, φτάσαμε στον κυνηγότοπο κατά τις 06:45 και ενώ ο πατέρας μου και ο μπάρμπας μου πιάσανε τα καρτέρια εγώ έκανα την καθιερωμένη μου βόλτα στα δέντρα, να δω μήπως έχουν πιάσει πουλιά από βραδύς, πέταξα ένα ζευγαράκι από κάτι ιτιές αλλά δεν μπόρεσαν να το ντουφεκίσω γιατί μου φύγαν αντίθετα και γύρισα και γω και έπιασα καρτέρι, μέχρι της 08:45 δεν φάνηκε τίποτα.
Από τις 08:45 και μετά άρχισαν να μπαίνουν ζευγάρια, τριάδες, μπουλουκάκια 5-10 πουλιών και το αποκορύφωμα ένα 40-50άρι μπουλούκι γύρω στις 10:00. Η πλειοψηφία των πουλιών βέβαια σε απαγορευτικό ύψος για ντουφεκιά, εν πας περίπτωση κάποια πουλιά που πέρασαν χαμηλότερα μας έδωσαν την ευκαιρία να πάρουμε 4 πουλιά (1 εγώ, 1 ο πατέρας μου και 2 ο μπάρμπας μου).
Προσωπικά έχασα ένα ψηλωμένο που μου τράβηξε τραυματισμένο καμιά 50 μέτρα σε ένα περιφραγμένο κτήμα, που δεν μπορούσα να μπω, έχασα και 2,3 ψηλώμένα, που το 1 τουλάχιστο, θα έπρεπε να το πάρω και πήρα προς το τέλος ένα με 2 ντουφεκιές από μια τριάδα που μου πέρασε λίγο ''βολικά''.
Όλα τα πουλιά που πήραμε ήταν μεγάλα και παχιά.
Ήταν το καλυτερο πέρασμα μέχρι σήμερα.
Τώρα ρίχνει βροχή με το τουλούμι έξω, πιστεύω μόλις ανοίξει ο καιρός θα κάνει καλό πέρασμα, το νού σας!
Από τις 09:00 και μετά μπήκαν πουλιά, παραδοσιακά τα μέρη που λές είναι τα καλύτερα του νησιού όσο αφορά τα μπασίματα του Σεπτέμβρη και λογικά πρέπει να μπήκαν περισσότερα εκεί κάτω.Σπυρο τα ιδια ακουσα και εγω απο τον κολλητο μου που κυνηγουσε στο δημοφιλες καρτερι στη ΝΔ Κερκυρα. Ειχε πουλια πιασμενα στους κεδρους το πρωι, δειγμα απο βραδυνο περασμα μονο που αυτος εφυγε νωρις και δεν προλαβε το μπασιμο.
Κάτι τέτοια λέτε και μαζεύονται όλοι στα Λεγραινά.
Μπραβο Σπυρο σε'σενα και την οικογενειαΕπειδή χτες δεν πρόλαβα να μπω να πω δυο κουβέντες γιατί συνδύασα κυνήγι, μπάνιο στη θάλασσα με την οικογένεια, επίσκεψη σε συγγενής και πανηγύρι στο χωριό όποτε επακολούθησε καιόπως καταλαβαίνετε, να πω πως χτες, εκτός από 2 τριάδες τρυγόνια ψηλά και μακριά τίποτα αξιόλογο δεν είχε.
Σήμερα το πρωί η μέρα ξεκίνησε με πουνέντε, που αργότερα το γύρισε σε γαρμπή με βροχή από το μεσημεράκι και μετά, φτάσαμε στον κυνηγότοπο κατά τις 06:45 και ενώ ο πατέρας μου και ο μπάρμπας μου πιάσανε τα καρτέρια εγώ έκανα την καθιερωμένη μου βόλτα στα δέντρα, να δω μήπως έχουν πιάσει πουλιά από βραδύς, πέταξα ένα ζευγαράκι από κάτι ιτιές αλλά δεν μπόρεσαν να το ντουφεκίσω γιατί μου φύγαν αντίθετα και γύρισα και γω και έπιασα καρτέρι, μέχρι της 08:45 δεν φάνηκε τίποτα.
Από τις 08:45 και μετά άρχισαν να μπαίνουν ζευγάρια, τριάδες, μπουλουκάκια 5-10 πουλιών και το αποκορύφωμα ένα 40-50άρι μπουλούκι γύρω στις 10:00. Η πλειοψηφία των πουλιών βέβαια σε απαγορευτικό ύψος για ντουφεκιά, εν πας περίπτωση κάποια πουλιά που πέρασαν χαμηλότερα μας έδωσαν την ευκαιρία να πάρουμε 4 πουλιά (1 εγώ, 1 ο πατέρας μου και 2 ο μπάρμπας μου).
Προσωπικά έχασα ένα ψηλωμένο που μου τράβηξε τραυματισμένο καμιά 50 μέτρα σε ένα περιφραγμένο κτήμα, που δεν μπορούσα να μπω, έχασα και 2,3 ψηλώμένα, που το 1 τουλάχιστο, θα έπρεπε να το πάρω και πήρα προς το τέλος ένα με 2 ντουφεκιές από μια τριάδα που μου πέρασε λίγο ''βολικά''.
Όλα τα πουλιά που πήραμε ήταν μεγάλα και παχιά.
Ήταν το καλυτερο πέρασμα μέχρι σήμερα.
Τώρα ρίχνει βροχή με το τουλούμι έξω, πιστεύω μόλις ανοίξει ο καιρός θα κάνει καλό πέρασμα, το νού σας!
Δημητρη απλα τέλειο. Συνέχισε να μας φτιαχνεις.
Εχω πληροφορία ότι σε περπατητο στη Μύκονο ένα άτομο έκανε σήμερα το πρωί οκτώ τρυγονια και τρία εχθές. Λέτε να περνάνε φέτος από τα κυκλαδονησια ?
Απο τη δικια μου εμπειρια,τα μεταναστευτηκα πιανουν κατα το πλειστον,παντα στο νοτιο τμημα των νησιων και οχι μονο,παντα προς τα εκει παω αμα βρεθω σε νησι.