Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ειχες καιρο να το κυνηγησεις κ μολις το αποφασισες σε ανταμειψε...my man.
Όντως κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία. Το γουστάρω πολύ γιατί με λιγοστά γραμμάρια είναι φωτιά μαύρη. Το κάθε όπλο όμως θέλει την συνήθεια του. Έχω ασχοληθεί αρκετά μαζί του γιατί μπορεί να είναι κατασκευασμένο το μακρινό 62, αλλά λειτουργικά είναι σε άψογη κατάσταση. Το κοντάκι το έχω φέρει με ημίμετρα στα μέτρα μου, γιάυτο σήμερα περιμένω τον μάστορα να έρθει να διαλέξουμε κομμάτι καρυδιά και να ξεκινήσει η αναβάθμιση της σοβιετικής κορωνίδας της εποχής εκείνης.
Αυτό που είδα σήμερα σε ψηλωμένα πουλιά είναι η ακραία αμεσότητα που διαθέτουν οι σκανδάλες του. Πολύ μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα τρία όπλα που έχω. Οι σκανδάλες σκληρές αλλά.... μαχαιριές ,δεν διαθέτουν αυτήν την ελάχιστη "νεκρή" διαδρομή που διαθέτουν οι σκανδάλες στα υπόλοιπα όπλα. Γενικά το lock time είναι ασύγκριτα πιο γρήγορο.
Η πρώτη τσίχλα της ημέρας, καμιά 40 μέτρα και πατημένη, τράβηξε χειρόφρενο και έκανε ορθοπεταλιές μετά την τουφεκιά. Τα ίδια και η δεύτερη, οπότε κατάλαβα ότι οι τουφεκιές φεύγουν μπροστά. Η τρίτη τουφεκιά έμελλε να ήταν το high light της ημέρας, μια τσίχλα σε αριστερή τραβέρσα, τόσο μακριά και ψηλά, που ακόμη και από κάτω να ήσουν θα σκεφτόσουν πολύ να τουφεκίσεις. Είχα σηκώσει το όπλο και την ακολουθούσα πιο πολύ για την κίνηση, μέχρι που έχοντας υπόψη αυτό που είχα δει, το όπλο μπήκε όσο μπροστά χρειαζόταν, αισθητά λιγότερο όμως από ότι θα θέλανε τα άλλα. Επέλεξα την αριστερή και έγινε το απίστευτο...:eek:
Τα σκάγια πήγαν στο πουλί αφού κατέβασα το όπλο....asking.. Ήταν απίστευτο πραγματικά. Φυσιγγι ν.9 Κένταυρος. Κάποιος μίλησε για 70 μέτρα, πήγα εκεί που έπεσε αλλά δεν την βρήκα. Το σημείο που έπεσε μου το επιβεβαίωσε φίλος της παρέας αλλά και ένας ξένος κύριος που καθόταν κοντά. Συνεχώς γύρναγα προς τα πίσω και μου λέγαν μην φεύγεις, εδώ έπεσε. Γύρναγα και κοίταγα από που της έριξα και αρνιομουν να δεχτώ ότι το πουλί ήταν τόσο μακριά με το σημείο που καθόμουν. Ήταν τόσο επίσης ψηλά που και από κάτω να ήσουν, πάλι δεν ήταν για τουφεκιά .asking..
Όπως ήταν φυσικό σε τέτοια απόσταση το 9αρι την έριξε αλλά δεν την σκότωσε και μάλλον μέχρι να φτάσω περπάτησε σε διπλανό σχοίνο.

Last edited:
δίκαννο τι άλλο....όταν τουφεκάς και παίρνεις θήραμα στα 60 και 70+ με Νο8-9 χτυπάει το τηλ και σου λέει ο φίλος "κάθεται άλλος μπροστά σου στο καρτέρι και σου κόβει τα πουλιά" και γελάνε μέχρι και τα αυτιά σου νοιώθεις πολύ ωραια,,,ασύγκριτα τα βλητικά του αποτελέσματα σε σχέση με ένα αυτογεμές

Μπράβο Γιώργη !

Στους Στουππαιους κατω απο τα στυρα πανω απο το Μαρμαρι

επειδή το κυνηγάω το μέρος χρόνια δεν αξίζει για μπασίματα θα χάσεις την ώρα σου,,,,,κράτα το μέρος για τα επιστρόφια όμως και λίγο ακόμα πιο πάνω προς κάψαλα και θα με θυμηθείς ;)

Ξανά κατά τόπους πέρασαν πουλιά, αλλού λιγότερα αλλου περισσότερα. Τουφεκιές δεν άκουσα γύρω από τη δουλειά σήμερα και όντως όπως έμαθα μετά είχε λίγα πράγματα ενώ η πυκνή ομίχλη κράτησε μέχρι τις 08:30. Με τον Κώστα που μιλήσαμε λίγο πιο νότια είδε πολλά πουλιά σε κοπαδακια ενώ είχε πολλή καλή καρπωση.

δίκαννο τι άλλο....όταν τουφεκάς και παίρνεις θήραμα στα 60 και 70+ με Νο8-9 χτυπάει το τηλ και σου λέει ο φίλος "κάθεται άλλος μπροστά σου στο καρτέρι και σου κόβει τα πουλιά" και γελάνε μέχρι και τα αυτιά σου νοιώθεις πολύ ωραια,,,ασύγκριτα τα βλητικά του αποτελέσματα σε σχέση με ένα αυτογεμές

Μπράβο Γιώργη !
Παύλο για να μην παρεξηγηθώ εννοείται ότι αυτόν που ανέφερε το 70 τον επανέφερα στην τάξη αμέσως, αλλά τι να το κάνεις 70 μπορεί να μην ήταν, ήταν όμως εξήντα.
Φίλος έφυγε από κει, είχαμε 40 μέτρα απόσταση και όταν πέρασε μια και τον ρώτησα γιατί δεν ρίχνει, μου λέει, έφυγα αφού καλύπτεις όλο τον λόφο.....very happy.

Μολις γύρισα και εγω.Το πρώτο καλο μπασιμο αλλα πολυ μικρό μονο 25
-30 λεπτα εγινε.Τα τσιχλονια κοπαδιαστα και ψηλωμενα.Μονο αυτην καταφεραμε δυστυχώς λογο του οτι ημασταν χαμηλα.Καλα ηταν παντός.Αναμένουμε αυριο να κανουμε κανα καλο μπουκετακι πρωτα ο Θεος.Τα φυσίγγια του Ρουμελιώτη φωτια και με την υγρασία που ειχε το πρωί!

καλημερα κυριοι.επιτελους το ματωσαμε το εργαλειο.τα πουλια λιγα εως αφαντα και σαν να μην εφτανε αυτο ητανε αριστερα μου αλλα μακρια μου δυστυχως 3-4 παληκαραδες με μηχανακι και τα πουλια πηγαιναν ολα εκει.μια κακομοιρα ακουσα ξαφνικα αριστερα μου και παρολο που η τουφεκια δεν ηταν πανω απο 25 μετρα το kicks lf δεν την χαλασε περιεργως κι ευτυχως
aTAPwV1.jpg

Από τα υψώματα τις Βοιωτίας τρελή φόλα σήμερα. Είδα δεν είδα 10 τσίχλες στον ορίζοντα. Το γέρο πλάγιο έδειξε ωστόσο τα δόντια του. Η φάσα ξεράθηκε με ν.7 tordo 30 gr.

Μπράβο παλικάρια.
Αποστόλη πολλή όμορφη η φώτο.

Ευριπίδη κάτσε να'ρθουν τα πυραυλάκια και σε αυτά τα μέτρα θα τις ρίχνουν ψημενες έτοιμες για φαγωμα.......sarcastic.
Γιώργη άντε και στα επόμενα, σε περιμένω με το πλάγιο σε κάνα καυτό καρτέρι....pop.

επειδή το κυνηγάω το μέρος χρόνια δεν αξίζει για μπασίματα θα χάσεις την ώρα σου,,,,,κράτα το μέρος για τα επιστρόφια όμως και λίγο ακόμα πιο πάνω προς κάψαλα και θα με θυμηθείς ;)
Αρχες Νοέμβρη θα παω λες να μην παίξουν ουτε στο απογευματινο?

Πηρε φωτια η παρτουζοισπανιδα....λεγε φυσιγγια και τσοκ...αλλιως θα γινω κακος και θα λεω οτι τα ριξες με το σουγια...

Ωραια η φωτο Αποστολε!.well done.
Ωραια και η σιταρηθρα..:)
Με τον opinel τα γδερνεις??.yelling.

Ωραια φωτογραφια..

Απόστολε, πολύ όμορφη η φωτό σου! .well done.

Είσαι καλλιτέχνης τέλος!.RESPECT.

Και γαμώ τις φωτογραφίες φίλε!!!! Μπράβο!

Τόλη πολύ ωραία η φωτογραφία.

Μπράβο παλικάρια.
Αποστόλη πολλή όμορφη η φώτο.

Ευριπίδη κάτσε να'ρθουν τα πυραυλάκια και σε αυτά τα μέτρα θα τις ρίχνουν ψημενες έτοιμες για φαγωμα.......sarcastic.
Γιώργη άντε και στα επόμενα, σε περιμένω με το πλάγιο σε κάνα καυτό καρτέρι....pop.

Σας ευχαριστώ λεβέντες!
Με έπιασε η φθινοπωρινή ανησυχία μου :D:D
Τάσο ο opinel έχει γδάρει απο σιταρίθρα έως λαγό . Τον έχω απο φοιτητής κάμποσα χρόνια και είναι η αδυναμία μου.
Παναγιώτη, έριξα με saga 28 gr no 81/2 Φ 2,12 mm. Απο τσόκ ξεκίνησα με το anaconda mid range και δεν χρειάστηκε να αλλάξω. Εκανα επιτυχημένες βολές απο τα 10 έως τα 40+ μέτρα σήμερα και το ευχαριστήθηκα.
Τα saga το πρωι υστερούσαν με την ομίχλη, μετά όμως έδειξαν τα δόντια τους.

Δυστηχώς δεν βρήκα και δυο πεσμένα κοτσύφια. Αν και μικρή η απόσταση που τα πήρα πέσαν σε πολύ πυκνό μέρος o_O

Αλλά όχι και "τρελή φόλα" ρε συ, εμάς μας βγαίνει η πίστη για μια γαλάζια στα μπασίματα...:)
Χρησταρα, έχεις δίκιο αλλά τά τυχαία και τυχερά δεν μπορώ να τα βάλω στο παιχνίδι. Για τσίχλες πήγαμε ;)
Σύν Αθηνά...όμως.
Τα παιδιά θέλαν να πάμε να περπατησουμε ένα ήσυχο μέρος, με ένα μεγάλο αμπέλι αμαζευτο που κρατάει πολύ τσιχλοκοτσυφο. Έχει ένα ρεματακι στο σύνορο με νερό μέσα παρά την γενική ξέρα που επικρατεί, προερχόμενο από μια φθαρμένη σωλήνα ποτίσματος.
Στο τελείωμα του κτήματος έχει κάτι μεγάλες ιτιές. Τούς άφησα στην αρχή και πήγα στο τελείωμα του χωραφιού πίσω από τα δέντρα ώστε να γίνει παιχνίδι με οτι σηκωθεί από μέσα.
Κατεβαίνοντας προς τα δέντρα πήρα στα χέρια μου δύο 9αρια και αφού τα κοίταξα τα ξανά έβαλα στην ζώνη, τραβώντας δύο 7αρια. Κάτι με έτρωγε....:)
Πλησιάζοντας τα δέντρα είδα το πουλί να ξεκλαρωνει και να τραβάει προς τα παιδιά. Μετά από λίγο τους ακούω να τουφεκανε και βλέπω το πουλί να γυρίζει πίσω. Ήμουν καλά κρυμμένος και περίμενα από που θα σκάσει μύτη. Ήρθε κατά πάνω μου ....ήταν πλέον εύκολη υπόθεση :cool:.

Status
Not open for further replies.
Back