Άρι, δεν μας κουράζεις ή τουλάχιστον εμένα που μάλλον πήγαινε γυρεύοντας για μεγάλες απαντήσεις

Τα Major Craft είναι με διαφορά τα πιο value for money καλάμια που μπορείς να αγοράσεις. Από θέμα cw θεωρώ πως θα πρέπει να κινηθείς σε 8-35, 10-40. 8-35 είναι το cw που έχω επιλέξει εγώ για το καλάμι που πήρα (Tenryu Masterplan). Καλάμια σε αυτό το cw μπορείς να βρεις σχεδόν σε όλες τις εταιρείες, οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις ένα δοκιμασμένο καλάμι. Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα κοιτούσα αρχικά για κάποιο MajorCraft, τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση παρότι δεν κατέχω κάποιο αυτό. Η πιο ποιοτική λύση θα ήταν η σειρά Skyroad όπου πραγματικά δίνεις 2 και παίρνεις καλάμι αξίας 4, αλλά είναι και πιο ακριβά από τα turel που αναφέρεις παραπάνω. Τα turel δεν τα ξέρω αλλά ίσως σε βοηθήσει ο αδερφός μου σε αυτό, πάντως από cw να κινηθείς στο 8-35 που έχει αν καταλήξεις σε αυτό. Να έχεις υπόψη σου ότι η majorcraft το cw που δίνει είναι αυτό στο οποίο δουλεύει άριστα το καλάμι, δεν είναι όρια δλδ οπώς οι περισσότερες εταιρείες.
Πρόσεξε ότι η MC έβγαλε τα crostage με Fuji K Οδηγούς, κάνοντας μια πολύ καλή αναβάθμιση για τα πιο οικονομικά της καλάμια. Γι'αυτό σου προτείνω καλύτερα τα crostage αλλά να είναι η νέα φουρνιά.
Αν καταλήξεις σε MC να το πάρεις από Ελλάδα, καθώς θα το βρεις σε πολύ καλή τιμή αφού δεν απέχουν πολύ από το εξωτερικό. Ένα επιπλέον συν αυτής της εταιρείας.
Αν καταλήξεις σε Daiwa δες από Γαλία Pecheur καθώς τα έχει σε πολύ καλές τιμές, είναι Ευρώπη άρα δεν θα έχεις θέματα με τελωνεία κλπ και αν κάνει αγορά άνω των 200 € τα μεταφορικά είναι δωρεάν. Εννοείται ότι αν επιλέξεις ένα καλάμι αξίας 150 € από εκεί τα άλλα 50 € θα τα βρούμε εύκολα να τα αγοράσουμε εμείς (π.χ. 2 τεχνητά)