Spinning

Το Majorcraft Turel μου κλεινει το ματι σαν χαρακτηριστικα... Μηκος 2,74, δραση Fast και action 7-28 ή 9-35... Το μονο που με προβληματιζει λιγο ειναι το μηκος της λαβης(50 εκ)... Εννοει 50 εκ ολη η λαβη η απο το μεσο του μηχανισμου κ μετα... Φανταζομαι το πρωτο...
http://www.tsourosmarine.gr/products_gr.asp?prodid=3077
Άρι νομίζω εννοεί όλη η λαβή.
Πάντως τα καλάμια της συγκεκριμένης εταιρίας είναι φοβερά.
Έχω το K.G Evolution σε μήκος 2,74 με Lure Weight 15-42 και συγκρινόμενο με το Shimano Catana που είχα πρώτα η μέρα με την νύχτα!
Επέλεξε το 8-35 και είσαι άρχοντας.

Εγώ παίδες αν και με τα ψάρια έρχομαι καθημερινά σε οπτική επαφη δεν το κατέχω το άθλημα.....λίγο ψάρεμα ποταμισιο και αυτό μονο.....
Έχω προσέξει κάτι αλλά μπορεί να κάνω και λάθος Κώστα..
Ένας κυνηγός υπάρχει περίπτωση αν του δείξει πχ κάποιος πως να ψαρευει μπορεί να κολλήσει..
Ένας ψαράς που όμως δεν κυνηγάει είναι δύσκολο να του αρέσει το κυνήγι ακόμα κ αν του δείξει κάποιος..

Το Majorcraft Turel μου κλεινει το ματι σαν χαρακτηριστικα... Μηκος 2,74, δραση Fast και action 7-28 ή 9-35... Το μονο που με προβληματιζει λιγο ειναι το μηκος της λαβης(50 εκ)... Εννοει 50 εκ ολη η λαβη η απο το μεσο του μηχανισμου κ μετα... Φανταζομαι το πρωτο...
http://www.tsourosmarine.gr/products_gr.asp?prodid=3077
Να του το κλείσεις και εσύ :P με βάσει αυτά που μας γράφεις προτείνω να πάρεις ένα καλάμι με cw 10-40 και σκληρη μύτη όπως λες και δεν θα έχεις πρόβλημα με τις σιλικόνες. Σίγουρα δεν θα έχεις θέμα με τα πλανάκια οπότε θα είσαι κομπλέ! Σου προτείνω λοιπόν να πας σε majorcraft. Είτε το turel είτε το crostage!

Άρι, δεν μας κουράζεις ή τουλάχιστον εμένα που μάλλον πήγαινε γυρεύοντας για μεγάλες απαντήσεις .sarcastic.
Τα Major Craft είναι με διαφορά τα πιο value for money καλάμια που μπορείς να αγοράσεις. Από θέμα cw θεωρώ πως θα πρέπει να κινηθείς σε 8-35, 10-40. 8-35 είναι το cw που έχω επιλέξει εγώ για το καλάμι που πήρα (Tenryu Masterplan). Καλάμια σε αυτό το cw μπορείς να βρεις σχεδόν σε όλες τις εταιρείες, οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις ένα δοκιμασμένο καλάμι. Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα κοιτούσα αρχικά για κάποιο MajorCraft, τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση παρότι δεν κατέχω κάποιο αυτό. Η πιο ποιοτική λύση θα ήταν η σειρά Skyroad όπου πραγματικά δίνεις 2 και παίρνεις καλάμι αξίας 4, αλλά είναι και πιο ακριβά από τα turel που αναφέρεις παραπάνω. Τα turel δεν τα ξέρω αλλά ίσως σε βοηθήσει ο αδερφός μου σε αυτό, πάντως από cw να κινηθείς στο 8-35 που έχει αν καταλήξεις σε αυτό. Να έχεις υπόψη σου ότι η majorcraft το cw που δίνει είναι αυτό στο οποίο δουλεύει άριστα το καλάμι, δεν είναι όρια δλδ οπώς οι περισσότερες εταιρείες.
Πρόσεξε ότι η MC έβγαλε τα crostage με Fuji K Οδηγούς, κάνοντας μια πολύ καλή αναβάθμιση για τα πιο οικονομικά της καλάμια. Γι'αυτό σου προτείνω καλύτερα τα crostage αλλά να είναι η νέα φουρνιά.
Αν καταλήξεις σε MC να το πάρεις από Ελλάδα, καθώς θα το βρεις σε πολύ καλή τιμή αφού δεν απέχουν πολύ από το εξωτερικό. Ένα επιπλέον συν αυτής της εταιρείας.
Αν καταλήξεις σε Daiwa δες από Γαλία Pecheur καθώς τα έχει σε πολύ καλές τιμές, είναι Ευρώπη άρα δεν θα έχεις θέματα με τελωνεία κλπ και αν κάνει αγορά άνω των 200 € τα μεταφορικά είναι δωρεάν. Εννοείται ότι αν επιλέξεις ένα καλάμι αξίας 150 € από εκεί τα άλλα 50 € θα τα βρούμε εύκολα να τα αγοράσουμε εμείς (π.χ. 2 τεχνητά)

Ευχαριστω τα αδερφια!!! ;)
Η αληθεια ειναι οτι απο οτι ακουω τα mc ειναι value for money... Σαν χαρακτηριστικα για να ειμαι ειλικρινης θα σκεφτομουν το crosstage σε 10-30 αλλα ειναι regular δρασης, ενω το tural ειναι κ Fast κ σε δραση που με ενδιαφερει ειδικα το 7-28 που αν μαλιστα ειναι κ σχετικα πραγματικης συμπεριφορας σε βαος τεχνητου θα ειμαι μια χαρα... Ετσι κ αλλιως απο βαρια, μονο το mommoti 18 με ενδιαφερει με 26 γρ βαρος... Ολα τα υπολοιπα μεχρι 20 γρ παιζουν...

Ψαρεματακι εχθες το σουρουπο στο λιμανι για καμια ωριτσα... Ενα ωραιο κοκκαλι κ τιποτα αλλο... Απο λουτσους που εψαχνα κυριως το απολυτο τιποτα... Επρεπε να ειχα επιμεινει στα κοκκαλια... ;)
Μπράβο Άρι. Σε τι τεχνητό το πήρες? Εγώ από πέρυσι τα ψαρεύω με σιλικόνες κυρίως. Φέτος θα τα ψαρέψω με το lrf και να δεις εκεί μάχη!

Βασιλη στο Duel Hardcore Minnow που φαινεται στη φωτογραφια κ μαλιστα το ειχε μπουκωσει κιολας... Εχω βγαλει αρκετα με σκληρα τεχνητα ενω ολοι υποστηριζουν οτι βαρανε ελαχιστα σε αυτα... Πολλοι μαλιστα πολυ εμπειροτεροι απο εμενα στο Spinning δεν εχουν βγαλει ποτε σε σκληρα... Μπορει να φταιει ο τροπος ανακτησης, τι να πω...
Εχουν πολυ ωραιο τραβηγμα τα ατιμα, με lrf θα ειναι κ@υλ@...

Κοιταω την κασσετινα εν τω μεταξυ... Σκατα μου τα εκαναν οι λουτσοι των προηγουμενων ημερων τα ψευτικα... .kkk. Λιγο οι σαλαγγιες, λιγο τα δοντια τους, τα μισα για αλλαγη ειναι...

Κοιταω την κασσετινα εν τω μεταξυ... Σκατα μου τα εκαναν οι λουτσοι των προηγουμενων ημερων τα ψευτικα... .kkk. Λιγο οι σαλαγγιες, λιγο τα δοντια τους, τα μισα για αλλαγη ειναι...
Τα ταλαιπωρημένα τεχνητά δουλεύουν καλύτερα!! ;)

Για τα ξεφλουδισμένα τεχνητά το μόνο κόλπο που ξέρω ειναι βάψιμο στο σημείο με μανο στο ιδιο χρώμα η περίπου στο ιδιο..
Ειναι κρίμα να πεταχτούν εκτός κ αν η κατάσταση τους ειναι στο ασυμμαζευτο..
Ένα τεχνητό πάντως μου έχω δει να γίνετε εύκολα άσπρο σαν χαρτί ειναι το max rap και πιο συγκεκριμένα το πορτοκαλοκιτρινο το κλασσικό για λουτσους..

Από βάρκα για τα κοκκάλια δουλεύουμε κυρίως τη σιλικόνη το "σκουληκάκι". που κάνει βέβαια και για λαβράκια, αλλά και για μελανούρια, με συρτή αφρού.
Το ίδιο πάει και στο καλάμι, αλλά εκεί δουλεύει επίσης και το ragot της raglou, ιδίως για λαβράκια, το φωσφοριζέ.

Όλα Τάσο έχουν γίνει πάρε το ένα και χτύπα το άλλο. Λίγο να σου ακουμπήσουν αναμεταξύ τους ή σε κάποιο βράχο αμέσως ξεφτίζουν, ακόμα και τα πιο ακριβά.

Προστατευτικά σαλαγγιών μάγκες! Βοηθάνε πολύ. Ο Μάνος τα βάζει και ένας φίλος επίσης και τα διατηρεί πολύ καλύτερα σε σχέση με τα δικά μου. Τώρα αν τα κοπανάς στα βράχια είναι άλλο θέμα..

Να σας πειραξω λιγο?
Φορατε τους ενα προφυλακτικο.
Θα γ....νε τα ψαρια με ''ασφαλεια''
.sarcastic.
Παιδες απο περσυ δεν ξαναπηγα κσθολου.
Σκεφτομαι να πουλησω κ τον εξοπλισμό αβρεχτο κ να πηγαινω για κανενα απικο κ ενα μηχανακι με ζωντανο καθε τοσο.

Προστατευτικά σαλαγγιών μάγκες! Βοηθάνε πολύ. Ο Μάνος τα βάζει και ένας φίλος επίσης και τα διατηρεί πολύ καλύτερα σε σχέση με τα δικά μου. Τώρα αν τα κοπανάς στα βράχια είναι άλλο θέμα..
Ενδέχεται ομως να γίνεται και ζημιά από τις σαλαγκιες όταν το τεχνητό μας είναι στον αέρα την στιγμή της ρίψης..
Ένα καλό κόλπο που έχω δει είναι να κόψουμε ένα κομμάτι στρογγυλού μικρού φελλού από μπουκάλια και να του κάνουμε μια χαρακια μέχρι την μέση..Από εκεί περνάμε την σαλαγκια από το κοτσανι κ την καρφωνουμε στο φελλό..

Χθες επέστρεψα σπίτι 21.30 μετά από κάτι υποχρεώσεις που είχα και με έπιασε το μικρόβιο. Ετοιμάζω πράγματα και ξεκινάω για το σημείο. 23.30 φτάνω και βλέπω 4 καστεράδες με 22 καλάμια (τα μέτρησα). Δεν πτοούμαι, ετοιμαζω το καλάμι, βάζω και τα waders που επιτέλους πήρα και μπαίνω μέχρι το γόνατο στη θάλασσα. Μετά από μισή ώρα ο ένας καστεράς λιώμα από την ρετσίνα που έπινε βάζει την μουσική στη διαπασόν! Έλεος λίγο σεβασμός γαμώ, τέσπα μετά από λίγα λεπτά έρχεται το πρώτο ψάρι. Ένα μικρό λαυρακάκι το οποίο επέστρεψε στην μαμά του μετά από το αυτόγραφο βέβαια

Παρατηρήστε ότι τα δόντια του είναι ακριβώς πάνω στην αρχή της σιλικόνης όπου είναι το πιο ευάλωτο σημείο γιατί είναι αποδυναμωμένο από την μολυβοκεφαλή. Φυσικά και η σιλικόνη καταστράφηκε αλλά για αυτό έχει 10 το πακέτο. Στο καπάκι άλλο ένα μικρό χτυπάει στην ίδια σιλικόνη. Είχε καταπιεί όλη την σιλικόνη και το χέρι μου δεν έφτανε να βγάλω το αγκίστρι οπότε το τράβηξα να σκιστεί. Το σακάτεψα δυστυχώς το μικρό (550γρ) οπότε το κράτησα. 3.30 ξεκίνησα για σπίτι. Σταμάτησα σε φούρνο για ανεφοδιασμό και επέστρεψα σπίτι 5.00 οπότε έβαλα να δω λίγο NBA και ύπνο :)

Καλή συνέχεια σε όλους τους ψαράδες και οι καστεράδες να σέβονται κάποια πράγματα όπως το γεγονός ότι εγώ ήμουν μόνος με ένα καλάμι μέσα στη θάλασσα μέχρι το γόνατο.hair.

Back