Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τώρα που το λες στο μέρος που πήγα είδα μερικά παπαγαλάκια σήμερα, ξέρεις αυτά τα πράσινα. Πάντως αυτά τα χελιδόνια κάνουν κάτι βουτιές άλλο πράγμα.
Και να σε έχει φάει η βαρεμάρα και να έχεις αφαιρεθεί και να πάρει η άκρη του ματιού σου την κίνηση και τα ψαλιδίσματά τους... Ζογκλερικά, καουμπόικες κινήσεις, με τα χίλια ζόρια επώμιση και ενώ ετοιμάζεσαι να του πάρεις τα βήματα, διαπιστώνεις.... false alarm...
...Και έτσι όπως τα βλέπω να εισέρχονται στο σκοπευτικό μου πεδίο, αναλογίζομαι: "Αχ ωρέ και να ήτανε τρυγονάκια τούτα... Αχ...!!!" .love.

Πήγα για ένα πρωινό σήμερα γιατί μ' "έτρωγε", αλλά μάταιος κόπος, μήτε που το είδα... Τελικά, μου φαίνεται πως είναι καλύτερα το απόγεμα, τουλάχιστον το συγκεκριμένο μέρος που επισκέπτομαι...
Επίσης, εντύπωση μου κάνουν κάτι πουλιά που πετούν διαρκώς ειδικά το πρωί, αλλά δεν μπορώ να σιγουρευτώ τι διάβολο είναι: άλλοτε μου φαίνονται σαν μεγαλούτσικα χελιδονάκια, άλλοτε σαν κάτι άλλο (μελισσουργοί ίσως)... Πάντως το μόνο σίγουρο, δεν είναι τρυγόνια που μας ενδιαφέρουν άμεσα...
Νικολαε, αν συγχρονως βγαζουν και έναν σπαστικό ηχο, ειναι μελισσουργοι...

20190825-071527.jpg
[/url]

Άλλο πράγμα ρε παιδί μου η μυρωδιά του θερισμένου τις πρωινές ώρες....:cool:

20χλμ μακρια και ομως εδω για να βρουμε θερισμενη καλαμποκια φανταζει ονειρο, δεν εχουμε που να παμε

Επίσης, εντύπωση μου κάνουν κάτι πουλιά που πετούν διαρκώς ειδικά το πρωί, αλλά δεν μπορώ να σιγουρευτώ τι διάβολο είναι: άλλοτε μου φαίνονται σαν μεγαλούτσικα χελιδονάκια, άλλοτε σαν κάτι άλλο (μελισσουργοί ίσως)... Πάντως το μόνο σίγουρο, δεν είναι τρυγόνια που μας ενδιαφέρουν άμεσα...
Πετροχελίδονα...
Όταν έρχονται από μακριά μοιάζει το πέταγμά τους με τρυγόνι και σε τσιτώνει, μέχρι να πλανάρουν όπου καταλαβαίνεις τι είναι και βρίζεις...

Η γύρα μας στον κάμπο απέφερε καρπούς αν και η ώρα είχε περάσει!
Σε ένα κομμένο ηλιόσπορο τα βρήκαμε μαζί με δεκαοχτούρια.
Πέντε χτυπημένα αλλά στην πουλιάστρα δυστυχώς τα τέσσερα!

ασε ρε φιλαρακι γιωργοοοο το πεμπτο μαλλων ητανε δεκαοκτουρα;;.think..bye2..sarcastic.

Πετροχελίδονα...
Όταν έρχονται από μακριά μοιάζει το πέταγμά τους με τρυγόνι και σε τσιτώνει, μέχρι να πλανάρουν όπου καταλαβαίνεις τι είναι και βρίζεις...
Έτσι ακριβώς Παντελή...! Συμφωνώ απόλυτα!

20χλμ μακρια και ομως εδω για να βρουμε θερισμενη καλαμποκια φανταζει ονειρο, δεν εχουμε που να παμε
Δημήτρη αυτό το χωράφι είναι μόλις το 2ο από τα θερισμένα σε ακτήνα 3χιλ γύρω από το σπίτι μου.....
Τη να τις κάνουμε τις καλαμποκιές αν δν υπάρχουν τρυγόνια....;;
Τα περισσότερα θα αργήσουν να τα κόψουν....
Εσύ τουλάχιστο έχετε και καλές τοποθεσίες για ορτύκια εκεί.....
(Μέσα από Πύργο είσαι)...;;

Το δεύτερο Γιώργο, φαίνεται και απ' τη φωτογραφία ότι η γ(κ)ούσα του είναι... τίγκα στη τροφή...!!! o_O Έτρωγε "δίχως αύριο" στο 'λιόσπορο, σαν να 'ξερε ότι ήταν το τελευταίο του γεύμα και είπε να το κάμει... "βασιλικό"...! steak

Γιώργο τελικά "τα βρίκες σκοπευτικά" με του Fantom..;;
Η τα σταμάτησες...;

Το δεύτερο Γιώργο, φαίνεται και απ' τη φωτογραφία ότι η γ(κ)ούσα του είναι... τίγκα στη τροφή...!!! o_O Έτρωγε "δίχως αύριο" στο 'λιόσπορο, σαν να 'ξερε ότι ήταν το τελευταίο του γεύμα και είπε να το κάμει... "βασιλικό"...! steak

Νίκο όντως όλα ήταν τίγκα στο σπόρι στην γούσα τους!
Γιώργο τελικά "τα βρίκες σκοπευτικά" με του Fantom..;;
Η τα σταμάτησες...;

Τα ρίχνω φανατικά πλέον Κώστα τα 30 και 31 γραμμάρια!Πολύ ωραία φυσίγγια!

Ωραια ηταν σημερα στην εξοχη, με ομορφες εικονες απ την φυση! Απο πουλακια τρια ειδα αλλα μονο το ενα ηρθε πιο κοντα να στρωσει για φαει στη σταρια! Μικρο φετιναρι κ αυτο!
20190825_080140.jpg
2881
Αχ αυτες οι ασπρες οι κοιλιτσες με τρελαινουν!!

Πετροχελίδονα...
Αυτό είναι Παντελή, λέγεται και μαυροσταχτάρα και μάλιστα, είναι διαφορετικό είδος, εκτός της οικογενείας των χελιδονιών, απλώς αναφέρεται και ως πετροχελίδονο: https://el.wikipedia.org/wiki/Μαυροσταχτάρα

(Συγχωρέστε με για το εκτός θέματος, αλλά ό,τι μαθαίνουμε γύρω απ' τη πανίδα, καλό είναι...)

Καλημέρα σε όλους τους φίλους
Επιστροφή από άδεια και τα κεφάλια μέσα
19 του μήνα είχαμε ψήσιμο και φαγοπότι στο βουνό με τα φιλαράκια
Διαλέξαμε ένα κομμάτι μεταξύ Σοχου Ασκού
Αποτέλεσμα 17 πουλάκια 7 άτομα
Καλά ήταν
Να είστε όλοι καλά

Χθες το απόγεμα φεύγοντας από το χωριό, συνάντησα ένα τρυγονάκι, πιθανότατα το ίδιο που συναντούσα συχνά μέχρι πριν κανένα-δυο μήνες (είχα ανεβάσει και φωτο), κοντά στο παλιό σχολείο του χωριού. Σηκώθηκε πάλι μπροστά μου από το δρόμο και κάθησε αριστερά στα 5 μ. σε καλώδιο του ΟΤΕ. Σταμάτησα και χαμήλωσα το τζάμι ανοίγοντας και το κινητό να το φωτογραφήσω, αλλά βούτηξε στις ελιές και δεν το πρόλαβα ! Αυτό που με παραξένεψε, γι'αυτό και αιφνιδιάστηκα, είναι το ότι πρώτη φορά βλέπω τρυγόνι στο χωριό τέτοια εποχή, συνήθως τα λίγα ντοπιάρικα την έκαναν στις αρχές του Αυγούστου, πάντα αρκετές μέρες πριν τις 20. Η περιοχή δεν είναι "ζώνη διάβασης" ... :oops:

Status
Not open for further replies.
Back