Καλημερα Hawkeye ..ειναι ευκολη η συνταγη? Μπορεις να με κατατοπισεις?
Σε παρακαλώ κάνε ένα κοπό και στείλε μου την συνταγή σε ΠΜ.
Καλησπέρα σε όλους. Αφού ευχηθώ με την σειρά μου στους εορτάζοντες σήμερα Μιχάληδες, Άγγελους ,Γαβριήλ κλπ. να σας δώσω την συνταγή. Σημειωτέον λάδι προτιμούμε το καλαμποκέλαιο γιατί το ελαιόλαδο παγώνει στο ψυγείο, όταν χρειαστεί λόγω ζέστης να αποθηκεύσουμε εκεί τα βάζα.
Τσίχλες παστές
(Μεσσηνία)
Εκτέλεση
Παίρνετε τσίχλες ολόκληρες, τις μαδάτε, καψαλίζετε, καθαρίζετε από τα εντόσθια και τις πλένετε με καθαρό νερό να φύγουν οι ακαθαρσίες και τα αίματα.
Κόβετε την άκρη του ράμφους και τα πόδια μέχρι την κλείδωση.
Τις αλατίζετε εξωτερικά με αρκετό αλάτι, χαράζετε το στήθος σε δύο μεριές, βάζετε αλάτι και ρίγανη ανάμικτο στο στήθος και απ’ έξω.
Μέσα στη σχισμή του στήθους χώνετε το κεφάλι και τις τοποθετείτε σε πιάτο σε σειρά να στραγγίσουν όλα τους τα υγρά. Μένουν εκτός ψυγείου 2-3 ώρες.
Τηγανίζετε τις τσίχλες, τις αφήνετε σε πιατέλα να στραγγίσουν και να κρυώσουν τελείως, τις βάζετε σε βάζα ολόκληρες, απογεμίζετε με καθαρό λάδι και σφραγίζετε τα βάζα.
Προσοχή, να είναι κρύες όταν προσθέσετε το λάδι, γιατί αλλιώς τσαγγίζει.
2η Συνταγή για παστές τσίχλες.
Τσιγάριζούμε τα τσιχλακια σε μια κατσαρόλα με λάδι να πάρουνε χρώμα μετά βάζουμε τρία τέταρτα κρασί λευκό ρετσίνα μέσα στην κατσαρόλα σκεπασμένές για μια με δύο βρασεις μετά προσθέτουμε κύμινο λίγη κανέλα γαρύφαλλο αλάτι πιπέρι ρίγανη και ξυνουμε φλούδα πορτοκαλιού στον τρίφτη μέσα στην κατσαρόλα (ένα πορτοκάλι) και τα βράζουμε 50 λεπτά και προσθέτουμε λίγο λάδι καλό αν χρειαστεί. Μετά τις αφήνουμε να κρυώνουν και τις τοποθετούμε σε βάζο η πήλινο η πλαστικό μια μια και τις λουζουμε με το ζωμό συμπληρωνουμε λάδι να τις σκεπάσει και θέλουν 3 μέρες εκεί σκεπασμένες μετά καλά τραπέζια !!!