Χαχα έτσι είναι Αντώνη, άλλοι πηδάνε και άλλοι πάνε για ψάρεμα...![]()
Οπως το ανέκδοτο που καταλήγει ....."δεν γ@μ@ς που δεν γ@μ@ς ,δε πας για ψάρεμα ";
Χαχα έτσι είναι Αντώνη, άλλοι πηδάνε και άλλοι πάνε για ψάρεμα...![]()
Κάπως έτσι Δημήτρη! Ναι Αντώνη και δίδυμοι κιόλας...Οπως το ανέκδοτο που καταλήγει ....."δεν γ@μ@ς που δεν γ@μ@ς ,δε πας για ψάρεμα ";
Ψάρι που βλέπεις δεν το πιάνεις!Βγηκα μια βολτουλα εχθες στο νυχτωμα για καμια ωριτσα στο λιμανι... Δε πηρα χτυπημα αλλα ειδα να ξενεριζουν στη λαδιλα κατι ψαρακια οποτε μου ανεβηκε λιγο το ηθικο...
Τετοια ωρα χτυπανε και τα κοκκαλια.Σχετικο ειναι αυτο Βασιλη, αμα πεινανε οι λουτσοι μια χαρα χτυπανε,αν κ γενικα ισυμφωνω με αυτο που λες... Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι κυνηγοψαρα ηταν...
Τα οποία έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν στα ρηχά!! Δεν τα έχω ψαρέψει ποτέ βράδυ! Φαντάζομαι θα χτυπάνε σε σιλικόνες...Τετοια ωρα χτυπανε και τα κοκκαλια.
(Από τη βάρκα) χτυπάνε καλά και στο ψαράκι της rapala που έχει το κόκκινο κεφάλι και άσπρο σώμα τέτοια ώρα...Τα οποία έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν στα ρηχά!! Δεν τα έχω ψαρέψει ποτέ βράδυ! Φαντάζομαι θα χτυπάνε σε σιλικόνες...
Δεν περιμενα κατι διαφορετικο απο τοτε που ειδα τα οπλα σου......κάθε ψαρεμα έχει πλύσιμο και λαδωμα,το ίδιο και τα μηχανάκια...
Sorry για το άκυρο σχόλιο...εγώ γεννήθηκα το 1986! Και εσύ έχεις γάντζους μεγαλύτερους σε ηλικία...Ωραιο το θεμα Αρι και πολυ χρησιμο.
Στην πρωτη φωτο ειναι οι γαντζοι που εχω και μετρανε πολλα χρονια χρησης.
Γενικα μπορω να πω οτι οποιος ανεβαζει ψαρι πιασμενο σε τεχνητο με σαλαγγιες
η συρτη με ζωντανο και δυο αγκιστρια,ειναι μονοδρομος ο γαντζος αλλοιως
κινδυνευει να μπλεξουν τα αγκιστρια που εξεχουν στην αποχη και να χασει το ψαρι.
Μου εχει τυχει επισης με κυμα, να αποχιασω ψαρι στα ρηχα και να πιαστει η αποχη
στα μυτερα βραχια.Ο γαντζος έχω παρατηρήσει ότι έχει και ένα ακόμη πλεονεκτημα
σε σχέση με την αποχη, δεν τον φοβούνται τόσο τα ψάρια και δεν παλεύουν να φύγουν
μακριά του όταν τον δουν μέσα στο νερό.
Αγορασα καταρχας το 1980 το γαντζο ν.3, σουηδικο της ABU για σολωμους.Αριστος, τηλεσκοπικος με κλιπ για τη ζώνη αλλα κοντος.Είναι για ψάρεμα μέσα στο νερό ή από βαρκακι.Τον έχω πάντα μαζί μου στο ψάρεμα.
Εχει πάντως προστατευτικο μυτης απο τη μανα του.
Μετα εφτιαξα τον ν.1 μακρυ 170 εκ.,ενωνοντας ενα μικρο γαντζο ψαροντουφεκου
σε αλουμινενιο κονταρι βαψιματος.Το χρησιμοποιω απο το 1990 σε βραχια και προβλητες.
Το περιστρεφομενο προστατευτικο σωληνακι το ειχα σκεφτει απο τοτε.
Για τη βαρκα εφτιαξα το 1985 το ν.2, περιπου 120 εκ.με ειδικό αγκιστρο Mustand.
Εχει σηκώσει πολλά ψάρια στη συρτη με τη βαρκα μου.
Και μια φωτο με ιστορικη αξια.
Αυτο το μαχαιρι φιλεταρισματος της Rapala ειναι το πρωτο που ηρθε στην Ελλαδα.
Μου το εστειλε δωρεάν μαζι με ενα μπουφαν με το ονομα μου το 1990, ο υπευθυνος πωλησεων της εταιρειας Pertii Rautio.Μαζί μου έδωσε και πολλά τεχνητά ψαράκια για δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες πριν την κυκλοφορία τους,για να του γράφω τη γνώμη μου.
Μου τον ειχε γνωρισει ο κ.Νικος Καλακωνας (εισαγωγέας) που ηξερε οτι πιανω λαβρακια με spining,ψαρεμα αγνωστο τοτε στην Ελλαδα.
Και για του λογου το αληθες,να και το μπουφαν οπου το δεξι μου χερι κρυβει το ονομα:
![]()