Spinning

Βγηκα μια βολτουλα εχθες στο νυχτωμα για καμια ωριτσα στο λιμανι... Δε πηρα χτυπημα αλλα ειδα να ξενεριζουν στη λαδιλα κατι ψαρακια οποτε μου ανεβηκε λιγο το ηθικο...

Βγηκα μια βολτουλα εχθες στο νυχτωμα για καμια ωριτσα στο λιμανι... Δε πηρα χτυπημα αλλα ειδα να ξενεριζουν στη λαδιλα κατι ψαρακια οποτε μου ανεβηκε λιγο το ηθικο...
Ψάρι που βλέπεις δεν το πιάνεις!

Σχετικο ειναι αυτο Βασιλη, αμα πεινανε οι λουτσοι μια χαρα χτυπανε,αν κ γενικα ισυμφωνω με αυτο που λες... Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι κυνηγοψαρα ηταν...

Σχετικο ειναι αυτο Βασιλη, αμα πεινανε οι λουτσοι μια χαρα χτυπανε,αν κ γενικα ισυμφωνω με αυτο που λες... Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι κυνηγοψαρα ηταν...
Τετοια ωρα χτυπανε και τα κοκκαλια.

Τετοια ωρα χτυπανε και τα κοκκαλια.
Τα οποία έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν στα ρηχά!! Δεν τα έχω ψαρέψει ποτέ βράδυ! Φαντάζομαι θα χτυπάνε σε σιλικόνες...

Τα οποία έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν στα ρηχά!! Δεν τα έχω ψαρέψει ποτέ βράδυ! Φαντάζομαι θα χτυπάνε σε σιλικόνες...
(Από τη βάρκα) χτυπάνε καλά και στο ψαράκι της rapala που έχει το κόκκινο κεφάλι και άσπρο σώμα τέτοια ώρα...

Eπειδη καποιες φορες στο spinning ειδκα οπου απαιτειται περπατημα ειναι δυσκολο να κουβαλας μαζι την αποχη ( ειδικα εγω που δεν ξαναβαζω στα χερια μου αυτες τις σπαστες που μου εχουν στερησει δυο πολυ καλα ψαρια .kkk. ) βρηκα εναν σπαστο γατζο που γινεται περιπου 60 ποντους κλειστος κ χωραει ευκολα στην τσαντα του Spinning. Ο γατζος ειναι πραγματικα για πεταμα κ ειναι τοσο χοντρος που ακομα κ αν ακονιστει θελει αρκετη δυναμη για να καργωσει καποιο ψαρι. Παρομοιοι ηταν ολοι οσοι βρηκα στην αγορα, τουλαχιστον στην επαρχια...
Ετσι...ο γατζος κοπηκε με σιδεροπριονο, στο σωληνα του γατζου ανοιχτηκε τρυπα με τρυπανι και με μια βιδα, τρεις ροδελες και μια πεταλουδα μπηκε ευκολα επανω ενα πολυ μεγαλο αγκιτρι με κρικο στην ουρα του που καρφωνει πολυ καλα κ πολυ πιο ευκολα... Αξιζει η μετατροπη, μην επιχειρησετε να αρπαξετε ψαρι με καποιον απο τους περισσοτερους γαντζους του εμποριου, θα δυσαρεστηθειτε...;)

Ωραία η πατέντα σου, αυτό με τους γάντζους το είχα παρατηρήσει και γω. Τυχαία όμως βρήκα σε κάποιο νησί που είχε είδη αλιείας έναν γάντζο που σφάζει. Θέλει μεγάλη προσοχή γιατί τρυπάει με το παραμικρό και μόνιμα του έχω επάνω ένα προστατευτικό σωληνάκι που μπαίνει η μύτη μέσα.

• Like
Reactions: jnp
Κ ο δικος μου ειχει προστετευτικο σωληνακι... Το κρατησα εννοειται κ μετα την πατεντα αλλα σιγουρα δεν τρυπαγε με τιποτα... Βεβαια ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχουν κ πολυ καλυτερα μοντελα ειδικα οσο το Spinning αναπτυσετε αλλα η παραπανω ειναι μια πολυ οικονομικη κ ευκολη πατεντα για οποιον δεν βρισκει κατι εστω ικανοποιητικο...

Εγώ έκανα γάντζο από ανοξείδωτη ντίζα πάχους 5 χιλιοστών,την οποία την προσάρμοσα σε πτυσσόμενο κοντάρι.
Τρυπάει μόνο με την ματιά....;) :)

Ωραιο το θεμα Αρι και πολυ χρησιμο.
Στην πρωτη φωτο ειναι οι γαντζοι που εχω και μετρανε πολλα χρονια χρησης.
Γενικα μπορω να πω οτι οποιος ανεβαζει ψαρι πιασμενο σε τεχνητο με σαλαγγιες
η συρτη με ζωντανο και δυο αγκιστρια,ειναι μονοδρομος ο γαντζος αλλοιως
κινδυνευει να μπλεξουν τα αγκιστρια που εξεχουν στην αποχη και να χασει το ψαρι.
Μου εχει τυχει επισης με κυμα, να αποχιασω ψαρι στα ρηχα και να πιαστει η αποχη
στα μυτερα βραχια.Ο γαντζος έχω παρατηρήσει ότι έχει και ένα ακόμη πλεονεκτημα
σε σχέση με την αποχη, δεν τον φοβούνται τόσο τα ψάρια και δεν παλεύουν να φύγουν
μακριά του όταν τον δουν μέσα στο νερό.

Αγορασα καταρχας το 1980 το γαντζο ν.3, σουηδικο της ABU για σολωμους.Αριστος, τηλεσκοπικος με κλιπ για τη ζώνη αλλα κοντος.Είναι για ψάρεμα μέσα στο νερό ή από βαρκακι.Τον έχω πάντα μαζί μου στο ψάρεμα.
Εχει πάντως προστατευτικο μυτης απο τη μανα του.
Μετα εφτιαξα τον ν.1 μακρυ 170 εκ.,ενωνοντας ενα μικρο γαντζο ψαροντουφεκου
σε αλουμινενιο κονταρι βαψιματος.Το χρησιμοποιω απο το 1990 σε βραχια και προβλητες.
Το περιστρεφομενο προστατευτικο σωληνακι το ειχα σκεφτει απο τοτε.
Για τη βαρκα εφτιαξα το 1985 το ν.2, περιπου 120 εκ.με ειδικό αγκιστρο Mustand.
Εχει σηκώσει πολλά ψάρια στη συρτη με τη βαρκα μου.

Και μια φωτο με ιστορικη αξια.
Αυτο το μαχαιρι φιλεταρισματος της Rapala ειναι το πρωτο που ηρθε στην Ελλαδα.
Μου το εστειλε δωρεάν μαζι με ενα μπουφαν με το ονομα μου το 1990, ο υπευθυνος πωλησεων της εταιρειας Pertii Rautio.Μαζί μου έδωσε και πολλά τεχνητά ψαράκια για δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες πριν την κυκλοφορία τους,για να του γράφω τη γνώμη μου.
Μου τον ειχε γνωρισει ο κ.Νικος Καλακωνας (εισαγωγέας) που ηξερε οτι πιανω λαβρακια με spining,ψαρεμα αγνωστο τοτε στην Ελλαδα.

Και για του λογου το αληθες,να και το μπουφαν οπου το δεξι μου χερι κρυβει το ονομα:

Last edited:
Ατσάλι Σουηδικό! Ξεχνάς ότι έφτιαχναν τα καλύτερα ρουλεμαν της SKB ;
Φυσικά προσέχω κιεγω τα πράγματα μου.
Το καλο μου καλαμι της ABU σπιναρει ασταμάτητα από τότε,αλλά μετά από
κάθε ψαρεμα έχει πλύσιμο και λαδωμα,το ίδιο και τα μηχανάκια.

Last edited:
Ωραιο το θεμα Αρι και πολυ χρησιμο.
Στην πρωτη φωτο ειναι οι γαντζοι που εχω και μετρανε πολλα χρονια χρησης.
Γενικα μπορω να πω οτι οποιος ανεβαζει ψαρι πιασμενο σε τεχνητο με σαλαγγιες
η συρτη με ζωντανο και δυο αγκιστρια,ειναι μονοδρομος ο γαντζος αλλοιως
κινδυνευει να μπλεξουν τα αγκιστρια που εξεχουν στην αποχη και να χασει το ψαρι.
Μου εχει τυχει επισης με κυμα, να αποχιασω ψαρι στα ρηχα και να πιαστει η αποχη
στα μυτερα βραχια.Ο γαντζος έχω παρατηρήσει ότι έχει και ένα ακόμη πλεονεκτημα
σε σχέση με την αποχη, δεν τον φοβούνται τόσο τα ψάρια και δεν παλεύουν να φύγουν
μακριά του όταν τον δουν μέσα στο νερό.

Αγορασα καταρχας το 1980 το γαντζο ν.3, σουηδικο της ABU για σολωμους.Αριστος, τηλεσκοπικος με κλιπ για τη ζώνη αλλα κοντος.Είναι για ψάρεμα μέσα στο νερό ή από βαρκακι.Τον έχω πάντα μαζί μου στο ψάρεμα.
Εχει πάντως προστατευτικο μυτης απο τη μανα του.
Μετα εφτιαξα τον ν.1 μακρυ 170 εκ.,ενωνοντας ενα μικρο γαντζο ψαροντουφεκου
σε αλουμινενιο κονταρι βαψιματος.Το χρησιμοποιω απο το 1990 σε βραχια και προβλητες.
Το περιστρεφομενο προστατευτικο σωληνακι το ειχα σκεφτει απο τοτε.
Για τη βαρκα εφτιαξα το 1985 το ν.2, περιπου 120 εκ.με ειδικό αγκιστρο Mustand.
Εχει σηκώσει πολλά ψάρια στη συρτη με τη βαρκα μου.

Και μια φωτο με ιστορικη αξια.
Αυτο το μαχαιρι φιλεταρισματος της Rapala ειναι το πρωτο που ηρθε στην Ελλαδα.
Μου το εστειλε δωρεάν μαζι με ενα μπουφαν με το ονομα μου το 1990, ο υπευθυνος πωλησεων της εταιρειας Pertii Rautio.Μαζί μου έδωσε και πολλά τεχνητά ψαράκια για δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες πριν την κυκλοφορία τους,για να του γράφω τη γνώμη μου.
Μου τον ειχε γνωρισει ο κ.Νικος Καλακωνας (εισαγωγέας) που ηξερε οτι πιανω λαβρακια με spining,ψαρεμα αγνωστο τοτε στην Ελλαδα.

Και για του λογου το αληθες,να και το μπουφαν οπου το δεξι μου χερι κρυβει το ονομα:
Sorry για το άκυρο σχόλιο...εγώ γεννήθηκα το 1986! Και εσύ έχεις γάντζους μεγαλύτερους σε ηλικία....sarcastic..sarcastic.

Βασίλη αρκετά μεγαλωσες, καιρός να φτιάξεις και συ τους δικούς σου γαντζους....

Last edited:
Σήμερα το πρόγραμμα είχε εγγλέζικο και λίγο spinning στο σούρουπο για να δοκιμαστεί το νέο καλάμι. Δεν χτύπησε τίποτα.

Πάω για κρασιά με την παρέα και στον γυρισμό αν έχω όρεξη θα σπινάρω λίγο ακόμα.

Σήμερα το πρόγραμμα είχε εγγλέζικο και λίγο spinning στο σούρουπο για να δοκιμαστεί το νέο καλάμι. Δεν χτύπησε τίποτα.

Πάω για κρασιά με την παρέα και στον γυρισμό αν έχω όρεξη θα σπινάρω λίγο ακόμα.

Κώστα από την Αγριά είναι η φωτό;;;;;
ρε φίλε δεν το πιστεύω στον ίδιο βράχο ψαρεύουμε;;;;;
.fff..fff..fff.

Back