Spinning

Καλημέρα στην παρέα! Σήμερα ένα γρήγορο κοντινό ψαρεματάκι με τον Μάνο για κοκκάλια. Δυστυχώς ο καιρός ήταν κακός με αέρα και είχαμε πρόβλημα να ψαρέψουμε σωστά. Τα κοκκάλια δεν μας έκαναν την τιμή αλλά ευτυχώς λόγω τύχης κατάφερα και πήρα ένα. Η φάση της ημέρας ήταν ότι ο Μάνος μου ζήτησε να ψαρέψει με το καλάμι μου για να δει την αίσθηση και στην μοναδική βολή που έριξα με το καλάμι του έπιασα το ψάρι .sarcastic.

Κυριακή των Βαΐων σήμερα οπότε το έθιμο θέλει να φάμε ψάρι! Και του χρόνου σε όλους με υγεία πάνω απ 'όλα!

Τα καλαμάρια ήταν τα τελευταία!

Ψαρεματακι εχθες με αρκετο αερα αλλα ψαρευτικη ησυχια... 3 λουτσους εβγαλα, ο ενας 300αρης δολωθηκε σε χοντρο μονααγκιστρο, οι δυο 500αρηδες ηρθαν σπιτι και εναν εχασα στο νυχτωμα αρκετα καλο ενα κλικ πρν μπει στην αποχη...
Το Highlight της ημερας ωστοσο ηατν στο ζωναντο... Πετονια με συρμα δεν ειχα οπως χρειαζεται οταν δολωνεις τετοια ψαρια κ ετσι χρησιμοποιησα μια απλη 50αρα... Ο λουτσος ηταν αλανιαρης κ πηρε γρηγορα καποια μετρα ενω στην πορεια αφηνωντας λιγα μποσικα εδεσα τυλιξα την πεοτονια σε ενα μπουκαλι γεματο νερο... Αν κ σε αυτο το ψαρεμα ειναι απαραιτητο να αφηνεις την πετονια τελιεως ελευθερη γιατι ειδικα τον λουτσο λογω μεγεθους χρειαζονται ωρα καποια αρπακτικα για να τον καταπιουν, εγω επιτηδες εβαλα κοντρα μηπως κ αν καθοταν κατι προλαβαινα να το καρφωσω στο στομα πριν το καταπιει... Σε καποια φαση το μπουκαλι εκσφεντονιστηκε, η θαλασσα ανακατευτηκε εντονα και με το που επιασα την πετονια στα χερια κ ενιωσα το θηρικαη, κοπηκαν ολαααααααα... Φαγωμενη η πετονια, σαν χαρτι κοπηκεη 50αρα... Λογικα κανενας γοφαρος θα ηταν εκτος κ αν επεσα σε κανενα λουτσο θηριακι...
Οι εμπειριες σε μαθαινουν τουλαχιστον...

Κρίμα ρε γαμωτο γιατί ήταν καλό ψάρι..:(
Αν είχες διπλαρωσει το παραμαλλο ισως το ψάρι να ήταν στα πόδια σου..
Αλλα και πάλι λέω ισως....
Μονόδρομος το συρμα

Last edited:
Μπα Τασο, η πετονια κοπηκε μαχαιρι, και διπλο κ τετραπλο να το ειχα απλα θα κοβοταν λιγα δευτερολπετα αργοτερα... ΑΠο τη στιγμη που παρα το κολπακι που εκανα δεν καταφερα να το καρφωσω στα χειλια κ το ψαρι ειχε δοντια, ημουν τελειωμενος απο χερι...

Ψαρεματακι εχθες με αρκετο αερα αλλα ψαρευτικη ησυχια... 3 λουτσους εβγαλα, ο ενας 300αρης δολωθηκε σε χοντρο μονααγκιστρο, οι δυο 500αρηδες ηρθαν σπιτι και εναν εχασα στο νυχτωμα αρκετα καλο ενα κλικ πρν μπει στην αποχη...
Το Highlight της ημερας ωστοσο ηατν στο ζωναντο... Πετονια με συρμα δεν ειχα οπως χρειαζεται οταν δολωνεις τετοια ψαρια κ ετσι χρησιμοποιησα μια απλη 50αρα... Ο λουτσος ηταν αλανιαρης κ πηρε γρηγορα καποια μετρα ενω στην πορεια αφηνωντας λιγα μποσικα εδεσα τυλιξα την πεοτονια σε ενα μπουκαλι γεματο νερο... Αν κ σε αυτο το ψαρεμα ειναι απαραιτητο να αφηνεις την πετονια τελιεως ελευθερη γιατι ειδικα τον λουτσο λογω μεγεθους χρειαζονται ωρα καποια αρπακτικα για να τον καταπιουν, εγω επιτηδες εβαλα κοντρα μηπως κ αν καθοταν κατι προλαβαινα να το καρφωσω στο στομα πριν το καταπιει... Σε καποια φαση το μπουκαλι εκσφεντονιστηκε, η θαλασσα ανακατευτηκε εντονα και με το που επιασα την πετονια στα χερια κ ενιωσα το θηρικαη, κοπηκαν ολαααααααα... Φαγωμενη η πετονια, σαν χαρτι κοπηκεη 50αρα... Λογικα κανενας γοφαρος θα ηταν εκτος κ αν επεσα σε κανενα λουτσο θηριακι...
Οι εμπειριες σε μαθαινουν τουλαχιστον...
κανε υπομονή μικρέ... Το ΣΚ θα είναι κοντά σου ο έτσι .... ήτοι ο γητευτής των Λούτσων των αλανιάρηδων...

Άστο Τάσο δεν παίζει, σαν αγγούρι την κόβει. Όσο άχτι το έχω το γοφάρι, δεν έχω άλλο ψάρι. Μπορεί να παίρνει μέτρα κάργα, μόλις κάνεις να πιάσεις το καρούλι και κοντράρει ... τσακ...χαίρεται :( Ακόμα και το σύρμα κόβουν αν είναι λεπτό.

Καμια δοκιμασμενη επιλογη σε οικονομικη τιμη για καλαμακι με fast δραση για σιλικονες και πλανακια κυριως εχουμε?

Καμια δοκιμασμενη επιλογη σε οικονομικη τιμη για καλαμακι με fast δραση για σιλικονες και πλανακια κυριως εχουμε?
σιλικονες και πλανάκια ταυτόχρονα δεν ξέρω αν μπορεί να συνδυαστεί. Εννοώ ότι σε κάποιο από τα δύο θα χάνεις στην πλεύση! Ένα φθηνό καλάμι για σιλικόνες που πήρα πριν 2 μήνες περίπου και μου έχει ήδη δώσει αρκετές συγκινήσεις είναι το savage gear mpp 7-23. http://www.psarema-shop.com/product.php?product_id=1396 εγώ το πήρα 60€ από ένα μαγαζί εδώ Αθήνα το οποίο δεν έχει σαιτ.

Σιγουρα Βασιλη καπου θα χανεις, το ενα για ολα δεν υπαρχει... Ωστοσο πιστευω οτι ενα καλαμια με Fast δραση θα ανταποκρινοταν καλα στις σιλικονες και ενδεχομενως κ στα μικρα πλανακια που δουλευωντε περισσοτερα με μικρα κοφτα τιναγματα παρα σαν καθαροαιμο jigging...
Χαζοψαρεματακι σημερα το χαραμα με το Γιωργο, ηρεμια κ φουσκοθαλασσια... Τιποτα απο κυνηγια, τιποτα κ εμεις, ωστοσο ενας φιλος που ηταν εκει απο τη νυχτα ειχε κανει ενα πολυ καλο λαβρακι, 4αρι γεματο, κ μου ανοιξε την ορεξη... .eat..fishing.

Σκεφτομουν να χτυπησω ενα δευτερο καλαμακι οπως ειπα παραπανω, ωστοσο ψαχνοντας κ σκεφρομενος ειπα οτι μαλλον ειναι πιο ουσιαστικο κ πιο χρησιμο απο τη στιγμη που εχω ψιλοκολλησει με το Spinning, να παρω ενα ποιοτικοτερο πρωτο καλαμι... Το Okuma Luremania ειναι μια χαρα επιλογη κ με εχει βγαλει ασπροπροσωπο ωστοσο οταν θελεις να "παιξεις" λιγο με πιο ιδιαιτερα τεχνητα ειναι αρκετα μαλακο κ δυσκολευει τα πραγματα...Διαβαζοντας κ ψαχνοντας αρκετα αυτες τις μερες διαπιστωνω οτι δυστυχως αυτο που λενε "ενα για ολα" ειναι πολυ δυσκολο να συνδυαστει... Η οικονομικη ομως κατασταση δεν επιτρεπει πολλες επιλογες οποτε θα αναγκαστω να κανω πραξη το "ενα για ολα" με τα θετικα κ τα αρνητικα του... Σκεφτομουν λοιπον να παω σε ενα καλαμι με Fast δραση, μηκος καπου στα 2,7μ και action...μμμμμμμμμμμμμ.... .xm. το ιδανικο θα ειναι ενα 10-40 μιας κ τα περισσοτερα τεχνητα μου αλλα και οι σιλικονες με μολυβοκεφαλες παιζουν απο 8 εως 30 γρ ... Με το 10-40 κ ενα οχι κ τοσο μαλακο καλαμι πιστευω θα επαιζα καλα σε αυτο το ευρος τεχνητων που με ενδιαφερει χωρις να γονατιζει πολυ τα καλαμι με καιρο κ βαρια τεχνητα...
Βασιλη πιο πολυ για σενα παει το μυνημα, αν εχεις κατι να προτεινεις, μιας κ απο οσο εχω καταλαβει το εχεις ψαξει περισσοτερο το θεμα... ;)
Καποια που εχω στο μυαλο μου... Gamakatsu akilas 90H 2.7 10-45, Daiwa r'nessa seabass 2,74 14-42 (αν κ οσο κ αν ψαχνω δεν εχω καταληξει ακομα ποια ειναι η δραση κορυφης του), τα MajorCraft μας τα χαλανε γιατι στο πλαισιο που θελω ειναι τα περισσοτερα regular δρασης...

Σκεφτομουν να χτυπησω ενα δευτερο καλαμακι οπως ειπα παραπανω, ωστοσο ψαχνοντας κ σκεφρομενος ειπα οτι μαλλον ειναι πιο ουσιαστικο κ πιο χρησιμο απο τη στιγμη που εχω ψιλοκολλησει με το Spinning, να παρω ενα ποιοτικοτερο πρωτο καλαμι... Το Okuma Luremania ειναι μια χαρα επιλογη κ με εχει βγαλει ασπροπροσωπο ωστοσο οταν θελεις να "παιξεις" λιγο με πιο ιδιαιτερα τεχνητα ειναι αρκετα μαλακο κ δυσκολευει τα πραγματα...Διαβαζοντας κ ψαχνοντας αρκετα αυτες τις μερες διαπιστωνω οτι δυστυχως αυτο που λενε "ενα για ολα" ειναι πολυ δυσκολο να συνδυαστει... Η οικονομικη ομως κατασταση δεν επιτρεπει πολλες επιλογες οποτε θα αναγκαστω να κανω πραξη το "ενα για ολα" με τα θετικα κ τα αρνητικα του... Σκεφτομουν λοιπον να παω σε ενα καλαμι με Fast δραση, μηκος καπου στα 2,7μ και action...μμμμμμμμμμμμμ.... .xm. το ιδανικο θα ειναι ενα 10-40 μιας κ τα περισσοτερα τεχνητα μου αλλα και οι σιλικονες με μολυβοκεφαλες παιζουν απο 8 εως 30 γρ ... Με το 10-40 κ ενα οχι κ τοσο μαλακο καλαμι πιστευω θα επαιζα καλα σε αυτο το ευρος τεχνητων που με ενδιαφερει χωρις να γονατιζει πολυ τα καλαμι με καιρο κ βαρια τεχνητα...
Βασιλη πιο πολυ για σενα παει το μυνημα, αν εχεις κατι να προτεινεις, μιας κ απο οσο εχω καταλαβει το εχεις ψαξει περισσοτερο το θεμα... ;)
Καποια που εχω στο μυαλο μου... Gamakatsu akilas 90H 2.7 10-45, Daiwa r'nessa seabass 2,74 14-42 (αν κ οσο κ αν ψαχνω δεν εχω καταληξει ακομα ποια ειναι η δραση κορυφης του), τα MajorCraft μας τα χαλανε γιατι στο πλαισιο που θελω ειναι τα περισσοτερα regular δρασης...
Άρι καλησπέρα, το gamakatsu δεν το ξέρω. Για το daiwa έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Η άποψη μου ειναι πως δεν υπάρχει καλάμι που να παίζει καλά σιλικόνες 8-10γρ και τεχνητά 25γρ. Τα παραπάνω καλάμια θα στα πρότεινα (το daiwa πρώτο!) για τεχνητά και όχι για σιλικόνες. Δεν ξέρω βέβαια και τι σιλικόνες δουλεύεις. Μια καλή επιλογή είναι το skyroad. Έχει regular action αλλά δεν θα έχεις πρόβλημα. Το κύριο καλάμι μου είναι ένα yamaga early 7-35 το οποίο με έχει βολέψει σε τεχνητά πάνω από 12γρ και μέχρι 30γρ ακόμα και σε πλανάκια. Στις σιλικόνες όμως μου τα χαλάει. Ξέρω ότι ίσως να σε βάζω σε σκέψεις αλλά η άποψη μου είναι να πάρεις ένα καλάμι που να ταιριάζει περισσότερο στα τεχνητά και στον τρόπο ψαρέματος σου. Εν κατακλείδι, σου προτείνω να πάρεις το daiwa από εδώ αν έχεις κάποιον Αθήνα http://sifisfishing.gr/shop/diawa-rnessa-seabass/ Ελπίζω να βοήθησα. :)

Εγώ θα σου έλεγα να το ψάξεις περισσότερο. Για να είμαι πιο ακριβής να το ψάξεις μέχρι να σε σιχαθούν αυτοί που ρωτάς. Λοιπόν ότι λέει ο αδερφός μου είναι προφανώς σωστό. Αλλά θα ήθελα να μας δώσεις λίγο παραπάνω λεπτομέρειες. Και ερωτώ, φιλικά πάντοτε Άρι:
- Βudget σου στο περίπου
- θέλεις μόνο καλάμι ή και μηχανισμό
- Αν δεν θες μηχανισμό θύμισε μου ποιον έχεις
- Με τι τεχνητά (σκληρά ή σιλικόνες) ψαρεύεις συνήθως, βάρος με ενδιαφέρει για να δούμε το cw (casting weight)
- Σκέφτεσαι καθόλου την πιθανότητα να πάρεις 2 καλάμια, ένα που να δουλεύει καλύτερα στα 5-15 γρ και ένα για 15-40, πάντα τηρώντας το budget σου
- Στο ψάρεμά σου χτυπάς και πλανάκια
Αν θες δώσε μας κάποιες απαντήσεις για να το ψάξουμε μαζί. Η μισή χαρά του ψαρέματος είναι το ψάξιμο!!

Βασιλη κ Μανο ευχαριστω για το ενδιαφερον...
Καταρχην το γνωριζω οτι οπως ξαναειπα "ενα για ολα" δεν υπαρχει οποτε δεν τρεφω αυταπατες οτι οσα λεφτα κ να δωσω θα γινει αυτο... Παμε τωρα να το δουμε πιο αναλυτικα...
Καταρχην ναι, το ιδανικοτερο ειναι να εχω δυο καλαμια, ΑΛΛΑ δεν ειμαι απο τους τυπους που τους αρεσει να κουβαλανε ενα σωρο πραγματα μαζι οποτε την κραταμε σε δευτερη μοιρα αυτη την επιλογη...
-Μηχανισμο εχω εναν 2500 daiwa Legalis με νημα 0,10 που ειναι μια χαρα κ δεν αλλαζει αυτο...
-Budjet...βια μεχρι 150 ευρω...
-Τα περισσοτερα τεχνητα μου ειναι απο 10 ως 28 γρ, οι μολυβοκεφαλες σε καποιες σιλικονες που ψαρευω ειναι απο 8 εως 15 γρ ενω καποια πλανακια που χτυπαω απο 15 εως 25 γρ.
Παμε τωρα στο πρκατικο κομματι... Σας ζαλιζω το ξερω αλλα αφου γουσταρετε το ξερω... .yel.
Ψαρευω αρκετα σε εκβολες, αυτο σημαινει ρευματα κ σαν αποτελεσμα εχει το καλαμι που εχω τωρα να ειναι πολυ ξεκουραστο κ ωραιο με καλο καιρο, αλλα με ρευματα γινεται παραπανω μαλακο απο οσο πρεπει ακομα κ με τεχνητα 15 γρ λογω της μεγαλυτερης αντιστασης αυτων, γι αυτο θελω να παω σε ενα πιο ακαμπτο κ Fast καλαμι, αν τα σκεφτομαι καλα...
Απο εκει κ περα, παω για ψαρεμα κ δοκιμαζω καποια Minnow, αλλα ξαφνικα παιζουν τονακια η λιτσομελαουρα στον αφρο οποτε περανω ενα buldo με χελακια στα ορια του cw του καλαμιου μου κ τα ψαρευω, η βλεπω οτι οι λουτσοι εχουν πονηρεψει κ δεν βαρανε στα Minnow οποτε περναω μια 12αρα σιλοκονη η ενα πλανακι κ το παλευω ετσι...
Σιγουρα δεν θα πετυχω κ το ιδανικοτερο απο αποψη πλευσης αλλα αν με ενα medium καλαμι που εχω τωρα καταφερνω εστω κ λιγο περισσοτερο προσπαθεια να ξεγελαω καποια ψαρια με ολα αυτα τα διαφορετικα δολωματα τοτε πιστευω οτι με ενα λιγο πιο ζωηρο στη συμπεριφορα θα τα καταφερνω καλυτερα...
Καπως ετσι το εχω στο υαλο μου...
Το κακο με τα καλαμια στα e-shop ειναι οτι δεν μπορεις να τα δεις απο κοντα κ δυστχυςω οι πληροφοριες που παρεχουν οι καταστηματαρχες καποιες φορες ειναι για τον τσοπου... Το Rnessa seabass για παραδειγμα ειναι fast h extra fast? Καλο ειναι αυτο που αναφερουν ολοι "με δραση κορυφης" αλλα κ στο εξωτερικο που ψαχνω δεν με καλυπτουν αυτα που βρισκω...

Το Majorcraft Turel μου κλεινει το ματι σαν χαρακτηριστικα... Μηκος 2,74, δραση Fast και action 7-28 ή 9-35... Το μονο που με προβληματιζει λιγο ειναι το μηκος της λαβης(50 εκ)... Εννοει 50 εκ ολη η λαβη η απο το μεσο του μηχανισμου κ μετα... Φανταζομαι το πρωτο...
http://www.tsourosmarine.gr/products_gr.asp?prodid=3077

Εγώ παίδες αν και με τα ψάρια έρχομαι καθημερινά σε οπτική επαφη δεν το κατέχω το άθλημα.....λίγο ψάρεμα ποταμισιο και αυτό μονο.....

Back