Μπεκάτσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Το ιδανικο στο κυνηγι της μπεκατσας κατα τη γνωμη μου ειναι με 2 ατομα...εγω ετσι εμαθα να τις κυνηγαω με το μακαριτη το πατερα μου...πλέον πηγαίνω μονος μου αλλά ειναι στιγμες που ειναι ξεκαθαρο στα ματια μου η ελλειψη του δευτερου ατομου...μου εχουν φυγει αρκετα πουλια,"μου χουν ριξει δουλεμα" και δυστυχως δεν εχουμε και πολλες στα μερη μου....Παντως θεωρω 3 ατομα ειναι πολλα για μπεκατσα και συμφωνω κι εγω μ αυτο που βλεπω στη φωτο οτι ειναι κι επικινδυνο...πως να τουφεκισεις ετσι οπως εχουν πιασει θεσεις?
Ειναι δυσκολο να βρεις παρεα να ταιριαξεις Εγω στα τοσα χρονια που κυνηγαω μονο με ενα φιλο κυνηγουσαμε για πολλα χρονια ,Οταν φερμαραν τα σκυλια κοιταζωμασταν και ξεραμε τι θεση θα πιασουμε ,Και παντα γυριζαμε χαρουμενοι ακομα και οταν δεν ειχαμε καρπωθει θυραμα

Ευχαριστώ παίδες,
Ρε παιδιά θα ήθελα να σχολιάσετε αν θέλετε λίγο την τελευταία φωτογραφία.
Εγώ το βλέπω παράλογο 3 κυνηγοί μαζί γύρω από μια έρημη μπεκάτσα, αλλά αυτές φεύγουν και χαμηλά πως τουφεκάνε ανάμεσά τους ;
Κυνηγω μόνος στην πλειοψηφία των κυνηγιων μου και καμια φορα με κανένα φίλο. Θα συμφωνήσω με τον Λεωνίδα @benelli deluxe, αλλά και τον Κώστα @outlander για την φετινή χρονιά! Θα σου αναφέρω και ένα παράδειγμα, σημερινό...
Τα αδέρφια μου κυνηγάνε λαγο, το πρωι έβρεχε και αφου δεν πήγαν με πηραν τηλέφωνο να έρθουν μαζί μου, αλλά είχα φυγει.... :(
Η φετινή χρονιά ειναι δύσκολη.......

Κρατησε το μεσημερι απο βροχη και σ ενα 3ωρο ψαξιμο σε αρια και πουρναρια βρηκαμε 2 πουλια...φετος λογω ανομβριας του Οκτωβριου δεν εχει πουλια...ελαχιστα.Το πρωτο μεσα σε αριες και ρυκια δεχθηκε ευκολα φερμα....το πλησιασα,πηρα θεση και περιμενα....καποια στιγμη που το πηρε αποφαση να σηκωθει απεδειξε γιατι τη λενε βασιλισσα...την ειδα στο σηκωμα και αμεσως την εχασα απ τα ματια μου...δυσκολο μερος,σκοτεινο....2 τουφεκιες στη πορεια της....αστοχες.Συνεχισαμε και στη δευτερη που βρηκαμε, στο δευτερο σηκωμα ....μου ρθε "ελα χαρε παρε με"....το direct εκανε τη δουλεια του.Αυριο λεει παλι βροχες.....τοτε που χρειζονταν δε τις εριχνε....δε ριχνει και λιγο χιονι.
Μεγάλη μπεκάτσα κ ωραία Λεωνίδα.
Με τη σκύλο κυνηγάς;;;
Τρίωρο κυνήγι πιο ψηλά, γυρω στα 600 μέτρα, ένα πουλι και αυτό ξεπροβαλλε σαν φάντασμα χωρίς να δεχτεί φερμα.....

Σσσσωραίος ρε πουτσούλα.....
Μπεκάτσα vs Μόρτης 0-1.... ;)

Ευχαριστώ παίδες,
Εγώ το βλέπω παράλογο 3 κυνηγοί μαζί γύρω από μια έρημη μπεκάτσα, αλλά αυτές φεύγουν και χαμηλά πως τουφεκάνε ανάμεσά τους ;
Επικίνδυνο είναι σίγουρα και εγώ προσωπικά δεν μπορώ να ευχαριστηθώ κυνήγι έτσι

Ευχαριστώ παίδες,
Για μένα το ιδανικό είναι ένας κυνηγός ένας σκύλος, για μένα, ούτε φασαρία ούτε τίποτα. Ο καθένας όπως όπως βολεύεται.

Εγώ τα τελευταία χρόνια κυνηγάω μόνος μου αναγκαστικά γιατί τα ωράρια δεν βολεύουν να πηγαίνω μαζί με το φιλαράκι που πήγαινα μια ζωή και δεν μπορώ να πάω και με άλλον είμαι μυστήριος
Το καλύτερο για εμένα είναι ένα ή δύο σκυλιά και δύο άτομα αρκεί το άλλο άτομο να είναι απόλυτα έμπιστο να μπορείτε να συνεννοηθείτε χωρίς καν να μιλάτε
Και δεν το λέω για το θέμα καρπωσης αλλά για το θέμα ασφάλειας εάν συμβεί κάτι να υπάρχει κάποιος να βοηθήσει
Κατά τα άλλα δεν έχω θέμα που πηγαίνω μόνος μου αντιθέτως το απολαμβάνω

Μια γρήγορη βόλτα σήμερα το μεσημέρι για περίπου 2 ώρες....νοτιάς κ υγρασία αρκετή κ ήλιος με δόντια που λέμε......Κάναμε 2 σηκώματα στο ίδιο πουλί....την 1η φορά ήταν εντελώς άκρη η μπεκάτσα κ σηκώθεικε μες τα μούτρα της μικρής,ενώ έφυγε πάνω από βατώνα ατουφέκιστη...η Ria ένα με τα βάτα κ με βλέμα παραπονούμενο πραγματικά.... :D
Συνεχίσαμε το ψάξιμο κ την ξανά βρείκαμε 100+m μέσα σε καλάμια κ κισσό....η μικρή την πείρε πρέφα απ'έξω κ με αργές κινήσεις μπείκε μέσα μέχρι που την έχασα...του κουδουνάκι σταματά...(1η φέρμα)...ποντάρει κ έρχετε προς τα έξω κ τη διακρίνω λίγο...(2η φέρμα) κοιτώντας προς εμένα ...πέρνω θέση....ξανά ποντάρει κ ξανά φέρμα...εγώ Babylino...:p...τελικά η κυρία πετάχτεικε στα 2 μέτρα μπροστά μου από το ποδάρωμα :eek:...και με μια τουφεκιά με επιτυχία,ήρθε κ το απόρτ,το 1ο για φέτο στη μπεκάτσα για την μικρή κυRIA.......love.

View attachment 20830
View attachment 20828
Μπράβο Κωστή στην μικρούλα. Αντε να ξεκινήσει το κοντέρ να γράφει και εσύ να τα κάνεις πάνω σου απτην χαρά σου

αλη μια βωλτουλα 3ωρη μας επιασε και η βροχηηη ευτυχως μια κυρια ηρθε μαζιμας μετα απο μια 10λεπτη φερμα απο τον σετερρακο, η κυρια χωμενη μεσα σε παλιουρια και δεν ελεγε να σηκωθηηηη στο τελος εκανε το λαθος ;)

Ακομα και τελευταία μερα αυτη η χρονια δεν θελει να φυγει με το καλο
Στο πρωτο μερος χαμηλα, γιατι ειχε ομιχλη στα ψηλα , ουτε μυρωδια μονο ενα χωραφι γεματο ζωχους , γεμισα μια σακούλα και ενω ελεγα να φυγω καθως και ο καιρος κακος νοτιας με αερα και ψιλόβροχο , αποφασισα να τσεκαρω ενα μερος απανεμο στο νοτια
Η φερμα δεν αργησε αλλα το πουλι ειχε φυγει λιγο πιο κατω ομως εφυγε μόνη της, μια τουφεκια πηγε κομματια εσπασε και φτερο , εφαγα τον κοσμο αλλα δεν τη βρήκα , ετσι τα μαζεψα και εφυγα , στο καλο να παει αυτη η χρονια
Εύχομαι το 2021 να ειναι μια καλύτερη χρονια για ολους με υγεια και ευτυχία, πιστεύω οτι ολοι μας γιναμε πιο σοφοι φετος ωστε στο μέλλον να πρατουμε πιο σωστα και δυναμικα

4.5 ώρες περπάτημα σε 2 κομμάτια, βρήκα απο μια μπεκατσα στο καθένα. Φερμαρίστηκαν και οι δυο τέλεια απο τον bravo αλλα σε καμία δεν μπορεσα να παω κοντά λογω πυκνού, χωμενες στο κερατο του διαόλου ήταν, τη μια τη ξαναβρήκε αλλες δυο φορες ο σκυλάκος δίχως και παλι να μπορώ να κατέβω στη ρεματιά. Μας κούρασε ο νοτιάς και δυστηχως φε βλέπω αμεσα να αλλάζει.
Τέλος πάντων, συνεχίζουμε σταθερά και ελπίζουμε.
20201231_090612.jpg20201231_090606.jpg
Και φυσικά άφησε το αποτύπωμα του ο κάφρος φέρνοντας τα μπάζα να τα πετάξει στη φύση.....
20201231_104537.jpg

αλη μια βωλτουλα 3ωρη μας επιασε και η βροχηηη ευτυχως μια κυρια ηρθε μαζιμας μετα απο μια 10λεπτη φερμα απο τον σετερρακο, η κυρια χωμενη μεσα σε παλιουρια και δεν ελεγε να σηκωθηηηη στο τελος εκανε το λαθος ;)
Μπράβο παικταρά μου.....

Βγείκα κ εγώ μια γρήγορη βόλτα το μεσημέρι,για 1,5 ωρίτσα...βρείκαμε 1 πουλάκι που ήταν έξω έξω...με το σταμάτημα που έκανε η σκυλίτσα σηκώθεικε εξεπαφής πάνω από βατώνα κ μας την έκανε...δύσκολο το κυνήγι της τελικά με τν νοτιά...ούτε αυτή έκατσε στη φέρμα του σκύλου... :(

Το 2020 μας χαιρετά... ευχομαι να μην ξανάρθει τέτοια χρονιά....με το που έφυγα από το αυτοκίνητο στα 500 μέτρα άρχισε να βρέχει.... σταματάω να βάλω το αδιάβροχο. Βάζω ασφάλεια στο δίκανο....στα 200 μέτρα πιο κάτω και ενώ ρίχνει καρέκλες .... πήρα σβαρνα ένα πουλί.... σηκώνω το όπλο....π@π@ρια.... Ρίχνω μερικά γαλλικά....την ψάχνω για κάνα μισάωρο μέσα στη βροχή τίποτα.. Γυρίζω στο αυτοκίνητο να αλλάξω ρούχα.... μήπως κόψει η βροχή... όντως σε μισή ώρα περίπου σταματάει και βγάζει ήλιο... κάναμε άλλα δύο κομμάτια.... τίποτα μόνο ένα ζαρκάδι σηκώσαμε... μεγάλο όμορφο ζώο. Τέλος πάντων ας είμαστε γεροί και ελπίζω να αλλάξει ο καιρός μπας και βάλει κανένα καινούργιο πουλί... αλλιώς θα κυνηγάμε φαντάσματα.... Καλή χρονιά σε όλους μας

Status
Not open for further replies.
Back