Πέρδικα - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αν είχα τα φράγκα Γιώργο και εγώ GPS θα έπαιρνα να δούμε μήπως στριμωξω τον ξάδερφό εξ Αμερικής να μου φέρει
Καλημέρα σας Γιώργο και Νίκο,
Γιώργο στριμωξέ τον και γρήγορα!!! όταν μάθεις με GPS θα απορείς πως κυνηγούσες πριν! :)
Το GPS βοηθάει να έχεις καλή εποπτεία για το που βρίσκεται ο σκύλος και ποια διαδρομή έχει κάνει, όταν ο τόπος είναι πολύ πυκνός και ο σκύλος "ανοιχτός". Επίσης με ομίχλη ή σε δάσος με βελανιδιές που είναι όλο ίδιο, βρίσκεις εύκολα το αυτοκίνητο και πολλά άλλα...
Αν ακούς πολύ καλά, καλή λύση στο μπεκατσοκυνήγι είναι και το παραδοσιακό κουδουνάκι!

Καλημέρα σας Γιώργο και Νίκο,
Γιώργο στριμωξέ τον και γρήγορα!!! όταν μάθεις με GPS θα απορείς πως κυνηγούσες πριν! :)
Το GPS βοηθάει να έχεις καλή εποπτεία για το που βρίσκεται ο σκύλος και ποια διαδρομή έχει κάνει, όταν ο τόπος είναι πολύ πυκνός και ο σκύλος "ανοιχτός". Επίσης με ομίχλη ή σε δάσος με βελανιδιές που είναι όλο ίδιο, βρίσκεις εύκολα το αυτοκίνητο και πολλά άλλα...
Αν ακούς πολύ καλά, καλή λύση στο μπεκατσοκυνήγι είναι και το παραδοσιακό κουδουνάκι!
Με τον παραδοσιακό τρόπο κυνηγάω Γιώργο ας δυσκολεύομαι και ας χάνω μπεκατσες με βοηθάει φυσικά ότι τα τελευταία χρόνια λόγω ότι δεν έχω πολύ χρόνο πηγαίνω σε μεριές που ξέρω απέξω και ανακατωτά και ξέρω που να έχω περισσότερο το νου μου
Τον ξάδερφό θα τον στριμωξω όταν πάει Αμερική γιατί το έχει πιάσει στην μητέρα πατρίδα και δεν φεύγει για να ξαναέρθει :D

Για μπεκατσα εννοώ δεν το διευκρινισα
Τώρα κουδούνι στην πέρδικα βάζω αναλόγως την μεριά εάν είναι πολύ ντυμένο δεν γίνεται και αλλιώς
Όταν δεν είχα GPS αλλά είχα πολύ πονηρό και επιδέξιο σκύλο, του είχα κουδουνάκι στο κυνήγι της μπεκάτσας αλλά στον ίδιο τόπο βρίσκαμε και πέρδικες! Τι έκανε λοιπόν το σκυλί!!! ακολουθούσε τις πέρδικες όταν τις έβρισκε, κινούμενος με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην χτυπάει καλά το κουδουνάκι!:)
Αν το μέρος βόλευε (ήταν σχεδόν σπανό) και τα πουλιά περπατούσαν ανήσυχα λόγω θορύβου από το κουδουνάκι, εγώ έπαιρνα ύψος και περίμενα και το σκυλί "σαλαγούσε" τα πουλιά σε εμένα!!!! ακολουθώντας τα από μακρυά, και χωρίς να τους δείχνει ότι τα έχει καταλάβει!

Σήμερα όπως συνήθως τελευταία βρέθηκα στο βουνό στις 15:15 κυνηγήσαμε* 3 γεμάτες ώρες με μια ενδιάμεση 10λεπτη μετακίνηση με το αυτοκίνητο. Το σκυλί έκανε δυσανάλογα μεγάλες διαδρομές για 3 ώρες. Στο βουνό αυτό πήγα εφέτος για πρώτη φορά, συνήθως πάω μετά τα μισά του Νοέμβρη γιατί έχει πολλά ρέματα με δύσκολη βλάστηση και όταν πλέον κρυώσει ο καιρός τα πουλιά βγαίνουν από τα ρέματα.
Βρήκαμε* και στις δύο "χωροκράτειες" που ψάξαμε* το κοπάδι τους και χάρηκα ιδιαίτερα που οι γέννες τους έχουν πάει καλά. Βγάλαμε* δύο δεκάρια κοπάδια. Το πρώτο όταν το φέρμαρε ήμουν 150 μέτρα μακρυά και φύγανε σχεδόν όταν έφτανα να βγω από ένα ρέμα και να πάρω καλή θέση. Τις είδα να πηγαίνουν πολύ κάτω. Οι δεύτερες περπάταγαν και δεν σταμάταγαν πουθενά, ο σκύλος δεν γινόταν να τις πλησιάσει για να τις μπλοκάρει. Φέρμα ο σκύλος, περπάτημα αυτές! όταν προσπάθησε να πάει ποιό κοντά πέταξαν, έτσι δεν γίνεται χα χα χα :)
Μακρινές τουφεκιές στις πέρδικες αποφεύγω να ρίχνω για να μην τραυματίζω πουλιά.
Χωρίς θήραμα απόψε, αλλά αυτό το κυνήγι μου άφησε μια ωραία αίσθηση και γιαυτό ήταν επιτυχημένο. Τώρα που τις ξέρω, θα βρεθεί και η μέρα που θα δώσουν ευκαιρίες για τουφεκιές. Το δεύτερο κοπάδι εκεί που πήγε μπορούσα να πάω, αλλά ήταν τα γίδια κοντά (με τσοπανόσκυλα). :)
Για να καταλάβετε πως είναι οι τόποι δείτε τις φωτογραφίες....όσες φορές πήρα κάποιον άλλον μαζί μου σε μισή ώρα μου έλεγε "είσαι τρελός"
(* εγώ και ο σκύλος)

Attachments

• DSC00099.JPG
    DSC00099.JPG
    427,6 KB · Προβολές: 87
  • DSC00102.JPG
    DSC00102.JPG
    296,5 KB · Προβολές: 85
  • DSC00105.JPG
    DSC00105.JPG
    634,5 KB · Προβολές: 83
  • DSC00100.JPG
    DSC00100.JPG
    395,1 KB · Προβολές: 84
  • DSC00106.JPG
    DSC00106.JPG
    575,9 KB · Προβολές: 86
Μπράβο Γιώργη.

Μπραβο Γιωργο!!!!!! Αξιος θαυμασμου φιλε !!!!!:cool::)

Ευχαριστώ για τα μπράβο, ... αλλά το κυνήγι της πέρδικας, το ξέρετε και οι δύο, είναι πάθος που δεν κόβεται.!
Υπάρχει και ο σκύλος που "ζητιανεύει" να πάμε κυνήγι!... όσο με βαστάνε τα πόδια μου, με βλέπω να ανεβοκατεβαίνω τα βουνά...

Ευχαριστώ για τα μπράβο, ... αλλά το κυνήγι της πέρδικας, το ξέρετε και οι δύο, είναι πάθος που δεν κόβεται.!
Υπάρχει και ο σκύλος που "ζητιανεύει" να πάμε κυνήγι!... όσο με βαστάνε τα πόδια μου, με βλέπω να ανεβοκατεβαίνω τα βουνά...
Αμ΄στο κοβει το κωλοτσιγαρο Γιωργο μου.....ρωτα και μενα....!!!! :(
ΥΓ. Γι'αυτο σας θαυμαζω.....:)

Μπράβο Στράτο, ο σκύλος έχει πάρει μεγάλη δόση "περδικίλας" και έχει μείνει σε μόνιμη φέρμα! χα χα
Άστα να πάνε... δεν ήθελε να μπει στο αυτοκίνητο με τίποτα.... Αλλά έπρεπε να γυρίσω σπίτι...
Του έταξα ότι θα ξαναπάμε και συμβιβάστηκε...
ευχαριστώ!!!

Μπραβο Στρατο για το ζευγαρακι!
Θερια σκυλια τα κουρτσχααρ..βλεπω την σωματικη τους διαπλαση κ το σκαρι τους κ νομιζω πως μπορουν να συρουν γαιδαρο...
Αν κ η αληθεια εναι πως δεν τα παω καλα με τα σκυλια αλλα αυτη η ρατσα μου εχει κινησει το ενδιαφερον...

Μπραβο Στρατο για το ζευγαρακι!
Θερια σκυλια τα κουρτσχααρ..βλεπω την σωματικη τους διαπλαση κ το σκαρι τους κ νομιζω πως μπορουν να συρουν γαιδαρο...
Αν κ η αληθεια εναι πως δεν τα παω καλα με τα σκυλια αλλα αυτη η ρατσα μου εχει κινησει το ενδιαφερον...
Τον έχω λίγο καιρό Τάσο...αλλά είναι αστέρι.
Ακουραστο σκυλί πάει πέρδικα λαγό ορτύκι και μπεκάτσα (που δεν έχουμε πάει ακόμα). Φερμαρει απορταρει και δεν απομακρύνεται πολύ από μένα. Με λίγα λόγια βρήκα το ταίρι μου...
Ευχαριστώ!!!

Status
Not open for further replies.
Back