Διαδικαστικά για χρήση σκοπευτηρίου

Kαι αντε και σε τραβηξανε στο τμημα και απεδειξες πως ειναι παιχνιδι. Που ξερουν μετα (κατα τα λεγομενα του φωστηρα) πως δεν θα πας για καμμια ληστεια;

Ειναι μη πεσεις λοιπον στο φωστηρα...
Πιστεύω ότι έτυχα σε κάποιον που είχε άγνοια, και όταν κατάλαβε ότι δεν ξέρει που του πανε τα τέσσερα, για να καλύψει την άγνοια του θέλησε να το τραβήξει και να το παίξει δύσκολος. Τελικά με άφησαν γιατι ήμουν με ένα φίλο 270 Kg που τους είπα ότι είχε φάει μία κατσαρόλα φακές και τον πήγαινα στο νοσοκομείο.
Όταν τον είδαν με πίστεψαν και με άφησαν...
 
Είχα ταυτότητα από σκοπευτικό σύλλογο. Δεν καταλάβαινε. κόλλησε στο ότι ήταν βράδυ 21:00 περίπου. Του είπα ότι είναι ψεύτικο και ακίνδυνο για να πάρω την απάντηση ( που ξέρω εγώ ότι δεν θα το χρησιμοποιήσεις σε ληστεία? ) και από τα 4 άτομα που μου έκαναν έλεγχο, ο ένας είχε φάει σκάλωμα. Οι άλλοι είχαν το ύφος " Πάμε να φύγουμε και παράτα τον".
Είναι που θα πέσεις!
το θέμα με αυτά είναι ότι μια ζουν με τα μαγματικό κ κολανε σου λέει κ αν μετατρέπεται για πάμε στο τμήμα να δουμαι
 
Γιατι βρε Νικο, αν το πανε στο τμημα ειναι ευκολοτερο να δουν αν μετατρεπεται; Η αληθεια ειναι πως η αστυνομια, στην πλειοψηφια της εχει αγνοια σε πολλα θεματα, και οπλουργικα συμπεριλαμβανομενων.

Διαμαντη, 1000 δικια εχεις. Αλλα το δικο σου αυτονοητο, χρειαζεται να το εξηγησουμε οτι δεν ισχυει στην Ελλαδα, οχι μονο για οπλα, αλλα και για ακομα πιο απλα και καθημερινα πραματα. Ειναι η αγνοια που λεμε παραπανω, και αυτη κανει τους κρατουντες τυπολατρες και σε ταλαιπωρουν
 
συμφωνώ και με τον Βίκτωρα και με τον Στέλιο και λέω ρε παιδιά,εαν κάποιος θέλει να δοκιμάσει φυσίγγια και οπλο στον πίνακα(όπως εγώ),πρέπει να μπαίνει σε αυτή την διαδικασία;
δικιο εχεις κ γιατι να μπεις σε αυτη τι διαδικασια ο καθενας που θελει να δωκιμαση το οπλο του η τα φυσυγγια η να ριχνει καμια πουλια να κρατιεται σε φορμα,αλλα αμα πας κ σου ριχνει ακυρο το σκοπευτηριο κ σου λεει δε σε αφηνω τοτε τι να του πεις?
 
Τις τρεις τελευταίες μέρες ευρισκόμενος στην NATEX, στο περίπτερο της ΣΚΟΕ το επισκέφτηκαν πολλοί κυνηγοί ρωτώντας με για τη διαδικασία αλλά και αν είναι απαραίτητο το Δελτίο Σκοπευτή σε έναν κυνηγό.
Επειδή και στα κυνηγετικά FORUM υπάρχει και αυτή η απορία αλλά και επειδή υπάρχει πολύ έντονη παραφιλολογία στο συγκεκριμένο θέμα θα προσπαθήσω να σας ενημερώσω όσο πιο απλά μπορώ.
Σύμφωνα με τον Νόμο: Αριθ. 2168/93 Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα. πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις.(ΦΕΚ 147/Α/3-9-93) Άρθρο 7 παράγραφος 2.ε που λέει ότι:

2. Με άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής του τόπου κατοικίας του ενδιαφερόμενου, επιτρέπεται η κατοχή:
α. Πιστολιών, περιστρόφων και των ουσιωδών μερών (μηχανισμού κλείστρου, θαλάμης, κάνης) και φυσιγγίων αυτών.
β. Εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών.
γ. ……………………………
δ. ……………………………..
ε. Όπλων σκοποβολής και ουσιωδών μερών (μηχανισμού κλείστρου, θαλάμης, κάνης) και φυσιγγίων αυτών, καθώς και σκοπευτικών διοπτρών. Η άδεια κατοχής των όπλων αυτών χορηγείται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ασχολούνται αποδεδειγμένα με την προαγωγή του αθλήματος της σκοποβολής. Οι προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας κατοχής όπλων σκοποβολής, οι υποχρεώσεις των ενδιαφερόμενων, ο αριθμός των όπλων που επιτρέπεται να κατέχει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, ρυθμίζονται με απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού και Δημόσιας Τάξης.
.............................................................................................................................................................................................................................
Αυτή λοιπόν η άδεια κατοχής είναι το ΔΕΣΚ καθώς για εμάς τους κυνηγούς αλλά και για τους σκοπευτές πήλινου στόχου τα όπλα που χρησιμοποιούμε είναι τα ίδια όπλα (λειόκαννα) και γι αυτό το λόγο αναφέρετε πέρα από το άρθρο 10 του ανωτέρω Νόμου στην παράγραφο 10. α&β που μιλάνε για άδεια θήρας και οπλοφορία με κυνηγετικό όπλο και στην Άδεια κατοχής κυνηγετικού όπλου στο “Δ” τμήμα παράγραφος 1:
“Η οπλοφορία με κυνηγετικά όπλα απαγορεύεται, εκτός των περιπτώσεων της χρήσης αυτών για άσκηση θήρας ή σκοποβολής και τη μετάβαση στους χώρους αυτούς και επιστροφή”

Και για να προλάβω τον οποιονδήποτε παπατρέχα που θα πει ότι ΔΕΣΚ έχουν κι όσοι ασχολούνται με τη σκοποβολή με πιστόλι ή Ραβδωτό τουφέκι ο ίδιος Νόμος προβλέπει στο Άρθρο 10 (Οπλοφορία) ότι απαιτείται ξεχωριστή άδεια οπλοφορίας για τα ανωτέρω όπλα στην παράγραφο 7 που λέει:

7. Άδεια οπλοφορίας χορηγείται επίσης για άσκηση στη σκοποβολή, με τα όπλα που κάθε φορά επιτρέπονται γι’ αυτόν το σκοπό. Οι άδειες αυτές χορηγούνται από την αρμόδια αστυνομική αρχή στο όνομα μελών αναγνωρισμένων αθλητικών σωματείων, που επιδιώκουν την προαγωγή του αθλήματος της σκοποβολής. Ο κάτοχος τέτοιας άδειας επιτρέπεται να οπλοφορεί μέσα στους χώρους άσκησης κατά τη μετάβαση στο χώρο αυτόν και επιστροφή, καθώς και από τόπο σε τόπο, προς συμμετοχή σε επίσημους αγώνες σκοποβολής. Τα όπλα μεταφέρονται κενά, τοποθετημένα σε ειδικές οπλοθήκες. Η άσκηση των ανηλίκων γίνεται με την εποπτεία των υπευθύνων των σκοπευτηρίων ή αθλητικών σωματείων.

Όσον αφορά το περί “εισπρακτικού χαρακτήρα” που πιθανώς λένε πολλοί ΔΕΝ στέκει καθώς είναι χρήματα που αποδίδονται σε συλλόγους και όχι στο Κράτος.
Οι σύλλογοι από την πλευρά τους είναι υποχρεωμένοι να σε μάθουν ή έστω να σου δείξουν μερικά πράγματα. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα γίνονται τουλάχιστον δύο σεμινάρια κάθε έτος για εκπαιδευτές σκοποβολής από τη ΣΚΟΕ με σκοπό να μπορούν οι σύλλογοι να εντάξουν με ασφάλεια νέους αθλητές στη δύναμή τους. Το ότι δεν θυμούνται τη φάτσα σου μετά την έκδοση του ΔΕΣΚ, είναι απλά γιατί εμείς σαν σκοπευτές ή και σαν κυνηγοί ακόμα δεν συμμετέχουμε και δεν απαιτούμε από τους συλλόγους μας αυτά που πρέπει και είναι υποχρεωμένοι να μας “παρέχουν”


Τέλος να σας επισημάνω ότι τα σκοπευτήρια υπάγονται στη ΣΚΟΕ και η ΣΚΟΕ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Κάποια από τα αγωνίσματα που καλλιεργεί η ΣΚΟΕ γίνονται με κυνηγετικά λειόκανα όπλα. (TRAP, SKEET, COMPAK SPORTING κ.λ.π.)

Επειδή ΔΕΝ προβλέπονται ξεχωριστά όπλα για αυτά τα αγωνίσματα γι αυτό ακριβώς το λόγο ξαναλέω ότι οι άδειες των όπλων αυτών αναφέρουν και ότι επιτρέπεται η μεταφορά τους εκτός από το κυνήγι ΚΑΙ στο σκοπευτήριο.
Τώρα επειδή οι αθλητικοί χώροι – εγκαταστάσεις διέπονται ΚΑΙ από τον αθλητικό νόμο γι αυτό το λόγο απαγορεύεται η χρήση τους από ΜΗ αθλητές.
Μη μπερδευτείτε και αρχίσετε να λέτε για τίποτα γήπεδα 5Χ5 και λοιπούς παρόμοιους χώρους που είναι καθαρά ιδιωτικοί και πάει όποιος γουστάρει.
Το ότι τα σκοπευτήρια επιτρέπουν τη χρήση τους από κυνηγούς άσχετα αν είναι κυνηγετική περίοδος ή όχι, απλά ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ στο βωμό του πεντάευρου!!
Αν είσαι κάτοχος σκοπευτικής ταυτότητας (ΔΕΛΤΙΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗ) μπορείς να πες σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ σκοπευτήριο πήλινου ή σταθερού στόχου και να “ρίξεις” (προπονηθείς) σε οποιοδήποτε σκοπευτικό άθλημα επιθυμείς εφόσον το καλλιεργεί το εν λόγω σκοπευτήριο.
Με το δελτίο κατοχής όπλου ΔΕΝ μπορείς ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΣ στο σκοπευτήριο πέραν της απλής επίσκεψης ή απλά για καφέ.
Η είσοδος στο σκοπευτήριο για κάποιον ΜΗ σκοπευτή ο οποίος θέλει να ρίξει επιτρέπετε ΜΟΝΟ με τη συνοδεία – παρουσία, εκπαιδευτή ή προπονητή σκοποβολής και αυτό κάτω από προϋποθέσεις.
Για όλους (σκοπευτές ή μη) είναι υποχρεωτικό να φέρουν μαζί τους όλα τα νόμιμα συνοδευτικά έγγραφα του όπλου. (Δελτίο κατοχής).

Και τέλος για όσους νομίζουν ότι υπάρχουν σκοπευτήρια κυνηγετικών συλλόγων και μπορούν να πάνε χωρίς ΔΕΣΚ, πλανώνται πλάνη οικτρά καθώς μπορεί να τα χρηματοδότησαν οι κυνηγετικοί σύλλογοι τα συγκεκριμένα σκοπευτήρια αλλά για τη δημιουργία και την αδειοδότησή τους έφτιαξαν και ένα σκοπευτικό σύλλογο (ανεξαρτήτως ονομασίας) ο οποίος υπάγεται με τη σειρά που ανέφερα παραπάνω στη Γεν. Γρ. Αθλητισμού με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΥΓ

Στην έκθεση θα είμαι και σήμερα το απόγευμα και θα χαρώ να σας δω να τα πούμε από κοντά!
 
να ρωτησω τωρα λοιπον.εχω δεσκ. μπορω με δικο μου οπλο να παω τον 14 χρονων γιο μου στο σκοπευτηριο και υπο την εποπτεια μου να ριξει? και αν κι εφοσον ειναι νομιμο αυτο ειναι υποχρεωτικο να εχει ο εκαστοτε συλλογος δασκαλο σκοποβολης για τετοιες περιπτωσεις? γιατι με καποιον τροπο πρεπει ενα παιδακι να μαθει κανονες ασφαλους χρησης του οπλου και να ξεκινησει σωστα. οχι να τον παρω μαζι μου στο κυνηγι και να τον μαθω λαθος
 
Μπορείς να πας το γυιό σου εφόσον του βγάλεις ΔΕΣΚ να ρίξει υπο την εποπτεία σου αλλα υποχρεωτικά με την παρουσία εκπαιδευτή ή προπονητή.
Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες από την ΣΚΟΕ ώστε να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα σκοπευτήρια εκπαιδευτές σκοποβολής.
Καλό θα είναι πριν επισκεφτείτε το οποιοδήποτε σκοπευτήριο να προηγηθεί μια τηλεφωνική επικοινωνία για την ύπαρξη ή μη εκπαιδευτή στο χώρο.
Επίσης μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον προπονητή σκοποβολής για να σε κατευθύνει αυτός για τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις.
 
Δηλαδή με λίγα λόγια και ξεκάθαρα...ΔΕΝ μπορούμε εκτός σεζόν να πάμε σκοπευτήριο άνευ σκοπευτική άδεια.

Αν διαβάσεις προσεκτικά τι έγραψα. θα δεις ότι χωρίς ΔΕΣΚ ΔΕΝ πας ΟΥΤΕ στην κυνηγετική περίοδο στο σκοπευτήριο.
 
Καλημέρα.
Επειδή είμαι & γω στην διαδικασία έκδοσης ΔΕΣΚ πήρα τηλέφωνο σε 2 συλλόγους(δεν ξέρω αν πρέπει να τους αναφέρω).
Ο πρώτος μου ζήτησε ποινικό μητρώο γενικής χρήσης από ΚΕΠ,4 φωτογραφίες,φωτοτυπία ταυτότητας μπρος πίσω & κάτι χαρτιά για γιατρό που τα συμπληρώνει εκεί & το παίρνω & το πηγαίνω στο γιατρό & μετά το πάω πάλι πίσω.
Κόστος 35€ για ΣΚΟΕ & 20€ για το σύλλογο
Ο δεύτερος μου είπε 3 φωτογραφίες,φωτοτυπία ταυτότητας μπρος πίσω & κάτι χαρτιά & αυτός που τα συμπηρώνει ο γιατρός & τα πάω πάλι πίσω.
Κόστος 35€ για ΣΚΟΕ & 15€ για το σύλλογο.
Η απορία μου φυσικά δεν είναι τα 5€(εννοείται αυτό) αλλά γιατί άλλα ζητάει ο ένας & άλλα ο άλλος.
Αν θέλετε να πω ποιοι είναι πολύ ευχαρίστως
Εαν είναι στην αττική μπορείς να μου πεις τούς συλλόγους με προσωπικό μήνυμα.
 
Εμένα ο σύλλογος που είμαι,βέβαια δεν έχω ανανεώσει συνδρομή από το 2008,είναι 150€ η ετήσια ανανέωση,πρίν λίγο μίλησα με τον υπέυθυνο.Μα του είπα υπάρχουν και άλλοι πιο φθηνοί,με 60 και 70 ετησίως και μου είπε εαν θέλω μπορώ να ζητήσω διαγραφή,να πλήρώσω 120€ για επανεγγραφή στην ΣΚΟΕ + του νεόυ συλλόγου την συνδρομή και κόλλωσα.Μου είπε αν δεν την ανανεώσω,είναι σαν να μην την εχω και ή την ανανεώνω ή ζητάω διαγραφή και επανεγγραφη αλλού,αλλά όμως και τα δυο κοστίζουν ετσι όπως μου τα είπε και λέω να μου λείπει... στο ντούκου αν πάω σε πίνακα,αλλιώς από 20/8 στην φύση,που είναι και τι καλύτερο..
 
Εμένα ο σύλλογος που είμαι,βέβαια δεν έχω ανανεώσει συνδρομή από το 2008,είναι 150€ η ετήσια ανανέωση,πρίν λίγο μίλησα με τον υπέυθυνο.Μα του είπα υπάρχουν και άλλοι πιο φθηνοί,με 60 και 70 ετησίως και μου είπε εαν θέλω μπορώ να ζητήσω διαγραφή,να πλήρώσω 120€ για επανεγγραφή στην ΣΚΟΕ + του νεόυ συλλόγου την συνδρομή και κόλλωσα.Μου είπε αν δεν την ανανεώσω,είναι σαν να μην την εχω και ή την ανανεώνω ή ζητάω διαγραφή και επανεγγραφη αλλού,αλλά όμως και τα δυο κοστίζουν ετσι όπως μου τα είπε και λέω να μου λείπει... στο ντούκου αν πάω σε πίνακα,αλλιώς από 20/8 στην φύση,που είναι και τι καλύτερο..

Διαμαντή γιατί τόσα πολλά;;;

Το Σχιστό σε ποιον σύλλογο ανήκει;Του Πειραιά;
 
Διαμαντή γιατί τόσα πολλά;;;

Το Σχιστό σε ποιον σύλλογο ανήκει;Του Πειραιά;
Κάθε σύλλογος μου είπε εχει την πολιτική του,μπούρδες και αφαίμαξη και ιδίως σε μέρες δύσκολες όπως τώρα.
Ναι στον Κυνηγετικό Σύλλογο Πειραιά ανήκει.

Μπορεί να μάθει κάποιος από τον δικό του σύλλογο,η διαδικασία διαγραφής και εγγραφής αλλού,κοστίζει τόσο ακριβά;
 
για μεταγραφή σε περίοδο που δεν είναι ενεργές μεταγραφες φτάνει από €155 εως και €180 ανάλογα τον σύλλογο,σε περίοδο μεταγραφών αν θυμάμαι ειναι €120 στο σύνολο

αυτά πέρσι που ειχα ρωτήσει
 
Περσι πληρωσα αρκετα (ενα ποσο γυρω στα 80€) για την αποδεσμευση απο τον συλλογο που ημουν, και μαλιστα ανενεργο μελος απο το 2002, και φετος θα δωσω περιπου 60€ για την εγγραφη στο συλλογο που ηθελα να παω. Η μεταγραφες γινονται καθε Σεπτεμβρη (νομιζω ειναι διαστημα ενος μηνος) και μονο τοτε.
 
Back
Top