Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα στην παρέα, Σάββατο Αργολίδα και δεν προλάβαμε γουρουνοπούλα, πήραμε όμως πολύ ωραία κοτόπουλα σούβλας. Κατά τ άλλα, καρτέρι το πρωί στα ξινά, αποτέλεσμα μηδέν. Μετά πήγαμε σ ένα μέρος που είχα δει στον χάρτη ότι περπατιεται και έριξα απίστευτο καμπάνι. Έπρεπε να είχα πάρει καμιά δεκαριά και πήρα 3 με το ζόρι. Ολες οι τουφεκιες πισω κ κάτω. Μην τα πολυλογώ, απολογισμός 2 άτομα, με πολυ περπάτημα, 10 χέρι. Τουλάχιστον βρήκαμε ένα σημείο για περπατητό στην Αργολίδα.
Πίσω και κάτω; Πως τα κατάφερες ρε Κώστα

Πίσω και κάτω; Πως τα κατάφερες ρε Κώστα
Το κλαμπάνι? Εύκολο είναι 😅. Δεν ξέρω, έβλεπα όλες τις τουφεκιές να πηγαίνουν εκεί. Αν έπρεπε να το εξηγήσω, θα έλεγα ότι παρασυρόμενος από την ταχύτητα των πουλιών, σήκωνα κ πατούσα την σκανδάλη, χωρίς να έχω ακολουθήσει έστω και για λίγο την πορεία του στόχου. Ειδικός δεν είμαι, τελείως καφενειακά!

Το κλαμπάνι? Εύκολο είναι 😅. Δεν ξέρω, έβλεπα όλες τις τουφεκιές να πηγαίνουν εκεί. Αν έπρεπε να το εξηγήσω, θα έλεγα ότι παρασυρόμενος από την ταχύτητα των πουλιών, σήκωνα κ πατούσα την σκανδάλη, χωρίς να έχω ακολουθήσει έστω και για λίγο την πορεία του στόχου. Ειδικός δεν είμαι, τελείως καφενειακά!
Ο καφες δεν ηταν καλος......

Ολες οι τουφεκιες πισω κ κάτω.
Νομίζω πως οι περισσότερες αστοχίες εκεί οφείλονται...
Η πισω ή κάτω απο τον στόχο ή κ τα δύο μαζί...
Για εμενα ολη η μαγκιά δεν βρίσκεται στην κάθε ευστοχία μας,αλλά να γνωρίζουμε κάθε φορά τον λόγο που αστοχήσαμε κ αυτο είναι κ το δύσκολο...
Αν ηταν ευκολάκι τότε δεν θα κατηγορούσαμε διάφορα..

της πετσοκοψα.sarcastic.
Κι εγώ μία σήμερα, κι αυτή με το ένα χέρι, με το άλλο μιλούσα στο κινητό. Μου λέει ο τύπος "συγγνώμη, δεν ήξερα ότι κυνηγάς, να σε κλείσω". Του λέω "τι λες φίλε μου, μην κλείσεις, είσαι γουρλής". Πού φτάσαμε ωρέ....

Γιώργο σκέφτηκα να σε ακούσω και μετά από ένα κυριακάτικο περπατητό στην Αργολίδα με λιγοστά αποτελέσματα πρότεινα στην παρέα να δοκιμάσουμε τον 'Μπαρμπα Θωμά'. Τον 'Λεωνίδα' για να είμαι ειλικρινής τον φοβήθηκα λόγω στρατοπέδου. Δυστυχώς είχε τελειώσει η γουρουνοπούλα, αλλά μας αποζημίωσε με εξαιρετικότατο αρνάκι με δική του συνταγή στο φούρνο, σουτζουκάκια σμυρνέικα και γίδα κοκκινιστή. Δεν δοκιμάσαμε προβατίνα γιατί χορτάσαμε από τα μαγειρευτά.
Εξυπηρετικοί και πολύ γρήγοροι παρά τον κόσμο της Κυριακής, κάτι που είναι σημαντικό όταν πας κουρασμένος και πεινασμένος...
Εκεί ήταν που σας πήγε τσουλήθρα?

Μα πως κ ετσι ρε Ηλια?
Δεν είναι σταθερός η τα έχει πανακριβα?
Θυμάμαι παλια που εδώ μέσα έλεγαν τα καλυτερα...
Πάντως τα Phoenix 32γρ ν9 με granular που εριξα πέρσι ήταν ωραία...
Μέχρι το τέλος της σεζόν θα δω κ τα grand Prix 34γρ ν8 με Α1....
Πάει και η γκρανουλαρ πάει και η α1..αυτά που έχεις είναι παλιά....

Τάσο και Δημήτρη τις κάψατε ρε
Είχα την δυνατότητα να το κάνω (είτε με το δικαννο,είτε με την καραμπίνα) αλλά δεν ήθελα...
Επέλεξα το μονόκαννο με μοναδικό σκοπό να κάνω 3-4 απολαυστικές τουφεκιές(όπερ και εγένετο)..
Σταθερό full κ 28γρ σε έναν τόπο που μόνο αυτό το αυτό το τσοκάρισμα δεν χρειάζεται(και ιδιαίτερα αν μιλάμε για ένα όπλο μίας βολής)...
Τα διασποράς παροτι θα μου ήταν πολυ χρήσιμα τα αφησα στο σπίτι επίτηδες.......

Είχα την δυνατότητα να το κάνω (είτε με το δικαννο,είτε με την καραμπίνα) αλλά δεν ήθελα...
Επέλεξα το μονόκαννο με μοναδικό σκοπό να κάνω 3-4 απολαυστικές τουφεκιές(όπερ και εγένετο)..
Σταθερό full κ 28γρ σε έναν τόπο που μόνο αυτό το αυτό το τσοκάρισμα δεν χρειάζεται(και ιδιαίτερα αν μιλάμε για ένα όπλο μίας βολής)...
αυτο λεγεται μαζοχισμος αγορι μου.yelling. !ριξε κανα φυσιγγι παραπανω να μας πεις και εμας να χαρουμε να εχουμε να λεμε την νεκρη περιοδο.my man. γιατι απο του χρονου παλι μπορει να της βλεπεις με το κυαλι!.bye.

Τα 28γρ με κρύο κοντά στο 0 βαθμούς πήγαιναν;

αυτο λεγεται μαζοχισμος αγορι μου.yelling. !ριξε κανα φυσιγγι παραπανω να μας πεις και εμας να χαρουμε να εχουμε να λεμε την νεκρη περιοδο.my man. γιατι απο του χρονου παλι μπορει να της βλεπεις με το κυαλι!.bye.

Και αν θα τις βλέπω με το κυαλι τι θα γίνει?
Πρώτη μου φορά...
....Δεν γέμισε κ φάσσες το νησί.......

Χμ.. Τώρα που το λες...
Θα κάνω τεστ εμπλοκων 😂😂😂
Japan skeet 24γρ περσι που είχα ρίξει 5-6 δεν είχε θέμα αλλά θέλω να το δω καλυτερα..
Και μονόκαννο να γίνει δεν με πειραζει (αφου ξέρω την αιτία) 😂😂
Πάντως μετά το σέρβις που την είχα δοκιμάσει ρίχνοντας ένα κουτί alectoris μαυρα 28γρ τα έκαψε ωραία...

Η μήπως να ρίξω express 34(καφε καλυκας) ν8..
Αλλά μεταξυ μας αυτό ......
Σςςςςςς Τσιμουδιά, Δεν θέλω να ξέρει κανεις πως ρίχνω στην τσίχλα κ semi magnum.. 😂😂😂

Γιάννη θα σου πω ψέματα κ δεν θέλω......
Αν υπάρχει κάποιο φυσιγγι στα 28γρ για αυτές τις συνθήκες θα στο πουν τα παιδια απο άλλες περιοχες..
Και ιδιαίτερα όσοι κάνουν πρωινο καρτέρι...

Καλησπέρα στην παρέα μετά από καιρό, για άλλη μια φορά. Τέλος οι ελιές και το έχω ρίξει στο σέρβις των μηχανημάτων, οπότε ο χρόνος παραμένει ελάχιστος για κυνήγι ακόμα. Εχθές Παρ όλα αυτά πήγα για μαύρες και για ένα γρήγορο περπατηματακι μόνος. Τελικός απολογισμός, έγινα παγωτό αλλά κατάφερα και σήκωσα όπλο σε 6 μαύρες, έριξα τις 3 αλλά δυστυχώς βρήκα μόνο τη μια και αυτή στα 100μ από εμένα. Ο αέρας τα πήγαινε όλα μπάλα. Από τις 7:45 έως τις 8:30 περπάτημα, πάρα πολλά τα πουλιά σε πυκνά ακόμα και σε θάμνους, αλλά με τον αέρα έβγαιναν όταν έφτανες δίπλα τους, ότι καλύτερο. Άλλες 9 στο χέρι και καμιά χαμένη, τα 30γρ Νο9 μεσοταπα του Ρουμελιώτη δούλεψαν τέλεια.
Η θερμοκρασία έφτασε το μέγιστο 6 βαθμούς στις 2:30 το μεσημέρι με τον βοριά να θερίζει.
Ημιορεινή Μεσσηνία όλα αυτά. Λόγο Δευτέρας λογικά και τρελού αέρα με απίστευτο κρύο δεν ακούστηκαν όπλα παρά κάτι λίγα μέχρι τις 8.

Αν και δεν είμαι ο πιο κατάλληλος για να απαντήσω, από δικιά εμπειρία μέχρι και με -2 και πάγο δίπλα σε ποτάμια ακόμα και με 24αρια Νο9.5 έχω κυνηγήσει, αλλά σε καταβολές μέχρι 20 μέτρα max από εκεί και πάνω σίγουρα τα 28γρ με Νο8 είναι πολύ καλύτερα. Θα ήθελα βέβαια κάποια στιγμή να δοκιμάσω και τραποφυσιγγα σε τέτοιες συνθήκες.

https://www.kynigesia.gr/kynigi/fterota/tsichla-i-gnorimi-agnosti/

Α ρε μεγάλε καραμουτσουνα, 6 είδη έγραψες, τα 3 λάθος...
Γενικα συμφωνω σε αυτα που λεγονται για τον Καραμουτσουνα,αλλα εδω τι λαθος εχει κανει οσον αναφορα τα ειδη???
Βεβαια μια γρηγορη ματια του εριξα,παρα εκανα εκτενές διαβασμα...

Γενικα συμφωνω σε αυτα που λεγονται για τον Καραμουτσουνα,αλλα εδω τι λαθος εχει κανει οσον αναφορα τα ειδη???
Βεβαια μια γρηγορη ματια του εριξα,παρα εκανα εκτενές διαβασμα...
Το να μην γνωρίζεις κάτι δεν είναι κακό.
Το να κάνεις τον ειδήμονα σε ένα αντικείμενο μεταδίδοντας λάθος πληροφορίες όμως είναι!

Για παράδειγμα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μόνο την ελληνική ονομασία των ειδών χωρίς της επιστημονική.
Αρχικά το γένος ξεκινάει με κεφαλαίο γράμμα.
Κατά δεύτερον τα 3/6 ονόματα των ειδών που έγραψε δεν υπάρχουν. Ας τα έκανε έστω ένα copy-paste για να είναι σωστό...

μιας και ειχα να παω μερες για κανα τσιχλονι ξεκινησα σημερα ενα απογευματινο καρτερακι,,5ωρα καρεκλακι μου περνανε δεξια και αριστεραμου καμια 15αρια τσιχλονια εκτος βολης,,μετα απο εκη και περα νεκρααααα μωλις πιασαμε 6ωρα αρχησανε η ρουφιανες να περνανε ψιλομενες μεσα στο μισοσκοταδωωωω,,,τελικα εκανα καμια 10αρια τουφεκιες 5 στο χερι μια χαμενη,,ωραιες η τουφεκιες της ευχαρηστιθηκα στα ψιλομενααα ;) .terror.

Status
Not open for further replies.
Back