Ορτύκια - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ψιλοάσχετο, έβλεπα χτες μια ταινία (το 13 Hours) το οποίο διαδραματίζεται υποτίθεται μέσα Σεπτέμβρη στη Λιβύη. Σε όσες σκηνές ήταν εξωτερικές και ώρες (βάσει έργου) ξημερώματα τα ορτύκια ακουγόντουσαν HD στο υπόβαθρο να λαλούνε και μου έκανε εντύπωση! Προφανώς θα έχει πάρα πολλά

Καλημέρα Θοδωρή!
Ρουπακι πήγα, τρία σήκωσα και αυτά τρυπωμένα σε πολύ χορτάρι!
Εχει ντοπια ε;Μακαρι να πανε καλα οι γεννες φετος ν εχει πουλια.Μια φορα ειχα παει εκει,στην τυχη γτ δν ξερω το μερος..Φανταζομαι δν ειναι παντου το ιδιο...

Εχει ντοπια ε;Μακαρι να πανε καλα οι γεννες φετος ν εχει πουλια.Μια φορα ειχα παει εκει,στην τυχη γτ δν ξερω το μερος..Φανταζομαι δν ειναι παντου το ιδιο...
Δε ξέρω αν είναι ντόπια!
Πέρυσι στο κυνήγι δε σηκωσα ούτε ένα, άσχημη χρονιά για εδώ! Αποκλείεται να άρχισαν να ανεβαίνουν;;;

Δε ξέρω αν είναι ντόπια!
Πέρυσι στο κυνήγι δε σηκωσα ούτε ένα, άσχημη χρονιά για εδώ! Αποκλείεται να άρχισαν να ανεβαίνουν;;;
Δυσκολο να μην ειναι ντοπια..Συνηθως τα επιστροφια ειναι αργοτερα..Πως τα ειδες;Μικροκαμωμενα;Ποδαρωνανε;Ειχαν ελαφρυ και γρηγορο πεταγμα;

Δυσκολο να μην ειναι ντοπια..Συνηθως τα επιστροφια ειναι αργοτερα..Πως τα ειδες;Μικροκαμωμενα;Ποδαρωνανε;Ειχαν ελαφρυ και γρηγορο πεταγμα;
Ποδαρωνανε! Ξεκίνησαμε που τα γυρευε από τη μία μεριά του χωραφιού και σηκώθηκαν στην αλλά άκρη, και χωρίς το χαρακτηριστικό ήχο στο σήκωμα!

Ποδαρωνανε! Ξεκίνησαμε που τα γυρευε από τη μία μεριά του χωραφιού και σηκώθηκαν στην αλλά άκρη, και χωρίς το χαρακτηριστικό ήχο στο σήκωμα!
Ε ντοπια ειναι τοτε..Αν το ξερει κανεις το σημειο,φυλαξε κ μν τα τουφεκισεις στην κυνηγ. περιοδο..Κανουν καλα εκπαιδευτικα!!!

Καλημέρα στην ομάδα έχει πάει κανείς Κωπαΐδα σκέφτομαι να πάω μες την βδομάδα πιστεύω να έχει βάλει κανένα ορτύκι να έχει ενδιαφέρον η βόλτα.
Εχω την εντυπωση οτι απαγορευονται τα εκπαιδευτικα Απριλιο και Μαϊο γενικα..Δεν ειμαι και σιγουρος βεβαια..Στο Σχιστο ισχυει σιγουρα..

Εκτος ζωνων εκπαιδευσης ,σας μυνησανε .
ιδιαιτερα τωρα τους μηνες αναπαραγωγης,αλλους μηνες δεν λενε τιποτα συνηθως.
Όχι τέτοιο πράγμα! Αλλά νομίζω ότι είναι ζώνη εκπαίδευσης εκεί, από κάποιους χάρτες που είχα δείθα, το εξακρίβωσω όμως πριν πάω παλι!
Αν και σιγά σιγά θα αρχίσουν να φτιάχνουν τα χωράφια για καλαμπόκι!

Ισχύει παντού αυτό Θοδωρή, γνωρίζεις;
Νομιζω ναι..Υπαρχουν 2 μηνες που απαγορευονται παντου,λογω αναπαραγωγης..Εκτος των μηνών αυτων,επιτρεπεται,αλλα μονο στις ζωνες..Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος..

Γενικα η εκπαιδευση κυνηγετικου σκυλου επιτρεπεται ΜΟΝΟ στις ζωνες εκγυμνασης... Αυτο ισχυει ολο το χρονο τυπικα...
Δεν εχω διαβασει καπου οτι απαγορευονται τα εκπαιδευτικα τον Απριλιο κ το Μαιο...
Ηθικα παντως καλο ειναι να τα αποφευγουμε σε περιοχες που υπαρχει ενδημικο θηραμα... ;)

Γενικα η εκπαιδευση κυνηγετικου σκυλου επιτρεπεται ΜΟΝΟ στις ζωνες εκγυμνασης... Αυτο ισχυει ολο το χρονο τυπικα...
Δεν εχω διαβασει καπου οτι απαγορευονται τα εκπαιδευτικα τον Απριλιο κ το Μαιο...
Ηθικα παντως καλο ειναι να τα αποφευγουμε σε περιοχες που υπαρχει ενδημικο θηραμα... ;)
Στο Σχιστο Αρη απαγορευεται Απριλιο-Μαϊο απο το Δασαρχειο Πειραια για να γεννησουν τα πουλια..Γι αυτο μιλησα για τους 2 αυτους μηνες..Θεωρησα οτι συμβαινει παντου αυτο..Δεν εχω αποψη για αλλα μερη να πω την αληθεια..Καλο ειναι να ενημερωνεται κανεις απο τα κατα τοπους Δσαρχεια για τις ζωνες και τις απαγορευσεις για να μην βρεθει προ εκπληξεως..Συναδελφεος μου ειχε παει στην Κωπαϊδα για εκπαιδευτικο εντος ζωνης,Μαϊο μηνα και τον σταματησαν για ελεγχο..Δεν του εκαναν μηνυση λογω του οτι ειχε μικρο κουταβι που εβγαζε και οχι μεγαλο και εμπειρο σκυλο..

Status
Not open for further replies.
Back