Εμείς αγριαδια υπάρχουν όλο το χρόνο, έχουνε βγάλει φιλαράκια μου κάτι 2 1/2 με 3 κιλά και πότε ποτέ ξεβραζει και η θάλασσα κανένα.Θερια ανήμερα...what.
Κάτι πιτσιρικάδες από εδώ παλιά είδαν ένα γύρω στα 4 κιλά έξω έξω στην ακτή,μπήκαν μέσα κ το έβγαλαν έξω με τα χέρια..Μάλλον ήταν τραυματισμένο..
Υγ Εδώ το μεγάλο θρύψαλο το λέμε καταμαχι..
Δεν νομίζω το κρέας του είναι πιο γλυκό από του καλαμαριου ίσως λίγο πιο σκληρό η γλιτσα που έχει πάνω του και η όψη κάνουν μερικούς να αηδιαζουν αλλά είναι λάθος.Δεν έχω έχει τύχει να φάω ποτέ θραψαλο.Παντως λένε ότι γευστικά ειναι ανοστο και σαφώς κατώτερης ποιότητας απο καλαμάρι.
Εγώ στη Ρόδο που έφαγα δεν ενθουσιαστηκα.Δεν νομίζω το κρέας του είναι πιο γλυκό από του καλαμαριου ίσως λίγο πιο σκληρό η γλιτσα που έχει πάνω του και η όψη κάνουν μερικούς να αηδιαζουν αλλά είναι λάθος.
Είναι κανιβαλλιστες ,λένε όταν χτυπάνε αυτά δεν χτυπάνε τα καλαμαρια αλλά έχει τύχει σε απόσταση ενάμιση μέτρο ο ενας απο τον αλλο να ψαρευουμε με φιλαράκι και ο ένας να βγάζει καλαμαρια και ο άλλος θραψαλα.Εγώ στη Ρόδο που έφαγα δεν ενθουσιαστηκα.
Λίγο καλύτερα τα έφτιαξε ένας Ιταλός σεφ στο ξενοδοχείο.
Στην Επίδαυρο είχαν πιάσει ένα 8 κιλά.
Στη Ρόδο την ώρα που σηκωναμε κανένα μικρό του κιλού, το αρπαζαν καμμια φορά αλλα τεράστια και ανεβαζαμε μόνο το κεφάλι του μικρου. Μια βραδιά σε ένα τεράστιο που άρπαξε τη γοπα κόπηκε στο ζορισμα και το μικρό πλοκάμι του ήταν χοντρο σαν τον αντίχειρα.
Τα κάναμε με διάφορους τρόπους, μόνο μαγειρευτά με σάλτσα τρωγοντουσαν.Πως ήταν μαγειρεμενα Γιάννη.
Τα καλαμαρια τα κάνουμε γεμιστά κόβουμε κομματάκια το κεφάλι και τα πλοκάμια και μαζί με ρύζι και μαϊντανό γίνεται η γέμιση που μπαίνει στην κουκούλα και κλείνετε με μια οδοντογλυφιδα.Τα κάναμε με διάφορους τρόπους, μόνο μαγειρευτά με σάλτσα τρωγοντουσαν.
Τηγανητα και ψητά σαν σολες παπουτσιών.
Καμμια σχέση με τη γλυκα και την τρυφεραδα των καλαμαριων.
Έτσι κάνει τα μεγάλα καλαμάρια και η γυναίκα μου.Τα καλαμαρια τα κάνουμε γεμιστά κόβουμε κομματάκια το κεφάλι και τα πλοκάμια και μαζί με ρύζι και μαϊντανό γίνεται η γέμιση που μπαίνει στην κουκούλα και κλείνετε με μια οδοντογλυφιδα.
Τα αγριαδια τα είχα φάει σε ένα φίλο σαν κοκκινιστο ήταν μαγειρεμενα, αλλά θέλει προεργασια .
Γεια Τάσο άρχοντα.Ψάρεμα με πολυαγκιστρα σήμερα αργά το απογευμα δεν απέδωσε καρπους..
Είδα μια καλή σμερνα κάτω από τα μπλοκια και επιστράτευσα χοντρή πετονιά με ενισχυμένο παραγαδισιο..Μια σαρδέλα ολόκληρη κ έτοιμη η γραβάτα..2.400γρ
Ταψίιιιιιιιιιιιιιιιι
pic host