Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Παιδάκια αυριο θα χει πουλια..βγείτε όσοι μπορείτε..

Θα τους κόψουμε το σπόρο αύριο, θα τους γαμησουμε το κοκουλ...χαχαχα
Κάτι τέτοια λέτε και μαζεύονται όλοι στα Λεγραινά. Σήμερα ήταν ο ένας σε απόσταση 10 μέτρων από τον άλλο. Έλεος, είχαν γυρίσει πλάτη για να μην τουφεκιστούν. Ήθελα να ήξερα αν περνούσε ένα πουλί ανάμεσα τους τι θα γινόταν...

Επειδή χτες δεν πρόλαβα να μπω να πω δυο κουβέντες γιατί συνδύασα κυνήγι, μπάνιο στη θάλασσα με την οικογένεια, επίσκεψη σε συγγενής και πανηγύρι στο χωριό όποτε επακολούθησε και.beer.όπως καταλαβαίνετε, να πω πως χτες, εκτός από 2 τριάδες τρυγόνια ψηλά και μακριά τίποτα αξιόλογο δεν είχε.
Σήμερα το πρωί η μέρα ξεκίνησε με πουνέντε, που αργότερα το γύρισε σε γαρμπή με βροχή από το μεσημεράκι και μετά, φτάσαμε στον κυνηγότοπο κατά τις 06:45 και ενώ ο πατέρας μου και ο μπάρμπας μου πιάσανε τα καρτέρια εγώ έκανα την καθιερωμένη μου βόλτα στα δέντρα, να δω μήπως έχουν πιάσει πουλιά από βραδύς, πέταξα ένα ζευγαράκι από κάτι ιτιές αλλά δεν μπόρεσαν να το ντουφεκίσω γιατί μου φύγαν αντίθετα και γύρισα και γω και έπιασα καρτέρι, μέχρι της 08:45 δεν φάνηκε τίποτα.
Από τις 08:45 και μετά άρχισαν να μπαίνουν ζευγάρια, τριάδες, μπουλουκάκια 5-10 πουλιών και το αποκορύφωμα ένα 40-50άρι μπουλούκι γύρω στις 10:00. Η πλειοψηφία των πουλιών βέβαια σε απαγορευτικό ύψος για ντουφεκιά, εν πας περίπτωση κάποια πουλιά που πέρασαν χαμηλότερα μας έδωσαν την ευκαιρία να πάρουμε 4 πουλιά (1 εγώ, 1 ο πατέρας μου και 2 ο μπάρμπας μου).
Προσωπικά έχασα ένα ψηλωμένο που μου τράβηξε τραυματισμένο καμιά 50 μέτρα σε ένα περιφραγμένο κτήμα, που δεν μπορούσα να μπω, έχασα και 2,3 ψηλώμένα, που το 1 τουλάχιστο, θα έπρεπε να το πάρω και πήρα προς το τέλος ένα με 2 ντουφεκιές από μια τριάδα που μου πέρασε λίγο ''βολικά''.
Όλα τα πουλιά που πήραμε ήταν μεγάλα και παχιά.
Ήταν το καλυτερο πέρασμα μέχρι σήμερα.
Τώρα ρίχνει βροχή με το τουλούμι έξω, πιστεύω μόλις ανοίξει ο καιρός θα κάνει καλό πέρασμα, το νού σας!

Last edited:
Επειδή χτες δεν πρόλαβα να μπω να πω δυο κουβέντες γιατί συνδύασα κυνήγι, μπάνιο στη θάλασσα με την οικογένεια, επίσκεψη σε συγγενής και πανηγύρι στο χωριό όποτε επακολούθησε και.beer.όπως καταλαβαίνετε, να πω πως χτες, εκτός από 2 τριάδες τρυγόνια ψηλά και μακριά τίποτα αξιόλογο δεν είχε.
Σήμερα το πρωί η μέρα ξεκίνησε με πουνέντε, που αργότερα το γύρισε σε γαρμπή με βροχή από το μεσημεράκι και μετά, φτάσαμε στον κυνηγότοπο κατά τις 06:45 και ενώ ο πατέρας μου και ο μπάρμπας μου πιάσανε τα καρτέρια εγώ έκανα την καθιερωμένη μου βόλτα στα δέντρα, να δω μήπως έχουν πιάσει πουλιά από βραδύς, πέταξα ένα ζευγαράκι από κάτι ιτιές αλλά δεν μπόρεσαν να το ντουφεκίσω γιατί μου φύγαν αντίθετα και γύρισα και γω και έπιασα καρτέρι, μέχρι της 08:45 δεν φάνηκε τίποτα.
Από τις 08:45 και μετά άρχισαν να μπαίνουν ζευγάρια, τριάδες, μπουλουκάκια 5-10 πουλιών και το αποκορύφωμα ένα 40-50άρι μπουλούκι γύρω στις 10:00. Η πλειοψηφία των πουλιών βέβαια σε απαγορευτικό ύψος για ντουφεκιά, εν πας περίπτωση κάποια πουλιά που πέρασαν χαμηλότερα μας έδωσαν την ευκαιρία να πάρουμε 4 πουλιά (1 εγώ, 1 ο πατέρας μου και 2 ο μπάρμπας μου).
Προσωπικά έχασα ένα ψηλωμένο που μου τράβηξε τραυματισμένο καμιά 50 μέτρα σε ένα περιφραγμένο κτήμα, που δεν μπορούσα να μπω, έχασα και 2,3 ψηλώμένα, που το 1 τουλάχιστο, θα έπρεπε να το πάρω και πήρα προς το τέλος ένα με 2 ντουφεκιές από μια τριάδα που μου πέρασε λίγο ''βολικά''.
Τώρα ρίχνει βροχή με το τουλούμι έξω, πιστεύω μόλις ανοίξει ο καιρός θα κάνει καλό πέρασμα, το νού σας!

Σπυρο τα ιδια ακουσα και εγω απο τον κολλητο μου που κυνηγουσε στο δημοφιλες καρτερι στη ΝΔ Κερκυρα. Ειχε πουλια πιασμενα στους κεδρους το πρωι, δειγμα απο βραδυνο περασμα μονο που αυτος εφυγε νωρις και δεν προλαβε το μπασιμο.

Σπυρο τα ιδια ακουσα και εγω απο τον κολλητο μου που κυνηγουσε στο δημοφιλες καρτερι στη ΝΔ Κερκυρα. Ειχε πουλια πιασμενα στους κεδρους το πρωι, δειγμα απο βραδυνο περασμα μονο που αυτος εφυγε νωρις και δεν προλαβε το μπασιμο.
Από τις 09:00 και μετά μπήκαν πουλιά, παραδοσιακά τα μέρη που λές είναι τα καλύτερα του νησιού όσο αφορά τα μπασίματα του Σεπτέμβρη και λογικά πρέπει να μπήκαν περισσότερα εκεί κάτω.
Πάντως με αυτή τη βροχή που έβαλε από το μεσημέρι και μετά, τα πουλιά που μπήκαν στο νησί πρέπει να έμειναν μέχρι να περάσει ο καιρός και να συνεχίσουν το δρόμο τους.

Κάτι τέτοια λέτε και μαζεύονται όλοι στα Λεγραινά.

Στα Λεγραινα αυτό γίνεται τα τελευταία 50 χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι δέκα πουλιά να ρίξει, θα τα ρίξει στον Κυμιλιαρη. Δεν ξέρω γιατί, λες και έχει μέλι,ενώ υπάρχουν και άλλες χαράδρες και πευκωτα, τα περισσότερα πιάνουν εκεί. Χθες μίλαγα με έναν κύριο μεγάλο στην γειτονιά και μου λέει, εγώ τα Λεγραινα τα έκοψα όταν ευτυχώς σηκώθηκα να κατουρήσω και είδα το σκαμνάκι μου να πετάγεται στον αέρα και να γίνεται κομμάτια...

Μπραβο Σπυρο σε'σενα και την οικογενεια .sarcastic. παμε ν'αναψουν λιγο τα καρτερια.

Το'χω απορία αν τα βρίσκετε τα τρυγόνια που πέφτουν μέσα στα λιοσπορα και στις καλαμποκιες.. Εγώ στην έναρξη που έκανα 4 πουλάκια σε χωράφι με κομμένο τριφύλλι βρήκα τα δυο. Ένα στο ίδιο χωράφι και ένα που πήρε αέρα στο διπλανό τα εχασα. Και συνήθως υπολογίζω καλά το που πέφτουν..

Εχω πληροφορία ότι σε περπατητο στη Μύκονο ένα άτομο έκανε σήμερα το πρωί οκτώ τρυγονια και τρία εχθές. Λέτε να περνάνε φέτος από τα κυκλαδονησια ?

Επιβεβαιώνω ότι είναι 100% πιθανόν...
Την Δευτέρα στην μία πλευρά του νησιού (σιγά και το μέγεθος δλδ) έπεσαν αρκετά πουλιά....(δλδ μπορεί να είχε πάει κάποιος αλλού για ορτύκια και να μην πήρε χαμπάρι...)
(για το περπατητό μην σας κάνει εντύπωση, στο νησί το 80% του κυνηγιού τρυγονιού γίνεται έτσι...από βράχο σε βράχο...)

Απο τη δικια μου εμπειρια,τα μεταναστευτηκα πιανουν κατα το πλειστον,παντα στο νοτιο τμημα των νησιων και οχι μονο,παντα προς τα εκει παω αμα βρεθω σε νησι.

Πολύ σωστά, σχεδόν πάντα για νότια μιλάμε, απλά το "πέρασμα" έγινε σε μία ζώνη του νότιου τμήματος. Δλδ μιλάμε για πολύ μικρή σχετικά έκταση.
(μάλλον έψαχναν κάνα καλό beach bar αλλά δεν τους έκατσε...:):))

Από γνωστό γνωστού (όχι δλδ 100% ασφαλής πληροφορία) έκανε αυτές τις μέρες πέρασμα στα Γιάννενα και θα ανέβαινε και εκείνος... Ένας άλλος που συνάντησε ο πατέρας μου στο χωριό του είπε ότι λίγα τρυγόνια που βάρησε αυτές τις μέρες ήταν μεγάλα και παχιά (περασματιάρικα δλδ)... Λογικά θα πάει σήμερα το απόγευμα ο πατέρας μου από ότι μου είπε χτες...

Πριν λίγο μίλησα με τον πατέρα μου, πήγε για κυνήγι το απόγευμα και ο νοτιάς που επικρατεί κάτω είχε φρενάρει κάποια πουλιά. Είδε αρκετά νερούπια και συκοφάγια καθώς και τρία τρυγόνια, τουφέκισε τα δύο το ένα μπηχτή ανάμεσα σε μυγδαλιές (δεν έδωσε περιθώριο για δεύτερη) και το άλλο ψηλά, αλλά δεν κράτησε τίποτα, το τρίτο ήταν ψηλά σε πορεία... Έναν άλλο γνωστό που βρήκε του είπε ότι τουφέκισε και αυτός ένα αλλά ούτε αυτός το πήρε... Μεθαύριο το απόγευμα τώρα πάλι...

Status
Not open for further replies.
Back