Μηχανές γόμωσης, παρελκόμενα

Μα δεν το βλέπεις στην φωτογραφία μου;;την πήρα και μεταχειρισμένη από φίλο ένα μήνα δουλεμενη και ησηχασα αδερφέ και έχω και τα ογκομετρικα του και τους κόφτες του και τα πάντα,

Μπραβο σου !!! Εισαι κομπλε...με οτι καλυτερο κυκλοφορει στην αγορα με αυτες τις τιμες....και οχι μονο.!!!
Εκτος απο την μηχανη.....εχω και τα ογομετρικα. Σωθηκα.....εχω απολυτη ακριβεια ακομα και στην SIPE !!!! ;) :)

Από παχύμετρα πάρε ένα όπως το παρακάτω, τα δουλεύω χρόνια στην δουλειά και δεν έχει χρειαστεί να τα αλλάξω, απεναντίας από ψηφιακά έχω αλλάξει αρκετά!
https://www.toolsales.gr/metrisi-haraxi/paxymetra/0-150mm_5562e8bf833f3.html
Ζυγαριά κοίταξε για κάτι τέτοιο.
https://www.ebay.com/itm/RCBS-Ohaus...257793?hash=item3b39f266c1:g:UscAAOSwqApdkmNF
Θα γράψεις τις αντιστοιχίες σε ένα χαρτί grain σε γραμμάριο και δεν θα ξανά ασχοληθείς με ζυγαριές! Και όταν πάρεις το κολάι θα γεμίζεις και πολύ γρήγορα.

Μπραβο σου !!! Εισαι κομπλε...με οτι καλυτερο κυκλοφορει στην αγορα με αυτες τις τιμες....και οχι μονο.!!!
Εκτος απο την μηχανη.....εχω και τα ογομετρικα. Σωθηκα.....εχω απολυτη ακριβεια ακομα και στην SIPE !!!! ;) :)
Γεμίζω τέκνα και είναι κομπλέ,τι να πούμε;;

H Iδιογομωση εχει ομορφια στο χερι.....ενα -ενα τα φυσεκια.....απο την ''αλλη'' οταν θελεις 3000 φυσεκια την
σεζον για τσιχλοκοτσυφα......και αλλα τοσα ( και λιγα λεω ) για σκοπευτηριο.....τοτε θελεις τα ογκομετρικα....
αυτο ειναι σιγουρο. Τοσα φυσεκια στο χερι ενα -ενα δεν προλαβαινεις να τα γεμισεις.....εκτος εαν εισαι
συνταξιουχος....ή αργοσχολος.... Τα φυσεκια του λαγου φασσας υδροβια γουρουνι ....οκ ειναι λιγα.....δεν ειναι
χιλιαδες....αυτα στο χερι ενα -ενα....γιατι εαν χασεις ενα λαγο η μια φασα η και παπί εκει ποναει πολυ....και
αλλο τοσο στο γουρουνι.....να χασεις ενα κοτσυφα δεν λεει τιποτα....αυτη ειναι η γνωμη μου.
Ο καθε ενας αναλογα με τις αναγκες του....κανονιζει και τον εξοπλισμο του. :)
Βέβαια μια μηχανή A5S LC είναι μια και μοναδική,την πληρώνει μια και έξω,και λιγότερα από κάτι άλλες εισαγωγής;)fgr2
Καλή χρυσή μπορεί να είναι η Α5S δν λέω....αλλά ο άνθρωπος τώρα θα ξεκινήσει,γι'αυτό ας ξεκινήσει με του Λαναρά για αρχή....όπως εγώ.
Αν αργότερα θελήσει ποσότητα φυσιγγίων τότε θα αλλάξει το πράμα.

Καλή χρυσή μπορεί να είναι η Α5S δν λέω....αλλά ο άνθρωπος τώρα θα ξεκινήσει,γι'αυτό ας ξεκινήσει με του Λαναρά για αρχή....όπως εγώ.
Αν αργότερα θελήσει ποσότητα φυσιγγίων τότε θα αλλάξει το πράμα.
Ποσότητα δεν θέλω γιατί ξέρω ότι δεν συμφέρει από όλες τις απόψεις.(Ρίχνω περίπου 7000+τον χρόνο).
Θέλω να πειραματιστώ με καποια setup και περισσότερο σε ψιλά σκάγια και βλέπουμε.
Η μόνη εμπειρία που έχω από ιδιογόμωση είναι ότι είχα φτιάξει μια πατέντα μηχανή με τον θείο μ(μικρή διαφορά ηλικίας θείος+8)
με πολύσφηνο αρσενικό-θυληκόαπό φορτηγό και μοτέρ πλ.ρούχων μέσω τροχαλίας και ιμάντα.
Ενα αστέρι για χάραξη και στροφείο.
Είχαμε 2 κόφτες αυτους με το αλουμινένιο σιλό και το ξύλινο χερούλι.Ζυγαριά παραδοσιακή, κλπ.Μιλάμε για το 90 εως 93?
Γεμίζαμε ψιλά με Α γαλλίας
Και σοκόλ.Χοντρά όχι πολλά πραγματα γιατί καλυπτόμασταν με τα τότε lambro μπλέ που αν δεν κάνω λάθος ήταν με noria μπαρούτι και ήταν φωτιά.
Δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα γιατί δεν τοχαμε ψάξει πολύ το θέμα λόγω ότι είχαμε 2-3γομώσεις στανταρ ποιο πολύ για οικονομία που σήμερα δεν ισχύει και δεν με ενδιαφέρει από την αποψη ότι εχω καταλήξει τι ρίχνω στο σκοπευτήριο τουλάχιστον.
Σκέφτομαι να ξεκινήσω από την αρχή σιγά σιγά και μάλον θα τα φτιάχνω (με πείσατε,ένα ένα και σωστά).
Τετάρτη -πέμπτη θα πάω να δώ συτήν του Λαναρά που σας είπα και αν έχει καλά stop και την παζαρέψω λίγο θα την πάρω για να κλείνω μαυτήν.
Μετα θα δώ τι θα κάνω με τη ζυγαριά και θα ξεκινήσω δειλά δειλά..
Στην χειρότερη αν βαρεθώ ή απελπιστώ θα την πουλήσω και ας χάσω και λίγο.Αν τρελαθώ και γουστάρω τόσο πολύ βλέπουμε τι θα πάρουμε...

Last edited:
Ποσότητα δεν θέλω γιατί ξέρω ότι δεν συμφέρει από όλες τις απόψεις.(Ρίχνω περίπου 7000+τον χρόνο).
Θέλω να πειραματιστώ με καποια setup και περισσότερο σε ψιλά σκάγια και βλέπουμε.
Η μόνη εμπειρία που έχω από ιδιογόμωση είναι ότι είχα φτιάξει μια πατέντα μηχανή με τον θείο μ(μικρή διαφορά ηλικίας θείος+8)
με πολύσφηνο αρσενικό-θυληκόαπό φορτηγό και μοτέρ πλ.ρούχων μέσω τροχαλίας και ιμάντα.
Ενα αστέρι για χάραξη και στροφείο.
Είχαμε 2 κόφτες αυτους με το αλουμινένιο σιλό και το ξύλινο χερούλι.Ζυγαριά παραδοσιακή, κλπ.Μιλάμε για το 90 εως 93?
Γεμίζαμε ψιλά με Α γαλλίας
Και σοκόλ.Χοντρά όχι πολλά πραγματα γιατί καλυπτόμασταν με τα τότε lambro μπλέ που αν δεν κάνω λάθος ήταν με noria μπαρούτι και ήταν φωτιά.
Δεν θυμάμαι και πολλά πράγματα γιατί δεν τοχαμε ψάξει πολύ το θέμα λόγω ότι είχαμε 2-3γομώσεις στανταρ ποιο πολύ για οικονομία που σήμερα δεν ισχύει και δεν με ενδιαφέρει από την αποψη ότι εχω καταλήξει τι ρίχνω στο σκοπευτήριο τουλάχιστον.
Σκέφτομαι να ξεκινήσω από την αρχή σιγά σιγά και μάλον θα τα φτιάχνω (με πείσατε,ένα ένα και σωστά).
Τετάρτη -πέμπτη θα πάω να δώ συτήν του Λαναρά που σας είπα και αν έχει καλά stop και την παζαρέψω λίγο θα την πάρω για να κλείνω μαυτήν.
Μετα θα δώ τι θα κάνω με τη ζυγαριά και θα ξεκινήσω δειλά δειλά..
Στην χειρότερη αν βαρεθώ ή απελπιστώ θα την πουλήσω και ας χάσω και λίγο.
Μπαίνοντας στην σελίδα idiogomosi του καταστήματος Κένταυρος, έχει σεταπ δοσολογιες πράγματα και θαύματα, έχει ο,τι θέλει ένας ιδιογωμοτης αρχάριος και έμπειρος, έχει βίντεο φωτογραφίες τα πάντα όλα,αν έχεις ψάξει ή να ψάξεις έχει βίντεο από ιδιογομωτη που κλείνει τα πρώτα του φυσίγγια,να δεις τι απλούστατο είναι,και σε τιμές που δεν υπάρχουν,η ιδιογωμοση αδερφέ είναι ένας τσελεμεντές μαγειρικής και μαγείας, είναι ένα μάθημα που δεν τελειώνει ΠΟΤΈ.σου εύχομαι να βρεις αυτό που ζητάς,και να έχεις τα τέλεια και ΑΣΦΑΛΉ ΚΥΝΉΓΙΑ

Τα έχω δεί.. και συνεχίζω να ψάχνομαι..Δεν υπάρχει σωτηρία..Ωραία πράγματα.
θα δουλέψει Κάργα βρωμάλευρο...χα χχ α..
Αν όμως θες σε κάτι ιταλικό και όχι εγχώριο προϊόν, τότε φίλε η λύση είναι ΦΎΣΗ ΕΒΕΡ, ΒΑΓΓΈΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΚΟΤΣΟΛΗΣ. ή ΦΆΝΤΟΜ

Αν όμως θες σε κάτι ιταλικό και όχι εγχώριο προϊόν, τότε φίλε η λύση είναι ΦΎΣΗ ΕΒΕΡ, ΒΑΓΓΈΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΚΟΤΣΟΛΗΣ. ή ΦΆΝΤΟΜ
Τι να κάνουν οι Ιταλοί μπροστά μας....Αφού σκέφτομαι όταν ξαναπάω Ιταλία μονο στον P&Vis.. να πάω και πίσω...Αντε και στην Perazzi...χααχχα.

Θελω να παρω μια ψηφιακη ζυγαρια ακριβειας για το ζυγισμα σκαγιων κ πυριτιδας σε φυσιγγια εμποριου..
Απο οτι ειδα οι τιμες παιζουν απο πολυ χαμηλα εως αρκετα ψηλα..
Μια ζυγαρια ας πουμε των 20€ θα ειναι αξιοπιστη ως προς την ακριβεια η χρειαζετε κατι το πιο ακριβο?
Οποιος εχει να προτεινει καποια δοκιμασμενη ας βαλει καποιο λινκ..
Τασσε εχω παρει 2 50γρ απο aliexpess μια χαρα δουλευουνε,βασικα την μια ανοιξα.sarcastic.
σε 10 μερες ηταν σπιτι.
Το ωραιο ειναι οτι εχει usb και δεν χρειαζεται μπαταρια.

https://www.aliexpress.com/item/32870964034.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1c6e4c4d2wEAlx

Λοιπον... ειχα δεν ειχα τα καταφερα οπως παντα αλλωστε.sarcastic.

View attachment 4381

Τωρα πιο κολωνατο δραπανο να παρω απο αυτα?

https://www.skroutz.gr/c/2785/michanimata-epexergasias-metallou/f/724001/kolonata-drapana.html?o=δραπανο+κολωνατο&order_by=pricevat&order_dir=asc
Λεω για το Bulle 350watt(90Ε) η το Fabel 350watt(109E)..think.

σε αυτήν την κατηγορία θα σου έλεγα να πας στο FERM .

μιας που τα έχω ψάξει αρκετά πρόσφατα ..να αντικαταστήσω το δικό μου Που έδωσα σε φίλο , είχα καταλήξει σε αυτό .
Μου μοιάζει ποιο ποιοτική κατασκευή και έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα .
Με τα δυο ραουλα (τα 3 κάνουν θόρυβο ) δίνει 500 στροφές ανά λεπτό στην χαμηλότερη θέση . Ενώ τα περισσότερα αυτής της κατηγοριας 620 η 650

https://www.skroutz.gr/s/14519506/Ferm-TDM1026.html

https://www.ferm.com/en_/bench-pillar-drill-350w-13mm.html

εγώ είχα το fabel και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος !

https://www.skroutz.gr/s/267363/Fabel-Δράπανο-Κολωνάτο-Πάγκου-13mm-DF13.html

Λαβέ κατά νου το πρώτο πράγμα που πρέπει να κανείς σε όλα τα δράπανο είναι να φτιάξεις ένα σοβαρό στο !
Αυτά που έχουν είναι πλαστικά και δεν κάνουν για μας .
Υπάρχουν αρκετές πατέντες για αυτό . Ποιο απλό αντιγραφείς το πλαστικό σε έναν τόρνο με μεταλλικό .. εγώ είχα κάνει μόνος μου ένα διπλό πατέντα που έχω αναρτήσει στο θέμα « φτιάξτο μόνο σου»

Einhell μόνο.. ηηηηη περίμενε αυτό που βάζει το lidl... σκυλί και δοκιμασμένο...
Γιώργο του lidl το καινούριο έχει 3 ραουλα και κάνει πολύ θόρυβο για μέσα στο σαλόνι που το βάζω εγώ .
Επίσης στο καινούριο το στοπ είναι πάνω στον μοχλό .. πέρα βρέχει !!!
Άντε να κανείς πατέντα να βάλεις ένα κανονικό στοπ με βίδα !
Εγώ το πήγα πίσω και πήρα το άλλο

Γιώργο του lidl το καινούριο έχει 3 ραουλα και κάνει πολύ θόρυβο για μέσα στο σαλόνι που το βάζω εγώ .
Επίσης στο καινούριο το στοπ είναι πάνω στον μοχλό .. πέρα βρέχει !!!
Άντε να κανείς πατέντα να βάλεις ένα κανονικό στοπ με βίδα !
Εγώ το πήγα πίσω και πήρα το άλλο
Μμμ θα έχει αλλάξει τότε Χρήστο.. τα παλιά που ξέρω ήταν φοβερά φίλε.. νόμιζα πως ακόμα έτσι τα βγάζει.. μάλλον εξελίσσει το μοντέλο κάθε φορά που το κυκλοφορεί..

Back