Μία τσίχλα στα 50 m φαίνεται σα σπίνος. Και τι έγινε;Όταν λέμε ότι ο χαρταετός φαινόταν σαν τάμπλετ....Πώς θα φαίνεται μια τσίχλα.
Μία τσίχλα στα 50 m φαίνεται σα σπίνος. Και τι έγινε;Όταν λέμε ότι ο χαρταετός φαινόταν σαν τάμπλετ....Πώς θα φαίνεται μια τσίχλα.
Μια τσίχλα στα 50 μέτρα φαίνεται σαν τσίχλα χωρίς ζάχαρη κουφέτο.Μία τσίχλα στα 50 m φαίνεται σα σπίνος. Και τι έγινε;
Δεν παύει όμως να είναι μία τσίχλα και στη σκοποβολή ένα πιάτο τύπου mini στα 40 m θα σου πω εγώ και όχι στα 50 φαίνεται σαν καπάκι από κοκακόλα. Ρίχνοντας λοιπόν τα σκάγια εκεί που πρέπει σπάει μια χαρά.Μια τσίχλα στα 50 μέτρα φαίνεται σαν τσίχλα χωρίς ζάχαρη κουφέτο.
Α...Γεια σου!!!Η ευκολία καρπωσης στα 50 μέτρα με κίνδυνο τραυματισμού και χασιμου ,μοιάζει με τουφέκια στα πέντε μέτρα με φουλ τσοκ και κίνδυνο να το διαλύσεις.
Όχι δεν ισχύει. Προσωπικά δεν έχω δει χρώμα όταν τουφεκάω παρά μόνο όταν είναι κόντρα στον ήλιο καφετίζουν.Για τη τσίχλα να μπορείς να διακρίνεις τα χρώματα της θεωρείται εντός βολής ισχύει;
Δεν εννοούσα ότι πάντα θα τα διακρίνεις γιατί αν ο ήλιος είναι πίσω της η πλευρά που βλέπεις θα είναι σκοτεινή.Αλλα σου έχει εντυπωθεί το μέγεθος.Όχι δεν ισχύει. Προσωπικά δεν έχω δει χρώμα όταν τουφεκάω παρά μόνο όταν είναι κόντρα στον ήλιο καφετίζουν.
Για εμένα το μέγεθος μετράειΆρα αυτό που μετράει είναι η όσο το δυνατον σωστή εκτίμηση των αποστάσεων
Το κείμενο μιλάει για οριζόντια βολή με το όπλο σε συγκεκριμένο ύψος από το έδαφος.Διαβαζοντας αυτό που κατεβασε ο στελιος.Ευθεια κινούνται τα 9αρια για 79.5 μετρα και ενας φιλος εδώ ειχε κατεβασει ενα πινακακι ταχυτήτων καποια στιγμη που έδειχνε την ταχυτητα στα100μετρα αν θυμάμαι καλά με αρχικη 400μετ 9αρι σκακι και ηταν 90χιλ/ωρα σκεψου στα 80μετρ που μεχρι εκει παει ευθεια .Με σωστη σκοπευση και κατανομη σκοτωνεις τσιχλες στα 80μετρα
Μαυτό το φαινόμενο την πατούν πολλοί στα πιατάκια σε ''ίσια '' τραβέρσα και συνήθως ρίχνουν ψηλά =0Το κείμενο μιλάει για οριζόντια βολή με το όπλο σε συγκεκριμένο ύψος από το έδαφος.
Στα τόσα μέτρα λέει τα σκάγια χτυπούν το έδαφος άρα έχουν τόση πτώση όσο το αρχικό ύψος του όπλου.
Σε όλα τα βλήματα που ρίχνονται οριζόντια η πτώση ξεκινά αμέσως μόλις βγαίνουν από την κάνη.
Ούτε χιλιοστό δεν πάνε ευθεία !!!
Δύσκολο να το πιστέψει κάποιος αλλά έτσι είναι.
Αν ένας που κυνηγάει αρκετά χρόνια τσιχλα στο καρτέρι και ξαφνικά αποφασίζει να κυνηγησει φασσες κ ακόμα χειρότερα υδροβια ,όλοι μπορουμε να φανταστούμε τι θα του "συμβεί"...................Για εμένα το μέγεθος μετράει
Σε σχέση με το μέγεθος παίρνω και την απόφαση για το αν θα ρίξω
Φυσικά μπερδεύει το μέγεθος. Καλά το είπες ... τσίχλες - φάσσες ή τσίχλες - παπιά, ακόμα και κάποιοι με σχετική εμπειρία την πατάνεΑν ένας που κυνηγάει αρκετά χρόνια τσιχλα στο καρτέρι και ξαφνικά αποφασίζει να κυνηγησει φασσες κ ακόμα χειρότερα υδροβια ,όλοι μπορουμε να φανταστούμε τι θα του "συμβεί"...................
Άρα το μέγεθος από μόνο του δεν λέει τίποτα.....Ίσα ίσα που πολλές φορές μπερδευει κιόλας.......
Από δύσκολο μέχρι αδύνατο γιατί η απόσταση αλλάζει διαρκώς.Όποιος είναι ικανος να " ζυγίζει" την απόσταση(ασχετως πως μπορει να φαίνεται ο κάθε στόχος) κ να μπορεί να εκτιμάει κ σωστά την ταχυτητα του κάθε θηράματος έτσι ώστε να δώσει την ανάλογη προσκοπευση τότε το έχει βάλει κ στην κυνηγετική του τσάντα......
Οσο ωραία μπορεί να ακουγεται αυτό
άλλο τόσο είναι και δυσκολο..........
Για τα σκαγια ειτε με ταπα ειτε με κυαθιο δεν ξερω να πω αλλαΤο κείμενο μιλάει για οριζόντια βολή με το όπλο σε συγκεκριμένο ύψος από το έδαφος.
Στα τόσα μέτρα λέει τα σκάγια χτυπούν το έδαφος άρα έχουν τόση πτώση όσο το αρχικό ύψος του όπλου.
Σε όλα τα βλήματα που ρίχνονται οριζόντια η πτώση ξεκινά αμέσως μόλις βγαίνουν από την κάνη.
Ούτε χιλιοστό δεν πάνε ευθεία !!!
Δύσκολο να το πιστέψει κάποιος αλλά έτσι είναι.
Εσύ τουφεκάς με οπλάρα και τσοκάρα, γεμίζεις μόνος σου και κάνεις δοκιμές σε χαρτί.Δεν θα μιλησω για νουμερα σκαγιων και στα ποσα μετρα πχ ριχνει την τσιχλα το νο9...
Αλλα η μικρουλα τσιχλα μια χαρα φαινεται και στα 70 μετρα οχι μονο στα 50, οποιος δεν μπορει να την δει μαλλον κατι αλλο παιζει...μια χρονια με το muller passing ειχα τουφεκισει τραβερσα δυο τρυγονια και επεσαν και τα δυο σε τεραστια αποσταση.
Ηταν περιβολι που καθομουν στην ακρη, χωραφι αναμεσα και ξανα περιβολι απεναντι,ημουν μαζι με ενα φιλο, περναει το πρωτο τραβερσα απεναντι στο περιβολι, τουφεκαω...φωναζει ο αλλος...τι κανεις;;;που τουφεκας εκει περα;;; κανονι νομιζεις οτι εχεις?
Πεφτει το τρυγονι και μενει παγωτο...με το που παω και το μαζευω περναει αλλο ενα ακριβως εκει που καθομουν παλι τραβερσα, ξανα μια τουφεκια, πεφτει κι εκεινο...ο φιλος ετριβε τα ματια του...δεν το πιστευε με τιποτα...μετρα δεν θα γραψω αν και πηγα την επομενη και μετρησα το χωραφι αλλα ηταν παρα πολλα.
Τα οπλα μας εχουν δυνατοτητες πλεον τεραστιες ακομα και με εμπορικα φυσιγγια, απλα εμεις δεν μπορουμε να τις εκμεταλευτουμε...οσο για το ηθικο κομματι...συνηθως οταν θα τουφεκισω μακρια η θα το παρω η θα του τα κλασω...να τραυματισω καποιο ειναι σπανιο φαινομενο.
Οσοι δηλαδη τουφεκατε μεχρι τα 36 βαρια 40 μετρα δεν εχετε τραυματισμενα;; πεφτουν ολα ξερα?
Αν ηταν ετσι ολοι στο ενα κουτι φυσιγγια θα ειχαμε 25 πουλια αλλα δεν νομιζω να το καταφερνει καποιος αυτο...ακομα και με 4 αστρα η 5 στο περπατητο ολοι θα εχουν τραυματισμενα και στο καρτερι παλι το ιδιο συμβαινει.
Αυτο που δεν θεωρω ηθικο ειναι, να τουφεκαμε ενα θηραμα κοντα η μακρια ενω ξερουμε οτι δεν θα το βρουμε...εκει ναι υπαρχει θεμα...
Οσο για τον υπολογισμο της αποστασης, οταν εγω πχ πηγαινω για φασσες παντα στα ιδια μερη και ξερω 100% το δρομολογιο που εχουν, οταν μετραω την αποσταση με αποστασιομετρο και καθομαι στα 50 η στα 60 μετρα αποσταση επιτηδες, θα εχω μετρησει λαθος την αποσταση και θα με γελουν τα ματια μου?
Και μη μου πειτε αν φαινεται η φασσα στα 60 μετρα γιατι θα μου φυγουν τα μαλλια μαζι με τα μουσια...
Καλως η κακως υπαρχουν ατομα που παιρνουν πολυ μακρινα θηραματα και με συχνοτητα, καποτε ενας απο Αθηνα μεγαλος τσιχλάς τις κατεβαζε στο καρτερι απο παρα πολυ ψηλα, οταν εννοω πολυ ψηλα, τοσο πολυ που με ειχε τρελανει, ρε τον πουστη ελεγα...τα οργια φτιαχνει...
Το κατειχε ομως πολυ το ολο θεμα με το συγκεκριμενο θηραμα και ηταν κομπλε απο τσοκ φυσιγγια προκοπευσεις, αν δεν μπορουμε να καταφερουμε κατι, δεν χρειαζεται να ειμαστε κολλημενοι και απολυτοι οτι δεν γινεται...
Την αποσταση παντως κατακορυφα ουτε κι εγω μπορω να την υπολογισω, καταλαβαινω αν ειναι κοντα, μακρια η πολυ μακρια αλλα ποσο δεν ξερω, οσες φορες εχω αναφερει αποστασεις ειναι παντα τραβερσες οι τουφεκιες και μετρημενες με αποστασιομετρο.
Καλη συνεχεια σε ολους κι ας σας κουρασα με το σεντονι μου...
Ότι μπερδεύει και πολλές φορές μάλιστα ειδικά σε μεγάλα θηράματα είναι σίγουρο Τάσο απλά θεωρώ ότι είναι πιο αξιόπιστο από το να προσπαθείς να υπολογίσεις μέτρα εκείνη την στιγμήΑν ένας που κυνηγάει αρκετά χρόνια τσιχλα στο καρτέρι και ξαφνικά αποφασίζει να κυνηγησει φασσες κ ακόμα χειρότερα υδροβια ,όλοι μπορουμε να φανταστούμε τι θα του "συμβεί"...................
Άρα το μέγεθος από μόνο του δεν λέει τίποτα.....Ίσα ίσα που πολλές φορές μπερδευει κιόλας.......
Όποιος είναι ικανος να " ζυγίζει" την απόσταση(ασχετως πως μπορει να φαίνεται το κάθε θηραμα) κ να μπορεί να εκτιμάει σωστά την ταχυτητα του έτσι ώστε να δώσει κάθε φορά την ανάλογη προσκοπευση τότε το έχει βάλει στην κυνηγετική του τσάντα......
Οσο ωραία μπορεί να ακουγεται αυτό
άλλο τόσο είναι και δυσκολο..........
Δεν γεμιζω Βασιλη, ολες οι τουφεκιες που εχω ανεβασει ειναι με εμπορικα φυσιγγια, για το τσοκ και το οπλο θεωρω οτι ειναι ενας πολυ καλος συνδιασμος, οσο για δοκιμες...να φανε κι οι κοτες που λενε...αλλα η γνωμη μου ειναι οταν καποιος ψαχνεται για μεκρινες τουφεκιες, πρεπει να δοκιμαζει σε χαρτονι η πινακα για να ξερει αν εχει τις δυνατητες το οπλο και το φυσιγγι του.Εσύ τουφεκάς με οπλάρα και τσοκάρα, γεμίζεις μόνος σου και κάνεις δοκιμές σε χαρτί.
Εσύ είσαι ηθικός και στα 60 με τέτοιες τουφεκιές που έχω δει.
Ωραίος!Δεν θα μιλησω για νουμερα σκαγιων και στα ποσα μετρα πχ ριχνει την τσιχλα το νο9...
Αλλα η μικρουλα τσιχλα μια χαρα φαινεται και στα 70 μετρα οχι μονο στα 50, οποιος δεν μπορει να την δει μαλλον κατι αλλο παιζει...μια χρονια με το muller passing ειχα τουφεκισει τραβερσα δυο τρυγονια και επεσαν και τα δυο σε τεραστια αποσταση.
Ηταν περιβολι που καθομουν στην ακρη, χωραφι αναμεσα και ξανα περιβολι απεναντι,ημουν μαζι με ενα φιλο, περναει το πρωτο τραβερσα απεναντι στο περιβολι, τουφεκαω...φωναζει ο αλλος...τι κανεις;;;που τουφεκας εκει περα;;; κανονι νομιζεις οτι εχεις?
Πεφτει το τρυγονι και μενει παγωτο...με το που παω και το μαζευω περναει αλλο ενα ακριβως εκει που καθομουν παλι τραβερσα, ξανα μια τουφεκια, πεφτει κι εκεινο...ο φιλος ετριβε τα ματια του...δεν το πιστευε με τιποτα...μετρα δεν θα γραψω αν και πηγα την επομενη και μετρησα το χωραφι αλλα ηταν παρα πολλα.
Τα οπλα μας εχουν δυνατοτητες πλεον τεραστιες ακομα και με εμπορικα φυσιγγια, απλα εμεις δεν μπορουμε να τις εκμεταλευτουμε...οσο για το ηθικο κομματι...συνηθως οταν θα τουφεκισω μακρια η θα το παρω η θα του τα κλασω...να τραυματισω καποιο ειναι σπανιο φαινομενο.
Οσοι δηλαδη τουφεκατε μεχρι τα 36 βαρια 40 μετρα δεν εχετε τραυματισμενα;; πεφτουν ολα ξερα?
Αν ηταν ετσι ολοι στο ενα κουτι φυσιγγια θα ειχαμε 25 πουλια αλλα δεν νομιζω να το καταφερνει καποιος αυτο...ακομα και με 4 αστρα η 5 στο περπατητο ολοι θα εχουν τραυματισμενα και στο καρτερι παλι το ιδιο συμβαινει.
Αυτο που δεν θεωρω ηθικο ειναι, να τουφεκαμε ενα θηραμα κοντα η μακρια ενω ξερουμε οτι δεν θα το βρουμε...εκει ναι υπαρχει θεμα...
Οσο για τον υπολογισμο της αποστασης, οταν εγω πχ πηγαινω για φασσες παντα στα ιδια μερη και ξερω 100% το δρομολογιο που εχουν, οταν μετραω την αποσταση με αποστασιομετρο και καθομαι στα 50 η στα 60 μετρα αποσταση επιτηδες, θα εχω μετρησει λαθος την αποσταση και θα με γελουν τα ματια μου?
Και μη μου πειτε αν φαινεται η φασσα στα 60 μετρα γιατι θα μου φυγουν τα μαλλια μαζι με τα μουσια...
Καλως η κακως υπαρχουν ατομα που παιρνουν πολυ μακρινα θηραματα και με συχνοτητα, καποτε ενας απο Αθηνα μεγαλος τσιχλάς τις κατεβαζε στο καρτερι απο παρα πολυ ψηλα, οταν εννοω πολυ ψηλα, τοσο πολυ που με ειχε τρελανει, ρε τον πουστη ελεγα...τα οργια φτιαχνει...
Το κατειχε ομως πολυ το ολο θεμα με το συγκεκριμενο θηραμα και ηταν κομπλε απο τσοκ φυσιγγια προκοπευσεις, αν δεν μπορουμε να καταφερουμε κατι, δεν χρειαζεται να ειμαστε κολλημενοι και απολυτοι οτι δεν γινεται...
Την αποσταση παντως κατακορυφα ουτε κι εγω μπορω να την υπολογισω, καταλαβαινω αν ειναι κοντα, μακρια η πολυ μακρια αλλα ποσο δεν ξερω, οσες φορες εχω αναφερει αποστασεις ειναι παντα τραβερσες οι τουφεκιες και μετρημενες με αποστασιομετρο.
Καλη συνεχεια σε ολους κι ας σας κουρασα με το σεντονι μου...