Μπράβο Γιώργο και σε σενα και στο σκυλάκι σου!!!!
Αυτό το κολπακι με το ξύλο δε το χω καταφέρει ποτέ...στο τέλος ξεπουπουλιασμα και opinel...
Δες δίπλα στο πουλί, πως έχω φτιάξει το ξυλάκι πριν να το χρησιμοποιήσω.
Μπράβο Γιώργο και σε σενα και στο σκυλάκι σου!!!!
Αυτό το κολπακι με το ξύλο δε το χω καταφέρει ποτέ...στο τέλος ξεπουπουλιασμα και opinel...
Ακριβώς τέτοιο ξυλάκι έχω φτιάξει και εγώ βολεύει παρά πολύΔες δίπλα στο πουλί, πως έχω φτιάξει το ξυλάκι πριν να το χρησιμοποιήσω.
Γεια σου Λάμπρο, καφές Ελληνικός και σε "φλιτζάνι" στο βουνό ... χλιδή!άλλο ένα δύσκολο ολοήμερο κυνήγι σήμερα.
περιμένοντας το λαλοοοο....
View attachment 16967
το πρωί τις ακούσαμε αλλά το δώσανε πάλι κάτω προτού ξημερώσει καλά.
δώσαμε μάχες μέσα στά έλατα
View attachment 16968
Και στο τέλος βγήκαμε νικητές....
View attachment 16969
ΚΑΛΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΣΆΣ.
Πρωινή βόλτα πριν το ξημέρωμα να τις πετύχω για μπανιστίρι και καμια φωτογραφία ,αφου ειχα μήνες να τις δω .
View attachment 17154
View attachment 17155
View attachment 17156
View attachment 17157
Δημήτρη πόσα άτομα είναι;
Οπως υπολογίζω γύρω στα 25 με 30 πουλιά συνολικά. Τέτοια εποχή οι περισσότερες μαζεύονται σε ενα κοπάδι γυρω στα 15 πουλιά. Τις εχουν ταράξει στο κυνηγητό με τα σκυλιά και δεν μιλάω για τωρα. Οι μαλακοπίτουρες πανε από τον Απρίλιο. Έχω δει τρελά πράγματα. Ευτυχως υπαρχουν βράχια καθετα και επιβιώνουν.
Εδώ ο άλλος μου έβαζε το beeper μεσ'ην τρυφυλιά που έψαχνε για ορτύκια....εγώ είχα μίνει μαλάκας μόλις το συνειδητοποίησα ..Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που θα πω αλλά και η υπερβολική χρήση μπιπερ έχει κάνει ζημιά όσον αφορά το αγριεμα
Χθες μίλησα με το φιλαράκι μου που είχεπάει βόλτα και πέτυχε δύο άτομα με τρία σκυλιά που είχαν και τα τρία μπιπερ στην έρευνα μπορείτε να φανταστείτε για τι ηχορύπανση μιλάμε
Γνώμη μου είναι ότι στην πέρδικα ειδικά εάν πάς με περισσότερα από ένα σκυλί και θες μπιπερ βάλτο μόνο στη φερμα
Εσύ έμεινες ενώ ο άλλος ήταν σίγουρα μαλακας τι άλλο θα ακούσουμεΕδώ ο άλλος μου έβαζε το beeper μεσ'ην τρυφυλιά που έψαχνε για ορτύκια....εγώ είχα μίνει μαλάκας μόλις το συνειδητοποίησα ..
ουτε μπιμπερ ουτε κουδουνι ,Τιποτα θελει ησηχια το κυνηγι της περδικαςΤα μπιπερ και τα κουδούνια στα ορτύκια τα βάζουν για να τα ξεσηκώνουν όχι για να βρίσκουν το σκυλί.... στην πέρδικα ανάλογα το μέρος..... αν είναι πολύ πυκνό ίσως μόνο στη φερμα....αν και τώρα πολλοί κυνηγούν με GPS
Για μπεκατσα εννοώ δεν το διευκρινισαουτε μπιμπερ ουτε κουδουνι ,Τιποτα θελει ησηχια το κυνηγι της περδικας
Για μπεκατσα εννοώ δεν το διευκρινισα
Τώρα κουδούνι στην πέρδικα βάζω αναλόγως την μεριά εάν είναι πολύ ντυμένο δεν γίνεται και αλλιώς
Στην πέρδικα με βολεύει το GPS ή τίποτα όταν είναι ο τόπος "σπανός", γιατί όπως πολύ σωστά λέει και ο Νίκος η πέρδικα δεν θέλει θορύβους.ουτε μπιμπερ ουτε κουδουνι ,Τιποτα θελει ησηχια το κυνηγι της περδικας
Αν είχα τα φράγκα Γιώργο και εγώ GPS θα έπαιρνα να δούμε μήπως στριμωξω τον ξάδερφό εξ Αμερικής να μου φέρειΣτην πέρδικα με βολεύει το GPS ή τίποτα όταν είναι ο τόπος "σπανός", γιατί όπως πολύ σωστά λέει και ο Νίκος η πέρδικα δεν θέλει θορύβους.
Στην μπεκάτσα εμένα με έχει βολέψει το GPS και μαζί ένα μικρό, πολύ διακριτικό κουδουνάκι.
Το GPS ειναι το καλυτερο αλλα πολλα τα λεφτα ,Αν είχα τα φράγκα Γιώργο και εγώ GPS θα έπαιρνα να δούμε μήπως στριμωξω τον ξάδερφό εξ Αμερικής να μου φέρει