7αρια για τσιχλοκότσυφα...

Γιώργο πάρε ένα φυσίγγιο στα 30 έως 32 γρ σε νο 9. Το ίδιο φυσιγγιο πάρτο και σε νο 8 για τις πιο δύσκολες καιρικά μέρες.
Λογικά από τσοκ έχεις 4-3-1. Σε κλειστά μέρη θα βάζεις το 4 και σε πιο ανοιχτά το 3.

Μελέτησε άρθρα και δες βίντεο ,πως σκοπεύουμε με λειοκαννο.
Καλή αρχή!

Αυτή τη λόξα με τα σκάγια Νο:7 στις τσίχλες την είχαν οι (Πατεράδες μας). π.χ ο πατέρας μου δούλευε S.Z Zαγοραίος Νο:7 με κάνη 76cm. Γιατί είχαν κ μακριές κάνες τότε οι περισσότεροι. .hunter.
Aγαπημένο και του δικού μου πατέρα για τρυγόνια-τσίχλες-κοτσύφια ήταν το νούμερο 7...

Γιώργο πάρε ένα φυσίγγιο στα 30 έως 32 γρ σε νο 9. Το ίδιο φυσιγγιο πάρτο και σε νο 8 για τις πιο δύσκολες καιρικά μέρες.
Λογικά από τσοκ έχεις 4-3-1. Σε κλειστά μέρη θα βάζεις το 4 και σε πιο ανοιχτά το 3.

Μελέτησε άρθρα και δες βίντεο ,πως σκοπεύουμε με λειοκαννο.
Καλή αρχή!
Ωραία κατανοητό . Θα βάλω 3* αφού κυνηγάω σε κάμπο

Το 7άρι είναι αρκετά χοντρό ακόμη και για τις μεγάλες τσίχλες! Εγώ πλέον βολεύτηκα με το 8,5 για όλα τρυγόνια,τσιχλοκότσυφα και τσαρτσάρες.

Πιστευω οτι το Ν7 ειναι για καλα ''τουφέκια''...
Πρωταρης κυνηγος και οχι καλος σκοπευτης...γρηγορα θα το γυρισει στο ψαρεμα με το Ν7..
Με Ν8,5...Εχει ελπιδες...
Ν7 30 γραμμαρια =330 σκαγια.
Ν8,5 -30 γραμμαρια = 450 σκαγια.
120 σκαγια περισσοτερα...ειναι μεγαλη αβάντα....+ οτι σκοτωνουν το ιδιο καλα μεχρι τα 35 μετρα... !!!

Φίλοι μου εγώ έριξα δύο ντουφεκιες σε περπατηρο κότσυφα και πέτυχα δυο πουλιά και ζούσαν τραυματισμένα . Έχω την baikal mp 155 66cm και έριξα με τσοκ 4* και φυσιγγι νούμερο 8 και ν9. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΙΝΕΤΑΙ ΚΣΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ;
9αρι 32 γραμ.
με 4 τσοκ είναι πολύ καλός συνδιασμος , μπορεί να τα βαρεσες με την περιφέρεια τυχαίνουν και τραυματισμένα.

* 7 οι παλιοι χρησιμοποιουσαν αυτον τον συνδυασμο γιατι ειχαν φουλ οπλα και μαπα φυσιγγια
** 7-8
*** 8-9 εγω παντα *** 32/9, με συγκεντρωτηρα
**** 9-10 για να γεμισει η κατανομη. το ν8 θα αραιωσει γρηγορα μετα τα 25μ

Απο τοτε που σταματησα το ν8 ,δεν κυνηγαω να πιασω τραυματισμενα
Και επειδη στα μπασιματα τσιχλας , αλλα και στο τρυγονι βαζω ν7,5, το ν8 το εχω καταργησει.
Κακως βεβαια βαζω *** με 7,5, θελει ** το 7,5 για ωραιες μακρυνες, αλλα με το ** πεφτει κλαμπανι συνεφο :rolleyes: :p

Εγω σαν νεος κυνηγος ειδα μεγαλη βελτιωση πεφτωντας νουμ σκαγιου. Τα οπλα μου ειναι σταθερα απο 3* και σφιχτοτερα και το ν9 μου εδωσε πουλια. Επισης η χρηση διασπορας στα μαυρα και σε μπεκατσα (σουπερ κιλλ 33γρ ν9 με ελικα) ειναι η μερα με την νυχτα για εμενα που δεν ειμαι κανας "τουφεκος" τωρα που ξεκινησα και ιδιογομωση με μεσοταπα και ν10 ειδα ωραια πραγματα αλλα ειναι πολυ νωρις μενει να δοκιμαστουν περεταιρω

Back