Απίκο

Ο καιρός σήμερα δεν ήταν ιδανικός για κυνήγι ήταν όμως ότι πρεπει για απικο...

Στο λιμανάκι ήταν η απόλυτη μπουνατσα οπότε κάθε προσπαθεια για ψάρεμα κεφαλου θα ήταν ανεπιτυχής...
Από την πισω πλευρα στα βράχια το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό,υπήρχε αρκετός κυματισμος που δημιουργούσε θολουρα, ότι πρεπει για ψάρεμα σαργου....

Έπειτα από αυτόν τον "ελεγχο" ξαναπήγα σπίτι όπου κ πηρα την πραμάτεια μου....

Η ώρα είχε παει 12:00....
Μουχλιασμενα ψωμια αφου μουλιασαν σε νερό κ θρυμματιστηκαν μπήκαν σε έναν κουβά, κ μαζί με τα ζουμιά της παστης σαρδελας από το ταπερ θα αποτελούσαν την μαλαγρα..
Με ένα ξυλο εξυσα το έδαφος στο λιμάνι για να μαζέψω χώμα κ χαλικακια κ αφου τα εριξα κ αυτα στον κουβά τα ανακατεψα κ τέλος με την μαλαγρα....

Λίγες σαρδελες τις εβαλα πανω σε μια σακουλα κ τις έλιωσα χτυπώντας με μια πέτρα,(εδώ δεν έχει κρατάω μόνο το ψαχνό γιατί μιλάμε για ψάρια με..δόντια), κατόπιν προσθεσα αλευρι κ έτοιμο το ζυμάρι.....


Αφου μαλαγρωσα πέρασα την αρματωσια μου στην παραμανα..
Ο φελλος στρογγυλος, συρόμενο βαριδακι κ ενα διπλαρι με σαλαγκιες ν8...
Αν χρειάζονταν στην πορεια θα τροποποιουσα το ολο συνολο...

...Ένα γέρο βύθισμα του φελλου με έκανε να μονολογησω,επιτέλους "πάτημα"...
Η πετονια σφυριζε καθώς ειχα το ψάρι στην κοντρα για να μην βραχώσει...
Δεν άργησε να "λαμπάρει" στα θολωμενα νερά κ να έρθει στα χέρια μου ένας ωραιος 800αρης σαργος που είχε καταπιει την σαλαγκια...
Τράβηγμα κ κόψιμο του παραμαλλου στα γρήγορα(ο απαγκιστρωτης δεν είναι..σύνεργο του απικατζη) ...

Αλλαγη στο διπλαρι αυτή την φορά με σαλαγκιες ν6 ..
Όπου μου χάρισαν αλλα τρία ψάρια......
Εξίσου καλά, αν όχι καλυτερα αποδίδουν κ τα αγκιστρια σε αυτά τα ψάρια, αλλά αν κ είχα μαζί μου δεν το επιχείρησα...
Ήθελα να κάνει "μπούγιο" το δόλωμα μου....

Να πω ότι το ψαρεμα έγινε σε ρηχά νερά κ για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η απόσταση φελλου κ τελευταίας σαλαγκιας ήταν 1,15m..

Καθώς τα μαζευα για να φυγ μου ξαναηρθε στο μυαλό μια φράση του Αντώνη Δρόσου....
"Απίκο μια παραδοσιακη τεχνική που οποιος γευτει τσιμπιά πολυ δυσκολα θα την απαρνηθεί"....

IMG_20221204_135340.jpg


IMG_20221204_135151.jpgIMG_20221204_143356.jpg
 
Ο καιρός σήμερα δεν ήταν ιδανικός για κυνήγι ήταν όμως ότι πρεπει για απικο...

Στο λιμανάκι ήταν η απόλυτη μπουνατσα οπότε κάθε προσπαθεια για ψάρεμα κεφαλου θα ήταν ανεπιτυχής...
Από την πισω πλευρα στα βράχια το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό,υπήρχε αρκετός κυματισμος που δημιουργούσε θολουρα, ότι πρεπει για ψάρεμα σαργου....

Έπειτα από αυτόν τον "ελεγχο" ξαναπήγα σπίτι όπου κ πηρα την πραμάτεια μου....

Η ώρα είχε παει 12:00....
Μουχλιασμενα ψωμια αφου μουλιασαν σε νερό κ θρυμματιστηκαν μπήκαν σε έναν κουβά, κ μαζί με τα ζουμιά της παστης σαρδελας από το ταπερ θα αποτελούσαν την μαλαγρα..
Με ένα ξυλο εξυσα το έδαφος στο λιμάνι για να μαζέψω χώμα κ χαλικακια κ αφου τα εριξα κ αυτα στον κουβά τα ανακατεψα κ τέλος με την μαλαγρα....

Λίγες σαρδελες τις εβαλα πανω σε μια σακουλα κ τις έλιωσα χτυπώντας με μια πέτρα,(εδώ δεν έχει κρατάω μόνο το ψαχνό γιατί μιλάμε για ψάρια με..δόντια), κατόπιν προσθεσα αλευρι κ έτοιμο το ζυμάρι.....


Αφου μαλαγρωσα πέρασα την αρματωσια μου στην παραμανα..
Ο φελλος στρογγυλος, συρόμενο βαριδακι κ ενα διπλαρι με σαλαγκιες ν8...
Αν χρειάζονταν στην πορεια θα τροποποιουσα το ολο συνολο...

...Ένα γέρο βύθισμα του φελλου με έκανε να μονολογησω,επιτέλους "πάτημα"...
Η πετονια σφυριζε καθώς ειχα το ψάρι στην κοντρα για να μην βραχώσει...
Δεν άργησε να "λαμπάρει" στα θολωμενα νερά κ να έρθει στα χέρια μου ένας ωραιος 800αρης σαργος που είχε καταπιει την σαλαγκια...
Τράβηγμα κ κόψιμο του παραμαλλου στα γρήγορα(ο απαγκιστρωτης δεν είναι..σύνεργο του απικατζη) ...

Αλλαγη στο διπλαρι αυτή την φορά με σαλαγκιες ν6 ..
Όπου μου χάρισαν αλλα τρία ψάρια......
Εξίσου καλά, αν όχι καλυτερα αποδίδουν κ τα αγκιστρια σε αυτά τα ψάρια, αλλά αν κ είχα μαζί μου δεν το επιχείρησα...
Ήθελα να κάνει "μπούγιο" το δόλωμα μου....

Να πω ότι το ψαρεμα έγινε σε ρηχά νερά κ για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η απόσταση φελλου κ τελευταίας σαλαγκιας ήταν 1,15m..

Καθώς τα μαζευα για να φυγ μου ξαναηρθε στο μυαλό μια φράση του Αντώνη Δρόσου....
"Απίκο μια παραδοσιακη τεχνική που οποιος γευτει τσιμπιά πολυ δυσκολα θα την απαρνηθεί"....

View attachment 61939


View attachment 61940View attachment 61941
Μπράβο Τάσο! Καλοφαγωτοι οι χαρακωτοι!
 
Ο καιρός σήμερα δεν ήταν ιδανικός για κυνήγι ήταν όμως ότι πρεπει για απικο...

Στο λιμανάκι ήταν η απόλυτη μπουνατσα οπότε κάθε προσπαθεια για ψάρεμα κεφαλου θα ήταν ανεπιτυχής...
Από την πισω πλευρα στα βράχια το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό,υπήρχε αρκετός κυματισμος που δημιουργούσε θολουρα, ότι πρεπει για ψάρεμα σαργου....

Έπειτα από αυτόν τον "ελεγχο" ξαναπήγα σπίτι όπου κ πηρα την πραμάτεια μου....

Η ώρα είχε παει 12:00....
Μουχλιασμενα ψωμια αφου μουλιασαν σε νερό κ θρυμματιστηκαν μπήκαν σε έναν κουβά, κ μαζί με τα ζουμιά της παστης σαρδελας από το ταπερ θα αποτελούσαν την μαλαγρα..
Με ένα ξυλο εξυσα το έδαφος στο λιμάνι για να μαζέψω χώμα κ χαλικακια κ αφου τα εριξα κ αυτα στον κουβά τα ανακατεψα κ τέλος με την μαλαγρα....

Λίγες σαρδελες τις εβαλα πανω σε μια σακουλα κ τις έλιωσα χτυπώντας με μια πέτρα,(εδώ δεν έχει κρατάω μόνο το ψαχνό γιατί μιλάμε για ψάρια με..δόντια), κατόπιν προσθεσα αλευρι κ έτοιμο το ζυμάρι.....


Αφου μαλαγρωσα πέρασα την αρματωσια μου στην παραμανα..
Ο φελλος στρογγυλος, συρόμενο βαριδακι κ ενα διπλαρι με σαλαγκιες ν8...
Αν χρειάζονταν στην πορεια θα τροποποιουσα το ολο συνολο...

...Ένα γέρο βύθισμα του φελλου με έκανε να μονολογησω,επιτέλους "πάτημα"...
Η πετονια σφυριζε καθώς ειχα το ψάρι στην κοντρα για να μην βραχώσει...
Δεν άργησε να "λαμπάρει" στα θολωμενα νερά κ να έρθει στα χέρια μου ένας ωραιος 800αρης σαργος που είχε καταπιει την σαλαγκια...
Τράβηγμα κ κόψιμο του παραμαλλου στα γρήγορα(ο απαγκιστρωτης δεν είναι..σύνεργο του απικατζη) ...

Αλλαγη στο διπλαρι αυτή την φορά με σαλαγκιες ν6 ..
Όπου μου χάρισαν αλλα τρία ψάρια......
Εξίσου καλά, αν όχι καλυτερα αποδίδουν κ τα αγκιστρια σε αυτά τα ψάρια, αλλά αν κ είχα μαζί μου δεν το επιχείρησα...
Ήθελα να κάνει "μπούγιο" το δόλωμα μου....

Να πω ότι το ψαρεμα έγινε σε ρηχά νερά κ για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η απόσταση φελλου κ τελευταίας σαλαγκιας ήταν 1,15m..

Καθώς τα μαζευα για να φυγ μου ξαναηρθε στο μυαλό μια φράση του Αντώνη Δρόσου....
"Απίκο μια παραδοσιακη τεχνική που οποιος γευτει τσιμπιά πολυ δυσκολα θα την απαρνηθεί"....

View attachment 61939


View attachment 61940View attachment 61941
Τι έκανες ρε Παικτουρα!!!
 
Ο καιρός σήμερα δεν ήταν ιδανικός για κυνήγι ήταν όμως ότι πρεπει για απικο...

Στο λιμανάκι ήταν η απόλυτη μπουνατσα οπότε κάθε προσπαθεια για ψάρεμα κεφαλου θα ήταν ανεπιτυχής...
Από την πισω πλευρα στα βράχια το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό,υπήρχε αρκετός κυματισμος που δημιουργούσε θολουρα, ότι πρεπει για ψάρεμα σαργου....

Έπειτα από αυτόν τον "ελεγχο" ξαναπήγα σπίτι όπου κ πηρα την πραμάτεια μου....

Η ώρα είχε παει 12:00....
Μουχλιασμενα ψωμια αφου μουλιασαν σε νερό κ θρυμματιστηκαν μπήκαν σε έναν κουβά, κ μαζί με τα ζουμιά της παστης σαρδελας από το ταπερ θα αποτελούσαν την μαλαγρα..
Με ένα ξυλο εξυσα το έδαφος στο λιμάνι για να μαζέψω χώμα κ χαλικακια κ αφου τα εριξα κ αυτα στον κουβά τα ανακατεψα κ τέλος με την μαλαγρα....

Λίγες σαρδελες τις εβαλα πανω σε μια σακουλα κ τις έλιωσα χτυπώντας με μια πέτρα,(εδώ δεν έχει κρατάω μόνο το ψαχνό γιατί μιλάμε για ψάρια με..δόντια), κατόπιν προσθεσα αλευρι κ έτοιμο το ζυμάρι.....


Αφου μαλαγρωσα πέρασα την αρματωσια μου στην παραμανα..
Ο φελλος στρογγυλος, συρόμενο βαριδακι κ ενα διπλαρι με σαλαγκιες ν8...
Αν χρειάζονταν στην πορεια θα τροποποιουσα το ολο συνολο...

...Ένα γέρο βύθισμα του φελλου με έκανε να μονολογησω,επιτέλους "πάτημα"...
Η πετονια σφυριζε καθώς ειχα το ψάρι στην κοντρα για να μην βραχώσει...
Δεν άργησε να "λαμπάρει" στα θολωμενα νερά κ να έρθει στα χέρια μου ένας ωραιος 800αρης σαργος που είχε καταπιει την σαλαγκια...
Τράβηγμα κ κόψιμο του παραμαλλου στα γρήγορα(ο απαγκιστρωτης δεν είναι..σύνεργο του απικατζη) ...

Αλλαγη στο διπλαρι αυτή την φορά με σαλαγκιες ν6 ..
Όπου μου χάρισαν αλλα τρία ψάρια......
Εξίσου καλά, αν όχι καλυτερα αποδίδουν κ τα αγκιστρια σε αυτά τα ψάρια, αλλά αν κ είχα μαζί μου δεν το επιχείρησα...
Ήθελα να κάνει "μπούγιο" το δόλωμα μου....

Να πω ότι το ψαρεμα έγινε σε ρηχά νερά κ για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η απόσταση φελλου κ τελευταίας σαλαγκιας ήταν 1,15m..

Καθώς τα μαζευα για να φυγ μου ξαναηρθε στο μυαλό μια φράση του Αντώνη Δρόσου....
"Απίκο μια παραδοσιακη τεχνική που οποιος γευτει τσιμπιά πολυ δυσκολα θα την απαρνηθεί"....

View attachment 61939


View attachment 61940View attachment 61941
Ωραίος ο Τάσος!
 
Ο καιρός σήμερα δεν ήταν ιδανικός για κυνήγι ήταν όμως ότι πρεπει για απικο...

Στο λιμανάκι ήταν η απόλυτη μπουνατσα οπότε κάθε προσπαθεια για ψάρεμα κεφαλου θα ήταν ανεπιτυχής...
Από την πισω πλευρα στα βράχια το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό,υπήρχε αρκετός κυματισμος που δημιουργούσε θολουρα, ότι πρεπει για ψάρεμα σαργου....

Έπειτα από αυτόν τον "ελεγχο" ξαναπήγα σπίτι όπου κ πηρα την πραμάτεια μου....

Η ώρα είχε παει 12:00....
Μουχλιασμενα ψωμια αφου μουλιασαν σε νερό κ θρυμματιστηκαν μπήκαν σε έναν κουβά, κ μαζί με τα ζουμιά της παστης σαρδελας από το ταπερ θα αποτελούσαν την μαλαγρα..
Με ένα ξυλο εξυσα το έδαφος στο λιμάνι για να μαζέψω χώμα κ χαλικακια κ αφου τα εριξα κ αυτα στον κουβά τα ανακατεψα κ τέλος με την μαλαγρα....

Λίγες σαρδελες τις εβαλα πανω σε μια σακουλα κ τις έλιωσα χτυπώντας με μια πέτρα,(εδώ δεν έχει κρατάω μόνο το ψαχνό γιατί μιλάμε για ψάρια με..δόντια), κατόπιν προσθεσα αλευρι κ έτοιμο το ζυμάρι.....


Αφου μαλαγρωσα πέρασα την αρματωσια μου στην παραμανα..
Ο φελλος στρογγυλος, συρόμενο βαριδακι κ ενα διπλαρι με σαλαγκιες ν8...
Αν χρειάζονταν στην πορεια θα τροποποιουσα το ολο συνολο...

...Ένα γέρο βύθισμα του φελλου με έκανε να μονολογησω,επιτέλους "πάτημα"...
Η πετονια σφυριζε καθώς ειχα το ψάρι στην κοντρα για να μην βραχώσει...
Δεν άργησε να "λαμπάρει" στα θολωμενα νερά κ να έρθει στα χέρια μου ένας ωραιος 800αρης σαργος που είχε καταπιει την σαλαγκια...
Τράβηγμα κ κόψιμο του παραμαλλου στα γρήγορα(ο απαγκιστρωτης δεν είναι..σύνεργο του απικατζη) ...

Αλλαγη στο διπλαρι αυτή την φορά με σαλαγκιες ν6 ..
Όπου μου χάρισαν αλλα τρία ψάρια......
Εξίσου καλά, αν όχι καλυτερα αποδίδουν κ τα αγκιστρια σε αυτά τα ψάρια, αλλά αν κ είχα μαζί μου δεν το επιχείρησα...
Ήθελα να κάνει "μπούγιο" το δόλωμα μου....

Να πω ότι το ψαρεμα έγινε σε ρηχά νερά κ για να γίνω πιο συγκεκριμένος, η απόσταση φελλου κ τελευταίας σαλαγκιας ήταν 1,15m..

Καθώς τα μαζευα για να φυγ μου ξαναηρθε στο μυαλό μια φράση του Αντώνη Δρόσου....
"Απίκο μια παραδοσιακη τεχνική που οποιος γευτει τσιμπιά πολυ δυσκολα θα την απαρνηθεί"....

View attachment 61939


View attachment 61940View attachment 61941
Μπράβο Τάσο αυτοί είναι σαργοί, ψαρούκλες, και στα ταίρια τους ... καλοφάγωτοι :)
Πολύ ωραία και η περιγραφή, διδακτική
 
Πολύ ωραία και η περιγραφή, διδακτική
Τέτοιες περιγραφες θα συναντήσεις πολλες Γιώργο...

Το θέμα είναι να τολμήσει κάποιος να δοκιμάσει αυτή την ωραια τεχνική κ παντοτε με συμμαχο τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες αναλόγως τα ψάρια που αναζητεί.......
Μόνο τοτε θα καταλαβει οτι το απίκο δεν είναι μια παιδικη τεχνική που ψαρευει σε ήρεμα κ καθαρα νερά κ αποσκοπει σε σπαρους,περκες, γυλους,γόπες....

Ακριβώς με τις ίδιες συνθήκες ψάρευαν από τα βράχια οι παλαιοί απικατζηδες με "φυσικά" καλάμια,τα μεγάλα σκαθάρια, τα μελανουρια, και τους σαργους με δόλωμα ζυμάρι πριν μισό αιώνα κ βάλε.........

Πολλά έχουν άλλαξε από τότε...

Η ουσία είναι πως οι παραδοσιακες μέθοδοι αλιείας παντα δίνουν ψάρια, φτάνει να πιστεψει καποιος σε αυτές(πραγμα δυσκολο σήμερα).......
 
Last edited:
Η ουσία είναι πως οι παραδοσιακες μέθοδοι αλιείας παντα δίνουν ψάρια, φτάνει να πιστεψει καποιος σε αυτές(πραγμα δυσκολο σήμερα).......
Ακριβώς για αυτό τον το λόγο είπα "διδακτική" ...
Τεχνικές πολυψαρεμένες για πολλά χρόνια, με εξοπλισμό σχετικά απλό, που εξακολουθούν υπό προυποθέσεις να δίνουν όμορφα ψάρια.
 
Ο καιρός σήμερα δεν ήταν ιδανικός για κυνήγι ήταν όμως ότι πρεπει για απικο...

Στο λιμανάκι ήταν η απόλυτη μπουνατσα οπότε κάθε προσπαθεια για ψάρεμα κεφαλου θα ήταν ανεπιτυχής...
Από την πισω πλευρα στα βράχια το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό,υπήρχε αρκετός κυματισμος που δημιουργούσε θολουρα, ότι πρεπει για ψάρεμα σαργου....

Έπειτα από αυτόν τον "ελεγχο" ξαναπήγα σπίτι όπου κ πηρα την πραμάτεια μου....

Η ώρα είχε παει 12:00....
Μουχλιασμενα ψωμια αφου μουλιασαν σε νερό κ θρυμματιστηκαν μπήκαν σε έναν κουβά, κ μαζί με τα ζουμιά της παστης σαρδελας από το ταπερ θα αποτελούσ




View attachment 61941
Το λογότυπο του forum στο "κασελάκι" ...χα χα χα χα
 
Τέτοιες περιγραφες θα συναντήσεις πολλες Γιώργο...

Το θέμα είναι να τολμήσει κάποιος να δοκιμάσει αυτή την ωραια τεχνική κ παντοτε με συμμαχο τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες αναλόγως τα ψάρια που αναζητεί.......
Μόνο τοτε θα καταλαβει οτι το απίκο δεν είναι μια παιδικη τεχνική που ψαρευει σε ήρεμα κ καθαρα νερά κ αποσκοπει σε σπαρους,περκες, γυλους,γόπες....

Ακριβώς με τις ίδιες συνθήκες ψάρευαν από τα βράχια οι παλαιοί απικατζηδες με "φυσικά" καλάμια,τα μεγάλα σκαθάρια, τα μελανουρια, και τους σαργους με δόλωμα ζυμάρι πριν μισό αιώνα κ βάλε.........

Πολλά έχουν άλλαξε από τότε...

Η ουσία είναι πως οι παραδοσιακες μέθοδοι αλιείας παντα δίνουν ψάρια, φτάνει να πιστεψει καποιος σε αυτές(πραγμα δυσκολο σήμερα).......
Και όμως μην υποτιμάς τα ήρεμα και καθαρά νερά τότε βγαίνουν οι σκαροι του κιλού και αυτοί που σπάνε καλαμια το απικο ψαρεύει με επιτυχία σε όλους τους καιρούς διαφορετικά ψάρια
 

Attachments

  • IMG_20210616_194329.jpg
    IMG_20210616_194329.jpg
    274,7 KB · Προβολές: 47
Και όμως μην υποτιμάς τα ήρεμα και καθαρά νερά τότε βγαίνουν οι σκαροι του κιλού και αυτοί που σπάνε καλαμια το απικο ψαρεύει με επιτυχία σε όλους τους καιρούς διαφορετικά ψάρια
Δεν υποτιμω τα ήρεμα κ καθαρα νερά όταν προκειται για ψάρεμα σκάρου, κ όσοι τους ψαρευουν με αυτή την τεχνική στοχεύουν αποκλειστικά σε αυτό το είδος....
Τα υπόλοιπα ψάρια του βράχου θέλουν εντελώς διαφορετικές συνθήκες....
 
Δεν υποτιμω τα ήρεμα κ καθαρα νερά όταν προκειται για ψάρεμα σκάρου, κ όσοι τους ψαρευουν με αυτή την τεχνική στοχεύουν αποκλειστικά σε αυτό το είδος....
Τα υπόλοιπα ψάρια του βράχου θέλουν εντελώς διαφορετικές συνθήκες....
Εγώ τους κυνηγάω πολύ ετσι με το απικο στην πολύ φουρτούνα πάω για μπαφες
 
Μια άλλη τεχνική που δεν υπάρχει πια.Αφιερωμενο στον Κωνσταντίνο από Κάσο.

Ο συγχωρεμενος ο θείος του....
Οχι μονο δεν υπάρχει αλλά αμφιβάλω κ αν την έκανε κάποιος άλλος σε άλλη περιοχη της Ελλάδας....


Εγώ τους κυνηγάω πολύ ετσι με το απικο
Δεν εχω ασχοληθει...

Στην Κρήτη από ότι εχω ακουσει τους μαλαγρωνουν με φυλλα κολοκυθιάς κ το αποκαλούν "λαχάνισμα", κ λένε πως όσο τα τρώει αλλο τόσο πειναει....
Το πιστευω για αυτή την μαλαγρα γιατί είναι ψάρι φυτοφάγο..
 
Ο συγχωρεμενος ο θείος του....
Οχι μονο δεν υπάρχει αλλά αμφιβάλω κ αν την έκανε κάποιος άλλος σε άλλη περιοχη της Ελλάδας....



Δεν εχω ασχοληθει...

Στην Κρήτη από ότι εχω ακουσει τους μαλαγρωνουν με φυλλα κολοκυθιάς κ το αποκαλούν "λαχάνισμα", κ λένε πως όσο τα τρώει αλλο τόσο πειναει....
Το πιστευω για αυτή την μαλαγρα γιατί είναι ψάρι φυτοφάγο..
Eγω δεν μαλαγρωνω για να μην μαζεύονται διαφορά αλλά ψάρια όπως σαλπες και γερμανοί παίρνω ότι έχει ο βράχος και μετά από 5 6 ρίξιες πάω παραπέρα
 
Eγω δεν μαλαγρωνω για να μην μαζεύονται διαφορά αλλά ψάρια όπως σαλπες και γερμανοί παίρνω ότι έχει ο βράχος και μετά από 5 6 ρίξιες πάω παραπέρα
Μια φορά τυχαία πηρα ενα σκαρο με ζυμάρι στο απίκο...
Κ εχω πιασει λίγους ακόμα με ζωντανή γαρίδα σε πεταχταρι...
Βάζεις μακρυκοτσανο αγκιστρι?
 
Μια φορά τυχαία πηρα ενα σκαρο με ζυμάρι στο απίκο...
Κ εχω πιασει λίγους ακόμα με ζωντανή γαρίδα σε πεταχταρι...
Βάζεις μακρυκοτσανο αγκιστρι?
Όχι δεν χρειάζεται εγώ χρησιμοποιώ τα Mustad 1144 σε 7 και 6 με δόλωμα ποδια καβουριου κόκκινου η γαρίδα μαζί με το τσοφλι που την έχω αλατισει και την έχω αφήσει στον ήλιο μερικές ωρες
 
Και όμως μην υποτιμάς τα ήρεμα και καθαρά νερά τότε βγαίνουν οι σκαροι του κιλού και αυτοί που σπάνε καλαμια το απικο ψαρεύει με επιτυχία σε όλους τους καιρούς διαφορετικά ψάρια
Πολύ άσχημο 🐟
 
Μια άλλη τεχνική που δεν υπάρχει πια.Αφιερωμενο στον Κωνσταντίνο από Κάσο.

Ο συγχωρεμενος ο θείος του....
Οχι μονο δεν υπάρχει αλλά αμφιβάλω κ αν την έκανε κάποιος άλλος σε άλλη περιοχη της Ελλάδας....



Δεν εχω ασχοληθει...

Στην Κρήτη από ότι εχω ακουσει τους μαλαγρωνουν με φυλλα κολοκυθιάς κ το αποκαλούν "λαχάνισμα", κ λένε πως όσο τα τρώει αλλο τόσο πειναει....
Το πιστευω για αυτή την μαλαγρα γιατί είναι ψάρι φυτοφάγο..
Υπάρχει και η τεχνική με τον δετη, θηλυκός σκάρος δεμένος τώρα πως είναι η όλη φάση δεν ξέρω , αυτή την χρησιμοποιουν ακόμα μερικοι .
 
Back
Top