Τρυγόνι - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα Λεγραινά πιο πολύ κόσμο και από την Κυριακή! Και δεν υπερβάλλω. Οι τουφεκιές ξεκίνησαν νύχτα και η τριάρα έφυγε σύννεφο. Τελικά δεν είχε τίποτα. Ακούω έναν ντουμπλέ σε κάποια φάση και βλέπω να βγαίνει ένα τρυγονάκι γύρω στα 35 μέτρα ανάμεσα στα δέντρα. Λέω ας του ρίξω αν και είχα Lambro διασποράς. Αν και ήταν τραβέρσα έφαγε όλη την τουφεκιά και μπάταρε. Το βρήκα ζωντανό με εσωτερική αιμορραγία και μέχρι να επιστρέψω στο καρτέρι είχε πεθάνει. Αργότερα είδα και ένα δεύτερο το οποίο πέρασε στα 150 μέτρα. Πριν φύγω για το αμάξι και ενώ ήμουν μόνος στο καρτέρι ακούω έναν ντουμπλέ και βγαίνει άλλο ένα ψηλά. Είδα ότι ερχόταν προς εμένα αλλά είχα δέντρα μπροστά μου και δεν το καλοέβλεπα. Δυο παιδιά που ήταν στο αμάξι μου φωνάζουν πάνω σου και τότε το βλέπω να βγαίνει ψηλά και να ανοίγεται, σημαδεύω και μπαίνει στον ήλιο! Χωρίς να το βλέπω απλά ακολουθώ την πορεία του και τραβάω την σκανδάλη! Το πέτυχα και μπατάρει! Η δεύτερη ήταν εύκολη τουφεκιά. Αφού άκουσα τα μπράβο των συναδέλφων (κατάλαβαν ότι το πέτυχα στα τυφλά!) πήγα και μάζεψα μια δεκαοχτούρα. Στεναχωρήθηκα λίγο αλλά πραγματικά δεν μπορούσα να το ξέρω ότι δεν ήταν τρυγόνι. Αύριο πάλι!

Υ.Σ. Όπως βλέπεται το πουλί είναι φετινό! Μάτωσα και την fabarm στην κυριολεξία!

Μην σε στεναχωρεί είναι μπόλικες από δαύτες...
Την έχω πάθει κ εγώ με ήλιο μέσα στα μάτια..το κατάλαβα όταν επεφτε..sarcastic.
Εγώ το κατάλαβα όταν την μάζεψα! Πούλακας πάντως! Α να πω ότι είχε πολλά κιτρινοπούλια σήμερα (συκοφάγοι) και έφαγαν πολύ τουφεκίδι. Πέρασαν δύο από μπροστά μου και δεν τράβηξα καν γιατί απαγορεύονται. Πάνε σε έναν άλλον και αφού παίρνει το ένα φώναζε και στον επόμενο πάνω σου. Με πήραν τα γέλια...δεν υπάρχει σωτηρία! Κάτι τόσο απλό και όμως δεν το σεβόμαστε.

Σήμερα Λεγραινά πιο πολύ κόσμο και από την Κυριακή!
Πέρασα σήμερα μια βόλτα και με έπιασε η ψυχή μου μόνο που τους έβλεπα τον έναν πάνω στον άλλον. Κάθονται πραγματικά 15 μέτρα ο ένας από τον άλλον...! Απορώ όταν αρχίζουν οι τριάρες και φεύγουν γόνατο και πέσει κάνα τρυγονάκι, πόσοι τρέχουν να το μαζέψουν. Είναι δυνατόν να τουφεκάς το ίδιο πουλί με άλλους 2-3 και μετά να πρέπει να βγάλεις άκρη;
Αλλάζω μέρος από αύριο, θα ανεβαίνω στην Αγία Βαρβάρα. Μαζεύει πάρα πολύ κόσμο και κει αλλά τουλάχιστον έχει άπλα και βλέπεις μακριά, χαζεύεις και λίγο πέλαγος.
Σήμερα στο Άσπρο Λιθάρι πάνω από το δημοτικό υδραγωγείο, μια από τα ίδια. Μερικά πουλιά ανέβηκαν από τα Λεγρενά, πέσαν και τα γνωστά πουστριλίκια, αφού πάει ο άλλος από τις 4 και έρχεται ο πονηρός στις 6:15 και κάθεται δίπλα σου ... κτλ. Προσωπικά τα ίδια φυσίγγια βάζω και βγάζω από το Σάββατο.
Μου έκανε και έλεγχο η ομοσπονδιακή θηροφυλακή.

Πέρασα σήμερα μια βόλτα και με έπιασε η ψυχή μου μόνο που τους έβλεπα τον έναν πάνω στον άλλον. Κάθονται πραγματικά 15 μέτρα ο ένας από τον άλλον...! Απορώ όταν αρχίζουν οι τριάρες και φεύγουν γόνατο και πέσει κάνα τρυγονάκι, πόσοι τρέχουν να το μαζέψουν. Είναι δυνατόν να τουφεκάς το ίδιο πουλί με άλλους 2-3 και μετά να πρέπει να βγάλεις άκρη;
Αλλάζω μέρος από αύριο, θα ανεβαίνω στην Αγία Βαρβάρα. Μαζεύει πάρα πολύ κόσμο και κει αλλά τουλάχιστον έχει άπλα και βλέπεις μακριά, χαζεύεις και λίγο πέλαγος.
Σήμερα στο Άσπρο Λιθάρι πάνω από το δημοτικό υδραγωγείο, μια από τα ίδια. Μερικά πουλιά ανέβηκαν από τα Λεγρενά, πέσαν και τα γνωστά πουστριλίκια, αφού πάει ο άλλος από τις 4 και έρχεται ο πονηρός στις 6:15 και κάθεται δίπλα σου ... κτλ. Προσωπικά τα ίδια φυσίγγια βάζω και βγάζω από το Σάββατο.
Μου έκανε και έλεγχο η ομοσπονδιακή θηροφυλακή.
Θα το ξαναπώ...εκεί που πάω δεν έχω τέτοιο θέμα! Και έχω βρει άλλο ένα μέρος που ίσως δοκιμάσω αύριο...

Θα το ξαναπώ...εκεί που πάω δεν έχω τέτοιο θέμα! Και έχω βρει άλλο ένα μέρος που ίσως δοκιμάσω αύριο...
Το έχω καταλάβει Βασίλη, δεν αναφέρομαι σε σένα, απλά πήρα αφορμή από το σχόλιο σου για την πολυκοσμία.

Να το δοκιμασεις για το αδερφό σου!!
Λιώνε στο γραφείο ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε. Θα σου στέλνω μια φωτογραφία την ημέρα μέχρι και την Παρασκευή. Το Σάββατο αν έρθεις θα σε βάλω στο καρτέρι μου να δεις και εσύ χαρά στα δάχτυλα σου .my man.

• Like
Reactions: jnp
Εγώ το κατάλαβα όταν την μάζεψα! Πούλακας πάντως! Α να πω ότι είχε πολλά κιτρινοπούλια σήμερα (συκοφάγοι) και έφαγαν πολύ τουφεκίδι. Πέρασαν δύο από μπροστά μου και δεν τράβηξα καν γιατί απαγορεύονται. Πάνε σε έναν άλλον και αφού παίρνει το ένα φώναζε και στον επόμενο πάνω σου. Με πήραν τα γέλια...δεν υπάρχει σωτηρία! Κάτι τόσο απλό και όμως δεν το σεβόμαστε.
Βασίλη δίκιο έχεις..Πιστεψεμε είναι το λιγοτερο..Το χειρότερο είναι που ορισμένοι κυνηγοί της πουτ.ας τουφεκανε τσαλαπετεινους που είναι μετρημένοι στα δάκτυλα..Και δυο παρανομίες είναι καταδικαστεες από όλους μας βέβαια.

Παιδιά ας μην αναπαράγουμε τα κακώς κείμενα των ελαχίστων.
Δίκιο μεγάλο έχεις Γιωργο..Ίσως όμως για χαρη αυτών των ελάχιστων να βάλλεται το κυνήγι..και κάποια στιγμή ίσως την πληρώσουμε όλοι μας την νύφη..Εν πάση περίπτωση σταματώ για να μην αισθανόμαστε άσχημα.:)

Ψηλά στα Λεγραινα και εκεί πολυκοσμια, το αδιαχωρητο από σκυλαδες.
Έξη και εικοσι, μόλις ανοίγω το καπό στο μισοσκοταδο και πετάγεται ένα τρυγόνι και πάει στο απαγορευμένο. Εκείνη τη στιγμή άκουσα τις πρώτες τουφεκιες στα χαμηλά.Θα έχει πουλιά σκέφτηκα.
Περιμένω να ξημερώσει καλά να ξεκινήσω περπάτημα με το κοκκερακι.
Δεν πρόλαβα, έξη και μισή τέσσερις συνάδελφοι με οκτώ σκυλιά πέρασαν από μπροστά μου και δεν άφησαν τίποτα όρθιο.
Κάθισα κάποια στιγμή να πάρω ανάσα κατά τις οκτώ παρα. Περνάει από μπροστά μου ο ένας με ενα σκυλί και έψαχνε το άλλο του σκυλί. Αφού καλημεριστηκαμε τον ρωτάω τι έκανε μέχρι στιγμής, μου λέει: τίποτα, αλλά το σκυλί μου μου είπαν ότι σήκωσε δύο ορτυκια αλλά εγώ δεν τα είδα.
Έπαθα πλάκα. Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος νομίζει ότι κυνηγάει;
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εννιά στις δέκα τουφεκιες είναι πολυβολισμοι σε αφερμαριστα πουλιά που σηκώνουν τα σκυλιά μακριά. Σε σημείο που νόμιζα ότι τουφεκουσαν τρυγονια και όχι ορτυκια.
Τελικά εγω δεν σήκωσα κανένα. Ο φίλος που ήταν μαζί πήρε ένα ορτυκι την ώρα που με έψαχνε αφού το σήκωσε δύο φορές χωρίς σκυλο.
Περιστέρια σήμερα δεν είδαμε.

Last edited:
Πάνω που ψηνομουν κάποια μέρα να κατέβω για πρώτη φορά προς λεγραινα, καθώς δεν κυνηγάω συνήθως εντός Αττικής, μου κόπηκε η φορα με όσα διαβάζω...

η sl80 123 του πατέρα μου έχει για διακοσμητικά στο κοντάκι μερικά σκάγια από Λεγρενά,εγώ την είχα γλυτώσει και έφαγα μερικά πλάτη χωρίς τραυματισμό

ο πατέρας μου γύρω στα 5-6 σκάγια στο πρόσωπο ευτυχώς όχι μάτια,από τότε μακρυά και αγαπημένοι,είναι για πολύ καουμπόηδες το μέρος

ς, μου κόπηκε η φορα με όσα διαβάζω...
Προσωπικά πηγαίνω για να στρωσουν οι πατούσες των σκυλιων και να αδυνατησουν λίγο.
Πήγαινε απλώς για την (κακή) εμπειρία και κάνε και ένα μπάνιο γυρίζοντας.

Προσωπικά πηγαίνω για να στρωσουν οι πατούσες των σκυλιων και να αδυνατησουν λίγο.
Πήγαινε απλώς για την (κακή) εμπειρία και κάνε και ένα μπάνιο γυρίζοντας.
Πηγαίνω για κυνήγι συνήθως για να ηρεμώ και να περνάω καλά. Αν ειναι να πάω να σπάσω τα νεύρα μου με τα κακώς κείμενα νομίζω ότι χάνεται το νόημα.

Status
Not open for further replies.
Back