Βασιλη κ Μανο ευχαριστω για το ενδιαφερον...
Καταρχην το γνωριζω οτι οπως ξαναειπα "ενα για ολα" δεν υπαρχει οποτε δεν τρεφω αυταπατες οτι οσα λεφτα κ να δωσω θα γινει αυτο... Παμε τωρα να το δουμε πιο αναλυτικα...
Καταρχην ναι, το ιδανικοτερο ειναι να εχω δυο καλαμια, ΑΛΛΑ δεν ειμαι απο τους τυπους που τους αρεσει να κουβαλανε ενα σωρο πραγματα μαζι οποτε την κραταμε σε δευτερη μοιρα αυτη την επιλογη...
-Μηχανισμο εχω εναν 2500 daiwa Legalis με νημα 0,10 που ειναι μια χαρα κ δεν αλλαζει αυτο...
-Budjet...βια μεχρι 150 ευρω...
-Τα περισσοτερα τεχνητα μου ειναι απο 10 ως 28 γρ, οι μολυβοκεφαλες σε καποιες σιλικονες που ψαρευω ειναι απο 8 εως 15 γρ ενω καποια πλανακια που χτυπαω απο 15 εως 25 γρ.
Παμε τωρα στο πρκατικο κομματι... Σας ζαλιζω το ξερω αλλα αφου γουσταρετε το ξερω...

Ψαρευω αρκετα σε εκβολες, αυτο σημαινει ρευματα κ σαν αποτελεσμα εχει το καλαμι που εχω τωρα να ειναι πολυ ξεκουραστο κ ωραιο με καλο καιρο, αλλα με ρευματα γινεται παραπανω μαλακο απο οσο πρεπει ακομα κ με τεχνητα 15 γρ λογω της μεγαλυτερης αντιστασης αυτων, γι αυτο θελω να παω σε ενα πιο ακαμπτο κ Fast καλαμι, αν τα σκεφτομαι καλα...
Απο εκει κ περα, παω για ψαρεμα κ δοκιμαζω καποια Minnow, αλλα ξαφνικα παιζουν τονακια η λιτσομελαουρα στον αφρο οποτε περανω ενα buldo με χελακια στα ορια του cw του καλαμιου μου κ τα ψαρευω, η βλεπω οτι οι λουτσοι εχουν πονηρεψει κ δεν βαρανε στα Minnow οποτε περναω μια 12αρα σιλοκονη η ενα πλανακι κ το παλευω ετσι...
Σιγουρα δεν θα πετυχω κ το ιδανικοτερο απο αποψη πλευσης αλλα αν με ενα medium καλαμι που εχω τωρα καταφερνω εστω κ λιγο περισσοτερο προσπαθεια να ξεγελαω καποια ψαρια με ολα αυτα τα διαφορετικα δολωματα τοτε πιστευω οτι με ενα λιγο πιο ζωηρο στη συμπεριφορα θα τα καταφερνω καλυτερα...
Καπως ετσι το εχω στο υαλο μου...
Το κακο με τα καλαμια στα e-shop ειναι οτι δεν μπορεις να τα δεις απο κοντα κ δυστχυςω οι πληροφοριες που παρεχουν οι καταστηματαρχες καποιες φορες ειναι για τον τσοπου... Το Rnessa seabass για παραδειγμα ειναι fast h extra fast? Καλο ειναι αυτο που αναφερουν ολοι "με δραση κορυφης" αλλα κ στο εξωτερικο που ψαχνω δεν με καλυπτουν αυτα που βρισκω...