100 μέτρα καλα είναι μωρέ Κώστα......εδω βλέπουμε κάτι 500-600αρες μέτρα και θεωρείται φυσιολογικό αλλα περι ορέξεως οπως αρεσει στον καθένα μας.Λες μωρέ να με βρει καμιά βουή και στο τέλος να τρέχω 100m να πάω στη φέρμα;;;![]()
100 μέτρα καλα είναι μωρέ Κώστα......εδω βλέπουμε κάτι 500-600αρες μέτρα και θεωρείται φυσιολογικό αλλα περι ορέξεως οπως αρεσει στον καθένα μας.Λες μωρέ να με βρει καμιά βουή και στο τέλος να τρέχω 100m να πάω στη φέρμα;;;![]()
Αν έχει μυαλό όταν βρίσκει πουλιά θα μαζεύεται.... όταν δεν έχει θα ανοίγει για να βρει...Λες μωρέ να με βρει καμιά βουή και στο τέλος να τρέχω 100m να πάω στη φέρμα;;;![]()
Ακριβώς αυτό φίλε αλλα το βλέπεις απο πραγματικά μπεκατσόσκυλα, σκυλιά που κυνηγάνε γαι το αφεντικό τους και οχι για πάρτη τους.Αν έχει μυαλό όταν βρίσκει πουλιά θα μαζεύεται.... όταν δεν έχει θα ανοίγει για να βρει...
Δυστυχώς πολύ λίγα είναι τα σκυλιά που θα κρατήσουν καθηλωμένο το πουλί σε αυτές τις αποστάσεις.... και οι μπεκάτσες σήμερα δεν κάθονται τόση ώρα στη φερμα. Επίσης ανάλογα τον τόπο.... άλλο 300-400 μέτρα σε χωράφια και ανοικτά μέρη και άλλο 300-400 μέτρα σε πουρνάρια και γαυρα....που θέλεις ένα τέταρτο για να φτάσεις στο σκύλο...100 μέτρα καλα είναι μωρέ Κώστα......εδω βλέπουμε κάτι 500-600αρες μέτρα και θεωρείται φυσιολογικό αλλα περι ορέξεως οπως αρεσει στον καθένα μας.
Όλα έχουν να κάνουν με το μυαλό του ζώου,με τις ευκαιρίες που του δίνουμε και με τη δική μας καθοδήγηση.... ένα σκυλί που συναντά 10 μπεκάτσες το χρόνο δεν είναι το ίδιο με ένα που συναντά 100....Ακριβώς αυτό φίλε αλλα το βλέπεις απο πραγματικά μπεκατσόσκυλα, σκυλιά που κυνηγάνε γαι το αφεντικό τους και οχι για πάρτη τους.
Μπράβο Κώστα και ακόμα μεγαλύτερο μπράβο στη Ρία. Ακόμα καλύτερη συνέχεια εύχομαι.Μια γρήγορη βόλτα σήμερα το μεσημέρι για περίπου 2 ώρες....νοτιάς κ υγρασία αρκετή κ ήλιος με δόντια που λέμε......Κάναμε 2 σηκώματα στο ίδιο πουλί....την 1η φορά ήταν εντελώς άκρη η μπεκάτσα κ σηκώθεικε μες τα μούτρα της μικρής,ενώ έφυγε πάνω από βατώνα ατουφέκιστη...η Ria ένα με τα βάτα κ με βλέμα παραπονούμενο πραγματικά....
Συνεχίσαμε το ψάξιμο κ την ξανά βρείκαμε 100+m μέσα σε καλάμια κ κισσό....η μικρή την πείρε πρέφα απ'έξω κ με αργές κινήσεις μπείκε μέσα μέχρι που την έχασα...του κουδουνάκι σταματά...(1η φέρμα)...ποντάρει κ έρχετε προς τα έξω κ τη διακρίνω λίγο...(2η φέρμα) κοιτώντας προς εμένα ...πέρνω θέση....ξανά ποντάρει κ ξανά φέρμα...εγώ Babylino......τελικά η κυρία πετάχτεικε στα 2 μέτρα μπροστά μου από το ποδάρωμα
...και με μια τουφεκιά με επιτυχία,ήρθε κ το απόρτ,το 1ο για φέτο στη μπεκάτσα για την μικρή κυRIA......
View attachment 20830
View attachment 20828
Ευχαριστώ Γιάννη μου!!Μπράβο Κώστα και ακόμα μεγαλύτερο μπράβο στη Ρία. Ακόμα καλύτερη συνέχεια εύχομαι.
Μπράβο Ρια εγώ θα παινεψω μόνο την σκύλα και όχι τον χεσμένοΜια γρήγορη βόλτα σήμερα το μεσημέρι για περίπου 2 ώρες....νοτιάς κ υγρασία αρκετή κ ήλιος με δόντια που λέμε......Κάναμε 2 σηκώματα στο ίδιο πουλί....την 1η φορά ήταν εντελώς άκρη η μπεκάτσα κ σηκώθεικε μες τα μούτρα της μικρής,ενώ έφυγε πάνω από βατώνα ατουφέκιστη...η Ria ένα με τα βάτα κ με βλέμα παραπονούμενο πραγματικά....
Συνεχίσαμε το ψάξιμο κ την ξανά βρείκαμε 100+m μέσα σε καλάμια κ κισσό....η μικρή την πείρε πρέφα απ'έξω κ με αργές κινήσεις μπείκε μέσα μέχρι που την έχασα...του κουδουνάκι σταματά...(1η φέρμα)...ποντάρει κ έρχετε προς τα έξω κ τη διακρίνω λίγο...(2η φέρμα) κοιτώντας προς εμένα ...πέρνω θέση....ξανά ποντάρει κ ξανά φέρμα...εγώ Babylino......τελικά η κυρία πετάχτεικε στα 2 μέτρα μπροστά μου από το ποδάρωμα
...και με μια τουφεκιά με επιτυχία,ήρθε κ το απόρτ,το 1ο για φέτο στη μπεκάτσα για την μικρή κυRIA......
View attachment 20830
View attachment 20828
Μπααααα....δν θέλω τέτοια γυμναστική...αν θέλω να τρέξω, πάω κ στο γήπεδο της Αμαλιάδας στο ταρτάν...εδω βλέπουμε κάτι 500-600αρες μέτρα και θεωρείται φυσιολογικό
Ευχαριστώ φιλαράκι!!!Μπράβο Ρια εγώ θα παινεψω μόνο την σκύλα και όχι τον χεσμένο
Ωραίος Κώστα και ανάλογη συνέχεια εύχομαι ότι καλύτερο να βλέπεις ότι οι προσπάθειες σου πιάνουν τόπο
Μπράβο ρε Κωστα και μπραβο στη ΡιαΜπααααα....δν θέλω τέτοια γυμναστική...αν θέλω να τρέξω, πάω κ στο γήπεδο της Αμαλιάδας στο ταρτάν...![]()
Ευχαριστώ Σταύρο να είσαι καλά....καλό είναι όταν το σκυλί ανοίγεται καιΜπράβο ρε Κωστα και μπραβο στη Ρια
Ολα μια ιδεα ειναι, οταν τα πουλια ειναι σκορπια παρακαλας για μια τέτοια φερμα εστω και στα 300-400 μετρα
Και να εισαι σιγουρος οτι μπορεις να το συνηθισεις απλα πας με αλλο ρυθμο και γενικα ολο το κυνηγι με αλλο ρυθμο
Ποτε δεν θε τρεχεις να πας στη φερμα οσο μακρια και αν ειναι , μια μπλοκαρισμένη μπεκατσα εαν θελει να κατσει στη φερμα καθεται και μιση ωρα μπορεί και παραπανω ολα εξαρτωνται απο το σκυλι και απο την τελικη σου προσεγγιση , η Λωρυ εμενα ξαπλωνει κατω και περιμενει και οσο πιο πολυ περπατάς η μεση θα πηγαινει καλύτεραΕυχαριστώ Σταύρο να είσαι καλά....καλό είναι όταν το σκυλί ανοίγεται και
σίγουρα όλα είναι μια συνήθεια, αλλά εγώ δν μπορώ να τρέχω λόγο της μέσης μου....![]()
Καλημέρα δεν χρειάζεται να τρέχεις στην φερμα θα μάθει το σκυλί να σε περιμένει.Ευχαριστώ Σταύρο να είσαι καλά....καλό είναι όταν το σκυλί ανοίγεται και
σίγουρα όλα είναι μια συνήθεια, αλλά εγώ δν μπορώ να τρέχω λόγο της μέσης μου....![]()
Δεν έχουμε πει ότι στην φερμα πάμε ήρεμα και όχι τρέχοντας πάλι τα ίδια θα λέμε;Ευχαριστώ Σταύρο να είσαι καλά....καλό είναι όταν το σκυλί ανοίγεται και