Σκέφτομαι να αγοράσω.. ARXEIO

Status
Not open for further replies.
Να βαλουμε στις επιλογες και την beretta bellmonte ll ??κατω απο 1000€ και 5 εσωτερικα τσοκ optima plus και βαρος στα 3 κιλα.Νομιζω ειναι καλη προσφορα ενα τετοιο οπλο.;)
Δεν την έχω δει από κοντά Τάκη δεν την ξέρω, θα την δω όμως τώρα που την πρότεινες. ..

φιλος παντως που κυνηγουσε χρονια με breda astro και πηρε περυσι την bellmonte δεν την αφηνει με τιποτα απ τα χερια του.υπερ ευχαριστημενος.εγω δεν εχω αποψη απλα μεταφερω τον ενθουσιασμο του.τα κυνηγια του ειναι περδικα μπεκατσα και αρκετη τσιχλα

Γιάννη αν και περισσότερο λάτρης του κυνηγιού φερμας έχεις αδυναμία και στα όπλα από ότι βλεπω...RESPECT..RESPECT.
Αυτό το λέω γιατι η περισσότεροι που κυνηγάν με σκύλο φερμας αδιαφορούν για όπλα κλπ(σε σχέση με τους καρτεριτζηδες πχ) και δείχνουν αδυναμία κυρίως στα σκυλιά και σε μια ωραία φερμα..Όχι ότι είναι κακό αλλά εσύ είσαι μια ακόμα εξαίρεση .congrats..congrats.
Τάσο είμαι και λίγο οπλοφιλος. Βέβαια η γνωση μου δεν είναι σε μεγάλο βαθμό όπως κάποιων που πραγματικά είναι πολλή ψαγμενοι με τα όπλα και σε θέματα βλητική, αλλά όσο αφορά για το κυνήγι της βασίλισσας προσωπικά και επειδή τα χέρια λόγω δουλειάς είναι " κουρασμένα" ένα βαρύ όπλο για τα δικά μου στάνταρ είναι μαρτύριο. Φέτος κυνηγησα κάποιες φορές με τη χραπα χρουπα, όσο και να μου αρέσει τι συγκεκριμένο όπλο και ο τρόπος λειτουργίας του, την περισσότερη ώρα της ημέρας την είχα στη πλάτη κρεμασμένη, περίπου σε λιγότερο βαθμό συνέβαινε το ίδιο με τη vitoria. Γι' αυτό πήρα την απόφαση για αγορα ενός ελαφριού όπλου.

Τάσο είμαι και λίγο οπλοφιλος. Βέβαια η γνωση μου δεν είναι σε μεγάλο βαθμό όπως κάποιων που πραγματικά είναι πολλή ψαγμενοι με τα όπλα και σε θέματα βλητική, αλλά όσο αφορά για το κυνήγι της βασίλισσας προσωπικά και επειδή τα χέρια λόγω δουλειάς είναι " κουρασμένα" ένα βαρύ όπλο για τα δικά μου στάνταρ είναι μαρτύριο. Φέτος κυνηγησα κάποιες φορές με τη χραπα χρουπα, όσο και να μου αρέσει τι συγκεκριμένο όπλο και ο τρόπος λειτουργίας του, την περισσότερη ώρα της ημέρας την είχα στη πλάτη κρεμασμένη, περίπου σε λιγότερο βαθμό συνέβαινε το ίδιο με τη vitoria. Γι' αυτό πήρα την απόφαση για αγορα ενός ελαφριού όπλου.
Όλα αυτά τα όπλα ειναι καλά Γιάννη, αν βρεις καμία benelli becachia ακόμα καλύτερα πολύ ζυγισμενο όπλο από την μάνα του τρισφαιρο κοντή παπια μαζεμενο όπλο και για το κυνήγι που το προοριζεις νομίζω ιδανικό κατά τη γνώμη μου.

Ναι είναι κούραση..Βάλε και την διαδρομή μέσα από τα πυκνά και δύσβατα μέρη που σε συνδυασμό με ένα βαρύ οπλο γίνεται ακόμα δυσκολότερο το έργο..
Αυτό που δεν θα μου καθόταν έμενα προσωπικά καλά είναι αυτογεμες με κάννη 61сm πόσο μάλλον με 51 που έχουν κάποιοι..Δεν το λέω απο βλητικης άποψης άλλα ρε μάγκες μου ειναι σαν να κρατάς και εγώ δεν ξέρω τι..

Μιας και μιλάμε για μελλοντικές αγορές, σκέφτομαι για την επόμενη χρονιά, Θεού και Τσίπρα θέλοντος, την αγορά μιας ελαφριάς καραμπινας για κύρια χρήση σε μπεκατσα μιας και τα χέρια μου λόγω δουλειάς είναι "κομένα". Ή πρώτη μου επιλογή είναι ή Franchi Afinnity, με κάνη 61 ή το πολλή 66. Γιατί Franchi; Έχοντας κυνηγήσει μιας σεζόν με Fast pro είχα μείνει πολλή οικανοποιημενος από το συγκεκριμένο όπλο και τα σχόλια που διαβάζω για το Afinnity είναι πολλή καλά.
Εναλλακτικά παίζει και ή Afinnity σε διαμετρημα 20. Θα τις ψαξω και σε μεταχειρισμνες. Θα ήθελα τις γνώμες σας για τα συγκεκριμένα όπλα παιδιά.
Γιάννη δεν έχω κυνηγήσει με καραμπίνα (εκτός απο κάνα δυο φορές με δανεικιά, ετσι για την εμπειρία) και γιαυτό δεν μπορώ να εκφέρω αποψη.
Απλά την Afinnity την έπιασα στα χέρια μου σε μια εκδήλωση που έκανε φέτος ο Ναυπλιώτης σε κυν. κατάστημα των Ιωαννίνων και ήταν πράγματι ''πούπουλο''...
Τώρα στο cal. 20, σαφώς για τις αποστάσεις που ντουφεκάμε τις ξυλόκοτες ειναι υπερ του αρκούντως αποδοτικό, ειδικά τώρα που υπάρχουν και 20αρια φυσίγγια διασποράς.
Το αυξημένο κόστος των 20αριών φυσιγγίων δεν είναι πρόβλημα στο κυνήγι της μπεκάτσας που οι ντουφεκιές είναι λίγες.
Το θέμα είναι να είσαι εσύ έτοιμος ψυχολογικά, να κυνηγήσεις μπεκάτσες με Cal. 20 και να μην ρίχνεις με την 1η αστοχία το φταίξιμο στο ''μικρό'' διαμέτρημα.
Με πρόλαβε ο Κων/νος θα σου πρότεινα και γω την BENELLI ΒECCACIA, ελαφρύ και αυτό το όπλο σαν την Afinnity, αλλά πιο ποιοτικό και καλοζυγισμένο, και το λέω αυτό γιατί την ίδια μέρα που έπιασα στα χέρια μου την Αffinity έπιασα και το Benelli.

Όλα αυτά τα όπλα ειναι καλά Γιάννη, αν βρεις καμία benelli becachia ακόμα καλύτερα πολύ ζυγισμενο όπλο από την μάνα του τρισφαιρο κοντή παπια μαζεμενο όπλο και για το κυνήγι που το προοριζεις νομίζω ιδανικό κατά τη γνώμη μου.
Σύμφωνο Κωνσταντινε για τη benelli becaccia, έχει τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις και μου αρέσουν για μπεκατσοντουφεκο αλλά ή τιμή της είναι λίγο "αλμυρή" για μένα έστω και μεταζειρισμενη.

Γιάννη δεν έχω κυνηγήσει με καραμπίνα (εκτός απο κάνα δυο φορές με δανεικιά, ετσι για την εμπειρία) και γιαυτό δεν μπορώ να εκφέρω αποψη.
Απλά την Afinnity την έπιασα στα χέρια μου σε μια εκδήλωση που έκανε φέτος ο Ναυπλιώτης σε κυν. κατάστημα των Ιωαννίνων και ήταν πράγματι ''πούπουλο''...
Τώρα στο cal. 20, σαφώς για τις αποστάσεις που ντουφεκάμε τις ξυλόκοτες ειναι υπερ του αρκούντως αποδοτικό, ειδικά τώρα που υπάρχουν και 20αρια φυσίγγια διασποράς.
Το αυξημένο κόστος των 20αριών φυσιγγίων δεν είναι πρόβλημα στο κυνήγι της μπεκάτσας που οι ντουφεκιές είναι λίγες.
Το θέμα είναι να είσαι εσύ έτοιμος ψυχολογικά, να κυνηγήσεις μπεκάτσες με Cal. 20 και να μην ρίχνεις με την 1η αστοχία το φταίξιμο στο ''μικρό'' διαμέτρημα.
Με πρόλαβε ο Κων/νος θα σου πρότεινα και γω την BENELLI ΒECCACIA, ελαφρύ και αυτό το όπλο σαν την Afinnity, αλλά πιο ποιοτικό και καλοζυγισμένο, και το λέω αυτό γιατί την ίδια μέρα που έπιασα στα χέρια μου την Αffinity έπιασα και το Benelli.
Τουφεκος είναι έτσι Σπύρο και αν επιλέξει ο Γιάννης το εικοσαρι τότε μιλάμε για κατηγορία φτερου.

Σπύρο έχω κυνηγήσει 2 σεζόν με 20άρι ( brnelli montefeltro, betinsolli diamond) και δεν ενιωσα να μειονεκτη το διαμέτρημα σε σχέση με το 12αρι για το συγκεκριμένο κυνήγ αλλά και στα τσιχλικοτσυφα. Ή καρπωση μου ηταν στα ίδια επίπεδα με το 12αρι με τη μόνη διάφορα ότι με το 20αρι ένιωθα περισσότερη ευχαριστηση για κάθε μπεκατσα που κέρδιζα. Είχα γράψει στο θέμα cal 20 για τις εντυπώσεις μου από τη χρήση αυτού του διαμετρήματος.

Σύμφωνο Κωνσταντινε για τη benelli becaccia, έχει τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις και μου αρέσουν για μπεκατσοντουφεκο αλλά ή τιμή της είναι λίγο "αλμυρή" για μένα έστω και μεταζειρισμενη.
Μην βιαστεις Γιάννη, κάποια ευκαιρία θα παρουσιαστεί.
Ο κυργιας έχει προσφορά την extra light 1.150

http://www.kirgias.gr/default.asp?page=detailview&CID=1&MID=1&langid=316&PID=324

Σπύρο έχω κυνηγήσει 2 σεζόν με 20άρι ( brnelli montefeltro, betinsolli diamond) και δεν ενιωσα να μειονεκτη το διαμέτρημα σε σχέση με το 12αρι για το συγκεκριμένο κυνήγ αλλά και στα τσιχλικοτσυφα. Ή καρπωση μου ηταν στα ίδια επίπεδα με το 12αρι με τη μόνη διάφορα ότι με το 20αρι ένιωθα περισσότερη ευχαριστηση για κάθε μπεκατσα που κέρδιζα. Είχα γράψει στο θέμα cal 20 για τις εντυπώσεις μου από τη χρήση αυτού του διαμετρήματος.
κι εγω ρε παιδια ηθελα ν αγορασω μια beretta καραμπινιτσα 20αρα γιατι την εφερε ενας γνωστος στο σκοπευτηριο κι επαθα την πλακα μου αλλα πολυ ακριβα τα φυσιγγια κι αν πεσεις σε πολλες τσιχλες αντε γεια

Καλησπερα σε ολους τους φιλους του φορουμ,θελω να ρωτησω για την Winchester SX3,γνωριζει καποιος αν εχει αχρωμιωτη καννη το οπλο αυτο?

Απο το 2008 και μετά που έβγαλε ανακοίνωση η winchester στο επισημο site της οι Κάννες της δεν ειναι αχρωμιωτες

Επίσης αν σκέφτεσαι για αγορά του συγκεκριμένου όπλου να σου πω πως πρόσφατα έσπασε το κλειστρο σε όπλο φίλου στοιχίζει 200 ευρώ αλλά εχει φαει τέτοια κοροϊδία και ταλαιπωρία από τον αντιπρόσωπο που έφτασε σε σημείο να το έχει βάλει αγγελία όπως είναι

Απο το 2008 και μετά που έβγαλε ανακοίνωση η winchester στο επισημο site της οι Κάννες της δεν ειναι αχρωμιωτες

Επίσης αν σκέφτεσαι για αγορά του συγκεκριμένου όπλου να σου πω πως πρόσφατα έσπασε το κλειστρο σε όπλο φίλου στοιχίζει 200 ευρώ αλλά εχει φαει τέτοια κοροϊδία και ταλαιπωρία από τον αντιπρόσωπο που έφτασε σε σημείο να το έχει βάλει αγγελία όπως είναι
Την ειδα την αγγελια που λες φιλε Παυλο,νομιζω το δινει στα 400€ το οπλο.
Οσο για το κλειστρο,φανταζομαι ειναι μεμονωμένο γεγονος και δεν ειναι ελλατωματικο απο την εταιρεια σε παρτιδα οπλων!
Ας με διαψευσει ή επιβεβαιωσει οποιος γνωριζει κατι παραπανω για το συγκεκριμενο θεμα!

Σε κυνήγι τσίχλας την έπαθε Τάσο

Και να πω ότι είναι καινούργιο το όπλο δεν είναι για αστοχία υλικού καινούργιας παρτίδας,το έχει χρόνια

Σε κυνήγι τσίχλας την έπαθε Τάσο

Και να πω ότι είναι καινούργιο το όπλο δεν είναι για αστοχία υλικού καινούργιας παρτίδας,το έχει χρόνια
Αρα Παυλο ειναι μεμονωμενο περισταστικο,δεν εχω δει κατι παρομοιο σε αλλη sx3!

Αρα Παυλο ειναι μεμονωμενο περισταστικο,δεν εχω δει κατι παρομοιο σε αλλη sx3!
Ουτε κι εγω εχω δει κατι τετοιο. Και αν δεν κανω λαθος νομιζω οτι και το ξαδερφακι του το MAXUS το ιδιο κλειστρο εχει και εκει δεν εχει ακουστει τιποτα.
Αν κανω λαθος σχετικα με την ομοιοτητα των δυο κλειστρων ζητω συγνωμη προκαταβολικα ,ειμαι ομως σχεδον σιγουρος οτι ετσι ειναι.
Αν καποιος γνωριζει σιγουρα ας το επιβεβαιωσει.

Status
Not open for further replies.
Back