Spinning

Γιατι Γιαννη?
Καβαλαγε το νημα την μπομπινα μετα τη βολη η απλα ηταν πολυκαιρινο το νημα?
Τελικά ήταν παραγεμισμενη η πομπινα. Μετά τρία κοψιματα συνηλθε.
Σήμερα πήγα στο λιμάνι να δοκιμάσω. Με το πρώτο ρίξιμο ενός max rap 17εκ. χρ. κίτρινο ακολούθησαν καμμια δεκαριά λουτσοι αλλά δεν κτυπησαν. Στη δεύτερη βολή ακολούθησε ένας μόνο. Μετά νεκρα. Δοκίμασα και ποππερ αλλά νιετ. Τελικά στις 8μμ σε σιλικόνη 12αρα με τακουνακι πήρα έναν γύρω στο 1,5 κιλό.Δεν επεμενα άλλο. Αύριο πάλι.

Ωραιο απογευμα σημερα... :)
Το ψαρεμα ξεκινησε με buldo και 55αρη χελακι... Δστυχως αν κ οι θιασωτες του ειδους μου εχουν πει να αλλαζω τα αγκιστρια που εχουν με αλλα 2-3 νουμερα μεγαλυτερο εγω τα αλλαξα μεν με ποιοτικοτερα αλλα σε εξισου μικρο μεγεθος... ΑΥτο μου στοιχησε δυο ξεψαρισματα σε λιτσομελανουρα πολυ καλα, η μια μαλιστα εδωσε ωραια μαχη κ την ειδα να ασημιζει μπροστα μου, ισως η μεγαλυτερη που εχω πιασει...Ας προσεχα....buy buy.
Κυνηγαξια υπηρχαν στη θαλασσα αρκετα αν κ αρκετα βαθια αλλα αυτο σου εφτιαχνε τη διαθεση... Ενα γοφαρι σαν ανθρωπος κυνηγαγε λουτσους κ εκανε κατι επιθεσεις εξω απο το νερο εντυπωσιακοτατες... Οσο δοκιμαζα κ αλλαζα ψαρακια συχνα ολο κ επαιρνα λουτσους... Κρατησα 6 ολοι σε μεγεθος 500-700 γρ και απελευθερωσα κ αλλους 3-4 μικροτερους... Στο τελος δοκιμασα κ σιλικονες, οπου ειχα αλλο ενα χασιμο καλου ψαριου, μου εκοψε το παραμαλλο ο κροκοδειλος... ΣΤο σουρουπο νεκρωσε η θαλασσα...
Ωραια ηταν , ευχαριστηθηκα...:)

Αριστο, ειναι ιδιαίτερη η κατάσταση εκεί που ψαρεύεις αλλιώς θα ήταν μάνα για ολονύκτιο με ζωντανό κ σύρμα.
Έξι λουτσοι είναι υπόθεση...

Αριστο, ειναι ιδιαίτερη η κατάσταση εκεί που ψαρεύεις αλλιώς θα ήταν μάνα για ολονύκτιο με ζωντανό κ σύρμα.
Έξι λουτσοι είναι υπόθεση...
Ο μικρος λουτσος ειναι μανα για μεγαλα κ καλα αρπακτικα... Απλα οπως αναφερεις το ψαρεμα με ζωντανο θελει κ λιγο "απλα χωρου" πραγμα που ειναι θεμα τυχης κ λιγο δυσκολο στο συγκεκριμενο μερος... Προχθες ενας που εκανε μονο αυτη τη δουλεια εβγαλα απο οτι εμαθα ενα γοφαρι 3,5 κιλα...Εχθες ενα που πηδαγε εξω ηταν σαν ανθρωπος, δεν εχω ξαναδει τοσο μεγαλο...

Ο μικρος λουτσος ειναι μανα για μεγαλα κ καλα αρπακτικα... Απλα οπως αναφερεις το ψαρεμα με ζωντανο θελει κ λιγο "απλα χωρου" πραγμα που ειναι θεμα τυχης κ λιγο δυσκολο στο συγκεκριμενο μερος... Προχθες ενας που εκανε μονο αυτη τη δουλεια εβγαλα απο οτι εμαθα ενα γοφαρι 3,5 κιλα...Εχθες ενα που πηδαγε εξω ηταν σαν ανθρωπος, δεν εχω ξαναδει τοσο μεγαλο...
Άρη εγώ το 90% του ψαρέματος μου είναι με ζωντανό. ζαργανα, κεφαλο, τσιμπιδι, λαμπουκα και λουτσο δολωνω μέχρι 300 γρ το πολύ.Αυτή την εποχή η καλύτερη για δόλωμα σουπιας στο βυθό για ορφους.

Προχθες ενας που εκανε μονο αυτη τη δουλεια εβγαλα απο οτι εμαθα ενα γοφαρι 3,5 κιλα...Εχθες ενα που πηδαγε εξω ηταν σαν ανθρωπος, δεν εχω ξαναδει τοσο μεγαλο...
Είσαι πολύ τυχερός που εμφανίζονται στην περιοχή σου τέτοια ψάρια. Αν ήμουν εκεί θα είχα επικεντρωθεί στο ψάρεμα με ζωντανό αφού τα γοφάρια λείπουν από την συλλογή μου. Η συλλογή ζωντανού δολώματος είναι ένα θέμα αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα έβρισκα άκρη.

Γιωργο παλιοετρα επικεντρωνομουν μονο σε αυτο το ψαρεμα αλλα ρε φιλε να σου πω την αληθεια, ειναι πολυ ταλαιπωρια... Σιγουρα το ψαρι σε αποζημιωνει κ τα λαβρακια που εχω βγαλει με ζωντανο σπαρο κ σουπια ειναι αρκετα κ πολυ μεγαλα...
Ωστοσο λεω οτι ειναι "ταλαιπωρια" γιατι ολο το ψαρεμα εξαρταται απο την ευρεση ζωντανου, πραγμα που μπορει παλιοτερα να ηταν πολυ ευκολοτερο αλλα πλεον δεν ειναι κ τοσο...
Κ εχθες ειχα 2 καρουλια μαζι για ζωντανο αλλα επρεπε να παρατησω το Spinning για να ασχοληθω με αυτα, μιας κ ειδικα οταν δολωνεις "αφροψαρα" χωρις βαρυδι πρεπει να εισαι συνεχεια απο πανω να "κατευθυνεις" το ζωνατνο, δεν μπορεις να το αφησεις να ψαρευει μονο του...

Μπορείς ρε φίλε, με το τελεφερίκ μια χαρά ψαρεύει και η διαμόρφωση του τόπου βοηθάει να στήσεις δύο κάστινγκ καλάμια ψηλά. Η εύρεση ζωντανού όντως είναι πρόβλημα, κεφαλοπουλάκια είναι το καλύτερο αλλά θέλουν ιστορία.

πρεπει να εισαι συνεχεια απο πανω να "κατευθυνεις" το ζωνατνο, δεν μπορεις να το αφησεις να ψαρευει μονο του...
Οταν λες να "κατευθύνεις" εννοεις οτι πρεπει να ελέγχεις το ζωντανό μήπως γυρίσει προς τα έξω?
Δεν έχω πάρει ποτέ ψάρι με ζωντανό..Και το παράτησα σύντομα. Μάλλον δεν έτυχε..

Οταν λες να "κατευθύνεις" εννοεις οτι πρεπει να ελέγχεις το ζωντανό μήπως γυρίσει προς τα έξω?
Καπως ετσι, να το βοηθας οπου χρειαζεται...
Σημερα ειχε αρκετο αερα κοντρα κ αναβληθηκε το ψαρεμα...:(

Καπως ετσι, να το βοηθας οπου χρειαζεται...
Σημερα ειχε αρκετο αερα κοντρα κ αναβληθηκε το ψαρεμα...:(
Το μονο που παντα μου τραβαγε ισα μεσα ήταν η ζαργανα..Όλα τα υπόλοιπα εστριβαν..
Τα καρούλια τα βάζεις σε κουβα με νερό για να περνει ελεύθερα πετονιά?

Τα καρούλια τα βάζεις σε κουβα με νερό για να περνει ελεύθερα πετονιά?
Eξαρταται, αν ειναι πατωτα τα ζωντανα οχι, στα αφρου βοηθα αυτο κολπο η απλα ενα πηχακι ορθιο πανω απο το καρουλι κ ενα συραμτακι για οδηγο ωστε να ξετυλιγεται η πετονια απο ψηλα...

Χθες το απόγευμα μετά τη δουλειά πήγα και πήρα τον Μάνο και φύγαμε για ένα μέρος με λαβράκια...φτάνοντας διαπιστώσαμε ότι την πληροφορία την είχαν ακούσει και άλλοι. Γύρω στα 15 άτομα ψάρευαν ήδη άλλος με κάστινγκ άλλος με σπινινγκ...οπότε ήξερα ότι θα ήταν μάπα το καρπούζι αφού η φασαρία που έκαναν θα έδιωχνε τα πάντα. Τέλος πάντων να μην τα πολυλογώ ήμουν ο μοναδικός που έβγαλε έναν λύκο και αυτό λόγω τύχης όπως θα δείτε παρακάτω. Για την ιστορία το ψάρι ζυγίστηκε λίγο πάνω από το κιλό κάτι που είναι το όριο για έμενα στα λαβράκια :)

Δεν ξέρω αν κατάλαβα λάθος αλλά νομίζω πως ένιωσα το χαστούκι που έριξε το ψάρι στην σιλικόνη οπότε αν όντως ήταν έτσι το ψάρι χτύπησε για κυριαρχικούς σκοπούς και όχι για να φάει. Πριν 2 εβδομάδες έφτιαξα μια πλαστική θήκη για σιλικόνες-λαβρακοψάρεμα και έχω πάρει ήδη τα δύο πρώτα μου ψάρια! .cool..cool..banana..banana.

Χθες το απόγευμα μετά τη δουλειά πήγα και πήρα τον Μάνο και φύγαμε για ένα μέρος με λαβράκια...φτάνοντας διαπιστώσαμε ότι την πληροφορία την είχαν ακούσει και άλλοι. Γύρω στα 15 άτομα ψάρευαν ήδη άλλος με κάστινγκ άλλος με σπινινγκ...οπότε ήξερα ότι θα ήταν μάπα το καρπούζι αφού η φασαρία που έκαναν θα έδιωχνε τα πάντα. Τέλος πάντων να μην τα πολυλογώ ήμουν ο μοναδικός που έβγαλε έναν λύκο και αυτό λόγω τύχης όπως θα δείτε παρακάτω. Για την ιστορία το ψάρι ζυγίστηκε λίγο πάνω από το κιλό κάτι που είναι το όριο για έμενα στα λαβράκια :)

Δεν ξέρω αν κατάλαβα λάθος αλλά νομίζω πως ένιωσα το χαστούκι που έριξε το ψάρι στην σιλικόνη οπότε αν όντως ήταν έτσι το ψάρι χτύπησε για κυριαρχικούς σκοπούς και όχι για να φάει. Πριν 2 εβδομάδες έφτιαξα μια πλαστική θήκη για σιλικόνες-λαβρακοψάρεμα και έχω πάρει ήδη τα δύο πρώτα μου ψάρια! .cool..cool..banana..banana.
μπραβο μωρη μπιλαρα.well done.αναβω φωτια

Back