Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Έχω την απλή πολύ αξιόπιστο όπλο ,για πολλά χρόνια σύντροφος σε όλα τα κυνήγια που έκανα φυσιγγια από 24γρ μέχρι χαρτινα χωρίς καμία εμπλοκή ποτέ, τώρα όσο αφορά τη σκουριά μόνο στο πάνω μέρος της βάσης που είναι ενσωματωμένο με την καννη μπορεί να πετάξει λίγο αν είσαι επιμελης με τον καθαρισμό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα απολύτως. Η βάση της είναι από αλουμίνιο.

Είναι πολύ ΣΚΥΛΟΣ η ES100 ! ! !
Δώδεκα χρόνια...μερικές χιλιάδες φυσίγγια (ποικιλία ανάλογη του "tasos hunter") 0 εμπλοκές!!!
Με τακτικό καθάρισμα (το αργότερο ανά δύο/τρεις εξόδους) -επιμελές θα είναι, θες δεν θες γιατί για να καθαρίσεις κάννη πρέπει να λύσεις όλο το κλείστρο, επομένως θα καθαριστεί και κλείστρο και σκανδαλοθήκη με ένα πινελάκι αφού θα την έχεις "γυμνή και έτοιμη" μπροστά σου!- δεν βγάζει σκουριές ούτε η βάση που έχει παρουσιαστεί σε μερικούς σκουριά-πούδρα (εκτός αν το αφήσεις σε καμιά παραθαλάσσια περιοχή χωρίς λάδι).

Την es 100 την εχουν τρείς γνωστοί μου τσιχλαδες κ κανένας από αυτούς δεν μου έχει αναφέρει το παραμικρό πρόβλημα.
Μάλιστα ο ένας πήγε μετά από δυο χρόνια κ πήρε κ την deluxe..
Σίγουρα κ οι τρεις που αναφερω τις εχουν πάνω από 7-8χρονια..
Ωραιο οπλο πράγματι κ με "λογική"τιμή.....

Last edited:
Καλησπερα σε ολους,
αφου δεν εκατσε η ανταλλαγη της beccaccias με το Β525 (οπως εγραψα πριν λιγο καιρο) μου μπηκε η ιδεα για s/p.
Ειμαι αναμεσα σε franchi falkonet (800€ μεταχειρισμενο),franchi felling (καινουριο), επιρρεασμενος απο το αρθρο του Λεωνιδα στο HP σε παλαιοτερη εκδοση, και σε ενα lanber καινουριο και αυτο.
Με λιγα λογια το χρηματικο ταβανι μου ειναι τα 1300€, μονο ομως για το felling αλλα δινω λιγοτερα για μεταχειρισμενο.
Εχετε καποια προταση;

Και κατι ακομα που θυμηθηκα ,
Αν το feelling κατασκευαζεται απο την bettinsoli οπως γραφτηκε στο τοπικ της franchi γιατι να επιλεξω την franchi απο το bettinsoli; που ειναι και σε καλυτερη τιμη.

Καλησπερα σε ολους,
αφου δεν εκατσε η ανταλλαγη της beccaccias με το Β525 (οπως εγραψα πριν λιγο καιρο) μου μπηκε η ιδεα για s/p.
Ειμαι αναμεσα σε franchi falkonet (800€ μεταχειρισμενο),franchi felling (καινουριο), επιρρεασμενος απο το αρθρο του Λεωνιδα στο HP σε παλαιοτερη εκδοση, και σε ενα lanber καινουριο και αυτο.
Με λιγα λογια το χρηματικο ταβανι μου ειναι τα 1300€, μονο ομως για το felling αλλα δινω λιγοτερα για μεταχειρισμενο.
Εχετε καποια προταση;
Φιλε μου αν το falconet είναι σε καλη κατασταση παρτο με κλειστα ματια.well done.

Καλησπερα σε ολους,
Εχετε καποια προταση;
Απ' ότι καταλαβαίνω θέλεις ελαφρύ όπλο για κυνήγι με σκυλί...
Το verney carron sagitaire το έχεις σκεφτεί?
Ελαφρύ όπλο με αξιόπιστο μηχανισμό, ποιοτικό και ελαστικό ατσάλι στις κάννες (diamant acier), με επιλογές σε κοντάκι πιστολέ ή αγγλέ, τσοκ (σταθερά ή εναλλασσόμενα), μήκη κανών, μονή ή διπλές σκανδάλες και χαμηλό βάρος ακόμα και με ατσάλινη βάση.

Απ' ότι καταλαβαίνω θέλεις ελαφρύ όπλο για κυνήγι με σκυλί...
Το verney carron sagitaire το έχεις σκεφτεί?
Ελαφρύ όπλο με αξιόπιστο μηχανισμό, ποιοτικό και ελαστικό ατσάλι στις κάννες (diamant acier), με επιλογές σε κοντάκι πιστολέ ή αγγλέ, τσοκ (σταθερά ή εναλλασσόμενα), μήκη κανών, μονή ή διπλές σκανδάλες και χαμηλό βάρος ακόμα και με ατσάλινη βάση.
Ναι για κυνηγι με σκυλο το θελω αλλα και για περιορισμενο αριθμο σε καρτεριστηκα κυνηγια. Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ελαφρυ αλλα δεν θα ηθελα να ξεφυγει και απο τα 3200 ομως.

Ναι για κυνηγι με σκυλο το θελω αλλα και για περιορισμενο αριθμο σε καρτεριστηκα κυνηγια. Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι ελαφρυ αλλα δεν θα ηθελα να ξεφυγει και απο τα 3200 ομως.
Το Verney carron με 66 εκ κάννη και ατσάλινη βάση πρέπει να βγαίνει περίπου στα 2900 γρ. ανάλογα και με τα ξύλα που έχει, και έχεις και το πλεονέκτημα (προσωπική άποψη) της ατσάλινης βάσης.

Το Verney carron με 66 εκ κάννη και ατσάλινη βάση πρέπει να βγαίνει περίπου στα 2900 γρ. ανάλογα και με τα ξύλα που έχει, και έχεις και το πλεονέκτημα (προσωπική άποψη) της ατσάλινης βάσης.
Θα μπει και αυτο στην λιστα και θα το ψαξω αυριο σε τιμη και λοιπα καλουδια που θα το συνοδευουν. Εγω νομιζα αναφεροσουν στο οπλο που ζυγιζει 2400 με 2500.

Καλησπερα σε ολους,
Εχετε καποια προταση;
αφου δινεις για καινουργιο 1300 ευρω η επιλογη σου ειναι μια.ουτε franchi ουτε lanber.browning citori = ονομα δοκιμασμενο συστημα για πολλα πολλα χρονια πανω απ ολα αξιοπιστο σκυλι και 10 χρονια εγγυηση.το αντιστοιχο beretta ειναι στα 1800 ευρω με 3ετη εγγυηση.γνωμη μου παντα

Αγαπητοι συναδελφοι ηρθε παλι στην επιφανεια το "μικροβιο" που λεγεται αγορα οπλου υστερα απο καιρο.
Ετσι λοιπον ειμαι αναμεσα στην BROWNING MAXUS και στην WINCHESTER SX3 με κανη 66cm.
Ποιες ειναι οι ομοιοτητες και κυριως οι διαφορες τους. Ποια πιστευετε οτι υπερτερει εναντι τις αλλης.
Κυνηγαω τσιχλα τρυγονι και φασα.
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Αγαπητοι συναδελφοι ηρθε παλι στην επιφανεια το "μικροβιο" που λεγεται αγορα οπλου υστερα απο καιρο.
Ετσι λοιπον ειμαι αναμεσα στην BROWNING MAXUS και στην WINCHESTER SX3 με κανη 66cm.
Ποιες ειναι οι ομοιοτητες και κυριως οι διαφορες τους. Ποια πιστευετε οτι υπερτερει εναντι τις αλλης.
Κυνηγαω τσιχλα τρυγονι και φασα.
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Είναι τα ίδια όπλα με την διαφορά ότι η Μαξους έχει το speed load

Είναι τα ίδια όπλα με την διαφορά ότι η Μαξους έχει το speed load
Κωστα κατ αρχας ευχαριστω για την απαντηση σου. Εχω ακουσει και δεν ξερω αν ειναι αληθεια αυτο οτι το MAXUS εχει μακρυτερο κωνο , γνωριζεις κατι γι αυτο;
Αν κυνηγας με καποιο απο τα δυο θα ηθελα να μου πεις για την βλητικη του αποδοση, και κυριως κατα ποσο ειναι επιλεκτικο σε φυσιγγια.
Ευχαριστω και παλι.

Δεν έχω κανένα από τα δύο οπλα απλά το έχω ψάξει και εγώ για αγορά κάποια στιγμή. .....είναι ακριβώς τα ίδια όπλα αδερφακια που λέμε.....οποίο και να πάρεις θα μείνεις ευχάριστημενος....από θέμα βλητικης απόδοσης και δοκιμές από αυτά που έχω δει και μου έχουν πει με κάνει να θέλω να το πάρω αύριο. ....

η maxus έχει μεγαλύτερο κώνο και σίγουρα θα έχει μια μικρή υπεροχή στις πιο βαριές γομώσεις και στα χοντρά σκάγια
βλητική απόδοση πολύ πολύ καλή και για τα 2 και τα έχω κυνηγήσει αρκετές φορές απο φίλους που τα έχουν.....επιλεκτικό σε φυσίγγια δεν είναι κανένα από τα 2 αρκεί το φυσίγγι να είναι καλό(αυτό ισχύει παντού και πάντα)
μεταξύ των 2 θα διάλεγα το maxus για τον κώνο του και μόνο......και αν έκανα κυνήγια φάσσα παπιά όπου θα μου χρειαζόταν
φιλικά Μάκης :)

Status
Not open for further replies.
Back