Γνώμες Φυσιγγίων

Γενικα απο τοτε που σταματησαν τα πυρκαλ, τα classica και τα speed τα εχω δουλεψει πολυ πριν γινουν απαγορευτικα λογω τιμης. Μετα ηρθε ο Ανδρεας και δουλευα αυτα. Φετος ομως μιας και οι διαφορες στις τιμες ειναι μικρες θα τα ξαναδουλεψω, (μαζι με του Ανδρεα). Μονο θετικα λογια εχω να πω και για τα classica και για τα speed. Και για πολλα χρονια εναρξη στο τρυγονι μονο με classica 32gr no8.
Μητσακο εαν τελικα μας το επιτρεψουν το τρυγονι φετος, θα προτιμησω να ριξω το καινουργιο το 32αρι. Το az20 το εχω παρει απο φοβο, βεβαια θα το ξαναριξω στις τσιχλες και θα το δοκιμασω και με ''κρυο - λεμε τωρα''. Ουτως η αλλως 2 κυνηγια το χρονο πηγαινω για τρυγονια, ποσες ντουφεκιες να ριξω?
και γω χρονια με το classica 32gr no7,5 κυνηγαω τρυγονια . Εχω μερικα κουτια ακομα ειχα στοκαρει οταν ειδα οτι δεν βγαζει το καινουργιο σε 7,5. Ειναι λογικο το φτηνοτερο ΑΖ 20 να ειναι λιγοτερο "καλο" , αλλα σε τι; Υποθετω σε ελεγχους. Αλλο κοστος να ελεγχεις 1 /100 κουτια , άλλο 1/500. Το ιδιο και πριν στον έλεγχο στους καλυκες κλπ. Το αποτελεσμα ; συχνοτερα να ξεφευγουν ελατωματικες παρτιδες
Αυτο συμβαινει παντα με τη σχεση προιον τιμη. Εν γνωση μας παιρνουμε οτι παιρνουμε

Για λαγό σε νο 4 με beretta vitoria και 4* ως δεύτερο και τρίτο.
Για δέντροτσίχλα σε νο 7 πάλι με 4*
Δεντροτσιχλες με νο7 είναι overkill. Με speed νo8 και νο9 και 4* επεφταν πατσαβούρα απο παντού. 8αρι με κρυο και 9αρι με καλο καιρο. Αν παίζουν φασσες όμως στην περιοχή σου πάω πάσο για το νο7!!!

Καλησπέρα,
Έχει ρίξει κάποιος τα νέα nsi speed 34 γρ για να μας πει εντυπώσεις σε τι καιρό δουλεύουν τι κατανομή βγάζουν συνήθως;
Από τα καλύτερα 34αρια. Ποτέ δεν απογοήτευσαν. Ρίξε άφοβα όλη τη σεζόν.

Για λαγό σε νο 4 με beretta vitoria και 4* ως δεύτερο και τρίτο.
Για δέντροτσίχλα σε νο 7 πάλι με 4*
Για λαγό θα σου πρότεινα να πας στις σίγουρες επιλογές και συγκεκριμένα σε κάποιο από τα remington exress, nitro magnum, winchester super speed, nsi lepre, rottweil. Δε λέω ότι με το speed δε θα πέσει, αλλά από τη στιγμή που οι ντουφεκιές σε αυτό το θήραμα είναι μετρημένες γιατί να μην κάνουμε την "υπερβολή" σε ότι πιο αξιόπιστο φυσίγγι κυκλοφορεί.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
Οταν δεν γέμιζα έριχνα τα remi express & rottweil. Λόγω βύσματος διάβασα ότι πάνε καλα με ανοιχτά τσοκ οπότε με ανοιχτό τσοκ Καβάλα στα σκυλιά θα κρατάει μέτρα.
Για τσίχλα στα μπασιματα ότι και να βάλεις όντως καλά θα πάει

Έχεις απόλυτο δίκιο. Για ένα κιλό κεράσια και ένα κιλό φράουλες στην λαϊκή πριν ένα μήνα σου ζητούσαν να τους δώσεις ένα νεφρό και τους το έδινες. Το ίδιο γίνεται και θα γινει εντονότερο με τα φυσιγγια.
Οντως. Μια κυνηγετική εκδρομή π.χ. στη Βουλγαρία ή στη Ρουμανία κοστίζει ΠΟΛΛΑ περισσότερα χρήματα από μια καλή αλλά απλή,τουριστική εκδρομή στις ίδιες χώρες. Αρα ναι,εκμεταλλεύονται το πάθος μας! 😿 :mad:

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
Οταν δεν γέμιζα έριχνα τα remi express & rottweil. Λόγω βύσματος διάβασα ότι πάνε καλα με ανοιχτά τσοκ οπότε με ανοιχτό τσοκ Καβάλα στα σκυλιά θα κρατάει μέτρα.
Για τσίχλα στα μπασιματα ότι και να βάλεις όντως καλά θα πάει
Για καβάλα στα σκυλιά είναι ότι πρέπει το speed.

Πολλοί έπιναν νερό στο όνομα του az 20, εμένα δε με βόλεψαν. Τα καινούργια δε τα χω δοκιμάσει, με τα παλιά δε τα πήγαινα καλά. Μπορεί όμως και να έφταιγε που μέχρι να αλλάξω νοοτροπία, επειδή γέρασα και πλέον βάζω και 4 *, τα δούλευα με 3 * και πολλές φορές και με 2*. Παρότι ήξερα ότι είναι συγκεντρωτικά, τα κολλήματα μου δε με άφηναν να χρησιμοποιήσω ανοιχτότερο τσοκ του 3*. Επίσης την ένιωθα λίγο πατημένη την τουφεκιά, ζωηρό δηλαδή, πράγμα που εμένα δε μου αρέσει, μου αρέσουν τα λίγο πιο αργά ας πούμε φυσίγγια.

Back