Ειχες καιρο να το κυνηγησεις κ μολις το αποφασισες σε ανταμειψε..
Όντως κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία. Το γουστάρω πολύ γιατί με λιγοστά γραμμάρια είναι φωτιά μαύρη. Το κάθε όπλο όμως θέλει την συνήθεια του. Έχω ασχοληθεί αρκετά μαζί του γιατί μπορεί να είναι κατασκευασμένο το μακρινό 62, αλλά λειτουργικά είναι σε άψογη κατάσταση. Το κοντάκι το έχω φέρει με ημίμετρα στα μέτρα μου, γιάυτο σήμερα περιμένω τον μάστορα να έρθει να διαλέξουμε κομμάτι καρυδιά και να ξεκινήσει η αναβάθμιση της σοβιετικής κορωνίδας της εποχής εκείνης.
Αυτό που είδα σήμερα σε ψηλωμένα πουλιά είναι η ακραία αμεσότητα που διαθέτουν οι σκανδάλες του. Πολύ μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα τρία όπλα που έχω. Οι σκανδάλες σκληρές αλλά.... μαχαιριές ,δεν διαθέτουν αυτήν την ελάχιστη "νεκρή" διαδρομή που διαθέτουν οι σκανδάλες στα υπόλοιπα όπλα. Γενικά το lock time είναι ασύγκριτα πιο γρήγορο.
Η πρώτη τσίχλα της ημέρας, καμιά 40 μέτρα και πατημένη, τράβηξε χειρόφρενο και έκανε ορθοπεταλιές μετά την τουφεκιά. Τα ίδια και η δεύτερη, οπότε κατάλαβα ότι οι τουφεκιές φεύγουν μπροστά. Η τρίτη τουφεκιά έμελλε να ήταν το high light της ημέρας, μια τσίχλα σε αριστερή τραβέρσα, τόσο μακριά και ψηλά, που ακόμη και από κάτω να ήσουν θα σκεφτόσουν πολύ να τουφεκίσεις. Είχα σηκώσει το όπλο και την ακολουθούσα πιο πολύ για την κίνηση, μέχρι που έχοντας υπόψη αυτό που είχα δει, το όπλο μπήκε όσο μπροστά χρειαζόταν, αισθητά λιγότερο όμως από ότι θα θέλανε τα άλλα. Επέλεξα την αριστερή και έγινε το απίστευτο...

Τα σκάγια πήγαν στο πουλί αφού κατέβασα το όπλο....asking.. Ήταν απίστευτο πραγματικά. Φυσιγγι ν.9 Κένταυρος. Κάποιος μίλησε για 70 μέτρα, πήγα εκεί που έπεσε αλλά δεν την βρήκα. Το σημείο που έπεσε μου το επιβεβαίωσε φίλος της παρέας αλλά και ένας ξένος κύριος που καθόταν κοντά. Συνεχώς γύρναγα προς τα πίσω και μου λέγαν μην φεύγεις, εδώ έπεσε. Γύρναγα και κοίταγα από που της έριξα και αρνιομουν να δεχτώ ότι το πουλί ήταν τόσο μακριά με το σημείο που καθόμουν. Ήταν τόσο επίσης ψηλά που και από κάτω να ήσουν, πάλι δεν ήταν για τουφεκιά .asking..
Όπως ήταν φυσικό σε τέτοια απόσταση το 9αρι την έριξε αλλά δεν την σκότωσε και μάλλον μέχρι να φτάσω περπάτησε σε διπλανό σχοίνο.