Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπερα στην παρεα και καλη σαιζον σε ολους μας.Επεστρεψα απο 3μερο στο χωριο στα ορια Ν Πελλας και Ν Θεσσαλονικης.Πιθανον η χειροτερη εναρξη των τελευταιων χρονωνΠρωτη μερα κυνηγωντας σε αρκετα χωραφια που περυσι εκανα πουλια δεν συναντησα παρα μονο ενα στο τελευταιο χωραφι και ευτυχως φερμα τουφεκια και απορτ ηταν τελεια και ανεβασαν λιγο την ψυχολογια.Απογευματινο 0.Δευτερη μερα αλλαγη τοποθεσιας σε αγνωστο μερος 3 τεραστιες πλακες με μουχριτσα 3 σηκωματα τα 2 φερμαριστα Τα πουλια ηταν πυραυλοι.Τα προλαβα στα +25μ με την δευτερη Απογευμα αλλη περιοχη 1με τον ιδιο τροποΤριτη μερα καινουργια περιοχη κατοπιν πληροφοριων οταν φθανω το μερος εχει αρκετους κυνηγους και τρβιεμαι σε ενα χωραφι χαμηλομενο.Δεν αργω να ακουσω τα πουλια και επιτελους μετα απο τοσα χιλ το ηθικο αρχιζει να ανεβαινει.Η σκυλα εχει παρει τις αναθυμιασεις και αρχιζει να δουλευει στην αρχη τρελλα μετα πιο μεθοδικα.Επιτελους αρχιζει το κυνηγι σκευτομαι.Τα πουλια ειναι ντοπιαρικα και δεν μπλοκαροντε.Ενα το βλεπω να ποδαρονει σαν σφαιρα 2-3 μ μπροστα απο την φερμα της σκυλας.Καταφερε να το μπλοκαρει μερικα μ πιο κατω και να το απορταρει μετα.Συνολικα ειχαμε 4 συναντησεις μονο αλλα και οι 4 επιτθχημενες Βεβαια οι 3 χρειαστηκαν και δευτερη τουφεκια.Απογευμα 1 Σημερα το μερος ηταν πιασμενο Αλλαγη τοπου 1 ορτυκι φερμαριστο το σκηνικο το ιδιο με χθες αλλα στο μισαωρο εμφανιζεται ενα κοπαδι προβατα οποτε αλλαζω παλι μερος με μηδενικο αποτελεσμα.Το συμπερασμα των πρωτων ημερων ειναι οτι πουλια υπαρχουν πολυ λιγα.Ειναι κυριως νεαρα ελαφρια πουλια που ποδαρονουν και τρελενουν τα σκυλια και οταν σηκωθουν πεταν σα πυραυλοι.Πολυ θετικη εντυπωση μου καναν ταNAVARO 30 στα ~30 μ δεν εχασα τουφεκια ενω τα WIND 28 διασπορας που χρησιμοποιουσα και περσυ με μεγαλη επιτυχια φετος δεν τα βρηκα Πιθανον να ημουνα πιο αγχωμενος και τουφεκουσα βεβιασμενα.

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φετινή έξοδος αυξημένη χρονικά κατά μισή ώρα από την προηγούμενη (1 ώρα και 30 λεπτά) και η Λούσυ ξεκίνησε να πιάνει ρυθμό. Σήκωσε δυο πουλιά τα οποία είχαν την κλασσική συμπεριφορά των ντοπιάρικων αυτής εποχής. Το πρώτο δέχτηκε φέρμα ελάχιστων δευτερολέπτων και το δεύτερο σηκώθηκε ακόμη από το ποντάρισμα της σκύλας...

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φετινή έξοδος αυξημένη χρονικά κατά μισή ώρα από την προηγούμενη (1 ώρα και 30 λεπτά) και η Λούσυ ξεκίνησε να πιάνει ρυθμό. Σήκωσε δυο πουλιά τα οποία είχαν την κλασσική συμπεριφορά των ντοπιάρικων αυτής εποχής. Το πρώτο δέχτηκε φέρμα ελάχιστων δευτερολέπτων και το δεύτερο σηκώθηκε ακόμη από το ποντάρισμα της σκύλας...

Μπράβο Χρήστο! Καλή αρχή ...αντε και στα επόμενα!

Καλό βράδυ Χρήστο και καλή συνέχεια

Προχθες το βραδάκι γυρω στις 8.30 φιλος μου εντόπισε στο κτημα του ορτυκι προφανώς κουρασμένο απο το ταξιδι και το επιασε με την αποχη,γι'αυτούς που νομίζουν οτι στο φεγγάρι του Αυγούστου δεν περνάνε πουλιά

Προχθες το βραδάκι γυρω στις 8.30 φιλος μου εντόπισε στο κτημα του ορτυκι προφανώς κουρασμένο απο το ταξιδι και το επιασε με την αποχη,γι'αυτούς που νομίζουν οτι στο φεγγάρι του Αυγούστου δεν περνάνε πουλιά
στηλεμου τα δρομολογια πλοιον να ανεβω καμια βωλτα φιλαρακιιιιι.sarcastic..sarcastic.peng.hunter.1

Μετα τη χθεσινη επιστροφη στη βάση (καλο χειμωνα να εχουμε), σημερα επισκεφτηκα με τη Λουσυ το μερος κοντα στο σπιτι που παμε παντα μολις επιστρεψουμε. Απολυτως τιποτα. Ουτε μυρωδια ενω καθε χρονο κρατουσε κάποια πουλια...
Δεν πτοουμαστε ομως... :)

Τρίτη έξοδος σημερα με το Τζάκο για ορτύκια στον κάμπο της Ξάνθης. Στις προηγούμενες εξόδους είχαμε μικρη χρονική διάρκεια και μηδεν ορτύκια.
Σήμερα πηγα σε δυο μεγάλα χωραφια με τριφύλλι που ειχαν αναμεσα τους ενα κτήμα με ακτινίδια. Ο σκυλάκος ξεπέταξε 2 ορτύκια αλλα πεταξαν και χώθηκαν μεσα στα ακτινίδια, οποτε δεν πυροβόλησα.
Το θεμα μου ειναι ενω τα εντοπίζει μεσα στα τριφύλλια, δεν κανει φέρμα και ορμάει και τα ξεπετάει λες και ειναι springer!
Ειναι 16 μηνων και είναι η δευτερη χρονιά που βγαινει κυνήγι. Οι περισσότεροι μου λενε οτι επειδή ειναι αρσενικό θα αργησει λιγακι να κυνηγαει φερμαριστα και στρωτά....

Τρίτη έξοδος σημερα με το Τζάκο για ορτύκια στον κάμπο της Ξάνθης. Στις προηγούμενες εξόδους είχαμε μικρη χρονική διάρκεια και μηδεν ορτύκια.
Σήμερα πηγα σε δυο μεγάλα χωραφια με τριφύλλι που ειχαν αναμεσα τους ενα κτήμα με ακτινίδια. Ο σκυλάκος ξεπέταξε 2 ορτύκια αλλα πεταξαν και χώθηκαν μεσα στα ακτινίδια, οποτε δεν πυροβόλησα.
Το θεμα μου ειναι ενω τα εντοπίζει μεσα στα τριφύλλια, δεν κανει φέρμα και ορμάει και τα ξεπετάει λες και ειναι springer!
Ειναι 16 μηνων και είναι η δευτερη χρονιά που βγαινει κυνήγι. Οι περισσότεροι μου λενε οτι επειδή ειναι αρσενικό θα αργησει λιγακι να κυνηγαει φερμαριστα και στρωτά....

Καλησπέρα φίλε!

Εμένα όσο και να το προσπάθησα....δεν φέρμαρε ποτέ! Οπότε το σκυλί έγινε απορτόσκυλο για τσίχλες...και τώρα περνάει μια χαρά

Status
Not open for further replies.
Back