Αναγνώριση Μανιταριών


Όνομα
Τάσος
Μπορουμε να κανουμε μια αναγνωριση; Τα βρηκα σημερα στα Δερβενοχωρια!

View attachment 39538
View attachment 39539View attachment 39540View attachment 39541View attachment 39542
Suillus Bellinii πιθανότατα. Βρώσιμο αφού αφαιρεθεί η επιδερμίδα του, όπως και στους περισσότερους σουίλλους. Από τα συνηθέστερα μανιτάρια στα πευκοδάση μας το γένος των σουίλλων. Αρκετοί νέοι στην μανιταροσυλλογή τους μπερδεύουν με τους βωλίτες, λόγω της σπογγώδους κάτω επιφάνειας. Συγγενικό είδος αλλά απέχει αρκετά σε νοστιμιά σε σχέση με τους κορυφαίους εδώδιμους βωλίτες.
 
Περιοχή
Εύβοια
Όνομα
Χρήστος
Σήμερα παρέλαβα τα δύο βιβλία του κ. Κωνσταντινίδη! Από αύριο ξεκινάω το διάβασμα και μετά…ποιός με πιάνει! :D
Πρόσεχε μην ξεφύγεις πολύ και θέλουμε κανένα ελικόπτερο για να σε επανφέρουμε...Επί εδάφους και αέρος..yel..yelling.
 
Last edited:
Όνομα
manos
Σήμερα για μπεκάτσα πήγαμε αλλά μανιτάρια μαζέψαμε. Και όχι απλα μαζέψαμε ,βγάλαμε και για το σόι! Άμα τους πετύχει το μάτι μου ψάχνω καλάθια και σακούλες και παρατω το τουφέκι κανονικότατα. .sarcastic.IMG_20220116_113711.jpg Στο νησί μου τους λέμε αμανιτες!Θα την κάνω μανιταροσκυλο να μου τους βρίσκει.
 

Attachments

  • IMG_20220116_113915.jpg
    IMG_20220116_113915.jpg
    240,6 KB · Προβολές: 24
Περιοχή
Κυπρος
Όνομα
Χρυσανθος
Σήμερα για μπεκάτσα πήγαμε αλλά μανιτάρια μαζέψαμε. Και όχι απλα μαζέψαμε ,βγάλαμε και για το σόι! Άμα τους πετύχει το μάτι μου ψάχνω καλάθια και σακούλες και παρατω το τουφέκι κανονικότατα. .sarcastic.View attachment 40095 Στο νησί μου τους λέμε αμανιτες!Θα την κάνω μανιταροσκυλο να μου τους βρίσκει.
Δωσε στιγμα ερχομαιιιιι.love.
 
Όνομα
manos
Δωσε στιγμα ερχομαιιιιι.love.
Το απίστευτο ήταν ότι τους βρήκα ακόμα και εγώ ,γιατί συνήθως με θερμοκρασίες κοντά στο 0 ή και - , τους έχει κάψει το κρύο ή απλά κάνεις υπομονή να ξανάρθει ο Νοέμβρης. Μου έκανε εντύπωση ότι Γενάρη μήνα βρήκα τόσους πολλούς . Και θα μάζεβα κιαλλους ,είμαστε πραγματικά μεγάλο σοι, αλλά ήρθαν άλλοι δύο μπεκατσαδες λίγο αργότερα και λέω παιδιά εγώ μάζεψα ξεκινήστε και εσείς! Αστραψανε τα μάτια τους και άρχισαν να τρέχουν να αφήσουν σκυλιά και τουφέκια στο αυτοκίνητο
 
Top