Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα δεν έλεγε να ξημερώσει. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο στις 7:40 και ακόμη δεν είχε φέξει καλά. Άπνοια με πολλή υγρασία και πολλά κουνούπια. Στις 8:00 ξεκίνησε ψιλόβροχο και επιστροφή στο αυτοκίνητο. Ένα ορτύκι μετά από φέρμα και απόρτ από τη Λούσυ. Καμμιά άλλη τουφεκιά στην περιοχή.
Μα για πολύ κουνούπι μιλάμε

Καλημέρα και χρόνια πολλά . Σήμερα Τον πηραμε τον αυτιά πάλι με ωραία φέρμα της lenas μου .....και ένα ορτυκάκι !!!!
Μέσα σε καλαμιά φέρμα η σκυλιτσα μου ζηγώνουμε εγω και ο φίλος μου ο Δημήτρης και λέω ορτύκι, τον είχε κοντά της και ο πονηρός καθόταν σπάει και ορμά πάνω του βλέπω λαγός αλλά στη σκοπευση ματιάζω σκυλί και λαγό στην ίδια ευθεία μεχρι να ανοίξη λίγο του ρίχνω δύο ένα 10αρι και ένα 9άρι το ίδιο και ο φίλος μου λίγο μακριά το βλέπαμε να απομακρύνετε μέσα σε καλαμιές σε απόσταση πανω απο 200 μέτρα ανυφορικά και αφου κρύφτηκε πίσω απο μιά τουμπα τον χάσαμε ακολουθήσαμε την πορεία του και σε 300 μέτρα μέσα σε ενα χωματόδρομο τον βλέπω ξάπλα άντεξε το θηρίο αλλα και μείς ειχαμε την τύχη με το μέρος μας . Σε αναζήτηση για κανα ορτυκάκι σε βαμβάκι μέσα πήραμε και ένα πουλάκι.

Μπράβο και πάλι Στέφανε! Λες να περιμένουμε κανένα πέρασμα από λαγούς; .big smile.

Ορτύκια τέλος!!!!!!!! Φέτος πολύ προβληματική χρονιά και αν δεν παρθούν μέτρα,δεν θα το ξαναδούμε αυτό το θήραμα. Έμεινα με δυο μόνο πουλιά φέτος,ένα εγω και ένα ο πατέρας μου, κυνηγώντας κάθε Σ/Κ ανελλιπώς και δυο καθημερινές απο την έναρξη. Και μερικές φωτό, απο την περιοχή Μεγάρων, όπου τα κυνηγάω....
O88EaYg.jpg

dtZMgrf.jpg

3KDTQo3.jpg

TAhykse.jpg

Εχθες βγηκα κατα τις 8 χωρις να το πολυπιστευω περισσοτερο για να κραταω σε φορμα τη σκυλα.Τελικα πηραμε 3 ορτυκακια.Τα 2 ηταν ζευγαρι που τα φερμαρισε η σκυλα αλλα εγω απο υπερβολικη σιγουρια δεν πηρα κανενα.Τα ξαναβρηκαμε ομως και με ενα ωραιο ντουμπλε ηρθαν και τα δυο μαζι μας.Τα 28αρια WIND μαλλον αρχισαν να γονατιζουν λογω καιρουΒεβαια οι τουφεκιες ηταν μονο τρεις για να βγει συμπερασμα Ισως πρεπει να τους δωσω μια ευκαιρια ακομα.Θεωρω οτι αυτα θα ειναι και τα τελευταια ορτυκια της χρονιας μιας και οπως διαβαζω οι βασσιλιοσες ειναι εδω.Σημερα μια 2ωρη βολτα ηταν ακαρπη εκτος απο ενα κοπαδι 10-12 πεδινες που φερμαρισε η σκυλα και το απολαυσαμε να σηκωνεται φασαριοζικα.Χαιρομαι πολυ γιατι ειναι το δευτερο κοπαδι που βλεπω φετος στην περιοχη και ελπιζω να αυγατισει

Σήμερα έπεσε υπνοςςςς.
Χθες πήγα παλι Μεγαρα,όχι για ορτύκια,αλλα μήπως περάσει καμία Φασσα πιο πολύ. Με το που φτάνω, ειναι άλλος ένας και ένα αμάξι με λαγαδες. Η άλλη μεριά προς τον Καβελαρη και κάτω δεν είχε κανέναν,αφού φέτος φάγανε όλοι φόλα εκει. Με το που αφήνω το σκυλί, πιάνει ψιχάλα,περιμένω λιγο αποπαιρνει και προχωράω. Ορτύκι ούτε δείγμα βέβαια και σε κάποιο σημείο πιάνει βροχή. Μπαίνω κάτω απο ένα πεύκο,είχα ήδη βραχεί και όταν έκοψε και φεύγοντας για το αμάξι, πρρρρρρ πετάγεται ένα ορτύκι αριστερά απο μένα και το σκυλί και μέχρι να κατεβάσω το όπλο,το ειχα κρεμασμένο κατωκέφαλα για τη βροχή,το πουλί έβαλε ένα μικρό πεύκο και δεν το πρόλαβα.
Επειδή πετούσε πολύ χαμηλά,έψαξα όλο το μέρος αριστερά-δεξιά-ευθεία όπως έφυγε,αλλά μάταια. Αν δεν ειχα το σκυλί μαζί,θα έκανα 5-6 ίσως και παραπάνω τσιχλοκοτσύφια,που ήταν πιασμένα σε πεύκα και αγριόσχοινους.
Όπως προείπε και ο Χρηστος,δεν αξίζει άλλη έξοδος γι αυτό το εξαφανισμένο για φέτος θήραμα....

Status
Not open for further replies.
Back