Το πιο σημαντικό τσοκ ; Κάπως θα σε βολεψει ο Βάγγος.Το οποίο τέσσερο δεν το έχω για την affinity.![]()
Το πιο σημαντικό τσοκ ; Κάπως θα σε βολεψει ο Βάγγος.Το οποίο τέσσερο δεν το έχω για την affinity.![]()
Σε αυτά τα μέτρα χρησιμοποίησε το 3*. Με τον καιρό θα συνειδητοποιήσεις και μόνος σου, πως ρίχνει το κάθε τσοκ.Εγώ κυνηγάω περίπου 30-35 μέτρα . Να βάζω 3*ή4*
Το τριάρι είναι ένα τσοκ που ανοίγει προοδευτικά μέχρι τα 30μ και μέχρι 40 κρατάει μια σταθερότητα. Θεωρείται all around τσοκ, για πάσα νόσο και πάσα μαλακια. Τώρα όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, κάνε δοκιμές και με τα δυο τσοκ στα 35μ και κοίτα πως απλώνουν τα σκάγια στο χαρτόνι. Σε ενδιαφέρει να μην υπάρχουν πολλά κενά από τα οποία μπορεί να χωρέσει το πουλί. Στην απόσταση που λες εγώ θα έβαζα 3αρι.Εγώ κυνηγάω περίπου 30-35 μέτρα . Να βάζω 3*ή4*
Φιλε στο περπατητο σε βολες 10-15 μετρων δεν θα παιρνει πουλι.Τα πουλια τα αφηνεις να ανοιξουν απο 20-30.Στα 15 μετρα θες 5* διασπορας και νο10-12 αλλιως δεν θα τρως κρεας αλλα κιμαΑς παίρνει τα πουλιά στα 10-25 μέτρα και βλέπει για τα 30-35 που είναι οριακές τουφεκιές για τα τσοκ, δύσκολα να τα βρεις χωρίς σκύλο και χωρίς ανοιχτό πεδίο .
5 και 4 είναι τα τσοκ λίγα πουλιά στο περπατητο απομακρύνονται στρωτά τα περισσότερα τα παίρνεις με μπηχτές τουφεκιές ιδίως σε ελαιώνες.Φιλε στο περπατητο σε βολες 10-15 μετρων δεν θα παιρνει πουλι.Τα πουλια τα αφηνεις να ανοιξουν απο 20-30.Στα 15 μετρα θες 5* διασπορας και νο10-12 αλλιως δεν θα τρως κρεας αλλα κιμα
Δεν έχει να κάνει αν είσαι καλό τουφέκι.Πιστευω οτι το Ν7 ειναι για καλα ''τουφέκια''...
Πρωταρης κυνηγος και οχι καλος σκοπευτης...γρηγορα θα το γυρισει στο ψαρεμα με το Ν7..
Με Ν8,5...Εχει ελπιδες...
Ν7 30 γραμμαρια =330 σκαγια.
Ν8,5 -30 γραμμαρια = 450 σκαγια.
120 σκαγια περισσοτερα...ειναι μεγαλη αβάντα....+ οτι σκοτωνουν το ιδιο καλα μεχρι τα 35 μετρα... !!!
Άρα με το τσοκ 4* σε πόσα μέτρα να το χρησιμοποιώ ;Φιλε στο περπατητο σε βολες 10-15 μετρων δεν θα παιρνει πουλι.Τα πουλια τα αφηνεις να ανοιξουν απο 20-30.Στα 15 μετρα θες 5* διασπορας και νο10-12 αλλιως δεν θα τρως κρεας αλλα κιμα
Μα ο τελικος σκοπος ειναι η καρπωση.Αμα ηταν μονο για βολτα δεν χρειαζομαστε τα οπλα.Η ουσια ειναι να τηρουνται τα ορια οπου και οταν υπαρχουνΕπειδή μιλάμε για τσιχλοκοτσυφα...
Καθένας που καταθέτει τη γνώμη του,κάτι έχει δει κι αυτό λέει...
Όλα σεβαστά!
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ... λαίλαπα από τους Ιταλούς στο κυνήγι!
Κάνουν τα πάντα για να καρπωθουν!
Σε αυτά τα θηράματα ρίχνουν με #10 και το πάνε στα...34 γραμμάρια!
Από μπασιματα,έως περπατητα...
Έτσι,σαν επισήμανση...
4 μέχρι 25 - 27μ και μετά 3.Άρα με το τσοκ 4* σε πόσα μέτρα να το χρησιμοποιώ ;
Και το τσοκ 3* σε πόσα μέτρα να το χρησιμοποιώ;
Κοιτα περπατητο μεσα σε ελαιωνες δεν κανω, κυριως σε συσταδες με σκινα και ρεματα.Ο λογος ειναι οτι οι ευκαιριες ειναι λιγες και περισοτερο γινεται ζημια στα δεντρα.Σε κλειστα καρτερια ομως χρησιμοποιω αλατιερες.5 και 4 είναι τα τσοκ λίγα πουλιά στο περπατητο απομακρύνονται στρωτά τα περισσότερα τα παίρνεις με μπηχτές τουφεκιές ιδίως σε ελαιώνες.
Δεν βρίσκεις σκάγια όταν τα τρως; εγώ με το 9αρι ποτέ.Κοιτα περπατητο μεσα σε ελαιωνες δεν κανω, κυριως σε συσταδες με σκινα και ρεματα.Ο λογος ειναι οτι οι ευκαιριες ειναι λιγες και περισοτερο γινεται ζημια στα δεντρα.Σε κλειστα καρτερια ομως χρησιμοποιω αλατιερες.
Παραδοξως δεν εχω το αγαπημενο μου αλλης κυπριακης βιοτεχνιας.Οι κυπριοι συναδελφοι ξερουν για πιο μιλω![]()