Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
η maxus έχει μεγαλύτερο κώνο και σίγουρα θα έχει μια μικρή υπεροχή στις πιο βαριές γομώσεις και στα χοντρά σκάγια
βλητική απόδοση πολύ πολύ καλή και για τα 2 και τα έχω κυνηγήσει αρκετές φορές απο φίλους που τα έχουν.....επιλεκτικό σε φυσίγγια δεν είναι κανένα από τα 2 αρκεί το φυσίγγι να είναι καλό(αυτό ισχύει παντού και πάντα)
μεταξύ των 2 θα διάλεγα το maxus για τον κώνο του και μόνο......και αν έκανα κυνήγια φάσσα παπιά όπου θα μου χρειαζόταν
φιλικά Μάκης :)
Μακη κατ αρχας περαστικα σου. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου. Η απαντηση απλη και περιεκτικη.
Σιγα σιγα ξεκαθαριζουν καποια πραγματα και πιστευω οτι θα παω αρκετα κατασταλαγμενος να τα δω και τα δυο απο κοντα.
Θα χαρω να τα πουμε καποτε και απο κοντα σε μια μελλοντικη συναθροιση των μελων.

ευχαριστώ
το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πας να τα δείς και τα 2....κι αφού θα πας κοίτα λίγο περισσότερο το κοντάκι της sx3 είναι δύσκολο ;)
οπωσδήποτε να τα πούμε και να τα πιούμε :)
Ψυχαραααααααααααααααα Μακη εισαι ατελειωτος φιλε μου.....γιαυτο σε πειραζουν μερικοι μερικοι εδω μεσα ονοματα μην λεμεrespect..sarcastic..sarcastic.

Last edited:
ευχαριστώ
το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πας να τα δείς και τα 2....κι αφού θα πας κοίτα λίγο περισσότερο το κοντάκι της sx3 είναι κομματάκι δύσκολο ;)
οπωσδήποτε να τα πούμε και να τα πιούμε :)
Βεβαιως και θα τα πιουμε..drunk. Απ οτι θυμαμαι απο καποια παλια post σου πρεπει να εισαι μερακλης στο κρασι.
Καλα θα ειναι.

Ναι για κυνηγι με σκυλο το θελω αλλα και για περιορισμενο αριθμο σε καρτεριστηκα κυνηγια. Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ελαφρυ αλλα δεν θα ηθελα να ξεφυγει και απο τα 3200 ομως.
Θα συμφωνησω με το Σπύρο. Αν κοιταγα για σούπερ ποζε για τη χρήση που το θέλεις ή πρώτη μου επιλογή θα ήταν το verney carron σε δισκανδαλο μιας και εκτος των αλλων έχει την ιδιαιτερότητα να λειτουργεί και σαν μονοσκάνδαλο. Δεν λέω πως τα αλλά όπλα που αναφερες δεν είναι καλά και αξιόπιστα, αν και για το falconet ( τα πρώτα μοντέλα) έχω δύο μαρτυρίες πέρα για πέρα αληθείς για διπλό τουφεκιες όπως και για τα μονοσκάνδαλα betinsolli. Για το feeling δεν έχω άποψη αλλά έναι και αυτό ένα νέο οπλο, δεν έχει δοκιμαστεί ευρέως στα κυνηγοτοπια για να έχουμε μια εικόνα, πάντως στη δοκιμή στο hunter passion ο αρθρογράφος είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια. Σαφώς και το Βrowning που γράφει ο Ευριπίδης είναι από τα κορυφαία όπλα αλλά γνώμη μου είναι πως ξεφευγει από θέμα βάρους εκτός αν πας στο light. Για το Lamber, αξιόπιστο όπλο για τα λεφτά του και αυτό, εξάλλου τα κατορθώματα του Στέφανου που είναι κάτοχος τα έχεις δει. Πάντως οποιο και να επιλέξεις το βασικότερο όλων είναι το κοντάκι να είναι στα μέτρα σου ή έστω κοντά σε αυτά. Καλή επιτυχία στο ψάξιμο.

Το μόνο που -λογικά θα δείς και εσύ ψάχνοντας- έχει αρνητικό η maxus είναι ότι παίζουν αρκετά οι πάπιες της. Έχω διαβάσει αρκετά για πατέντες που γίνονται εύκολα και αντιμετωπίζεται. Επίσης κάτι το περίεργο είναι ότι οι κάννες της sx3 είναι made by FN Belgium ενώ της maxus όχι (Browning Viana νομίζω). Η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι φορολογική αλλά και πάλι είναι περίεργο γιατί να προτιμήσουν να το σφραγίσουν στις κάννες της Winchester και όχι της Browning που αρκετοί την έχουν συνδέσει με την FN.

Γενικά όλες οι αμερικάνες αερίων (αυτές με τις μικρές αδύνατες πάπιες!! .yel.) κουνάνε στις πάπιες (άλλες ελάχιστα, άλλες αρκετά) με τον μύθο να λέει ότι είναι ένας τζόγος για τις υγρασίες (κυρίως για τα ξύλινα μοντέλα) που συναντούν οι αμερικάνοι φίλοι μας ως λάτρεις του βάλτου. Αυτό, κάποιον που κυνηγάει με Berett-ες (το λέω ως εταιρεία ειδήμων στα αέρια κατ' εμέ) τον ξενίζει και του κάνει άσχημη εντύπωση.
Όσες maxus έπιασα κουνούσαν ενοχλητικά!! (με εξαίρεση ένα όπλο, το απλό με μαύρη ανοδίωση).
Όλοι οι μαγαζάτορες βέβαια (πιστεύω με πάσα ειλικρίνεια οι άνθρωποι) με είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν μεγαλώνει το κούνημα και ότι ποτέ δεν έχει γυρίσει αγοραστής με πρόβλημα.:):)

Μιας και μιλάμε για μελλοντικές αγορές, σκέφτομαι για την επόμενη χρονιά, Θεού και Τσίπρα θέλοντος, την αγορά μιας ελαφριάς καραμπινας για κύρια χρήση σε μπεκατσα μιας και τα χέρια μου λόγω δουλειάς είναι "κομένα". Ή πρώτη μου επιλογή είναι ή Franchi Afinnity, με κάνη 61 ή το πολλή 66. Γιατί Franchi; Έχοντας κυνηγήσει μιας σεζόν με Fast pro είχα μείνει πολλή οικανοποιημενος από το συγκεκριμένο όπλο και τα σχόλια που διαβάζω για το Afinnity είναι πολλή καλά.
Εναλλακτικά παίζει και ή Afinnity σε διαμετρημα 20. Θα τις ψαξω και σε μεταχειρισμνες. Θα ήθελα τις γνώμες σας για τα συγκεκριμένα όπλα παιδιά.

αν και δεν εχω ασχοληθει με τα συγκεκριμενα γιατι ειμαι των αεριων δεν εχω ακουσει και κατι αρνητικο.αν κι εδω χανια δεν βλεπω πολλους να εχουν τη συγκεκριμενη.ειμαι ομως σιγουρος οτι αν υπηρχε κατι αρνητικο θα το ειχαμε μαθει

Μιας και μιλάμε για μελλοντικές αγορές, σκέφτομαι για την επόμενη χρονιά, Θεού και Τσίπρα θέλοντος, την αγορά μιας ελαφριάς καραμπινας για κύρια χρήση σε μπεκατσα μιας και τα χέρια μου λόγω δουλειάς είναι "κομένα". Ή πρώτη μου επιλογή είναι ή Franchi Afinnity, με κάνη 61 ή το πολλή 66. Γιατί Franchi; Έχοντας κυνηγήσει μιας σεζόν με Fast pro είχα μείνει πολλή οικανοποιημενος από το συγκεκριμένο όπλο και τα σχόλια που διαβάζω για το Afinnity είναι πολλή καλά.
Εναλλακτικά παίζει και ή Afinnity σε διαμετρημα 20. Θα τις ψαξω και σε μεταχειρισμνες. Θα ήθελα τις γνώμες σας για τα συγκεκριμένα όπλα παιδιά.

Και ένας φίλος σκέφτεται vitoria H affinity καμία γνώμη να τον βοηθήσουμε;
Καλησπέρα. Μύρο είμαι κάτοχος vitoria, απλά για μένα προσωπικά είναι βαριά. Κατά τα αλλά είναι αξιόπιστο χωρίς προβλήματα, σίγουρα αξίζει πολλά παραπάνω από αυτά που πληρώνεις.

Γιάννη αν και περισσότερο λάτρης του κυνηγιού φερμας έχεις αδυναμία και στα όπλα από ότι βλεπω...RESPECT..RESPECT.
Αυτό το λέω γιατι η περισσότεροι που κυνηγάν με σκύλο φερμας αδιαφορούν για όπλα κλπ(σε σχέση με τους καρτεριτζηδες πχ) και δείχνουν αδυναμία κυρίως στα σκυλιά και σε μια ωραία φερμα..Όχι ότι είναι κακό αλλά εσύ είσαι μια ακόμα εξαίρεση .congrats..congrats.

Καλησπέρα. Μύρο είμαι κάτοχος vitoria, απλά για μένα προσωπικά είναι βαριά. Κατά τα αλλά είναι αξιόπιστο χωρίς προβλήματα, σίγουρα αξίζει πολλά παραπάνω από αυτά που πληρώνεις.
Ε δεν την λες και βαριά Γιάννη είναι πάνω από 3200 gr;;

Status
Not open for further replies.
Back