Το βγάζεις εσύ Γιώργο η το αγοράζεις;(ζωντανό γαριδάκι)
Το βγάζεις εσύ Γιώργο η το αγοράζεις;(ζωντανό γαριδάκι)
Δεν ξέρω αν το έχεις δοκιμάσει, αλλά έχει αποτέλεσμα: κόβουμε ένα μπουκάλι του νερου λίγο πιο πάνω από τη μέση, βάζουμε μέσα μια πέτρα (για να κατεβει στο βυθό όταν το αφήσουμε)και πατάμε 1-2 αχινους μέχρι να γίνουν αλοιφή και τους ρίχνουμε μέσα. Βάζουμε το άλλο μισό μπουκάλι ανάποδα μέσα στο άλλο αφού έχουμε βγάλει το καπάκι, κάνουμε δύο τρύπες και δένουμε τα δύο μισά μπουκάλια μαζί. Δεμένο σε μία πετονιά, το κατεβάζουμε στο βυθό. Εγώ έτσι βγάζω δολώματα γαριδάκια, καραβιδακια.......Μπα, που να το βρεις να το αγοράσεις. Το πιάνει μόνος του ο ερασιτέχνης. Σε βραχάκια, σε λιμάνια, κτλ.
Έτσι ακριβώς. Τα μεγαλύτερα λαβράκια της περιοχής δεν μπορούν με τίποτα να αντισταθούν σε μια ζωντανη γαριδουλα δολωμενη από την ουρά σε μικρούλι αγκιστρακι, ελεύθερη χωρίς βαριδι.Εγω το βγαζα με μεγαλο δυνατο φακο κ μακρια αποχή το βραδυ.
Φαινονται τα ματακθα τους που λαμπθριζουν στο βραχο
ΩΡΑΙΟΣ Μυρο.το χω ξανακουσει αλλα δεν το κανα ποτε.Δεν ξέρω αν το έχεις δοκιμάσει, αλλά έχει αποτέλεσμα: κόβουμε ένα μπουκάλι του νερου λίγο πιο πάνω από τη μέση, βάζουμε μέσα μια πέτρα (για να κατεβει στο βυθό όταν το αφήσουμε)και πατάμε 1-2 αχινους μέχρι να γίνουν αλοιφή και τους ρίχνουμε μέσα. Βάζουμε το άλλο μισό μπουκάλι ανάποδα μέσα στο άλλο αφού έχουμε βγάλει το καπάκι, κάνουμε δύο τρύπες και δένουμε τα δύο μισά μπουκάλια μαζί. Δεμένο σε μία πετονιά, το κατεβάζουμε στο βυθό. Εγώ έτσι βγάζω δολώματα γαριδάκια, καραβιδακια.......
Εγω δεν εφτασα κ δεν ειμουν ποτε του ''τεχνικιυ διαχωρισμόυ στο ψάρεμα.Έτσι ακριβώς. Τα μεγαλύτερα λαβράκια της περιοχής δεν μπορούν με τίποτα να αντισταθούν σε μια ζωντανη γαριδουλα δολωμενη από την ουρά σε μικρούλι αγκιστρακι, ελεύθερη χωρίς βαριδι.
Εδώ τις λέμε ψαλιδες..Η σωστή ονομασία είναι σκουλοπεντρα..Σκουλικια σαν σαρανταποδαρουσες
Έτσι τις λέμε εμείς εδώσκουλοπεντρα
Τώρα που το λες, το είχα παλέψει παλιά αλλά χωρίς αποτέλεσμα, πρέπει να κρατάει και ο τόπος.Δεν ξέρω αν το έχεις δοκιμάσει, αλλά έχει αποτέλεσμα
Ρε συ αν διαβαζες το μυνημα που του στειλα θα χες κ έλεος.Βασιλη αν κ ακουστηκαν πολλες γνωμες θα σου πω κ εγω συντομα τη δικη μου... Για μια 6ετια περιπου σε μικρη ηλικια ειχα κολλησει ασχημα με το απικο... Δολωματα, μαλαγρες, καθε ειδους δοκιμες σε αρματωσιες, αναζητηση ακριβων κ ντουρων καλαμιων, αυτοσχεδιες πατεντες κ ολα τα συναφη... Ειχα παρει παρα πολλα ψαρια κ απο ενα σημειο κ μετα που εμαθα καποια πραγματα αρκετους μεγαλους κεφαλους που στο καρφωμα εκαναν τη μυτη του καλαμιου να κολα στο νερο... Πολυ ωραια αισθηση...
Απο δολωμα, τα δυο πιο αγαπημενα μου κ ευκολα... Ενα με ψωμι μουλιασμενο, τυρι κοπανιστη, λαδι κ φρυγανια κ αλλο ενα που αν εχει κ σαργους η περιοχη θα παρεις μερικους καλους με ρεγγα και φρυγανια... Αλευρι δεν εβαζα ποτε, περα απο λιγο για να φτιαξω το ζυμαρι γιατι ειχα δει οτι δεν το γουσταραν τα μεγαλα ψαρια...
Εγω ψαρευα σχεδον παντα με μυτη κ οχι με φελο, το γουσταρα περισσοτερο κ σε συνδυασμο με ενα καλο καλαμι καταλαβαινες ολες τις τσιμπιες στο χερι...
Αρματωσια για αρχη? Οτι πιο απλα, μια 30αρα-35αρα αορατη για μανα, ενα φελο, περαστο βαρυδι που να σταματα σε ενα πολυ μικρο στριφταρακι... Απο εκει κ κατω μια 22αρα αορατη, 35 ποντους παραμαλο κ μια σαλαγκια στο τερμα η ισως αν θες κ ενα αγκιστρακι λιγο πιο πανω με ενα παραμαλλακι 1 ποντο...
Τωρα για την "κοντρα" εγγλεζικου-απικου κ παρολλου που εγγλεζικο δεν εχω ψαρεψει ποτε αν κ το εχω ψαξει κ παρακολουθησει το θεμα, πιστευω κ εγω οτι την ποιοτητα κ τα μεγεθη των ψαριων του εγγλεζικου δεν θα τα πιασει ποτε το απικο... Μια καλη τσιπουρα η ενα καλο λαβρακι πολυ δυσκολα εως ποτε δεν θα πεσουν στο απικο... Σαργοι, μελανουρια κ κεφαλοι, θα πεσουν, ισως κ καλοι σε πολλες περιπτωσεις αλλα κ παλι η "απλοτητα" και η "φυσικοτητα" πιανουν τα ψαρια... Αν σημερα , ετσι οπως ειναι τα πραγματα πλεον, καθισει ενας απικαντζης κ ενας εγγλεζας διπλα διπλα σε ενα λιμανι, πιστευω οτι ο απικατζης δεν θα εχει καμια τυχη...
Δυστυχως η ευτυχως, τα ψαρια μαθαινουν κ εξελισσονται...
Αρη μην το λες αυτο,σχεδον καθημερινα εκει που παω για ψαρεμα 2 απικατζηδες κανουν πολυ καλη δουλεια,με μεγαλους κεφαλους,σαργους σαλπες και που και που κανα λαυρακι,κι ολα αυτα στο απικο με καρτελακι!!!εγω κανω εξισου καλα και τις δυο τεχνικες απικο-εγγλεζικο και εχω να πω πως αν τα βαλεις απο κατω τα ψαρια στο απικο με καρτελακι βγαινουν κομπολοι και σε γρηγορους χρονους σε σχεση με το εγγλεζικο,αυτα βλεπω εγω που κανω εγγλεζικο απο το 2003 και τοτε με τρομερα αποτελεσματα,αντιθετως τωρα τελευταια εχουν δυσκολεψει τα πραγματα.Το απικο ομως δινει ακομη καλα και μεγαλα ψαρια εννοειται για τους ψαγμενους απικατζηδες!!!και κατι τελευταιο,σε αυτο που αναφερατε για διπλα διπλα απικο εγγλεζικο να ειστε σιγουροι πως ο χαμενος θα ειναι εγγλεζας γιατι η σαλαγκια μαλαγρωνει διαρκως και τα ψαρια κολανε στην κυριολεξια απο κατω!!μην παρεξηγηθω αυτα τα ζω σχεδον σε καθημερινη βαση τολαχιστον στα μερη που ψαρευω εγω!!παρολο την αρρωστια που εχω με το εγγλεζικο στο απικο αν βαλεις τα ψαρια απο κατω τα βγαζεις το ενα πισω απο το αλλο!!Βασιλη αν κ ακουστηκαν πολλες γνωμες θα σου πω κ εγω συντομα τη δικη μου... Για μια 6ετια περιπου σε μικρη ηλικια ειχα κολλησει ασχημα με το απικο... Δολωματα, μαλαγρες, καθε ειδους δοκιμες σε αρματωσιες, αναζητηση ακριβων κ ντουρων καλαμιων, αυτοσχεδιες πατεντες κ ολα τα συναφη... Ειχα παρει παρα πολλα ψαρια κ απο ενα σημειο κ μετα που εμαθα καποια πραγματα αρκετους μεγαλους κεφαλους που στο καρφωμα εκαναν τη μυτη του καλαμιου να κολα στο νερο... Πολυ ωραια αισθηση...
Απο δολωμα, τα δυο πιο αγαπημενα μου κ ευκολα... Ενα με ψωμι μουλιασμενο, τυρι κοπανιστη, λαδι κ φρυγανια κ αλλο ενα που αν εχει κ σαργους η περιοχη θα παρεις μερικους καλους με ρεγγα και φρυγανια... Αλευρι δεν εβαζα ποτε, περα απο λιγο για να φτιαξω το ζυμαρι γιατι ειχα δει οτι δεν το γουσταραν τα μεγαλα ψαρια...
Εγω ψαρευα σχεδον παντα με μυτη κ οχι με φελο, το γουσταρα περισσοτερο κ σε συνδυασμο με ενα καλο καλαμι καταλαβαινες ολες τις τσιμπιες στο χερι...
Αρματωσια για αρχη? Οτι πιο απλα, μια 30αρα-35αρα αορατη για μανα, ενα φελο, περαστο βαρυδι που να σταματα σε ενα πολυ μικρο στριφταρακι... Απο εκει κ κατω μια 22αρα αορατη, 35 ποντους παραμαλο κ μια σαλαγκια στο τερμα η ισως αν θες κ ενα αγκιστρακι λιγο πιο πανω με ενα παραμαλλακι 1 ποντο...
Τωρα για την "κοντρα" εγγλεζικου-απικου κ παρολλου που εγγλεζικο δεν εχω ψαρεψει ποτε αν κ το εχω ψαξει κ παρακολουθησει το θεμα, πιστευω κ εγω οτι την ποιοτητα κ τα μεγεθη των ψαριων του εγγλεζικου δεν θα τα πιασει ποτε το απικο... Μια καλη τσιπουρα η ενα καλο λαβρακι πολυ δυσκολα εως ποτε δεν θα πεσουν στο απικο... Σαργοι, μελανουρια κ κεφαλοι, θα πεσουν, ισως κ καλοι σε πολλες περιπτωσεις αλλα κ παλι η "απλοτητα" και η "φυσικοτητα" πιανουν τα ψαρια... Αν σημερα , ετσι οπως ειναι τα πραγματα πλεον, καθισει ενας απικαντζης κ ενας εγγλεζας διπλα διπλα σε ενα λιμανι, πιστευω οτι ο απικατζης δεν θα εχει καμια τυχη...
Δυστυχως η ευτυχως, τα ψαρια μαθαινουν κ εξελισσονται...
εγω κανω εξισου καλα και τις δυο τεχνικες απικο-εγγλεζικο και εχω να πω πως αν τα βαλεις απο κατω τα ψαρια στο απικο με καρτελακι βγαινουν κομπολοι και σε γρηγορους χρονους σε σχεση με το εγγλεζικο,αυτα βλεπω εγω που κανω εγγλεζικο απο το 2003
Πεστα ρε Τάκη αλάνι..παρολο την αρρωστια που εχω με το εγγλεζικο στο απικο αν βαλεις τα ψαρια απο κατω τα βγαζεις το ενα πισω απο το αλλο!!