Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
https://www.kynigesia.gr/αταξινόμητα/tsichla-stin-ammo-mi-ktizeis-palatia/
Είπα και εγώ δεν θα βγάλει χρησμό? Μέχρι προχτές ήρθαν οι τσίχλες....Σήμερα γιατί δεν ήρθαν οι τσίχλες.... Το πήρε απόφαση μάλλον.
Μαμημενα γεράκια εσείς φταίτε λοιπόν για την ατσιχλία. Και οι Ιταλοκυπριοι φταίνε που δεν έχει εδώ φέτος. Άσχετα αν δεν έχει φανεί κανένας εδώ. Αυτοί φταίνε....Λ.Κ. είσαι θεούλης, κάθε άρθρο σου είναι επεισόδιο σε σήριαλ που σε αφήνει με cliffhanger και λυσσας μέχρι να έρθει το επόμενο....
Μεταγραφή στο Hollywood τώρα! Τέτοια ταλέντα δεν πρέπει να χάνονται!

Σίγουρα πολλά από αυτά που λέτε περί κάλυψης ισχύουν (μπορεί και όλα).
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο (όσο οξύμωρο και να ακούγεται)εδώ και πολλά χρόνια έχω σταματήσει να ψάχνω ή να φτιάχνω καλύψεις. Μπορεί σε χέρσο να κάθομαι σαν την καλαμιά στον κάμπο και να έρχονται καρφί πάνω μου.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι αν θέλει να περάσει από πάνω σου θα περάσει δεν πα να χορεύεις, εδώ όταν πίνεις νερό ή "ποτίζεις" τη φύση, ακόμα και όταν σκύβεις να πιάσεις τον καφέ ή γεμίζεις το όπλο,που κάνεις κινήσεις περνάνε πάνω από το κεφάλι σου.
Έχεις ένα δίκιο...
Αλλά αυτά που περιγραφεις ισχυουν περισσοτερο στην τσίχλα των περασμάτων..
Όταν έχει πιασει σε έναν τόπο κ δεχθεί πίεση αλλάζουν πολλά, τόσο στο περπατητο όσο κ στο καρτέρι...
Χωρίς να σημαίνει πως κάποια πουλια δεν θα έρθουν σαν χαζα πανω σου ακόμα κ αν έχεις κινηθεί...

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο (όσο οξύμωρο και να ακούγεται)εδώ και πολλά χρόνια έχω σταματήσει να ψάχνω ή να φτιάχνω καλύψεις. Μπορεί σε χέρσο να κάθομαι σαν την καλαμιά στον κάμπο και να έρχονται καρφί πάνω μου.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι αν θέλει να περάσει από πάνω σου θα περάσει δεν πα να χορεύεις, εδώ όταν πίνεις νερό ή "ποτίζεις" τη φύση, ακόμα και όταν σκύβεις να πιάσεις τον καφέ ή γεμίζεις το όπλο,που κάνεις κινήσεις περνάνε πάνω από το κεφάλι σου.
Ούτε εγώ κρύβομαι. Αλλά η ακινησία 9 στις 10 θα οδηγήσει το πουλί να περασει εντός βολής με τις εξαιρέσεις φυσικά να υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις.

Στο περπατητο αν τα πουλιά σηκωθούν άμα σε δουν στρίβουν ακαριαία, αυτό δεν το συζητάμε.
Αλλά και στο καρτέρι η συμπεριφορά που προανέφερα είναι αυτή που έχω ζήσει τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και στο περπάτημα έχει τύχει να έρθουν προς τα πάνω μου πουλιά από την αντίθετη κατεύθυνση για κουρνιασουν στο πυκνό που κυνηγάμε.

Η γνώμη μου είναι ότι η ακινησία είναι το πιο σημαντικό στο καρτέρι μετά η καλυψη
Σημαντικότατη η ακινησία ,όπως και το κρύψιμο του προσώπου σε πολλά θηράματα ειδικά αν απλά περνούν και δεν έρχονται να βουτήξουν εκεί που βρίσκεσαι ώστε η προσοχή τους να είναι αποσπασμένη και σε κάτι άλλο.

Μα γι αυτο περνανε!
Σε βλεπουν ανημπορο,σου κανουν τη γνωστη χειρονομία και σου λενε "ρουφα τωρα"!
zwa-pou-deixnoun-to-mesaio-daxtylo-14.jpg
zwa-pou-deixnoun-to-mesaio-daxtylo-10.jpg

.big smile.

Αμέσως μετά εριξα σε μια τσίχλα που κράτησα με την δευτερη,δεν προλαβε καλά-καλά να πεσει που άκουσα πισω μου φραααααπ..
Και την άρπαξε το γεράκι(δεν ήταν κ η πρωτη φορα)....
Αλλά χαλάλι η δευτερη περιπτωση γιατί κ παλι μου απέδειξε πως είναι καλυτερος κυνηγός από εμένα......
Εδώ διαφωνώ φίλε μου. :cool:Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι κυνηγός, είναι κλέφτης !!! 😁
Όταν κυνηγά πραγματικά, τότε ναι, να το θαυμάζεις .;)
Όταν κάποιος "πονηρός" "συνάδελφος" από διπλανό καρτέρι σου πάρει τσίχλα που χτύπησες εσύ (είτε γιατί έπεσε κοντά του, είτε τη μάζεψε ο σκύλος του και του την πήγε, είτε την ξανατουφέκισε ενώ έπεφτε για να υποστηρίξει ότι τη σκότωσε αυτός - υπαρκτά περιστατικά, δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι τύποι :() ... τί θα έλεγες γι' αυτόν ??? ότι είναι καλύτερος κυνηγός από σένα ... ή γύφτος και ξεφτίλας ???
.big smile..my man.

Εδώ διαφωνώ φίλε μου. :cool:Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι κυνηγός, είναι κλέφτης !!! 😁
Όταν κάποιος "πονηρός" "συνάδελφος" από διπλανό καρτέρι σου πάρει τσίχλα που χτύπησες εσύ (είτε γιατί έπεσε κοντά του, είτε τη μάζεψε ο σκύλος του και του την πήγε, είτε την ξανατουφέκισε ενώ έπεφτε για να υποστηρίξει ότι τη σκότωσε αυτός - υπαρκτά περιστατικά, δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι τύποι :() ... τί θα έλεγες γι' αυτόν ??? ότι είναι καλύτερος κυνηγός από σένα ... ή γύφτος και ξεφτίλας ???
.big smile..my man.
ασε τις τσίχλες και έλα για κούπες τη κυριακή

Σε πολλά μέρη που έχουν κυνηγηθει, ακόμα και καλά κρυμμένος να είσαι τις βλέπεις να έρχονται και μόλις φτάσουν 50 μέτρα πριν το δρόμο που είναι τα καρτερια κάνουν μεταβολή, παίρνουν ύψος και τελικά κάθεσαι να τις χαζεύεις. Για μένα η ακινησία είναι το σημαντικότερο. Έχω ένα φίλο που όταν είναι σε ανοικτό μέρος μόλις τις δει να έρχονται κάνει κίνηση να καθίσει κάτω. Σχεδόν πάντα τον βλέπουν και στρίβουν αλλά αυτός επιμένει...

.big smile..my man.
Άλλο αυτό Στέλιο...
Δεν μπορούμε να βάλουμε στον ίδιο παρονομαστή τον άνθρωπο με τα ζώα,αν κ πολλες φορες τα...ξεπερνάμε.....

Αυτή ήταν η τρίτη ή τέταρτη φορά που μου συμβαίνει από γεράκι....
Όπως κ μια φορά στα περάσματα μια γάτα εμφανίστηκε από το πουθενά κ μου άρπαξε έναν κότσυφα...
Και ξαναλεω χαλάλι τους...
Αφου τους έτυχε χαζά είναι να τα αφήσουν...

Επίσης έχω διαπιστώσει με βεβαιότητα ότι η καλύτερη ακινησία, καλύτερη και από την κάλυψη, είναι το σκαμνάκι.
Απλά δεν το βολεύομαι. Δεν μπορώ να τουφεκίσω με απαιτήσεις όταν είμαι καθιστός.
Έτσι το χρησιμοποιώ μόνο όταν πάω νωρίς στο καρτέρι περιμένοντας να έρθει η "καλή" ώρα.

Έχεις ένα δίκιο...
Αλλά αυτά που περιγραφεις ισχυουν περισσοτερο στην τσίχλα των περασμάτων..
Όταν έχει πιασει σε έναν τόπο κ δεχθεί πίεση αλλάζουν πολλά, τόσο στο περπατητο όσο κ στο καρτέρι...
Χωρίς να σημαίνει πως κάποια πουλια δεν θα έρθουν σαν χαζα πανω σου ακόμα κ αν έχεις κινηθεί...
Συμφωνώ, άλλη είναι η συμπεριφορά τους στα περάσματα και άλλη όταν μείνουν και ιδιαίτερα στα απογευματινά.

Status
Not open for further replies.
Back