Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μπράβο Γιώργο και σε σενα και στο σκυλάκι σου!!!!
Αυτό το κολπακι με το ξύλο δε το χω καταφέρει ποτέ...στο τέλος ξεπουπουλιασμα και opinel...

Δες δίπλα στο πουλί, πως έχω φτιάξει το ξυλάκι πριν να το χρησιμοποιήσω.

άλλο ένα δύσκολο ολοήμερο κυνήγι σήμερα.

περιμένοντας το λαλοοοο....
View attachment 16967
το πρωί τις ακούσαμε αλλά το δώσανε πάλι κάτω προτού ξημερώσει καλά.

δώσαμε μάχες μέσα στά έλατα
View attachment 16968

Και στο τέλος βγήκαμε νικητές....
View attachment 16969

ΚΑΛΗ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΣΆΣ.
Γεια σου Λάμπρο, καφές Ελληνικός και σε "φλιτζάνι" στο βουνό ... χλιδή!
Μπράβο σας, αυτά είναι περδικοκυνήγια, ολοήμερα με οργάνωση, καλή παρέα σε όμορφο ψηλό βουνό!

Οπως υπολογίζω γύρω στα 25 με 30 πουλιά συνολικά. Τέτοια εποχή οι περισσότερες μαζεύονται σε ενα κοπάδι γυρω στα 15 πουλιά. Τις εχουν ταράξει στο κυνηγητό με τα σκυλιά και δεν μιλάω για τωρα. Οι μαλακοπίτουρες πανε από τον Απρίλιο. Έχω δει τρελά πράγματα. Ευτυχως υπαρχουν βράχια καθετα και επιβιώνουν.

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που θα πω αλλά και η υπερβολική χρήση μπιπερ έχει κάνει ζημιά όσον αφορά το αγριεμα
Χθες μίλησα με το φιλαράκι μου που είχεπάει βόλτα και πέτυχε δύο άτομα με τρία σκυλιά που είχαν και τα τρία μπιπερ στην έρευνα μπορείτε να φανταστείτε για τι ηχορύπανση μιλάμε
Γνώμη μου είναι ότι στην πέρδικα ειδικά εάν πάς με περισσότερα από ένα σκυλί και θες μπιπερ βάλτο μόνο στη φερμα

Οπως υπολογίζω γύρω στα 25 με 30 πουλιά συνολικά. Τέτοια εποχή οι περισσότερες μαζεύονται σε ενα κοπάδι γυρω στα 15 πουλιά. Τις εχουν ταράξει στο κυνηγητό με τα σκυλιά και δεν μιλάω για τωρα. Οι μαλακοπίτουρες πανε από τον Απρίλιο. Έχω δει τρελά πράγματα. Ευτυχως υπαρχουν βράχια καθετα και επιβιώνουν.

Αυτές που είναι 15 μαζί κοπάδι τέτοια εποχή είναι μια οικογένεια, ένα ζευγάρι με τα φετινά παιδιά τους. Μέχρι το τέλος του χειμώνα θα σκορπίσουν και όσα τα καταφέρουν θα σχηματίσουν νέα ζευγάρια και θα κάνουν τη δική τους οικογένεια.
Η τακτική των εκπαιδευτικών την Άνοιξη κάνει ζημιά και για τον λόγο αυτό απαγορεύεται.

Σήμερα το περδικοκυνήγι ξεκίνησε λίγο αργά κατά τις 15:00 !!! αφού προηγουμένως παρέλαβα και φόρτισα το κολάρο του και επανήλθε η δορυφορική σύνδεση με το σκύλο. :)
Το κυνήγι ξεκίνησε με πολύ ζέστη αλλά ο σκύλος είχε μεγάλα κέφια και εγώ δεν ανησυχούσα μήπως δεν τον βρίσκω όταν φερμάρει.
Τελικά μετά από καμιά ώρα βρήκε πουλιά σχεδόν κατάκορφα πίσω από ένα μικρό διάσελο. Έφτασα εκεί, πέρασα από την μεριά που ήταν το σκυλί, και δεν το έβλεπα! ήταν δεξιά μου και προχώρησα σε λάθος κατεύθυνση αριστερά... τα πουλιά προχωρούσαν προς την δεξιά κορυφή, ο σκύλος διέκοψε την παρακολούθηση και ήρθε να περάσει μπροστά μου! ξαναγυρνώντας χαμηλωμένος προς τα πουλιά σαν να έλεγε "ακολούθα με" , ακολούθησα και πάλι τον έχασα αλλά ήξερα ότι είναι φέρμα από πάνω μου. Πόσο επάνω θα πάνε; άγνωστο, αλλά η κορυφή είναι στα 30 μέτρα απόσταση και σε 20-25 μέτρα υψομετρική διαφορά, παραπάνω δεν έχει...
Υπέθεσα ότι τα πουλιά θα βγούν προς την πλευρά μου και όχι αντίθετα, γιατί σε αυτή την πλευρά είναι το ρέμα τους.
Βγήκαν, αλλά πέταξαν πλάγια και χαμηλά, μερικά δεξιά μου και κάποια αριστερά μου, σχεδόν όλα τα βλέπω εκτός βολής, επιτέλους και ένα πρώτα το ακούω και μετά το βλέπω, έχει απογειωθεί από την κορυφή και έχει πάρει ύψος, θα περάσει στα 35 - 40 μέτρα, ψηλά και δεξιά μου, κάτω το χάος... αυτό μάλλον το είχε μπλοκάρει το σκυλί.
Τουφεκιά και πτώση κάαααατω... πάμε εκεί και ψάχνουμε ... τίποτα, δίνω νερό και κρατάω κάτω το σκυλί να ξεαλαφιάσει, αμέσως μετά την καταλαβαίνει, είναι νεκρή μέσα σε ένα πουρναράκι στα 6-7 μέτρα από το σημείο που είχα σταμπάρει...
Καλά ήταν σήμερα, αύριο πάλι!

Attachments

• DSC00092.JPG
    DSC00092.JPG
    411,4 KB · Προβολές: 67
Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που θα πω αλλά και η υπερβολική χρήση μπιπερ έχει κάνει ζημιά όσον αφορά το αγριεμα
Χθες μίλησα με το φιλαράκι μου που είχεπάει βόλτα και πέτυχε δύο άτομα με τρία σκυλιά που είχαν και τα τρία μπιπερ στην έρευνα μπορείτε να φανταστείτε για τι ηχορύπανση μιλάμε
Γνώμη μου είναι ότι στην πέρδικα ειδικά εάν πάς με περισσότερα από ένα σκυλί και θες μπιπερ βάλτο μόνο στη φερμα
Εδώ ο άλλος μου έβαζε το beeper μεσ'ην τρυφυλιά που έψαχνε για ορτύκια....εγώ είχα μίνει μαλάκας μόλις το συνειδητοποίησα ..

Εδώ ο άλλος μου έβαζε το beeper μεσ'ην τρυφυλιά που έψαχνε για ορτύκια....εγώ είχα μίνει μαλάκας μόλις το συνειδητοποίησα ..
Εσύ έμεινες ενώ ο άλλος ήταν σίγουρα μαλακας τι άλλο θα ακούσουμε .hair.

Εγώ έχω το carmin που έχει αθόρυβη λειτουργία και δεν το έχω βάλει ποτέ στο σκυλί γιατί έκανα μαλακια
Μου το έφεραν από Αμερική ένας ξάδερφος της γυναίκας και ο μαλακας νόμιζα ότι είναι πακέτο με το χειριστήριο ενώ δεν ήταν και τώρα θέλω να το πάρω μόνο του

Τα μπιπερ και τα κουδούνια στα ορτύκια τα βάζουν για να τα ξεσηκώνουν όχι για να βρίσκουν το σκυλί.... στην πέρδικα ανάλογα το μέρος..... αν είναι πολύ πυκνό ίσως μόνο στη φερμα....αν και τώρα πολλοί κυνηγούν με GPS
ουτε μπιμπερ ουτε κουδουνι ,Τιποτα θελει ησηχια το κυνηγι της περδικας

Για μπεκατσα εννοώ δεν το διευκρινισα
Τώρα κουδούνι στην πέρδικα βάζω αναλόγως την μεριά εάν είναι πολύ ντυμένο δεν γίνεται και αλλιώς

Για μπεκατσα εννοώ δεν το διευκρινισα
Τώρα κουδούνι στην πέρδικα βάζω αναλόγως την μεριά εάν είναι πολύ ντυμένο δεν γίνεται και αλλιώς
Στην πέρδικα με βολεύει το GPS ή τίποτα όταν είναι ο τόπος "σπανός", γιατί όπως πολύ σωστά λέει και ο Νίκος η πέρδικα δεν θέλει θορύβους.
Στην μπεκάτσα εμένα με έχει βολέψει το GPS και μαζί ένα μικρό, πολύ διακριτικό κουδουνάκι.

Στην πέρδικα με βολεύει το GPS ή τίποτα όταν είναι ο τόπος "σπανός", γιατί όπως πολύ σωστά λέει και ο Νίκος η πέρδικα δεν θέλει θορύβους.
Στην μπεκάτσα εμένα με έχει βολέψει το GPS και μαζί ένα μικρό, πολύ διακριτικό κουδουνάκι.
Αν είχα τα φράγκα Γιώργο και εγώ GPS θα έπαιρνα να δούμε μήπως στριμωξω τον ξάδερφό εξ Αμερικής να μου φέρει

Status
Not open for further replies.
Back