Aγαπητέ Στέλιο, εγώ πιστεύω πως τα ντοπιάρικα τρυγόνια της κεντρικής και νότιας πατρίδας μας παραμένουν, λίγο - πολύ, στις θέσεις που φώλιασαν και γεννήθηκαν μέχρι και το 2ο 10ήμερο του Σεπτέμβρη, μερικά και μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα...! Αρκεί βέβαια, να τα συνδράμει λιγουλάκι και ο καλός καιρός, αλλά και η πληθώρα τροφής...Αυτό που με παραξένεψε, γι'αυτό και αιφνιδιάστηκα, είναι το ότι πρώτη φορά βλέπω τρυγόνι στο χωριό τέτοια εποχή, συνήθως τα λίγα ντοπιάρικα την έκαναν στις αρχές του Αυγούστου, πάντα αρκετές μέρες πριν τις 20.
καλα τρυγονοτοπια εκη πανωΚαλημέρα σε όλους τους φίλους
Επιστροφή από άδεια και τα κεφάλια μέσα
19 του μήνα είχαμε ψήσιμο και φαγοπότι στο βουνό με τα φιλαράκια
Διαλέξαμε ένα κομμάτι μεταξύ Σοχου Ασκού
Αποτέλεσμα 17 πουλάκια 7 άτομα
Καλά ήταν
Να είστε όλοι καλά
Aγαπητέ Στέλιο, εγώ πιστεύω πως τα ντοπιάρικα τρυγόνια της κεντρικής και νότιας πατρίδας μας παραμένουν, λίγο - πολύ, στις θέσεις που φώλιασαν και γεννήθηκαν μέχρι και το 2ο 10ήμερο του Σεπτέμβρη, μερικά και μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα...! Αρκεί βέβαια, να τα συνδράμει λιγουλάκι και ο καλός καιρός, αλλά και η πληθώρα τροφής...
Αρκετοί, "ψαγμένοι" τρυγονοκυνηγοί το παρατηρούν αυτό κάθε χρόνο, άλλοτε πιο έντονο, άλλοτε λιγότερο φυσικά...!
Εγώ πάντως επέρυσι έβλεπα ντοπιάρικα τρυγονάκια (στον τόπο μου δεν πέφτουν περασματιάρικα του Σεπτέμβρη) μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου (νοτιοκεντρική Στερεά)...!
Καλός φίλος, κυνηγός, που γράφει εδώ, έχει κάμει ντοπιάρικα τρυγονάκια σε περιοχή της Αττικής (γνωστή για τα ντοπιάρικά της και όχι για τα Σεπτεμβριανά τρυγονοπεράσματα) τέλος Σεπτέμβρη...!
Καλημέρα φίλεκαλα τρυγονοτοπια εκη πανωπονηρουληδεςςςςς
![]()
Απ' το ολότελα...και έτσι έμεινα με την τσίχλα
Μια χαρα εισαι,φασουλι το φασουλι.Ειπα να πιω το καφεδακι μου σημερα εξω στη φυση, μακρια απ τη φασαρια της πολης! Κατα τις 8:00 περιπου ημουν στο καρτερι μεχρι και τις 12:00 που εφυγα, δυο πουλακια περασαν και πηρα το ενα! View attachment 2953
View attachment 2954
Γενικα η εικονα ηταν ψιλονεκρα...
Τι γινεται στα βορεια? Εχουμε καμια μετακινηση?
Πέρυσι Γιώργο ειχε κανει κανένα καλό πέρασμα τον Σεπτέμβρη απο Βασιλιτσι ?? Για δες τις σημειώσεις σουKι εδω στο Μεσσηνιακο καμπο δεν πεταει ακομα τιποτα, τελείος νεκρα απο τρυγονακια...
φαινετε ακομα δεν εχουν κατεβει απο τα βορια, ειμαστε παντως εν' αναμονη.
Μην παρεξηγιθουμε κιολας 2 ατομα η καρποση
Πέρυσι Γιώργο ειχε κανει κανένα καλό πέρασμα τον Σεπτέμβρη απο Βασιλιτσι ?? Για δες τις σημειώσεις σου![]()
Α ρε εργαλειο!πολυ καλα.