Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
8 πουλια στο όριο σήμερα για μένα και το δάσκαλο.
Συγγνώμη για την κακόγουστη φωτο αλλά πολύ τρέξιμο σήμερα και μόνο τώρα που έφτασα σπίτι έβγαλα φωτο.
Ο δάσκαλος στη μοιρασιά πάντα με ευνοεί και είναι ένα ακόμη που έμαθα από αυτόν να μην ειμαι κρεατάκιας.

Και γω με τη σειρά μου χαρίζω... και όσα δεν χαρίζω στη σακούλα τα κάνω παρέες.View attachment 16109

View attachment 16110
Στέλιο μπράβο για την κάρπωση και να χαίρεσαι τον δάσκαλο! Αν μου επιτρέπεις να σου πω μια γνώμη μόνο, τέτοιες φωτογραφίες αδικούν το θήραμα παίκτη! Κατα τ'άλλα περιμένουμε και τις επόμενες περδικούλες σου :)

Στέλιο μπράβο για την κάρπωση και να χαίρεσαι τον δάσκαλο! Αν μου επιτρέπεις να σου πω μια γνώμη μόνο, τέτοιες φωτογραφίες αδικούν το θήραμα παίκτη! Κατα τ'άλλα περιμένουμε και τις επόμενες περδικούλες σου :)
Το παραδέχτηκα πρώτος ότι η φωτο δεν είναι εντάξει.
Ο λόγος που ανέβηκε είναι για απόδειξη της αλήθειας.

Εννοώ πως κάποιος μπορεί να νομίζει ότι λέω ότι θέλω.
Διαφορετικά δεν θα την ανεβαζα διότι ούτε εμένα αρέσει.

Όσο για τις επόμενες......το σ.κ δουλεύω οπότε θα αργήσω.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι αν πάρω κάποια πέρδικα η φωτο θα είναι καλύτερες.

View attachment 16466
Παλιές όμορφες στιγμές, σε ένα "γεμάτο" κοπάδι..... Μεγάλο υψόμετρο, ένας σκύλος κ ένα κοπάδι βουνησιες.... Κυνηγετικη Κορύφωση!
Σκυλαρος είχα και εγώ κάποια στιγμή κουρτσχααρ δυνατά σκυλιά

View attachment 16466
Παλιές όμορφες στιγμές, σε ένα "γεμάτο" κοπάδι..... Μεγάλο υψόμετρο, ένας σκύλος κ ένα κοπάδι βουνησιες.... Κυνηγετικη Κορύφωση!
Φίλε μου πολύ ωραίος σκύλος με κουρτσχαρ δεν έχω κυνηγισει ποτέ ήσουν ευχαριστημένος από την συγκεκριμένη φυλή??

Φίλε μου πολύ ωραίος σκύλος με κουρτσχαρ δεν έχω κυνηγισει ποτέ ήσουν ευχαριστημένος από την συγκεκριμένη φυλή??
Φοβερά σκυλιά οργώνουν τον τόπο σηκώνουν τα πάντα.Δεν κάνω ακόμα το συγκεκριμένο κυνήγι αλλα έχω κυνηγήσει μαζί με συγγενή και έχω δει πραγματάκια.Όταν θα μου δοθεί η ευκαιρία θα επιδιώξω πρωτίστως να ξεκινήσω με αυτήν την ράτσα.Ας σου απαντήσει και ο συνάδελφος για πιο ασφαλή συμπεράσματα.:)

Μου αρέσουν όλες οι φυλές..κυνηγησα με όλες σχεδόν.... Κατέληξα στο kurzhaar... απο το 1996.

Δεν, ζεσταίνεται, δεν κρυώνει (σε πολύ κρύο), δεν κολλάει κολιτσιδα, δεν κουραζεται, έχει ένα αφεντικό, δεν είναι μόδα, δεν μασάει απο αρκούδα, γουρούνι, έχει χαρακτήρα πιστου στρατιώτη,δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει θηραμα κ να μην το φέρει, δεν είναι ανεξέλεγκτης έρευνας... Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κέρδισαν εμένα.... Τα θαυμάζω.. Θαυμάζω εξίσου όμως, ένα καλπαστικο pointer σε μια πλαγιά ή την μαλακιά προσέγγιση ενός setter....:)

Δεν, ζεσταίνεται, δεν κρυώνει (σε πολύ κρύο), δεν κολλάει κολιτσιδα, δεν κουραζεται, έχει ένα αφεντικό, δεν είναι μόδα, δεν μασάει απο αρκούδα, γουρούνι, έχει χαρακτήρα πιστου στρατιώτη,δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει θηραμα κ να μην το φέρει, δεν είναι ανεξέλεγκτης έρευνας... Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κέρδισαν εμένα.... Τα θαυμάζω.. Θαυμάζω εξίσου όμως, ένα καλπαστικο pointer σε μια πλαγιά ή την μαλακιά προσέγγιση ενός setter....:)
Δλδ πόσα μέτρα φεύγει φίλε μου και ψάχνει??

Αυτό με το δεν υπάρχει περίπτωση να πέσει θήραμα και να μην το φέρει με έχει κάνει να χεστω επάνω μου
Απόγευμα για πέρδικες στο κατέβασμα φερμαρει η μπελα σηκώνεται μια την παίρνω και πότε πρόλαβε η ρουφιανα και πήρε τόση φόρα φεύγει σε έναν γκρεμό χάος
Φωτιά και η μπελα από κοντά μου έκοψε τα πόδια βρε να φωνάζω τίποτα λέω πάει θα γκρεμιστεί
Μετά από λίγα λεπτά ακούω το τσοκανακι της όπως καταλαβαίνεις ερχόταν με την πέρδικα στο στόμα

Έτσι Γιώργο, είναι εξαιρετικά... Και η σκύλα σου κούκλα..
Δεν την έχω πια πονεμένη ιστορία ένα αγγλικό σεττερ έχω όπως είχα πάντα αλλά έχω ευχάριστες αναμνήσεις από την μπελα και αν στρώσουν τα πράγματα θέλω να ξαναπάρω ένα κουρτσχααρ

Δεν την έχω πια πονεμένη ιστορία ένα αγγλικό σεττερ έχω όπως είχα πάντα αλλά έχω ευχάριστες αναμνήσεις από την μπελα και αν στρώσουν τα πράγματα θέλω να ξαναπάρω ένα κουρτσχααρ
.well done.

Τι παραπανω είδες σε αυτή τη ρατσα ώστε να καταλήξεις εκεί; :)
Αρη το κουρτσχααρ ειναι χωρις υπερβολη ενας ελβετικος σουγιας..κυνηγαει μπεκατσα περδικα λαγο γουρουνι οτι το μαθεις..θες να πας για τσιχλα παπια ή φασσα το περνεις σαν σκυλο επαναφορας..ειναι πανεξυπνα ζωα και ευκολα εκπαιδευσιμα..πολυ πιστα στο αφεντικο τους καλοι φυλακες πολυ ηρεμα σκυλια οταν εχουν να κανουν με παιδια και το βασικο ακουραστα στο βουνο κανουν τοσο μεθοδικη ερευνα με εναν οχι τοσο γρηγορο ρυθμο που κυνηγας ανετα ολη μερα..το μονο μειον ειναι οτι ειναι λιγο τρελαρες σαν χαρακτηρες οταν ειναι κουταβια αλλα με την καταλληλη εκπαιδευση στρωνει και αυτο

Αρη το κουρτσχααρ ειναι χωρις υπερβολη ενας ελβετικος σουγιας..κυνηγαει μπεκατσα περδικα λαγο γουρουνι οτι το μαθεις..θες να πας για τσιχλα παπια ή φασσα το περνεις σαν σκυλο επαναφορας..ειναι πανεξυπνα ζωα και ευκολα εκπαιδευσιμα..πολυ πιστα στο αφεντικο τους καλοι φυλακες πολυ ηρεμα σκυλια οταν εχουν να κανουν με παιδια και το βασικο ακουραστα στο βουνο κανουν τοσο μεθοδικη ερευνα με εναν οχι τοσο γρηγορο ρυθμο που κυνηγας ανετα ολη μερα..το μονο μειον ειναι οτι ειναι λιγο τρελαρες σαν χαρακτηρες οταν ειναι κουταβια αλλα με την καταλληλη εκπαιδευση στρωνει και αυτο
Είχα εμπειρία από θείο μου Μίλτο, με μια σκυλα.... Πραγματικό εργαλείο!
Ξεκινουσε στο καμπο για ορτυκια, λουμπες με νερό που κράταγε παπια και βουταγε για πλακα και την έπαιρνε και καρτέρι τσίχλας για απορτ!
Όταν ψόφησε έκλαιγε και ουτε ξανασχοληθηκε με σκυλί!

Status
Not open for further replies.
Back