Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Επίσης έχω διαπιστώσει με βεβαιότητα ότι η καλύτερη ακινησία, καλύτερη και από την κάλυψη, είναι το σκαμνάκι.
Συμφωνώ γιατί κρύβει-μειώνει τον όγκο μας....
Αλλά όσες φορές το έχω πάρει καθόταν ο καφές μου κ η φυσιγγιοθήκη μου πάνω κ οχι εγώ.. 😂
Απλά δεν το βολεύομαι. Δεν μπορώ να τουφεκίσω με απαιτήσεις όταν είμαι καθιστός.
Σηκώνεσαι μόλις έρθει το θήραμα εντός βολής....
Έχω δεί,σε πολλές περιπτώσεις,πως όταν είσαι "πλάτη",ακόμη κι αν είσαι εντελώς ακάλυπτος,τα πουλιά θα περάσουν ακόμη και πάνω από το κεφάλι σου.
Φάτσα,αλλάζει το πραμα.
Άρα βλέπουν πρόσωπο κ καταλαβαίνουν πως τα βλέπουμε....

Έχω δεί,σε πολλές περιπτώσεις,πως όταν είσαι "πλάτη",ακόμη κι αν είσαι εντελώς ακάλυπτος,τα πουλιά θα περάσουν ακόμη και πάνω από το κεφάλι σου.
Φάτσα,αλλάζει το πραμα.
ναι γιατί βλέπει ότι τη βλέπεις

Φάτσα,αλλάζει το πραμα.
Εγώ που είμαι όμορφος έρχονται και κάθονται στης ελιές δίπλα μου :rolleyes:

Όπως οι άνθρωποι έχουν διαφορετικό IQ έτσι και τα ζώα.Το παρατηρούμε από τα κατοικίδια μας,τα κυνηγόσκυλα μας μέχρι τα θηρευσιμα στους κυνηγότοπος.Μην ξεχνάμε και τον συντελεστή "εμπειρία" μέσα σε όλο αυτό.

Και τοτε τι μου λες πως δεν έχει τσίχλες??
Πήγαινε το απόγευμα στα όρια με το απαγορευμένο κ θα δεις πόσες θα
βγουν κ θα έρθουν πάνω σου... .yelling.

Συμφωνώ γιατί κρύβει-μειώνει τον όγκο μας....

Σηκώνεσαι μόλις έρθει το θήραμα εντός βολής....
Καρατσεκαρισμένο !
Αλλά λόγω ηλικιακής δυσκινησίας τις περισσότερες φορές δεν τις προλαβαίνω (όταν εμφανίζονται από κοντά), γι΄αυτό τις "πονηρές" ώρες είμαι όρθιος και τελείως ακίνητος.

Περπάτημα Αργολίδα δύο άτομα, 23 στο χέρι κ καμία 10 σύνολο χαμένες δυστυχώς. Τα χόρτα είχαν φτασει γόνατο.
Πουλάκια είχε σε νορμάλ αριθμούς, ούτε κρύο ούτε ζεστη....αλλα φεύγουν 100 μέτρα μπροστά και μακριά, αλλά λίγο η τύχη , λιγο τα χλμ που περάσαμε βγήκε ο μεζές.

Attachments

• IMG_20250212_104233.jpg
    IMG_20250212_104233.jpg
    616,9 KB · Προβολές: 69
Φάτσα,αλλάζει το πραμα.
κάτι σα τα πόιντερ όταν εχουν κρέας μπροστά τους
Όταν τα έχεις πλάτη δεν τα βλέπεις και είσαι ακίνητος...όταν είναι φάτσα και τά δεις όλο και κάτι θά κουνήσεις!

Η ΑΚΙΝΗΣΊΑ είναι ότι πιο ενδεδειγμένο!
Μένεις "κοκκαλο" όταν την δεις.
Αν κινηθείς, αντίο!
Είναι πιο περίπλοκο.Δεν έχουν κανένα θέμα αν κρατάς τσάπα και σκαλίζεις σε ανοιχτό σημείο την ώρα που μετακινούνται.

Τι μου θύμησε η όλη κουβέντα ,έχω φίλο μου που είναι 2 μέτρα και 135/140 κιλά βουνό με πλάτες κτλ .Είμαστε μεγάλη παρέα για τσίχλες και κάθετε μέσα στη μέση σε ένα χωράφι ακάλυπτος και περνάνε από πάνω του τσίχλες κάργα χωρίς ενδοιασμό μπαμ μπουμ ντουφέκια εμείς δεξιά αριστερά και ψιλοστρίβανε .Και πετάει το μαγικό ο θείος μου ,μου φωνάζει Γιάννη βλέπεις το Μιχάλη στη μέση που περνάνε όλες οι τσίχλες και δε στρίβει μια ,ναι του λέω ξέρεις μου λέει γιατί, έτσι που είναι τον περνάνε για ελιά (φορούσε και παραλαβής δάσους καπέλο κτλ ),ακόμα γελάμε όταν το συζητήσουμε ,γελάω και μόνος μου όταν το σκεφτώ καμιά φορά.

Είναι πιο περίπλοκο.Δεν έχουν κανένα θέμα αν κρατάς τσάπα και σκαλίζεις σε ανοιχτό σημείο την ώρα που μετακινούνται.
Το πρόσωπο του καθενός είναι ψυχής καθρέπτης είχε πει ο Σφακιανάκης ,επειδή έχω πειραματιστεί αν βάλεις ένα φουλ φεις και κρύψεις το πρόσωπο θα δείτε άλλη συμπεριφορά στα πουλιά .

Περπάτημα Αργολίδα δύο άτομα, 23 στο χέρι κ καμία 10 σύνολο χαμένες δυστυχώς. Τα χόρτα είχαν φτασει γόνατο.
Πουλάκια είχε σε νορμάλ αριθμούς, ούτε κρύο ούτε ζεστη....αλλα φεύγουν 100 μέτρα μπροστά και μακριά, αλλά λίγο η τύχη , λιγο τα χλμ που περάσαμε βγήκε ο μεζές.
Μπράβο Τόλη το κλασικό νούμερο του περπατητο φετος

Έτσι ακριβώς . Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι βλέπουν τα μάτια μας που τις κοιτάζουμε . Χθες και σήμερα έκανα δουλειές στο χωράφι και περνούσαν από πάνω μου σαν να μην συμβαίνει τίποτα . ( Όχι πολλές αλλά αυτές που υπάρχουν στην περιοχή ) . Όταν είμαι στο ίδιο σημείο και έχω το όπλο μαζί μου δεν περνάει ούτε μια από πάνω μου όσο καλά και να είμαι κρυμμένος .
IMG_20250212_153950.jpg
Εγώ κλαδευω και η Λίζα κοιτάζει τις τσίχλες να περνάνε και σίγουρα με βρίζει 😂😂😂

Status
Not open for further replies.
Back