Καρούλια


Θερια ανήμερα...what.
Κάτι πιτσιρικάδες από εδώ παλιά είδαν ένα γύρω στα 4 κιλά έξω έξω στην ακτή,μπήκαν μέσα κ το έβγαλαν έξω με τα χέρια..Μάλλον ήταν τραυματισμένο..
Υγ Εδώ το μεγάλο θρύψαλο το λέμε καταμαχι..
 

konstantinos

Moderator
Περιοχή
Κασος
Θερια ανήμερα...what.
Κάτι πιτσιρικάδες από εδώ παλιά είδαν ένα γύρω στα 4 κιλά έξω έξω στην ακτή,μπήκαν μέσα κ το έβγαλαν έξω με τα χέρια..Μάλλον ήταν τραυματισμένο..
Υγ Εδώ το μεγάλο θρύψαλο το λέμε καταμαχι..
Εμείς αγριαδια υπάρχουν όλο το χρόνο, έχουνε βγάλει φιλαράκια μου κάτι 2 1/2 με 3 κιλά και πότε ποτέ ξεβραζει και η θάλασσα κανένα.
https://kasosnews.wordpress.com/2013/12/27/μεγάλο-καλαμάρι-θράψαλο-μήκους-1-μέτ/
 

konstantinos

Moderator
Περιοχή
Κασος
Δεν έχω έχει τύχει να φάω ποτέ θραψαλο.Παντως λένε ότι γευστικά ειναι ανοστο και σαφώς κατώτερης ποιότητας απο καλαμάρι.
Δεν νομίζω το κρέας του είναι πιο γλυκό από του καλαμαριου ίσως λίγο πιο σκληρό η γλιτσα που έχει πάνω του και η όψη κάνουν μερικούς να αηδιαζουν αλλά είναι λάθος.
 

jnp

Περιοχή
ΓΛΥΦΑΔΑ
Δεν νομίζω το κρέας του είναι πιο γλυκό από του καλαμαριου ίσως λίγο πιο σκληρό η γλιτσα που έχει πάνω του και η όψη κάνουν μερικούς να αηδιαζουν αλλά είναι λάθος.
Εγώ στη Ρόδο που έφαγα δεν ενθουσιαστηκα.
Λίγο καλύτερα τα έφτιαξε ένας Ιταλός σεφ στο ξενοδοχείο.
Στην Επίδαυρο είχαν πιάσει ένα 8 κιλά.
Στη Ρόδο την ώρα που σηκωναμε κανένα μικρό του κιλού, το αρπαζαν καμμια φορά αλλα τεράστια και ανεβαζαμε μόνο το κεφάλι του μικρου. Μια βραδιά σε ένα τεράστιο που άρπαξε τη γοπα κόπηκε στο ζορισμα και το μικρό πλοκάμι του ήταν χοντρο σαν τον αντίχειρα.
 

konstantinos

Moderator
Περιοχή
Κασος
Εγώ στη Ρόδο που έφαγα δεν ενθουσιαστηκα.
Λίγο καλύτερα τα έφτιαξε ένας Ιταλός σεφ στο ξενοδοχείο.
Στην Επίδαυρο είχαν πιάσει ένα 8 κιλά.
Στη Ρόδο την ώρα που σηκωναμε κανένα μικρό του κιλού, το αρπαζαν καμμια φορά αλλα τεράστια και ανεβαζαμε μόνο το κεφάλι του μικρου. Μια βραδιά σε ένα τεράστιο που άρπαξε τη γοπα κόπηκε στο ζορισμα και το μικρό πλοκάμι του ήταν χοντρο σαν τον αντίχειρα.
Είναι κανιβαλλιστες ,λένε όταν χτυπάνε αυτά δεν χτυπάνε τα καλαμαρια αλλά έχει τύχει σε απόσταση ενάμιση μέτρο ο ενας απο τον αλλο να ψαρευουμε με φιλαράκι και ο ένας να βγάζει καλαμαρια και ο άλλος θραψαλα.
Πως ήταν μαγειρεμενα Γιάννη.
 

jnp

Περιοχή
ΓΛΥΦΑΔΑ
Πως ήταν μαγειρεμενα Γιάννη.
Τα κάναμε με διάφορους τρόπους, μόνο μαγειρευτά με σάλτσα τρωγοντουσαν.
Τηγανητα και ψητά ήταν σαν σολες παπουτσιών.
Καμμια σχέση με τη γλυκα και την τρυφεραδα των καλαμαριων.
 

konstantinos

Moderator
Περιοχή
Κασος
Τα κάναμε με διάφορους τρόπους, μόνο μαγειρευτά με σάλτσα τρωγοντουσαν.
Τηγανητα και ψητά σαν σολες παπουτσιών.
Καμμια σχέση με τη γλυκα και την τρυφεραδα των καλαμαριων.
Τα καλαμαρια τα κάνουμε γεμιστά κόβουμε κομματάκια το κεφάλι και τα πλοκάμια και μαζί με ρύζι και μαϊντανό γίνεται η γέμιση που μπαίνει στην κουκούλα και κλείνετε με μια οδοντογλυφιδα.
Τα αγριαδια τα είχα φάει σε ένα φίλο σαν κοκκινιστο ήταν μαγειρεμενα, αλλά θέλει προεργασια .
 

jnp

Περιοχή
ΓΛΥΦΑΔΑ
Τα καλαμαρια τα κάνουμε γεμιστά κόβουμε κομματάκια το κεφάλι και τα πλοκάμια και μαζί με ρύζι και μαϊντανό γίνεται η γέμιση που μπαίνει στην κουκούλα και κλείνετε με μια οδοντογλυφιδα.
Τα αγριαδια τα είχα φάει σε ένα φίλο σαν κοκκινιστο ήταν μαγειρεμενα, αλλά θέλει προεργασια .
Έτσι κάνει τα μεγάλα καλαμάρια και η γυναίκα μου.
Τα αγριαδια που λες έχουν ωραίο ψάρεμα αλλά προτιμώ να τα χαρίζω.
 
A

AltairLusso

Το θράψαλο με το καλαμάρι είναι η μερα με την νύχτα στην γεύση, η διαφορά φαίνεται και στην τιμή, το θράψαλο 3-4€ το καλαμάρι μπορεί να φτάσει και τα 20-23€ το κιλό. Για φρέσκα μιλάω πάντα.
 
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Όνομα
Γιώργος
Το Σάββατο το απόγευμα πήρα το καρούλι με τριπλάρι επάνω,γαρίδα κατεψυγμένη και το καρεκλάκι και πήγα για ένα ψαρεματάκι στο λιμάνι.
Μέχρι να πέσει ο ήλιος η αρματωσιά δεν προλάβαινε να φτάσει στον πάτο και τα μπαλαδάκια έπαιρναν τα δολώματα από πάνω.Μου έσπασαν τα νεύρα.
Μόλις άρχισε όμως να σκοτεινιάζει έκοψαν τα μικρά και έγινε παιχνίδι...
Πήρα δύο φαγκρόπουλα και δώδεκα γαιδουρόσπαρους.:D
Ευχαριστήθηκα τράβηγμα.:)
 
Ψάρεμα με πολυαγκιστρα σήμερα αργά το απογευμα δεν απέδωσε καρπους..
Είδα μια καλή σμερνα κάτω από τα μπλοκια και επιστράτευσα χοντρή πετονιά με ενισχυμένο παραγαδισιο..Μια σαρδέλα ολόκληρη κ έτοιμη η γραβάτα..2.400γρ
Ταψίιιιιιιιιιιιιιιιι.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

pic host
 
A

AltairLusso

Αφού την γουστάρεις καλά της έκανες, εγώ ούτε να τις βλέπω δεν θέλω. Ότι κι αν έχω κάνει, ήταν σαν να έβαζα στο στόμα μου μια χούφτα καρφίτσες. Τι άρμεγμα, τι γδάρσιμο, τι κόλπα από δω, τι κόλπα από κει, τι γδάρσιμο με φαλτσέτα και αφαίρεση του κόκαλου της πλάτης, τίποτα ... .hair.
 
Ναι είναι πρόβλημα γιατί είναι γεμάτη κόκαλα..όλα αυτά που λένε για αρμεγματα είναι παραμύθια(τα έχω κάνει κ εγώ),κόκαλα πάντα θα συναντάμε..
Απλά προτιμάμε μεγάλες σμερνες η μουγγρια που συνήθως δεν έχουν τόσα πολλά κοκκαλα όσο τα μικρότερα του είδους.
Υγ Μια φορά ένας είχε περάσει μια μεγάλη ολόκληρη στην σούβλα την χαρακωσε και τις έριξε αλατοπίπερο στις χαρακιές..
Δεν σου λέω τίποτα...drunk.
 

konstantinos

Moderator
Περιοχή
Κασος
Ψάρεμα με πολυαγκιστρα σήμερα αργά το απογευμα δεν απέδωσε καρπους..
Είδα μια καλή σμερνα κάτω από τα μπλοκια και επιστράτευσα χοντρή πετονιά με ενισχυμένο παραγαδισιο..Μια σαρδέλα ολόκληρη κ έτοιμη η γραβάτα..2.400γρ
Ταψίιιιιιιιιιιιιιιιι.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

pic host
Γεια Τάσο άρχοντα.
 
Top