Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
και εδω πανω σε εμας παιζουνε τα τσιχλονια και της τουφεκιεσμας της κανουμε οχι τρελα πραγματα αλα ο μεζες βγαινηηηηη ΥΓ ασε που δεν ειναι ακωμη ο καιρως για καλες τσιχλωντουφεκιεςςςςςς εχουμε ακωμη πορειαααα απλα τωρα κανουμε ζεσταμααααα.my man.

Χρησταρα, έχεις δίκιο αλλά τά τυχαία και τυχερά δεν μπορώ να τα βάλω στο παιχνίδι. Για τσίχλες πήγαμε ;)
Σύν Αθηνά...όμως.
Τα παιδιά θέλαν να πάμε να περπατησουμε ένα ήσυχο μέρος, με ένα μεγάλο αμπέλι αμαζευτο που κρατάει πολύ τσιχλοκοτσυφο. Έχει ένα ρεματακι στο σύνορο με νερό μέσα παρά την γενική ξέρα που επικρατεί, προερχόμενο από μια φθαρμένη σωλήνα ποτίσματος.
Στο τελείωμα του κτήματος έχει κάτι μεγάλες ιτιές. Τούς άφησα στην αρχή και πήγα στο τελείωμα του χωραφιού πίσω από τα δέντρα ώστε να γίνει παιχνίδι με οτι σηκωθεί από μέσα.
Κατεβαίνοντας προς τα δέντρα πήρα στα χέρια μου δύο 9αρια και αφού τα κοίταξα τα ξανά έβαλα στην ζώνη, τραβώντας δύο 7αρια. Κάτι με έτρωγε....:)
Πλησιάζοντας τα δέντρα είδα το πουλί να ξεκλαρωνει και να τραβάει προς τα παιδιά. Μετά από λίγο τους ακούω να τουφεκανε και βλέπω το πουλί να γυρίζει πίσω. Ήμουν καλά κρυμμένος και περίμενα από που θα σκάσει μύτη. Ήρθε κατά πάνω μου ....ήταν πλέον εύκολη υπόθεση :cool:.
Δεν μαζεύει η σωλήνα το καλοκαίρι τρυγονακια ; ιδανικό μέρος μου ακούγεται

Απογευματινο σήμερα.Πήγα με το full τσοκ.Μολις φτάνουμε παω πανω απο ενα ρεμα σε ενα ύψωμα.Μολις φτανω μετα απο κανα λεπτο γύριζω πισω μου και βλεπω δυο γερακοτσιχλες στα 40 μετρα απο εμενα στη σειρα να περνανε.Οι πρωτες που μου εχουν περασει.Δεν τις τουφεκισα καθως ειχα 9ρακια για να μην τις τραυματισω.Πιάσανε στην κορυφη ενος πευκου στο απέναντι βουνο και με έπιασε μια τρελα και το ανέβηκα όλο μεχρι που εφτασα στο πευκο αλλα ειχαν φυγει.Γυριζω κατω που ειμουν πριν μου περναει μια τσιχλα στα 50 και μετρα της ριχνω δυο τουφεκιες αλλα ηταν αρσενικια και αυτη.Μετα απο λιγο βλεπω 3 φασσες μαζι μακρια μου να περνάνε τραβερσα απο πισω προς τα μπροστα μου προλαβαίνω βαζω ενα 80 βολο αλλα δεν τους εριξα γιατι δεν περασαν κοντα.Επίσης οι πρωτες που μου περασαν τοσο κοντα.Ειδα και το πρωι ενα κοπαδι με 8 μακρια μου το τουφεκισαν 2 ατομα αλλα δεν πήρανε καμια.Πολυ εντυπωσιακή μερα σήμερα ασχετα αν δεν πηρα καμια.Αυριο προβλέπετε αν οχι μπασιμο τοπικη μετακίνηση οποτε ετοιμαστείτε και παρτε και κανα 5αρι μαζι..sarcastic.
Γενικα πολυ τουφεκαλευρια σήμερα ασχετα αν ηταν ψηλωμενα έπρεπε να παρω μια δυο τσιχλες.Τα φυσίγγια φταίνε μαλλον.sarcastic.

Απογευματινο σήμερα.Πήγα με το full τσοκ.Μολις φτάνουμε παω πανω απο ενα ρεμα σε ενα ύψωμα.Μολις φτανω μετα απο κανα λεπτο γύριζω πισω μου και βλεπω δυο γερακοτσιχλες στα 40 μετρα απο εμενα στη σειρα να περνανε.Οι πρωτες που μου εχουν περασει.Δεν τις τουφεκισα καθως ειχα 9ρακια για να μην τις τραυματισω.Πιάσανε στην κορυφη ενος πευκου στο απέναντι βουνο και με έπιασε μια τρελα και το ανέβηκα όλο μεχρι που εφτασα στο πευκο αλλα ειχαν φυγει.Γυριζω κατω που ειμουν πριν μου περναει μια τσιχλα στα 50 και μετρα της ριχνω δυο τουφεκιες αλλα ηταν αρσενικια και αυτη.Μετα απο λιγο βλεπω 3 φασσες μαζι μακρια μου να περνάνε τραβερσα απο πισω προς τα μπροστα μου προλαβαίνω βαζω ενα 80 βολο αλλα δεν τους εριξα γιατι δεν περασαν κοντα.Επίσης οι πρωτες που μου περασαν τοσο κοντα.Ειδα και το πρωι ενα κοπαδι με 8 μακρια μου το τουφεκισαν 2 ατομα αλλα δεν πήρανε καμια.Πολυ εντυπωσιακή μερα σήμερα ασχετα αν δεν πηρα καμια.Αυριο προβλέπετε αν οχι μπασιμο τοπικη μετακίνηση οποτε ετοιμαστείτε και παρτε και κανα 5αρι μαζι..sarcastic.
Γενικα πολυ τουφεκαλευρια σήμερα ασχετα αν ηταν ψηλωμενα έπρεπε να παρω μια δυο τσιχλες.Τα φυσίγγια φταίνε μαλλον.sarcastic.
αμ δεν φταινε τα φυσιγγια φταιει η υπερβολικη σιγουρια και τα πουλια τα σκωτονουμε με τα ματια οχι με το οπλο στο λεω εκ πειρας

Καλημέρα, σήμερα δεν βγήκα παρόλο που σηκώθηκα πρωί. Έκατσα στο μπαλκόνι από τις 7.10 περίπου να δω αν θα ακούσω τουφεκιές καθώς έχω οπτική και ακουστική επαφή με πολλά καρτέρια της περιοχής. Δυστυχώς άκουσα ελάχιστες τουφεκιές ως τώρα (8.15), οπότε και σήμερα δεν είχε πουλιά στην περιοχή μου (ΒΑ Αττική).

Καλημέρα σημερα, το όριο η παρεα ολη, δυστυχώς τραγική μερα και η σημερινή! Είδαμε ενα μπουλούκι πολυ μακρυα 50 φασες και μολις γυρίσαμε να πιουμε καφεδάκι! Αυριο το προγραμμα εχει διάβασμα, κυνήγι το αλλο σκ παλι!

Όντως κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία. Το γουστάρω πολύ γιατί με λιγοστά γραμμάρια είναι φωτιά μαύρη. Το κάθε όπλο όμως θέλει την συνήθεια του. Έχω ασχοληθεί αρκετά μαζί του γιατί μπορεί να είναι κατασκευασμένο το μακρινό 62, αλλά λειτουργικά είναι σε άψογη κατάσταση. Το κοντάκι το έχω φέρει με ημίμετρα στα μέτρα μου, γιάυτο σήμερα περιμένω τον μάστορα να έρθει να διαλέξουμε κομμάτι καρυδιά και να ξεκινήσει η αναβάθμιση της σοβιετικής κορωνίδας της εποχής εκείνης.
Αυτό που είδα σήμερα σε ψηλωμένα πουλιά είναι η ακραία αμεσότητα που διαθέτουν οι σκανδάλες του. Πολύ μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα τρία όπλα που έχω. Οι σκανδάλες σκληρές αλλά.... μαχαιριές ,δεν διαθέτουν αυτήν την ελάχιστη "νεκρή" διαδρομή που διαθέτουν οι σκανδάλες στα υπόλοιπα όπλα. Γενικά το lock time είναι ασύγκριτα πιο γρήγορο.
Η πρώτη τσίχλα της ημέρας, καμιά 40 μέτρα και πατημένη, τράβηξε χειρόφρενο και έκανε ορθοπεταλιές μετά την τουφεκιά. Τα ίδια και η δεύτερη, οπότε κατάλαβα ότι οι τουφεκιές φεύγουν μπροστά. Η τρίτη τουφεκιά έμελλε να ήταν το high light της ημέρας, μια τσίχλα σε αριστερή τραβέρσα, τόσο μακριά και ψηλά, που ακόμη και από κάτω να ήσουν θα σκεφτόσουν πολύ να τουφεκίσεις. Είχα σηκώσει το όπλο και την ακολουθούσα πιο πολύ για την κίνηση, μέχρι που έχοντας υπόψη αυτό που είχα δει, το όπλο μπήκε όσο μπροστά χρειαζόταν, αισθητά λιγότερο όμως από ότι θα θέλανε τα άλλα. Επέλεξα την αριστερή και έγινε το απίστευτο...:eek:
Τα σκάγια πήγαν στο πουλί αφού κατέβασα το όπλο....asking.. Ήταν απίστευτο πραγματικά. Φυσιγγι ν.9 Κένταυρος. Κάποιος μίλησε για 70 μέτρα, πήγα εκεί που έπεσε αλλά δεν την βρήκα. Το σημείο που έπεσε μου το επιβεβαίωσε φίλος της παρέας αλλά και ένας ξένος κύριος που καθόταν κοντά. Συνεχώς γύρναγα προς τα πίσω και μου λέγαν μην φεύγεις, εδώ έπεσε. Γύρναγα και κοίταγα από που της έριξα και αρνιομουν να δεχτώ ότι το πουλί ήταν τόσο μακριά με το σημείο που καθόμουν. Ήταν τόσο επίσης ψηλά που και από κάτω να ήσουν, πάλι δεν ήταν για τουφεκιά .asking..
Όπως ήταν φυσικό σε τέτοια απόσταση το 9αρι την έριξε αλλά δεν την σκότωσε και μάλλον μέχρι να φτάσω περπάτησε σε διπλανό σχοίνο.
Ρε μαν...ο Σιλι είσαι ή ο Ποιητης Εμπειρίκος ναούμε;

Status
Not open for further replies.
Back