Τα.. βάρη των θηραμάτων..

Νομίζω ότι το θέμα αυτό είναι όπως και η ομορφιά, δηλαδή υποκειμενικό! Θεωρώ ότι αυτό που έχει συνηθίσει ο καθένας και νιώθει σίγουρος και ας είναι το αποτέλεσμα μέτριο ας παραμείνει και έτσι και ας μην θεωρούμε ότι πρέπει να τον αλλάξουμε.
π.χ. Εγώ που είμαι λάτρης των μικρών διαμετρημάτων και ειδικά του cal 20, θεωρώ ότι με αυτό το διαμέτρημα κάνεις όλα τα κυνήγια της Ελλάδας αξιοπρεπέστατα με βάρη γόμωσης έως 28γρ. Δεν μπορώ όμως να πείσω κανέναν ότι είναι το σωστό! Γιατί απλά δεν είναι! Πάντως για το διαμέτρημα 12, με 32γρ. σκάγια σε όλα τα νούμερα κάνεις επίσης όλα τα κυνήγια της Ελλάδας. Ακόμα και με το ίδιο γεμισμένο φυσίγγιο αλλάζοντας μόνο το νούμερο των σκαγιών, μπορείς να κυνηγισεις τα πάντα. Αλλά όταν υπάρχει η αμφιβολία για το αν είναι αρκετό, τότε σε κάθε αστοχία θα ευθύνονται τα λίγα γραμμάρια!
Πάντως για την τσίχλα, με ένα φυσίγγιο των 32γρ. Νο9 μπορούμε να την κυνηγισουμε από τα 10μ με ένα τσοκάρισμα τύπου Τούλα-μπελ έως και τα πραγματικά 50μ με φουλ τσοκ. (Δεν αναφέρω εάν είναι σκοπευτικά εφικτό) απλά ως κινητική ενέργεια και πυκνότητα συγκέντρωσης.
Εγώ πάντως είμαι λάτρης του νο10 στα 30γρ για το 12άρι και τα 26γρ για το 20άρι. Βέβαια το νο 10 έχει το πολύ τα 36 με 38μετρα ως κινητική ενέργεια.
 
Back
Top