Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αύριο λέω να πάω μια βόλτα πέριξ Αττικής μήπως και έχει ξεμείνει κανένα. Κοντά σε αυτήν την περιοχή έχω βρει τα τελευταία χρόνια πολλές καρακάξες όποτε ίσως το γυρίσω σε αυτές αν μου κάνουν το χατήρι.

Σήμερα, στο απογευματινό καρτεράκι μού έκανε τη χάρη και μού 'δωσε ένα ακόμη τρυγονάκι (ενήλικο και παχιούτσικο)! Ήταν το πέμπτο κατά σειρά που είδα σήμερα το απόγευμα και ήρθε κατά τις 19:30! Τα προηγούμενα τέσσερα (από 18:15 και μετά) δυστυχώς πέρασαν μακριά, στο απυρόβλητο...

Σημερα ειδα τρυγονοσουρτες να πετανε προς το βορα...
αυτο μαλλον σημαινει πως σε λιγες μερες αρχιζουν οι μετακινησης.
Ετοιμαστειτε! .hunter.
Η αποψή μου είναι πως δν είναι ακόμη η ώρα ....Σε κανά 2 εβδομάδες....Και όταν τη νύχτα θα φυσάει βοριαδάκι συνοδεία ημίπανσέληνου....
Η νέα σελήνη ξεκινά 30 αυγούστου.....στις 13-14 σεπτέμβρη θα είναι μισό το φεγγάρι.....άρα θα έχει φωτεινότητα περίπου 45-60%....και υπολογίζω να ξεκινήσουν ξανά στην ώρα τους...Δειλά-Δειλά από 9 Σεπτέμβρη και κορίφωμα από 12 σεπτέμβρη....
Αν βρέξει στις 15-16 του σεπτέμβρη όπως προείπαν τα ημερομήνια, τότε ίσως μήνουν και τα πουλιά εδώ κάτω σε εμάς καμιά εβδομάδα παραπάνω......

Πάντα δική μου άποψη σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μου..... :)

Πρωινό εγερτήριο και μια βολτούλα με τον ξάδελφο σε καλαμποκιά μήπως και ρίξουμε καμιά τουφεκιά φέτος..... .sarcastic.

Τίποτα δν εμφανίστηκε,ελάχιστες και οι τουφεκιές περιμετρικά στα γύρω χωράφια.....

Βάζω 2 φωτό να ξυπνήσω το ένστικτο του @Aristos αλλά και για να του κάνω σπάσιμο,που πήγε στην Κρήτη και εμένα δν με πείρε μαζί του......yelling..sarcastic.

url=https://postimg.cc/4YzW0BfS]
20190825-071527.jpg
[/url]

Άλλο πράγμα ρε παιδί μου η μυρωδιά του θερισμένου τις πρωινές ώρες....:cool:

Πήγα για ένα πρωινό σήμερα γιατί μ' "έτρωγε", αλλά μάταιος κόπος, μήτε που το είδα... Τελικά, μου φαίνεται πως είναι καλύτερα το απόγεμα, τουλάχιστον το συγκεκριμένο μέρος που επισκέπτομαι...
Επίσης, εντύπωση μου κάνουν κάτι πουλιά που πετούν διαρκώς ειδικά το πρωί, αλλά δεν μπορώ να σιγουρευτώ τι διάβολο είναι: άλλοτε μου φαίνονται σαν μεγαλούτσικα χελιδονάκια, άλλοτε σαν κάτι άλλο (μελισσουργοί ίσως)... Πάντως το μόνο σίγουρο, δεν είναι τρυγόνια που μας ενδιαφέρουν άμεσα...

Last edited:
Πήγα για ένα πρωινό σήμερα γιατί μ' "έτρωγε", αλλά μάταιος κόπος, μήτε που το είδα... Τελικά, μου φαίνεται πως είναι καλύτερα το απόγεμα, τουλάχιστον το συγκεκριμένο μέρος που επισκέπτομαι...
Επίσης, εντύπωση μου κάνουν κάτι πουλιά που πετούν διαρκώς ειδικά το πρωί, αλλά δεν μπορώ να σιγουρευτώ τι διάβολο είναι: άλλοτε μου φαίνονται σαν μεγαλούτσικα χελιδονάκια, άλλοτε σαν κάτι άλλο (μελισσουργοί ίσως;)... Πάντως το μόνο σίγουρο, δεν είναι τρυγόνια που μας ενδιαφέρουν άμεσα...

Τώρα που το λες στο μέρος που πήγα είδα μερικά παπαγαλάκια σήμερα, ξέρεις αυτά τα πράσινα. Πάντως αυτά τα χελιδόνια κάνουν κάτι βουτιές άλλο πράγμα.

Πάντως αυτά τα χελιδόνια κάνουν κάτι βουτιές άλλο πράγμα.

Και να σε έχει φάει η βαρεμάρα και να έχεις αφαιρεθεί και να πάρει η άκρη του ματιού σου την κίνηση και τα ψαλιδίσματά τους... Ζογκλερικά, καουμπόικες κινήσεις, με τα χίλια ζόρια επώμιση και ενώ ετοιμάζεσαι να του πάρεις τα βήματα, διαπιστώνεις.... false alarm...

χθεσηνο απογευματινο καρτερακι περιμενωνταστα να πανε για κουρνα,,μου περασανε καμια 30αρια πουλια αλα ψηλωμενα και αλα εκτος οριου τουφεκιας ετσι μπωρεσα και κρατησα ενα πιτσουνακι μωνο με μια ωμορφη τραβερσα,,,το απογευμα παλι με ενα φιλαρακιμου να πιασουμε το μερως καλα.my man. mobil service station locations

Τελευταία βόλτα σήμερα πρωί πρωί στην Τριφυλία, καθώς σε λίγο έχει αναχώρηση για την τσιμεντούπολη και μετά για ξενιτιά...

Δεν έπιασα το κλειστό μου μέρος που φτιάχνω τη φυλάχτρα μου τόσες μέρες τώρα, γιατί δεν ήθελα να ζορίσω άλλο τα πουλιά εκεί, ούτε να κάψω άλλο το μέρος ή ακόμα χειρότερα να τραβήξω 'περιφερόμενους' και 'ηχητικά ενεργοποιούμενους΄ κυνηγούς... τόσες μέρες δεν ακουστηκε ούτε φάνηκε κανείς και μακάρι να μείνει έτσι...

Έπιασα ένα πιο ανοιχτό και υπερυψωμένο μέρος γύρω στις 7 και είχα τη φαεινή ιδέα να βγάλω μια φωτογραφία το σκύλο πλάτη (μη ρωτάτε γιατί, ανώμαλη έμπνευση...)... ε εκείνη την ώρα πέρασε ένα και έπιασα το σκύλο να το κοιτάζει, ενώ μας καβάλησε...

Αφήνω το κινητό, πιάνω το όπλο και ένα τρυγόνι, μάλλον το ίδιο, μας καβάλησε ανάποδα σχεδόν αμέσως... Μια ριπή και τέρμα.... Φετεινάρι πάλι...

Κλασσικά Win SX3 Field, sporting roumeliotis no8 και brain MR.

Με αυτά και με αυτά, μια από τις πιο πετυχημένες ενάρξεις κυνηγιού για τα δεδομένα του μέρους και του χρόνου που έκατσα, έλαβε τέλος...

Του χρόνου πάλι! Καλή συνέχεια σε όλους στις αναζητήσεις αυτού του τόσο όμορφου θηράματος!

Τελευταία βόλτα σήμερα πρωί πρωί στην Τριφυλία, καθώς σε λίγο έχει αναχώρηση για την τσιμεντούπολη και μετά για ξενιτιά...

Δεν έπιασα το κλειστό μου μέρος που φτιάχνω τη φυλάχτρα μου τόσες μέρες τώρα, γιατί δεν ήθελα να ζορίσω άλλο τα πουλιά εκεί, ούτε να κάψω άλλο το μέρος ή ακόμα χειρότερα να τραβήξω 'περιφερόμενους' και 'ηχητικά ενεργοποιούμενους΄ κυνηγούς... τόσες μέρες δεν ακουστηκε ούτε φάνηκε κανείς και μακάρι να μείνει έτσι...

Έπιασα ένα πιο ανοιχτό και υπερυψωμένο μέρος γύρω στις 7 και είχα τη φαεινή ιδέα να βγάλω μια φωτογραφία το σκύλο πλάτη (μη ρωτάτε γιατί, ανώμαλη έμπνευση...)... ε εκείνη την ώρα πέρασε ένα και έπιασα το σκύλο να το κοιτάζει, ενώ μας καβάλησε...

Αφήνω το κινητό, πιάνω το όπλο και ένα τρυγόνι, μάλλον το ίδιο, μας καβάλησε ανάποδα σχεδόν αμέσως... Μια ριπή και τέρμα.... Φετεινάρι πάλι...

Κλασσικά Win SX3 Field, sporting roumeliotis no8 και brain MR.

Με αυτά και με αυτά, μια από τις πιο πετυχημένες ενάρξεις κυνηγιού για τα δεδομένα του μέρους και του χρόνου που έκατσα, έλαβε τέλος...

Του χρόνου πάλι! Καλή συνέχεια σε όλους στις αναζητήσεις αυτού του τόσο όμορφου θηράματος!
Και του χρόνου Γρηγόρη να είσαι καλά εσύ και τα σκυλάκια σου και να κάνεις αυτό που αγαπάς!

Status
Not open for further replies.
Back