Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τρίτη έξοδος σημερα με το Τζάκο για ορτύκια στον κάμπο της Ξάνθης. Στις προηγούμενες εξόδους είχαμε μικρη χρονική διάρκεια και μηδεν ορτύκια.
Σήμερα πηγα σε δυο μεγάλα χωραφια με τριφύλλι που ειχαν αναμεσα τους ενα κτήμα με ακτινίδια. Ο σκυλάκος ξεπέταξε 2 ορτύκια αλλα πεταξαν και χώθηκαν μεσα στα ακτινίδια, οποτε δεν πυροβόλησα.
Το θεμα μου ειναι ενω τα εντοπίζει μεσα στα τριφύλλια, δεν κανει φέρμα και ορμάει και τα ξεπετάει λες και ειναι springer!
Ειναι 16 μηνων και είναι η δευτερη χρονιά που βγαινει κυνήγι. Οι περισσότεροι μου λενε οτι επειδή ειναι αρσενικό θα αργησει λιγακι να κυνηγαει φερμαριστα και στρωτά....
Θέλει εξόδους Κώστα όσο μπορείς να βρει θηράματα και να αποκτήσει εμπειρίες, η φερμα είναι ένστικτο που θα εκδηλωθεί έπρεπε όμως νωρίτερα, δυστυχώς η συγκεκριμένη ράτσα χρησιμοποιείτε πολύ ως απόρτοσκυλο και εκφυλίζεται.

Τρίτη έξοδος σημερα με το Τζάκο για ορτύκια στον κάμπο της Ξάνθης. Στις προηγούμενες εξόδους είχαμε μικρη χρονική διάρκεια και μηδεν ορτύκια.
Σήμερα πηγα σε δυο μεγάλα χωραφια με τριφύλλι που ειχαν αναμεσα τους ενα κτήμα με ακτινίδια. Ο σκυλάκος ξεπέταξε 2 ορτύκια αλλα πεταξαν και χώθηκαν μεσα στα ακτινίδια, οποτε δεν πυροβόλησα.
Το θεμα μου ειναι ενω τα εντοπίζει μεσα στα τριφύλλια, δεν κανει φέρμα και ορμάει και τα ξεπετάει λες και ειναι springer!
Ειναι 16 μηνων και είναι η δευτερη χρονιά που βγαινει κυνήγι. Οι περισσότεροι μου λενε οτι επειδή ειναι αρσενικό θα αργησει λιγακι να κυνηγαει φερμαριστα και στρωτά....
Συνεχεις εξοδους, επιμονη και υπομονη. Σου το ξαναλεω οτι πιστευω πως απο το σκυλι αυτο θα δεις πολλα ομορφα πραγματα... ;)
Ευχης εργον, να τυχει και σε ενα καλο περασμα...

Κώστα μην κάνεις το λάθος και τουφεκησεις αφερμαρηστο πουλί γιατί μετά είναι που δεν πρόκειται να δεις Φέρμα!!!

Πρωτη εξοδος και για μενα στον καμπο των Σερρων, ανευ σκυλου με πααααααρα πολυ περπατημα σε καλαμιες και αλωνισμενα ηλιοσπορα.. 9 σηκωματα 6 χτυπημενα και 1 δυστυχως χαμενο... Ολα τα πουλια σε ηλιοσπορα
pjydt4vh9

IMG_20180826_213012.jpg

Κώστα έπρεπε να ειχε μαθει να φερμαρει τουλάχιστον σε στημένο ορτυκι.
Επρεπε να το ειχες βαλει σε πεδινες να πονηρεψει λιγο.
Τωρα αυτο που ειπε ο τακης ειναι πολυ σωστο.
Οχι τουφεκια σε αφερμαριστα πουλια εστωβκι αν δεν χτυπησεις κανενα φετος.
Παρε και κανενα ορτυκακι και βάλτο να το ψαξει και να το φερμαρει.
Οχι να το αρπαξει.
Ή καν' το με κανενα περιστέρι στημενο.
Αν δεν μαθει και φετος το εχασες το τρενο.

Μια συμβουλή για αυριο από εσάς τους εμπειροτερους που λέτε να ψάξουμε τα πουλιά τώρα στο απόβροχο;;;;
Σε στεγνά μέρη Δημήτρη το ορτυκι δεν γουστάρει τις υγρασιες τα περασματιαρικα τουλαχιστον.

Μια συμβουλή για αυριο από εσάς τους εμπειροτερους που λέτε να ψάξουμε τα πουλιά τώρα στο απόβροχο;;;;
Σε καλαμιά (θερισμένο στάρι)...τώρα με την βροχή θα βγούν όλα από λιόσπορα, μπαμπάκια, καλαμπόκια κτλ.

αλη μια πρωινη βωλτα για κανενα ορτυκακι,,με 5 ορτυκια ασχωληθηκαμε και μας βγαλανε την ψυχη στο πωδαρωμααααα και να μην σηκωνονται μεσα απο της καλαμαγρες και τα τρυφιλια.hair. ενα τουφεκισα που σηκωθηκε πωλη μπρωστα απο την ποιντερινα,και ενα τρυγονι που βωσκουσε στο λιοσπορο,,αλα χερουν ακρας υγειας.,,,,,.,,,παντως εως στιγμης ταα πουλια παρααα πωλη λιγα,,εας κανουμε λιγακι υπομωνη για κανενα περασμα,,,,,στο τελος ειχαμε μια φερμα κανα 10λεπτο αλα σηκωθηκε ενα μικρο ορτυκακι, βεβαια δεν σηκωσα τουφεκι.well done. αυτα τα νεα απο το μετωπο.sarcastic.

Στην Κωπαιδα και σήμερα με φίλο δυστυχώς οι καλαμιές έχουν εκλείψει για να εφαρμοσω τις συμβουλες σας, οπότε περιοριστηκαμε στα γνωστά μας Τριφυλία αποτελεσμα 2 ορτυκια μαζι... Δεν ξέρω τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά για να ασχολούνται στις Σέρρες με 5 ορτυκια δεν τα βλέπω και πολύ καλά τα πράγματα μου φαίνεται πολύ κακη χρόνια η φετινή...

εμεις εδω πανω παιδες φετως η ντοπιες γενες δεν πηγανε καλα,,μαλλων η πωλες βροχες που εκανε και πλυμηρηζε χωραφια πρεπη να εκανε ζημιες στα αυγα και στης πρωτες γενες σε ευβριαthink μαλιστα φιλος τουφεκισε ορτυκι και στον κολοτου ειχε ετοιμο αυγο γενα,,,επισης και εγω πρωχτες το ενα που καθαρησα αρχησε να δημιουργουντε μεσατου αυγουλακια,,,αρα πρωσπαθησανε ξανα για να κανουνε γενα,,,,,,,αλες χρονιες απο ντοπιαρηκα γηνωντανε παρτυ και το οριο το επιανες ανετααα ,,τωρα δεν μενη πια να περημενουμε για περασματα και εκη θα δειξη παλι εαν εχουμε κανα θεμα με τα ορτυκια.well done.

Ρε παιδιά το εχουμε πει ,εδω και 3 χρόνια υπάρχει σοβαρό θεμα με τα ορτυκια το ειπα και θα το λεω πως καθε χρονο θα ειναι και χειρότερα,εδω στο νησι που εινσι κατεξοχήν στάση για τα ορτυκια πρόπερσι χτυπησα 10-12 πέρσυ χτυπησα 5 χαχα,δεν κανει πλεον περάσματα ,ευρωπαικο ειναι το πρόβλημα πλεον εχουν μειωθεί τα πουλια σε σχεση πριν δεκα,εικοσι χρονια ,και το αλλο απέναντί μου στην περιοχη του νεστου απο της 5 Σεπτέμβρη βαρανε καθε νυχτα 5 κασετοφωνα ,τα μπερδευουν τα πουλια στις μετακινησεις τους,παρτε το χαμπάρι εκεινα που ξεραμε τελος σε μερικά χρονια θα το απαγορευσουν εγω αυτο βλεπω δυστυχώς

Σήμερα 1 ώρα και 40 λεπτά με αφόρητη ζέστη σε αγαπημένο μου μέρος. 3 σηκώματα, από τα οποία το ένα ήρθε μαζί μας, το δεύτερο έφυγε ατουφέκιστο γιατί όταν το "είχα" είδα ότι πετούσε πάνω από χωράφι με βαμβάκι κι έτσι θέλησα να αποφύγω πιθανή ζημιά στην καλλιέργεια που θα προκαλούσε ο σκύλος μέσα ψάχνοντας για απόρτ, και στο τρίτο αστόχησα αδικαιολόγητα...

Status
Not open for further replies.
Back