Oχι αυτο δεν εχει φυγει... Διορθωνεται ομως με πατεντουλες για να πατα σωστα η παπια στην αποθηκη...Το κούνημα στη πάπια έχει φύγει και αυτό?πες τε μου τέτοια να τρελενομαι.
Oχι αυτο δεν εχει φυγει... Διορθωνεται ομως με πατεντουλες για να πατα σωστα η παπια στην αποθηκη...Το κούνημα στη πάπια έχει φύγει και αυτό?πες τε μου τέτοια να τρελενομαι.
Θα προσπαθήσω να σου δώσω να καταλάβεις γιατί δεν παίρνω όπλο beretta. Οπατέρας μου κυνηγά 50 χρόνια, το όπλο της οικογένειας ήταν και είναι ένα πλαγιοκανο L C SMITH μοντέλο του 50 περίπου κάνεις δεν ξέρει το είχε φέρει ο αδερφός του παππού από Αμερική. Με αυτό το όπλο προτοκυνηγησα και εγώ,ο πατέρας μου λοιπόν κάπου στη δεκαετία του 80 λόγω έλλειψης χρόνου τα σαββατοκύριακα που πήγενε για λαγό αποφάσισε να αγοράσει μια καραμπίνα να πηγαίνει για καμιά τσίχλα,πήρε λοιπόν μια beretta μοντέλο μη με ρωτάς ούτε ο ίδιος δε θυμάται την κράτησε 2 χρόνια τον τρέλανε στις εμπλοκες και την πούλησε. Προ 5ετιας έκανε ένα καταγμα στο πόδι και λόγω ηλικίας είπε να ξαναπαρει μια καραμπίνα να κάνει καμία βόλτα τα απόγευματα του ξαναπηρε beretta την α400 και μάλιστα με κοροϊδεύε γιατί εγώ πήρα το m2. Αποτέλεσμα-πουλησε το α400 γιατί τον τρέλανε και αυτή στις εμπλοκες και πήγε και αγόρασε μια 123 μεταχειρισμενη να κάνει δουλειά του.όπως καταλαβαίνεις όπλο beretta σε αυτό το σπίτι δεν ξαναμπενει δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να είναι τα καλύτερα, γιατί το είχα κυνηγήσει και εγώ και πράγματι έβγαζε ωραίες τουφεκιες και δε διαλέγε φυσιγγια όπως το m2 αλλά κυνηγώντας 15χρόνια με αδρανείας τα 10 με Brenda δανεικη από το θείο μου και 5 Χρόνια με το m2 με μια εμπλοκή όλη και όλη και έχοντας ρίξει αρκετές χιλιάδες φυσιγγια ούτε θα γύριζα να κοιτάξω αερίων οπλα. Μπορεί να λένε διαφορά για την αδράνεια και μπορεί σε ορισμένα από αυτά να έχουν και δίκιο αλλά εμένα το μόνο πρόβλημα που είχα αυτά τα χρόνια είναι ότι αγαπάει τα φυσιγγια με διβασικη μπαρουτι SIPE S4 TECNA που έχουν λίγο παραπάνω θόρυβο αλλά κατά τα άλλα ούτε λάκτισμα καταλαβαίνω ούτε ξερες τουφεκιες που λένε ούτε τίποτα. Πιστεύω πως ένα όπλο στα μέτρα σου όσο γίνεται είναι ότι πρέπει τώρα για το θόρυβο ούτως ή άλλως για μένα όλοι πρέπει να φοράμε ωτασπιδες όπως και γιαλια έκρηξη γίνεται 10 εκατοστά από το πρόσωπο μας. Τώρα αν μου έλεγες για Sp τότε ναι τα καλύτερα που έχω πιάσει στα χέρια μου είναι τα beretta όπως και τα brawning και πιστεύω πως ένα από τα δύο θα είναι η επόμενη αγορά μου. Ελπίζω να μην σε κούρασα πάντως σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.Αφού όπως λες κυνηγάς κυρίως τσίχλα που έχει πολλές ντουφεκιές, δεν καταλαβαίνω το λόγο που θες να κοπανιέσε με όπλο αδρανείας. Εγώ στη θέση σου θα κοίταγα την Α300 κατάμαυρη με συνθετικά, αφού λες οτι σου αρέσει το πλαστικό. Έιναι ένα πάρα πολύ καλό όπλο... ρώτα να σου τα πούνε. Με 850 αν δεν κάνω λάθος θα έχεις ένα φονικό όπλο τουλάχιστον για την επόμενη 15ετία και λίγο σου λέω.
Το rafaello που σου αρέσει το έχω όπως και το beretta 391,
το ίδιο καλά είναι και τα δυο, το ίδιο αξιόπιστα, το ίδιο σκοτώνουν και τα δύο.
Εάν σου "κάτσει" καλά επάνω σου το Α300 δεν θα το αποχωρίζεσαι
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να ξοδευτείς παραπάνω φιλε μου.
Εδω θα διαφωνησω... Ολα τα οπλα ειναι πιθανο να εμφανισουν εμπλοκες λογω μικρο ανοχων στα μεταλλα... Εχω δει προσωπικα αρκετες εμπλοκες κ απο Beretta κ παλιας κ νεας κοπης...Φίλε μου δεν ισχύουν όλα αυτά για εμπλοκές κλπ που περιγράφεις. Μήπως έπεσε σε κάνενα προβληματικό όπλο ο πατέρας σου?
Anyway ...καλη επιλογή σου εύχομαι.
Εδω θα διαφωνησω... Ολα τα οπλα ειναι πιθανο να εμφανισουν εμπλοκες λογω μικρο ανοχων στα μεταλλα... Εχω δει προσωπικα αρκετες εμπλοκες κ απο Beretta κ παλιας κ νεας κοπης...
ΒΑΝΑΝΑ;Για αυτό παιδιά μονόδρομος στην επιλογή καραμπίνας είναι η Β....
Και για βοηθήσω σας λέω ότι το τρίτο γράμμα είναι το Ν![]()
εγω να συμπληρωσω σαν κατοχος affinity και χωρις παρεξηγηση (προς τα υπερτιμημενα benelli) οτι ειναι μεν 100 ευρω πιο φθηνη απο την m2 αλλα με καλυτερα βλητικα μαμισια αποτελεσματα απο την m2.....αυτο γιατι ειχα benelli και την εδωσα......Η m2 ειναι στανταρ μαγκνουμ!ισως εννοεις super black eagle.η affinity στην ουσια ειναι μια πιο φθηνη benelli.
Μα το θεμα τιμης μεταξυ benelli-franchi δεν ειναι στην βλητικη τους αποδοση οσο στην ποιότητα κατασκευης (χωρις να εννοω χαλι ποιοτικα τα franchi που εκτιμω)Γι αυτο και η οπως πολυ σωστα ειπες υπερτιμολογιση των benelli.Παρε παραδειγμα το baikal.ειναι φθηνα οπλα με αντοχη στο χρονο και πολυ καλα βλητικα χαρακτηριστικά κατ εμε,συν οτι αυτο που λενε "οτι πληρωνεις παίρνεις" δεν ισχυει παντα για μενα τουλαχιστον.εγω να συμπληρωσω σαν κατοχος affinity και χωρις παρεξηγηση (προς τα υπερτιμημενα benelli) οτι ειναι μεν 100 ευρω πιο φθηνη απο την m2 αλλα με καλυτερα βλητικα μαμισια αποτελεσματα απο την m2.....αυτο γιατι ειχα benelli και την εδωσα......
Αυτό δεν το πιστεύω..Θα το ψάξω και θα σου πω...Παρε παραδειγμα το baikal.ειναι φθηνα οπλα με αντοχη στο χρονο και πολυ καλα βλητικα χαρακτηριστικά
Σε ιστορικα βιβλια ισως βρεις αναφορες σε baikalΑυτό δεν το πιστεύω..Θα το ψάξω και θα σου πω...respect.
![]()
και σε σύγχρονα και σε σύγχρονα..Σε ιστορικα βιβλια ισως βρεις αναφορες σε baikal![]()
Ο φίλος μας, περιγράφει οτι τα όπλα του πατέρα του έκαναν συνεχόμενες, τακτικές εμπλοκές. Πάνω σε αυτό του απαντάω.
Οτι αυτογεμές και να έχει κάποιος είτε beretta είτε benelli είναι αυτό, σε κατάλληλες συνθήκες πχ πάγο, ολοήμερο σε βροχή κλπ. ενδεχόμενη εμπλοκή είναι πιθανή... αλλά όχι σίγουρη. Άλλωστε αυτό είναι και ένα απο μειονεκτήματα των αυτογεμών.
Οι τακτικές εμπλοκές όμως ειδικά σε όπλα των παραπάνω εταιριών σημαίνουν πρόβλημα σε εξάρτημα μηχανισμού, συνήθως ελατήριο.
Τελικά ανέβηκα Αθήνα γιατί το μαγαζί στην περιοχή μου καθυστερούσε να την φέρει. Σαν πρώτη εντύπωση νομίζω ότι μου κάθεται καλύτερα χωρίς μεγάλη αποθήκη και με την μεγαλύτερη κανη τώρα με τις αργιες που έρχονται θα βγει βόλτα στο βουνό και θα σας γράψω εντυπώσεις. Πάντως ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά που βοήθησαν για την επιλογή και να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους για τις μέρες που έρχονταιΒΑΝΑΝΑ;
BENINI;
BIKINI; (δεν ταιριάζει αλλά μου αρέσει)
Εχω την vittoria de luxe φιλε μου καστορα!ειναι απροβληματιστο και βγαζει πολυ ωραιες τουφεκιες!Εχει οντως τον πολυ καλο και αξιοπιστο μηχανισμο αδρανειας benelli χωρις τα αυτακια που κλειδωνουν στην ουρα τις καννης οπως στα μεταγενεστερα μοντελα.στην "απλη" της εκδοση ακουγονται για σκουριες σε βαση-καννη αλλα ας σου πουν οι κατοχοι της "απλης".Τωρα για τον διευρυμένο αυλο δεν ειναι θεμα μάρκετινγκ.εχει μειωμενη ανακρουση και καλυτερες κατανομες, χωρις να σημαινει οτι ο παραδοσιακος 18.4 ειναι βλητικα "μικρος" μπροστα σε εναν 18.6 διευρυμένο.αυτα μπορω να σου πω εγω.τα υπολοιπα θα στα πουν οι της βλητικηςΚαλημέρα λεβεντιές!
Ποια ειναι η γνώμη σας για την beretta es 100 vitoria; Εχει τον μηχανισμό της 121 sl 80 benelli. Εχω δει αυτο το όπλο να ρίχνει ντουμλέδες στο σκοπευτηριο με 24 γρ χωρις καμια εμπλοκή. Σε ότι αφορα την κάννη της το 18.4 toyαυλού πως το σχολιαζετε? Εχω ακουσει ότι τέτοιοι αυλοί βοηθούν στην καλυτερη αποδοση των φυσιγγίων σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Επισης είναι οι κατάλληλοι για μονόβολα. Τι ισχύει τελικά?
Και μια απορία : οι διευρυμένοι αυλοί τελικά προσφέρουν κάτι ή ειναι θέμα μαρκετινγ?Απο όσο γνωρίζω απο τα 400 περιπου γραμμάρια μολύβι βγαίνουν 12 μπίλιες των 18.4 χιλ. Αρα εκεί δεν θα πρεπε να μείνει ο αυλός του cal.12?
Αυτή θα με ενδιέφερε να πάρω γιατί έχει τις φλάτζες αλλαγής κλίσης.Μέχρι το καλοκαίρι θα δούμε.Εχω την vittoria de luxe