Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Θα κάνω τεστ εμπλοκων 😂😂😂
Japan skeet 24γρ περσι που είχα ρίξει 5-6 δεν είχε θέμα αλλά θέλω να το δω καλυτερα..
Και μονόκαννο να γίνει δεν με πειραζει (αφου ξέρω την αιτία) 😂😂
Πάντως μετά το σέρβις που την είχα δοκιμάσει ρίχνοντας ένα κουτί alectoris μαυρα 28γρ τα έκαψε ωραία...
Δεν πρόλαβα να θρονιαστώ που πέρασε ένας κοτσυφας συριζα από κάτι ελίτσες..
Μπαμ κ πούπουλα αλλά ήταν ολοφάνερο πως πηρε σκαγι αλλά ήταν σε σημείο που δεν είχα περιθώρια για δευτέρωμα...
Έσκυψα να δω μηπως πεσει αλλά τίποτα, πηγα πισω απο το πυκνο κ τον είδα ζωντανο ακίνητο,πριν καν πλησιασω το βάζει στα ποδια, σηκώνω το οπλο αλλά δεν τον προλαβα κ χώθηκε στο πυκνό, ουτε λογος για ψάξιμο.......
Αμέσως μετά εριξα σε μια τσίχλα που κράτησα με την δευτερη,δεν προλαβε καλά-καλά να πεσει που άκουσα πισω μου φραααααπ..
Και την άρπαξε το γεράκι(δεν ήταν κ η πρωτη φορα)....
...Χάσαμε δυό πουλιά στο άψε-σβήσε.....
Αλλά χαλάλι η δευτερη περιπτωση γιατί κ παλι μου απέδειξε πως είναι καλυτερος κυνηγός από εμένα..........

Τα περισσότερα πουλια περασαν παρακατω αλλά δεν ήθελα να μετακινηθω...
Ήμουν κολλημένος στο πλαι από ένα κοντοπούρναρο, κ χωρίς να κάνω κίνηση κάποιες τσίχλες άλλαζαν πορεια είτε δεξιά, είτε αριστερά εκτός βολής....
... Και φανταστείτε τι μπορεί να γίνεται στα πολυσύχναστα καρτέρια.....

Στις λίγες τουφεκιές που εριξα (13) δεν είχα κανένα προβλημα..
Τόσο από τους κάλυκες που έπεφταν μακριά, κ οχι κάτω στα ποδια μου, όσο κ από το πως ένιωθα το κλειστρο στον ώμο μου κατά την επαναφορά κατάλαβα πως η λειτουργία ήταν ομαλή(έστω κ μπακαλίστικα αυτά) ...

Last edited:
Ήμουν κολλημένος στο πλαι από ένα κοντοπούρναρο, κ χωρίς να κάνω κίνηση κάποιες τσίχλες άλλαζαν πορεια είτε δεξιά, είτε αριστερά εκτός βολής....

Αυτό που λες μου έκανε και εμένα μεγάλη εντύπωση. Μου έχει συμβεί πολλές φορές.
Καλυμμένος πίσω από σκίνο σε βαθμό που δεν με έβλεπε γεράκι και όμως, ενώ η πορεία τους ήταν καρφί επάνω μου, τελείως ακίνητος περιμένοντας να φτάσουν σε απόσταση βολής για να σηκωθώ, αυτές από τα 100+ μέτρα στρίβανε δεξιά, αριστερά.
Τί είδαν;;;

Καλυμμένος πίσω από σκίνο σε βαθμό που δεν με έβλεπε γεράκι και όμως, ενώ η πορεία τους ήταν καρφί επάνω μου, τελείως ακίνητος περιμένοντας να φτάσουν σε απόσταση βολής για να σηκωθώ, αυτές από τα 100+ μέτρα στρίβανε δεξιά, αριστερά.
Τί είδαν;;;
γιαληζε το ματακισου φιλεμουυυυυ ;) ;) και εδω πονηρεμενες ειναιιιι δεν θελη να κουνηθης καθωλου μωλις την δης να ερχαιτε αστην να σε καπελωση και δωστης ενα σμπαροοοο;) ΥΓ χωρια που φωραω κουκουλα να μην φενεται το πρωσοπω

γιαληζε το ματακισου φιλεμουυυυυ ;) ;) και εδω πονηρεμενες ειναιιιι δεν θελη να κουνηθης καθωλου μωλις την δης να ερχαιτε αστην να σε καπελωση και δωστης ενα σμπαροοοο;) ΥΓ χωρια που φωραω κουκουλα να μην φενεται το πρωσοπω
Τώρα που το λες θυμήθηκα ότι σε κάποια δυνατά κρύα που φορούσα μπαλακλάβα ήταν καλύτερα.
Αλλά τέτοια όραση! Στα 100μ να βλέπουν τη μούρη μου κάτω απ΄το σκούφο που φοράω!

Το να μην γνωρίζεις κάτι δεν είναι κακό.
Το να κάνεις τον ειδήμονα σε ένα αντικείμενο μεταδίδοντας λάθος πληροφορίες όμως είναι!

Για παράδειγμα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μόνο την ελληνική ονομασία των ειδών χωρίς της επιστημονική.
Αρχικά το γένος ξεκινάει με κεφαλαίο γράμμα.
Κατά δεύτερον τα 3/6 ονόματα των ειδών που έγραψε δεν υπάρχουν. Ας τα έκανε έστω ένα copy-paste για να είναι σωστό...

Τί είδαν;;;
Εγω νομίζω οτι παντα μας βλέπουν κ όταν είναι κ "άγριες" ένας λόγος παραπάνω στο να μην επιλέξουν να περάσουν εντός βολής...
Και εμείς όταν είμαστε σκαρφαλωμένοι σε ένα ψηλό σημείο βλέπουμε τα παντα από κάτω μας....
Εκτός κ είναι τόσο καλή η φυλαχτρα μας αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό γιατί ειναι δυσκολο να κάτσει κάποιος ακίνητος σαν κούτσουρο στο καρτέρι,κ ειδικά αν καπνιζει κλπ...
Αρκετές τσίχλες έχον "χαθεί" γιατι ενώ την βλέπουμε από μακριά να έρχεται λόγω νευρικότητας "τιναζομαστε"....
Πιάνει κίνηση κ αλλάζει πορεια.....

Όταν βλέπω μερικούς να κάθονται όταν βλέπουν την τσίχλα να έρχεται νομίζω πως τις περνάνε η για στραβές η για χαζές. Τίποτα από τα δύο δεν είναι. Η ακινησία, το καπέλο και η κάλυψη του προσώπου κάνει θαύματα ακόμη και πορτοκαλί να φοράς. Ο κουμπάρος μου πάντα φοράει πορτοκαλί στα καρτερια. Δεν του περνάνε και δεν παίρνει λιγότερες από εμάς...

Σίγουρα πολλά από αυτά που λέτε περί κάλυψης ισχύουν (μπορεί και όλα).
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο (όσο οξύμωρο και να ακούγεται)εδώ και πολλά χρόνια έχω σταματήσει να ψάχνω ή να φτιάχνω καλύψεις. Μπορεί σε χέρσο να κάθομαι σαν την καλαμιά στον κάμπο και να έρχονται καρφί πάνω μου.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι αν θέλει να περάσει από πάνω σου θα περάσει δεν πα να χορεύεις, εδώ όταν πίνεις νερό ή "ποτίζεις" τη φύση, ακόμα και όταν σκύβεις να πιάσεις τον καφέ ή γεμίζεις το όπλο,που κάνεις κινήσεις περνάνε πάνω από το κεφάλι σου.

https://www.kynigesia.gr/αταξινόμητα/tsichla-stin-ammo-mi-ktizeis-palatia/
Είπα και εγώ δεν θα βγάλει χρησμό? Μέχρι προχτές ήρθαν οι τσίχλες....Σήμερα γιατί δεν ήρθαν οι τσίχλες.... Το πήρε απόφαση μάλλον.
Μαμημενα γεράκια εσείς φταίτε λοιπόν για την ατσιχλία. Και οι Ιταλοκυπριοι φταίνε που δεν έχει εδώ φέτος. Άσχετα αν δεν έχει φανεί κανένας εδώ. Αυτοί φταίνε....Λ.Κ. είσαι θεούλης, κάθε άρθρο σου είναι επεισόδιο σε σήριαλ που σε αφήνει με cliffhanger και λυσσας μέχρι να έρθει το επόμενο....

Πίο μέρος ξέρεις καλύτερα στο περπατητό από τα δύο?
Την Ξηρονομή ξέρω καλύτερα, αλλά φέτος μέχρι 6 πουλιά 2 άτομα έχουμε φτάσει. Στην Αργολίδα πρώτη φορά έκανα περπατητο το Σάββατο. Προτιμώ Αργολίδα, απλά δίνει ψιλοβροχο το πρωί κ δν ξέρω αν ισχύει.

Status
Not open for further replies.
Back