Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Άλλαξα περιοχή και εγώ σήμερα, μήπως βρω περισσότερα πουλιά και πήγα ψηλά σε βορινά βαθειά ρέματα με αριά και πουρνάρια. Η κατάσταση ίδια, τα πουλιά ελάχιστα και γύρισα ατουφέκιστος.
Βρήκα πάλι μόνο δύο πουλιά, το πρώτο περπάτησε 50 μέτρα μέσα στο ρέμα προς την κορυφή και μετά έμεινε στη φέρμα, κατάλαβε που πήρα θέση (μάλλον με έβλεπε) και πέταξε χωρίς να τη δω, πίσω από τις αριές ... ατουφέκιστη! την είδα να πηγαίνει κάτω πολύ μακρυά. :)
Η δεύτερη έμεινε ακίνητη και δεν έλεγε να κουνηθεί, έριξα 2-3 φορές πετραδάκι, δεν έβγαινε, τελικά έκανα το παιδαριώδες λάθος, να πλησιάσω πολύ κοντά στην πουρνάρα και να ρίξω μεγαλύτερη πέτρα, φράπαπαπα στροφή στο 1 μέτρο μπροστά στα μούτρα μου και γρήγορα πίσω από την πουρνάρα ... ατουφέκιστη επίσης. :)
Επειδή εχθές έβρεχε, περίμενα ότι τα πουλιά που υπήρχαν σ'αυτά τα ρέματα θα ήταν έξω από τις μεγάλες πυκνούρες και κοντά στην κορυφή που είναι "καθαρή" από ψηλή βλάστηση.
Πράγματι τα πουλιά ήταν στα τελειώματα των ρεμάτων και σχεδόν κοντά στην κορυφή, αλλά μέσα σε ψηλή βλάστηση και μετά το σήκωμα πήγαιναν πολύ κάτω μέσα στα ανήλια και απάτητα σημεία των ρεμάτων.

Καλησπέρα, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εξόρμηση μετα απο 1,5 μήνα..έχει λίγα πουλάκια σκόρπια,χωμένα στα πυκνά, πολύς ο κόσμος και οι επιλογές λίγες εντός νομού αλλά τουλάχιστον μπορούμε εστω κι ετσι να κάνουμε τη βόλτα μας,μόλις μία κατάφερα και χούφτωσα στο διήμερο αλλά σήκωσα αρκετούτσικες για την εποχη...Τουλάχιστον να δαγκώνουμε καμία για τα σκυλιά μας απο δω και πέρα. Χρόνια πολλά σε όλους:)

Άλλαξα περιοχή και εγώ σήμερα, μήπως βρω περισσότερα πουλιά και πήγα ψηλά σε βορινά βαθειά ρέματα με αριά και πουρνάρια. Η κατάσταση ίδια, τα πουλιά ελάχιστα και γύρισα ατουφέκιστος.
Βρήκα πάλι μόνο δύο πουλιά, το πρώτο περπάτησε 50 μέτρα μέσα στο ρέμα προς την κορυφή και μετά έμεινε στη φέρμα, κατάλαβε που πήρα θέση (μάλλον με έβλεπε) και πέταξε χωρίς να τη δω, πίσω από τις αριές ... ατουφέκιστη! την είδα να πηγαίνει κάτω πολύ μακρυά. :)
Η δεύτερη έμεινε ακίνητη και δεν έλεγε να κουνηθεί, έριξα 2-3 φορές πετραδάκι, δεν έβγαινε, τελικά έκανα το παιδαριώδες λάθος, να πλησιάσω πολύ κοντά στην πουρνάρα και να ρίξω μεγαλύτερη πέτρα, φράπαπαπα στροφή στο 1 μέτρο μπροστά στα μούτρα μου και γρήγορα πίσω από την πουρνάρα ... ατουφέκιστη επίσης. :)
Επειδή εχθές έβρεχε, περίμενα ότι τα πουλιά που υπήρχαν σ'αυτά τα ρέματα θα ήταν έξω από τις μεγάλες πυκνούρες και κοντά στην κορυφή που είναι "καθαρή" από ψηλή βλάστηση.
Πράγματι τα πουλιά ήταν στα τελειώματα των ρεμάτων και σχεδόν κοντά στην κορυφή, αλλά μέσα σε ψηλή βλάστηση και μετά το σήκωμα πήγαιναν πολύ κάτω μέσα στα ανήλια και απάτητα σημεία των ρεμάτων.
αβυσοςςςς η συμπεριφωρα της μπεκατσας φιλεμου γιωργοοοο ;)

σκεφτομαι σκεφτομαι σκεφτομαι που θα βγω αυριο για καμια συναντηση με της κυριεςς .think.τα πουλια τουλαχιστων εδω σε εμας εως στιγμης μετρημεναααα,,, η ορεξη υπαρχηηηηη τα κυνηγοσκυλα για να της βρουνε υπαρχουνεεεε,,η τυχη υπαρχηηηη;;;; πουλια εχηη;;; εκη ξεκιναη ο γριφος του μπεκατσααα,,αλα υπαρχη και το ενστικτο του μπεκατσα;);) που δεν το χανης ευκωλα οταν κυνηγας χρονιαααα αυτην την ομωρφη κυριααα,,,εχουνε και αυτες τα σκαμπανεβαζματατουςςς,και τον τροπο ζωητουςςςς ωπος ενα θεμα συμαντικο η διατροφιτουςςς;) η κυριες θελουνε υσιχια υγρασια και μαμμμμμ,,αυτα φετως στην χωραμας δεν τα ειχαμε δηλ βροχες για να κρατηση πουλια πανελαδικααα ,παρα σε καμια μεμονομενα μερη στην χωραμας που ωντος εχη μπεκατσεςςςς,,πχ καρδιτσα και νοτιαδυτικααα,,,,,ευτυχως δυστυχως η μπεκατσα θα παη με τι καιρω θα κανη και δεν θα μας ρωτηση καθωλουυυυυ.sarcastic.που θα πιασηηηηη,και αυτο ειναι μια αγωνια που μας κρατα καθε χρονιαααα,,και πιστευω η αγωνια αυτη ειναι που μας κραταη και μας τρελαινη με της κυριες και για της πρωτες συναντησηςςς.love.τελικαααα ειναι ενα ωμορφο συναρπαστικο κυνηγιι με την κυρια διωτι δεν ειναι μονοτονη και καθε χρονιααα ειναι διαφωρετικη και μας βαζη να λινουμε συνεχεια νεους γριφουςςςς δικουστουςςςςς.exciting. καλα κυνηγια λοιπων φιλαρακια μπεκατσαδες και οχι ασκοπες τουφεκιες στα κοριτσιααα

Αν κρίνω από την ποιό γρήγορη επόμηση πιστεύω πως βάρεσες την 3η.
Σωστός! Έλπιζω να φαίνεται η φάση σε αυτό το gif σε αργή κίνηση ( https://giant.gfycat.com/OptimalMarvelousFossa.webm ).
Γενικά σήκωσα 4-5, αλλά μόνο αυτές είδα. Η πρώτη με ξάφνιασε καθόταν στο καθαρό πίσω από το γκρεμισμένο πέτρινο κτήριο, η δεύτερη ήταν λίγο μακρία και σηκώθηκε πρίν η σκύλα την φτάσει, ενώ στην τρίτη έγιναν όλα σωστά...

Ανέβηκα στο βουνό και οι μπεκατσες κατέβηκαν χαμηλά.....hair.
Τι μπεκατσα να κάτσει εκει πανω με το νοτια να σηκώνει τις πέτρες....αλλα ο γαμονοτιας περίμενε να ξημερώσει για να δυναμώσει, οσο ανεβαίναμε ψιχαλίζε και είχε άπνοια......
Τέλος πάντων, δυο πουλιά βρήκε ο bravo, η μια ηταν ξαδέρφη του φαντομά, η δεύτερη πιο θαρραλέα έμεινε στη φέρμα αλλα απο το δυνατό νοτιά δεν κατάφερα να εντοπίσω γρήγορα που βαράει το μπιμπερ μεσα στα πουρνάρια....στα 20 μέτρα ηταν δεξιά μου και εγώ πήγαινα περα δώθε....Όταν επιτέλους βρήκα το σκυλί ηταν αργά, η βασίλισσα έκανε ενα μπραφ και χώθηκε στα πουρνάρια......για κλείσιμο με έπιασε μια μπόρα στα 100 μέτρα απο το αμάξι και με έκανε κόλο.....pray to God.
Συνεχίζουμε .....

Ανέβηκα στο βουνό και οι μπεκατσες κατέβηκαν χαμηλά.....hair.
Τι μπεκατσα να κάτσει εκει πανω με το νοτια να σηκώνει τις πέτρες....αλλα ο γαμονοτιας περίμενε να ξημερώσει για να δυναμώσει, οσο ανεβαίναμε ψιχαλίζε και είχε άπνοια......
Τέλος πάντων, δυο πουλιά βρήκε ο bravo, η μια ηταν ξαδέρφη του φαντομά, η δεύτερη πιο θαρραλέα έμεινε στη φέρμα αλλα απο το δυνατό νοτιά δεν κατάφερα να εντοπίσω γρήγορα που βαράει το μπιμπερ μεσα στα πουρνάρια....στα 20 μέτρα ηταν δεξιά μου και εγώ πήγαινα περα δώθε....Όταν επιτέλους βρήκα το σκυλί ηταν αργά, η βασίλισσα έκανε ενα μπραφ και χώθηκε στα πουρνάρια......για κλείσιμο με έπιασε μια μπόρα στα 100 μέτρα απο το αμάξι και με έκανε κόλο.....pray to God.
Συνεχίζουμε .....
δεν πηραζη ρε γιανη αυτα εχουνε η κυριες,,την βωλτουλασου την εκανεςςς ;)

Μια γρήγορη βόλτα σήμερα το μεσημέρι για περίπου 2 ώρες....νοτιάς κ υγρασία αρκετή κ ήλιος με δόντια που λέμε......Κάναμε 2 σηκώματα στο ίδιο πουλί....την 1η φορά ήταν εντελώς άκρη η μπεκάτσα κ σηκώθεικε μες τα μούτρα της μικρής,ενώ έφυγε πάνω από βατώνα ατουφέκιστη...η Ria ένα με τα βάτα κ με βλέμα παραπονούμενο πραγματικά.... :D
Συνεχίσαμε το ψάξιμο κ την ξανά βρείκαμε 100+m μέσα σε καλάμια κ κισσό....η μικρή την πείρε πρέφα απ'έξω κ με αργές κινήσεις μπείκε μέσα μέχρι που την έχασα...του κουδουνάκι σταματά...(1η φέρμα)...ποντάρει κ έρχετε προς τα έξω κ τη διακρίνω λίγο...(2η φέρμα) κοιτώντας προς εμένα ...πέρνω θέση....ξανά ποντάρει κ ξανά φέρμα...εγώ Babylino...:p...τελικά η κυρία πετάχτεικε στα 2 μέτρα μπροστά μου από το ποδάρωμα :eek:...και με μια τουφεκιά με επιτυχία,ήρθε κ το απόρτ,το 1ο για φέτο στη μπεκάτσα για την μικρή κυRIA.......love.

20201222_155445.jpg
20201220_112830.jpg

Μια γρήγορη βόλτα σήμερα το μεσημέρι για περίπου 2 ώρες....νοτιάς κ υγρασία αρκετή κ ήλιος με δόντια που λέμε......Κάναμε 2 σηκώματα στο ίδιο πουλί....την 1η φορά ήταν εντελώς άκρη η μπεκάτσα κ σηκώθεικε μες τα μούτρα της μικρής,ενώ έφυγε πάνω από βατώνα ατουφέκιστη...η Ria ένα με τα βάτα κ με βλέμα παραπονούμενο πραγματικά.... :D
Συνεχίσαμε το ψάξιμο κ την ξανά βρείκαμε 100+m μέσα σε καλάμια κ κισσό....η μικρή την πείρε πρέφα απ'έξω κ με αργές κινήσεις μπείκε μέσα μέχρι που την έχασα...του κουδουνάκι σταματά...(1η φέρμα)...ποντάρει κ έρχετε προς τα έξω κ τη διακρίνω λίγο...(2η φέρμα) κοιτώντας προς εμένα ...πέρνω θέση....ξανά ποντάρει κ ξανά φέρμα...εγώ Babylino...:p...τελικά η κυρία πετάχτεικε στα 2 μέτρα μπροστά μου από το ποδάρωμα :eek:...και με μια τουφεκιά με επιτυχία,ήρθε κ το απόρτ,το 1ο για φέτο στη μπεκάτσα για την μικρή κυRIA.......love.

View attachment 20830
View attachment 20828
Μπράβο Κώστα ! Πήρε μπρος και τυπικά η ομάδα... Αλλά την κοπέλα την άφησες εκτός φωτο...

Μπράβο Κώστα ! Πήρε μπρος και τυπικά η ομάδα... Αλλά την κοπέλα την άφησες εκτός φωτο...
Έχεις δίκιο.
Αλλά πια κοπέλα κ πράσινα άλογα μου λες ρε....εδώ σου λέω ακόμα αλλάζω babylino...... .sarcastic. .sarcastic.
Πρώτα ο θεός με την επόμενη θα τη βάλω κ αυτήν.

View attachment 20830
View attachment 20828
Αντε ρε κωστα παρατηρηση μονο που λειπει η σκυλα απο τη φοτο βαλε να θαυμασουμε gordon setter

View attachment 20830
View attachment 20828
Μπράβο ρε Κώστα είδες ότι θα έρθουν όλα σιγά σιγά πήρες και την Φέρμα σου έκανε και το απορτ το κορίτσι σου όλα καλά . Μπράβο συνεχίστε έτσι..RESPECT.

εδώ σου λέω ακόμα αλλάζω babylino...
άλλαξε μάρκα, βάλε Pampers άλλη φορά από το σπίτι να δούμε και τη σκύλα καμία φορά, γιατί θα πάρει καιρό να σου φύγει η ακράτεια όσες φορές και να σου φέρνει τέτοια αποτελέσματα η σκύλα και το babylino κατά τα φαινόμενα δεν κρατάει και πολλά... .sarcastic.

View attachment 20830
View attachment 20828
Μπράβο Κωστάρα!!!!

Status
Not open for further replies.
Back