Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα και καλό Σάββατο, σήμερα πολύ ομίχλη στον κάμπο έψαξα κανα 2 χωράφια αλλά διπλα ακουγόταν μηχανες που μάζευαν βαμβάκι και τα μάζεψα και έφυγα . Άλαξα μέρος πήγα σε κάτι μπαΐρια με ξερικά βαμβάκια και πολύ μουχρίτσα μέσα σε ένα 10λεπτο πήρα τον Λαγό, πολύ τυχερός!!!!!!! στα κοντά χορταράκια μεσα είχε γιατάκι και τον πέταξε η μικρή μου η Siba ήρθε κατα πάνω μου και στα 5 μέτρα του τίναξα το 10ράκι και τούμπα κάτω.
Υπεροχα εξελίχθηκε η μερα μας......
Ήρθε και ένας συνάδελφος που έψαχνε πατήματα για γουρούνια και μου έβγαλε και μια φώτο να φαίνομε και γώ....

φιλε στεφανε ωραιωςςςς θελω μερτικοοοοο απο τον αυτιαααα για κανωνησεεεε.sarcastic..my man.

Περπατητό σημερα απο τις 07:30 εως και 09:00 σε παραλιακη περιοχή της Ξάνθης. Μονο εγω με σκυλο και 4 άλλοι μεσα στα καλάμια για καρτέρι. Ορτύκια δεν βρήκα αλλα περασε ενα κοπαδακι φάσσες, 7-8 πουλιά , μακρια από μένα. Φεύγοντας βρηκα τα πούπουλα και τα υπολείμματα απο 3 πουλιά και 6 κάλυκες σε ενα καρτέρι.
Λιγοστά τα ορτύκια για φέτος...
Αλλο ενα ΣΚ για ορτύκια και μετά τέλος...

Καλημέρα και καλό Σάββατο, σήμερα πολύ ομίχλη στον κάμπο έψαξα κανα 2 χωράφια αλλά διπλα ακουγόταν μηχανες που μάζευαν βαμβάκι και τα μάζεψα και έφυγα . Άλαξα μέρος πήγα σε κάτι μπαΐρια με ξερικά βαμβάκια και πολύ μουχρίτσα μέσα σε ένα 10λεπτο πήρα τον Λαγό, πολύ τυχερός!!!!!!! στα κοντά χορταράκια μεσα είχε γιατάκι και τον πέταξε η μικρή μου η Siba ήρθε κατα πάνω μου και στα 5 μέτρα του τίναξα το 10ράκι και τούμπα κάτω.
Ήρθε και ένας συνάδελφος που έψαχνε πατήματα για γουρούνια και μου έβγαλε και μια φώτο να φαίνομε και γώ....

Ωραίος Στέφανε.....congrats.

Μπραβο Στεφανε και σε σενα αλλα και στην ομορφη κυνηγοπαρεα σου παντα τετοια.congrats..well done.

Τελικά χθεσινή βροχή ήταν απαραίτητη για το θεσσαλικό κάμπο ...αλλά και για μας:)
KkBl6

https://imgur.com/a/KkBl6

μια απογευματινη εξωδος μιας και ειχα να παω μερες,,,,,8 σηκωσαμε 5 τουφεκισαμε και 1 χαμενω,,,,,,δεν θα ελεγα πως ειχε περασματιαρικα εαν και παχουλα πουλια,,,,,,,σημασια εχη οτι πηραμε της ωμορφες φερμεσμας και καναμε την βωλταμας.my man. ΥΓ αρκαιτες φασσες και τσιχλεςςςς.hair.

Πιστευω αυτές οι μερες ειναι πονηρες,περιμενω μεχρι το σαβ/κο να περάσουν τα τελευταια για φετος,εγω παντος θα ασχοληθώ με την βασίλισσα απο αυριο εντατικά πλεον
ααχχχχχ εση πωνηρε γαλανοματι που μου εκλησες το ματιιιιιι,,,,,,,πωνηρες η μερες ειναι για της ουκρανεζες ωπος της λεςςςς και ασε τα ορτυκακιαααα.hair..yelling..kiss me.

Σήμερα δεν έλεγε να ξημερώσει. Κατέβηκα από το αυτοκίνητο στις 7:40 και ακόμη δεν είχε φέξει καλά. Άπνοια με πολλή υγρασία και πολλά κουνούπια. Στις 8:00 ξεκίνησε ψιλόβροχο και επιστροφή στο αυτοκίνητο. Ένα ορτύκι μετά από φέρμα και απόρτ από τη Λούσυ. Καμμιά άλλη τουφεκιά στην περιοχή.

Εγώ πάλι στην κωλοπεριοχή(Μέγαρα),με έναν άλλο και από την άλλη μεριά κάνα τριάρι,τίποτα. Ούτε τουφεκιές έπεφταν για σπασίματα τσίχλας. Είδα μερικές τσίχλες ψιλά και μερικές τσαρτσάρες πιο χαμηλά,όλα εκτός βεληνεκούς και γυρίζοντας για το αμάξι,βλέπω να έρχεται καταπάνω μου ένα κοπάδι 20-30 πουλιών και δεν ήξερα εάν ήταν αγριοπεριστερα ή φασσες. Σκύβω να καλυφθω πίσω από ένα σχινο,αλλά εστριψαν και πέρασαν δεξιά μου στα 30-40 μέτρα και ήταν όλα ίδιου χρωματισμού σκουρου. Δεν ασπριζαν καθόλου από κάτω,μάλλον αγριοπερίστερα ήταν. Ρίχνω δύο ντουφεκιές,ούτε που το κατάλαβαν, με φυσίγγια διασποράς καραμανιδη,33γρ. με ελικοειδή διασπορεα ,τσοκ σκητ και κάνη 60 πόντους. Εκεί μάλλον ή ήθελε συγκεντρωτήρα ή πιο μακριά κάνη και φυσιγγι με συγκεντρωτήρα και τουλάχιστον Νο7.

Καλημέρα και χρόνια πολλά . Σήμερα Τον πηραμε τον αυτιά πάλι με ωραία φέρμα της lenas μου .....και ένα ορτυκάκι !!!!
Μέσα σε καλαμιά φέρμα η σκυλιτσα μου ζηγώνουμε εγω και ο φίλος μου ο Δημήτρης και λέω ορτύκι, τον είχε κοντά της και ο πονηρός καθόταν σπάει και ορμά πάνω του βλέπω λαγός αλλά στη σκοπευση ματιάζω σκυλί και λαγό στην ίδια ευθεία μεχρι να ανοίξη λίγο του ρίχνω δύο ένα 10αρι και ένα 9άρι το ίδιο και ο φίλος μου λίγο μακριά το βλέπαμε να απομακρύνετε μέσα σε καλαμιές σε απόσταση πανω απο 200 μέτρα ανυφορικά και αφου κρύφτηκε πίσω απο μιά τουμπα τον χάσαμε ακολουθήσαμε την πορεία του και σε 300 μέτρα μέσα σε ενα χωματόδρομο τον βλέπω ξάπλα άντεξε το θηρίο αλλα και μείς ειχαμε την τύχη με το μέρος μας . Σε αναζήτηση για κανα ορτυκάκι σε βαμβάκι μέσα πήραμε και ένα πουλάκι.

Καλημέρα και χρόνια πολλά . Σήμερα Τον πηραμε τον αυτιά πάλι με ωραία φέρμα της lenas μου .....και ένα ορτυκάκι !!!!
Μέσα σε καλαμιά φέρμα η σκυλιτσα μου ζηγώνουμε εγω και ο φίλος μου ο Δημήτρης και λέω ορτύκι, τον είχε κοντά της και ο πονηρός καθόταν σπάει και ορμά πάνω του βλέπω λαγός αλλά στη σκοπευση ματιάζω σκυλί και λαγό στην ίδια ευθεία μεχρι να ανοίξη λίγο του ρίχνω δύο ένα 10αρι και ένα 9άρι το ίδιο και ο φίλος μου λίγο μακριά το βλέπαμε να απομακρύνετε μέσα σε καλαμιές σε απόσταση πανω απο 200 μέτρα ανυφορικά και αφου κρύφτηκε πίσω απο μιά τουμπα τον χάσαμε ακολουθήσαμε την πορεία του και σε 300 μέτρα μέσα σε ενα χωματόδρομο τον βλέπω ξάπλα άντεξε το θηρίο αλλα και μείς ειχαμε την τύχη με το μέρος μας . Σε αναζήτηση για κανα ορτυκάκι σε βαμβάκι μέσα πήραμε και ένα πουλάκι.

ωραιως στεφανεεεεε μαλλων ητανε η μεραμας σημερα και θα φαμε στιφαδοffff.my man..terror.

Status
Not open for further replies.
Back