Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ένα ακόμη απογευματινό με ικανοποιητικό αριθμό συναντήσεων 15 τρυγόνια είδα δύο τουφέκισα και τα χτύπησα τα οποία πέσανε μέσα σε μια τριφυλλιά δυστυχώς κατάφερα να βρω το ένα.
Πάλι καλά που ανεβάζουν φωτό με τρυγόνια κάποια μέλοι....αλλιώς δν θα ήξερα πανέμορφα χρώματά του.... .sarcastic. .sarcastic.
Τη αυλούς έχει το pose σου Φώτη...;;;;
Αυτό που παρατήρησα στους κάλυκες σου είναι τα στόμια μια χαρά.
Στο δικό μου pose γιατί μισοτσαλακώνωνται τα ίδια ακριβώς φυσίγγια του fantom....... Απορία το'χω.

Eχτές στο απογεματινό, είδα μόνο ένα κατά τις 19:40 (μάλλον αργά), το οποίο πέρασε χαμηλά σαν αεριωθούμενο με κοφτούς ελιγμούς και δυστυχώς δεν το πρόλαβα...

Απόψε, πάλι το απόγεμα, κατά τις 19:00 είδα με την άκρη του ματιού μου, να ανηφορίζει μια ρεματιά, χαμηλωμένο και "γκαζωμένο", "γλείφοντας" τα ελιόδεντρα, ένα όμορφο ζευγαράκι... Αμέσως πήρα θέση, και μόλις μού βγήκαν στο μικρό ξέφωτο που τα καρτερεύω, σημάδεψα το πρώτο και το ξέρανα θεαματικά...! Επιχείρησα αστραπιαία και στο δεύτερο για τον ντουμπλέ, μα ήταν μάλλον αδύνατον, έτσι τάχιστα όπως απομακρυνόταν ανάμεσα στις ελιές... Ήταν και αυτό ένα ενήλικο τρυγόνι, με πανέμορφους, έντονους χρωματισμούς στο πτέρωμά του...! Τίγκα στα σπόρια (κάτι σαν λαθούρι) η γκούσα του, μα όχι παχύ...

Last edited:
Μάλλον κάτι κάνεις λάθος φίλε...;)
.think.Ναι......Μπορεί να ψάχνω με το ένα μάτι...και όχι και με τα δύο ανοιχτά.....sarcastic.
Το αν βρίκες εσύ πουλιά σε μια δύο τοποθεσίες εκεί στα μέροι σου,δε σημαίνει και εδώ πως είναι ακριβώς το ίδιο.... ;)
Εγώ ξέρω πόση βενζίνη χαλάω πριν την έναρξη ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ για ανίχνευση στις γύρω τοποθεσίες που κρατάνε ΠΑΝΤΑ πουλιά. Κάθε χρόνο στην έναρξη έχω 4 εναλλακτηκές λύσεις να ξέρεις για παν ενδεχόμενο...Διστυχώς φέτο ήταν άδειες από πουλιά κ δν ξέρω το γιατί....Οπότε σωστά τα κάνω....απλά δν κράτησε πουλιά έπειτα από 6 σερί χρονιές....;)

Σήμερα πήγα για πρωινό, καθότι το απόγευμα θα είμαι στο Λουτράκι για τον γάμο μιας πρώτης ξαδέρφης μου...
Κατά τις 7:30 βλέπω ένα μακριά και ψηλά... Κατά τις 8:45 με καβάλησε από μπροστά μου ένα ζευγάρι! Ευτυχώς, δεν χάζευα εκείνη τη στιγμή, σημάδεψα ένα και με μια μπηχτή το πήρα κατάξερο ακριβώς πάνω απ' τη κεφάλα μου στα 10 περίπου μέτρα!
Αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, επρόκειτο για ένα φετινάρι με άτονο χρωματισμό και καθόλου ασπρόμαυρα γιορντάνια εκατέρωθεν του λαιμού (σαν αυτό στην αμέσως πιο πάνω φωτό του "Bnllcrio")... Σε μέγεθος όμως, ήταν καλό και με λιπάκι μάλιστα! Η γούσα του άδεια, μάλλον δεν είχε ξεκινήσει το γεύμα του ακόμη...
Αύριο τ' απόγιομα πάλι...

Ένα ακόμη απογευματινό με ικανοποιητικό αριθμό συναντήσεων 15 τρυγόνια είδα δύο τουφέκισα και τα χτύπησα τα οποία πέσανε μέσα σε μια τριφυλλιά δυστυχώς κατάφερα να βρω το ένα.
Ωραιο πουλί ζωγραφιά

εγω παιδες εαν και το κυνηγι τρυγονιου δεν το κανω παρα 4 5 καρτερια την ωρα που πανε για κουρνα, φετως το καρτερακιμου το εκαψεεεε ενας χωριανοσμου κανωντας της πρωτες μερες της τουφεκιεςςςς,,χωρις να θελω να τον ενωχλησωωω επιανα λιγο παραπανω απο αυτων αλα τα απωτελεσματα μηδενννν μιας και τα πουλια ερχωντανε μετρημενααα και πονηρεμεναααα απο της τουφεκιεςςςς,,εαν ειχα ενα καρτερακι παραδυπλαμου θα μπωρουσαμε να κρατησουμε καπια τρυγονακιααα,,,,παντως σημασια εχη οτι εκανα εστω και μωνοσμου καπιες εξωδους στο τρυγονακι ,τουφεκισα καπια αλα εχασα τραυματισμενα ,,,,επισης ειχα και αρκαιτες ευκαιριεςςς να κρατησω πουλια στο καρτεριμου περνωντας πανω απο το κεφαλιμουυυυυ αλα εκηνη την ωρα εστρηβααα το τσιγαρομουυυ.hair.,,,βλεπωνταστα να κανουνε τα τσαλιμακιατουςςς μου φτανηηηειδα πουλια αλα στο θεοοοο καρφωμενααα και αλα να μου περνανε απο την πλατηηηη βλεπωνταστα την τελευτες στιγμηηη,,,,παντως μωνο που ειχα επαφη με αυτα τα υπερωχα πουλια μου φτανηηηηη,,στο κατο κατο εγω ειμαι φερματσηςςςς αλα και αυτο ειναι ενα υπερωχο θυραμα στο κυνηγι.RESPECT.,,,εας χαρητε λοιπων εσης η τρυγοναδες στην πορεια του κυνηγιου αυτο το ωμορφω κυνηγι.hunter.1.well done. image storage

Μένοντας Αθήνα, μη γνωρίζοντας μέρη και καρτέρια και μη έχοντας κυνηγήσει ποτέ τρυγόνι, αποφάσισα να πάω για δύο πλήρεις κυνηγετικές ημέρες στη Βουλγαρία, από την οποία και μόλις γύρισα. Συγκράτησα απίστευτες εικόνες φυσικού περιβάλλοντος και είδα φανταστικούς αριθμούς πουλιών! Πραγματικά αυτή η χώρα πρέπει να είναι κυνηγετικός παράδεισος για κάθε είδους θήραμα, εφόσον βέβαια κάποιος γνωρίζει πού να βρει τι. Οι εκεί γνώστες ωστόσο μας ανέφεραν ότι δεν έχει πολλά πουλιά φέτος (φαντάσου και να είχε, σκεφτόμουν εγώ), είναι όμως πολύ καλή χρονιά για ορτύκι, είπαν.

Το τρυγόνι είναι φοβερό θήραμα, απαιτεί μεγάλη σκοπευτική δεξιότητα και το πέταγμά του έχει μια φοβερή γοητεία! Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τη γεύση του (θα το μάθω σύντομα :-) ).

Με δεδομένο ότι κυνηγούσαμε σε μια περιοχή λίγα μόλις χιλιόμετρα από ελληνικό έδαφος, μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ανισοκατανομή των θηραμάτων. Βέβαια τις εκτάσεις με ηλιόσπορα που είδα εκεί δεν τις είδα στην Ελλάδα, δεν ξέρω αν αυτός ήταν ο λόγος.

Εύχομαι να τα καταφέρω και του χρόνου, για περισσότερες μέρες, αν και η γοητεία του θηράματος αυτού με έκαναν να μη σκεφτώ καν τα 2.500 χλμ που καλύψαμε οδικώς μέσα σε 4 μέρες.

Φυσίγγια δοκίμασα σε 32γρ Federal, Eley και 206 αλλά σχεδόν όλες οι επιτυχημένες βολές ήταν με NSI Due Europe 28γρ, που ρίχνω και στο σκοπευτήριο. Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν παίζει ρόλο η ψυχολογία στο ότι ρίχνεις ένα φυσίγγι που γνωρίζεις ή αν πραγματικά αλλάζουν οι προσκοπεύσεις κλπ.. Όσο κυνηγάμε μαθαίνουμε...

Καλή κυνηγετική χρονιά να έχουμε!

Status
Not open for further replies.
Back