Ο καιρός σήμερα δεν ήταν ιδανικός για κυνήγι ήταν όμως ότι πρεπει για απικο...
Στο λιμανάκι ήταν η απόλυτη μπουνατσα οπότε κάθε προσπαθεια για ψάρεμα κεφαλου θα ήταν ανεπιτυχής...
Από την πισω πλευρα στα βράχια το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό,υπήρχε αρκετός κυματισμος που δημιουργούσε θολουρα, ότι πρεπει για ψάρεμα σαργου....
Έπειτα από αυτόν τον "ελεγχο" ξαναπήγα σπίτι όπου κ πηρα την πραμάτεια μου....
Η ώρα είχε παει 12:00....
Μουχλιασμενα ψωμια αφου μουλιασαν σε νερό κ θρυμματιστηκαν μπήκαν σε έναν κουβά, κ μαζί με τα ζουμιά της παστης σαρδελας από το ταπερ θα αποτελούσαν την μαλαγρα..
Με ένα ξυλο εξυσα το έδαφος στο λιμάνι για να μαζέψω χώμα κ χαλικακια κ αφου τα εριξα κ αυτα στον κουβά τα ανακατεψα κ τέλος με την μαλαγρα....
Λίγες σαρδελες τις εβαλα πανω σε μια σακουλα κ τις έλιωσα χτυπώντας με μια πέτρα,(εδώ δεν έχει κρατάω μόνο το ψαχνό γιατί μιλάμε για ψάρια με..δόντια), κατόπιν προσθεσα αλευρι κ έτοιμο το ζυμάρι.....
Αφου μαλαγρωσα πέρασα την αρματωσια μου στην παραμανα..
Ο φελλος στρογγυλος, συρόμενο βαριδακι κ ενα διπλαρι με σαλαγκιες ν8...
Αν χρειάζονταν στην πορεια θα τροποποιουσα το ολο συνολο...
...Ένα γέρο βύθισμα του φελλου με έκανε να μονολογησω,επιτέλους "πάτημα"...
Η πετονια σφυριζε καθώς ειχα το ψάρι στην κοντρα για να μην βραχώσει...
Δεν άργησε να "λαμπάρει" στα θολωμενα νερά κ να έρθει στα χέρια μου ένας ωραιος 800αρης σαργος που είχε καταπιει την σαλαγκια...
Τράβηγμα κ κόψιμο του παραμαλλου στα γρήγορα(ο απαγκιστρωτης δεν είναι..σύνεργο του απικατζη) ...
Αλλαγη στο διπλαρι αυτή την φορά με σαλαγκιες ν6 ..
Όπου μου χάρισαν αλλα τρία ψάρια......
Εξίσου καλά, αν όχι καλυτερα αποδίδουν κ τα αγκιστρια σε αυτά τα ψάρια, αλλά αν κ είχα μαζί μου δεν το επιχείρησα...
Ήθελα να κάνει "μπούγιο" το δόλωμα μου....
Να πω ότι το ψαρεμα έγινε σε ρηχά νερά κ για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η απόσταση φελλου κ τελευταίας σαλαγκιας ήταν 1,15m..
Καθώς τα μαζευα για να φυγ μου ξαναηρθε στο μυαλό μια φράση του Αντώνη Δρόσου....
"Απίκο μια παραδοσιακη τεχνική που οποιος γευτει τσιμπιά πολυ δυσκολα θα την απαρνηθεί"....
Στο λιμανάκι ήταν η απόλυτη μπουνατσα οπότε κάθε προσπαθεια για ψάρεμα κεφαλου θα ήταν ανεπιτυχής...
Από την πισω πλευρα στα βράχια το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό,υπήρχε αρκετός κυματισμος που δημιουργούσε θολουρα, ότι πρεπει για ψάρεμα σαργου....
Έπειτα από αυτόν τον "ελεγχο" ξαναπήγα σπίτι όπου κ πηρα την πραμάτεια μου....
Η ώρα είχε παει 12:00....
Μουχλιασμενα ψωμια αφου μουλιασαν σε νερό κ θρυμματιστηκαν μπήκαν σε έναν κουβά, κ μαζί με τα ζουμιά της παστης σαρδελας από το ταπερ θα αποτελούσαν την μαλαγρα..
Με ένα ξυλο εξυσα το έδαφος στο λιμάνι για να μαζέψω χώμα κ χαλικακια κ αφου τα εριξα κ αυτα στον κουβά τα ανακατεψα κ τέλος με την μαλαγρα....
Λίγες σαρδελες τις εβαλα πανω σε μια σακουλα κ τις έλιωσα χτυπώντας με μια πέτρα,(εδώ δεν έχει κρατάω μόνο το ψαχνό γιατί μιλάμε για ψάρια με..δόντια), κατόπιν προσθεσα αλευρι κ έτοιμο το ζυμάρι.....
Αφου μαλαγρωσα πέρασα την αρματωσια μου στην παραμανα..
Ο φελλος στρογγυλος, συρόμενο βαριδακι κ ενα διπλαρι με σαλαγκιες ν8...
Αν χρειάζονταν στην πορεια θα τροποποιουσα το ολο συνολο...
...Ένα γέρο βύθισμα του φελλου με έκανε να μονολογησω,επιτέλους "πάτημα"...
Η πετονια σφυριζε καθώς ειχα το ψάρι στην κοντρα για να μην βραχώσει...
Δεν άργησε να "λαμπάρει" στα θολωμενα νερά κ να έρθει στα χέρια μου ένας ωραιος 800αρης σαργος που είχε καταπιει την σαλαγκια...
Τράβηγμα κ κόψιμο του παραμαλλου στα γρήγορα(ο απαγκιστρωτης δεν είναι..σύνεργο του απικατζη) ...
Αλλαγη στο διπλαρι αυτή την φορά με σαλαγκιες ν6 ..
Όπου μου χάρισαν αλλα τρία ψάρια......
Εξίσου καλά, αν όχι καλυτερα αποδίδουν κ τα αγκιστρια σε αυτά τα ψάρια, αλλά αν κ είχα μαζί μου δεν το επιχείρησα...
Ήθελα να κάνει "μπούγιο" το δόλωμα μου....
Να πω ότι το ψαρεμα έγινε σε ρηχά νερά κ για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η απόσταση φελλου κ τελευταίας σαλαγκιας ήταν 1,15m..
Καθώς τα μαζευα για να φυγ μου ξαναηρθε στο μυαλό μια φράση του Αντώνη Δρόσου....
"Απίκο μια παραδοσιακη τεχνική που οποιος γευτει τσιμπιά πολυ δυσκολα θα την απαρνηθεί"....